2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğe bırakmayı ogretmenizin özel bir nedeni var mı öylesine mı?
Bizim bahsettigimiz sey mi canim ? Eger onu soruyorsan ben nesne isimlerini ve temel eylemleri ogrenmesi icin kullaniyorum .
Birak ,al ,ver ,tut ,at .salla ...diye gidiyor .
Köpekcik almıştık. Onda da yesil ayagimi goster vs cumleler var .Elinden tutup yaptırıyorum. Her zaman olmasa da doğru şekilde uzandığı oluyor .

Teşekkür ederim. O zaman kabız olması falan sıkıntı değil yani? Benim oğlum yine kabız oldu sanırım, minicik minicik çıkarıyor. Yoğurt başladık alerjisi yok çıkınca. Bana ondan kabız oldu gibi geliyor ama eşim yok diğer yedikleri diyor. Diğer yedikleri daha önce yapmadı halbuki

Maşallah canım. Sizden öğrenecegim çok şey var. Kendimi çok yorgun hissediyorum. Hiçbir şey arastiramiyorum sadece temel ihtiyaçlara yoğunlaştım

Benim oğlan bir saniye bile sabit durmuyor sürekli kucak sürekli ilgi oyun hoplama zıplama hiçbir oyuncak kesmiyor artık oyun halısını kaldırmak üzereyim günlerdir koydurtmadi kendini. Sabah 7 den beri şimdi koltuk yüzü gördüm. Bir de üstüne ayrılık kaygısı eklendi tüm bunların. Burnunu boynuma gömüp öyle uyuyor kucağımda bir buçuk saat uğraşıyorum. Sonra yatağına koyabiliyorum

Bende 2 yada 3 günde bir mayalayacağım vallahi. Her gün 1 litre sütü ziyan edemem. Ne o kadar yoğurt ne o kadar peynir yiyemeyiz
Ben litrelik günlük ve organik bir süt alıyorum 250cc kavanozlarla hergün mayalıyorum. Süt pastörize günlük olduğu için kaynatmaya gerek yok derece ile ölçüp mayalayıp sarıp kalorifer petegine koyuyorum. Son kullanma tarihine kadarda bitmiş oluyor zaten. Artan yoğurtlar oluyor ve ben kalanlari biriktirip hem bebe bisküvisi, hemde lor yapıyorum.

Bu arada balkabağı kabız yapar mı? Kakasını düzenli yapıyor ama keçi kakası gibi maalesef

Bu arada balkabağı kabız yapar mı? Kakasını düzenli yapıyor ama keçi kakası gibi maalesef

Balkabağı tam tersi kabız bebeklere öneriliyor canım. Lifli yapısı olduğu için. Öyle okumuştum ben. Ondan olduğunu sanmıyorum ben ama başka birşey dokunmuş olabilir belki.

Kızlar bu gün hamarat günümdü:) yoğurt mayaladım,et suyu koydum buzluğa,lor yaptım,suyunu da çıkardım. Onu da dolaba ve buzluğa koyucam.

Ek gıdada havucun 3.günündeyiz. Sevmedi benim oğlan pek. Belki zeytinyağı kattığım için de olabilir. Yarın lor tattırıcam 3gün sonra da patatese geçeyim diyorum.

Loru nasıl verdiniz kızlar? Peynir altı suyu ile ıslatarak mı?

Kızlar sizler vericeğiniz şeyleri organikmi alıyosunuz. Yani irmik vs olan mamalardan veren oldumu bilmiyorum ama organikmi bulup aldınız yoksa bizlerinde yediğindenmi kullandiniz

bu pilsan, ikea türevlerinde de bebek rahat oturabilecek mi acaba ya ? KAldı ki benimki daha desteksiz oturamıyor. destekli otururken bile öne kaykılıyor
Benim bebeler bugün 7 ayı tam doldurdu ve ancak bu hafta ikea sandalyede rahat oturabiliyor. Her geçen gün daha uzun süre sandalyade rahat durabiliyor. Geçen ay olsa ikea kullanamayacağım diyordum ama bu ay bebeklerin oturma durumu çok farklı o yüzden elimde bir tane ikea vardı bir tane daha almayı düşünüyorum.

Bu sitede yazdıgına göre kakası daha katı hale gelebilir diyor, kabız derecesinde olmasını mı kastediyor bilemiyorum canım. Zeytinyagı vermeyi deneyebilirsin denemediysen, öyle duymuştum ben ama bizde henüz öyle bir durum olmadı denemedim

Bebe bisküvisini bende düşünüyorum da nasıl veriyorsun cnn

Zeytinyağı ile verdim ben cnm

7 aya bizim daha cok var canım, 5 ay 3 günlük bizimki. en son cok fazla düşünmeyeyim deyip L lady8 in de önerisiyle chicco progress 5 sipariş ettim fiyatı da inmiş bulunca. Senin de yorumdan anladıgım kadarıyla bizim oglan daha ikea tipi için hazır değil, 1-2 ay da kucakta yastıkta yediremem diye düşünüp bahsettiğim modelde karar kıldım

Forse peynir tarifi vermişsin ama ben bulamadım. Tekrar yazar mısın?
Cnm sutu normal yogurt mayalar gibi isiya getiriyorsun. Bir küp tuzsuz suzme peyniri catalla iyice ez icine mayalayacagin sutten döküp sulu kivama getir sonra mayalayacagin sutun icine dok guzelce karistir.

Güle güle kullanın cnm:)

Sonunda yaptı kakasını, ilk baş kabız gibi geldi sonra normale döndü. Pürelerin içine hep zeytinyağı koyup öyle yediriyorum.

Kızlar sizler vericeğiniz şeyleri organikmi alıyosunuz. Yani irmik vs olan mamalardan veren oldumu bilmiyorum ama organikmi bulup aldınız yoksa bizlerinde yediğindenmi kullandiniz
Ben herşeyi organik alıyorum canım. Yani soğandan, elmadan bal kabağından tut; lor, beyaz peynir, tereyağ, unlar, irmik, tavuk vs. Herşey ama mutfakta onların rafı ayrı buzdolabında bile bize yer kalmadı artık. Hazır karışım mama almıyorum sadece kriz anları için formül mama bulunduruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…