- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #77.801
bizim dr 3 gunde 1 agzi kapali cam kavanoza mayalayin dedi canim.Selam kızlar .. yoğurdu günlük mayalamanın mantığı nedir acaba bilen biri aydınlatabilir mi ? Neticede günümüzde çok güçlü buzdolapları var 1700 lü yıllarda değiliz
Benimki de götürüyor ama fırsat vermeden at at diye alkisliyorum hosuna gidiyor .Bugun de anneyi öp diyorum agzini açıp yaklaşmami bekliyor .Yiycem ben bu çocuğuBizimkine bende at diyorum ağzına götürüyor:)
İnşallah canımGeçmiş olsun, bir daha da çıkmaz inşallah
Tamam canım 1-2 gün beklesin deniyim bakaljmkabuk rengi yeşilden biraz daha koyu yeşil siyaha dönüyor Ayrıca kabuğunu bıçakla bir çizik atıp da soyabiliyorsun da... ince bir dilim kes çatalla Ez tereyağ gibi kıvamı oluyor
Evet ben de Düdüklüde yapıyorum bugün bir bebek patates bir küçük havuç 1 tatlı kaşığı tam pirinç unu (bunu pirinç yerine kullandım) bir bardak içme suyuyla Düdüklüde pişirdim.. onu suyuyla birlikte ezicem.. Geçende de böyle yaptım çok güzel oldu Hem kıvamı da yenecek kıvamda oldu
Benimki de iyice haşlanıyor ama illa ki o havucu kakada görüyorum. Bağırsaklarıyla alakalı bence benimkinin çünkü yediği her şeyi görüyorum ben kakada.
Yok.. İkiye bölüyorum mama saklama kabında dolapta saklıyorum. Bugün bir kısmını Yarın da bir kısmını veriyorum biraz daha kalıyor onu da atılmasın diye ben yiyorum.Oyy maşallah afiyet olsun kuzuya. Yiyebiliyormu cnm bunların tamamını?
Evet, bir yerden sonra alışıp düzelmesi lazım :) o gün gelince gaz kaka derdi de biter sanırım :)Olabilir cnm, yavaş yavaş alışacaklar minnoşlar
geçmiş olsun cnm yarına birşşeyi kalmaz ben de bu sabah yaptırdım ,beklşyorum tetikte :)Aşı dün gece kızıma ateş yaptı 38.2ye çıkınca ateş düşürücü verdim yarım saat bekledim biraz düştü bende uyudum.1.5-2 saat sonra baktım yine yükseliyor. İlaçta veremedim daha 2 saat olmuştu. Gecenin 4ünde üstünü soydum elini yüzünü kollarını yıkadım evde gezdrdim düştü biraz tekrar uyuttum. Bi daha çıkmadı ama ateş düşürü ü vermeseydim belki çok daha fazla çıkıcaktı.
Evet kullandık canım klamer ve ventolin 10 gün kadar kullandık sanırımbronsit icin antibiyotik kullandiniz mi canim ve kac gun kullandiniz?
Çok geçmiş olsun canımProspan aldım bugün içmeyi reddediyor biraz uyutup tekrar vermeyi deneyeceğim. Doktoruyla konustum yarın götüreceğim aradan alacak bizi
Ben de uyutmadım ama benim uykum kaçtıktan sonra uyansa ya da çocuğu alsa ne olur püfÇok sağol canım
Ee canım bu saatlerde uyuyamıyorsan haftasonu baksın 2 gün dinlenirsin. Naz yap biraz baksın.
Tabi orası öyle eşim çok hevesli canım. Üstünü değiştirmeyi falan hep yavaş yavaş öğrendi. Geçende meyve püresi yapmıştım yedirirmisin ben yemek yapayım dedim beceremem dedi ertesi gün bi baktım deniyor kızıyla ilgilenmeyi seviyor. Ama şöylede bişey var içinde olmasa ve söylediğin gibi ben uykusuzken uyumaya kalksa ben onu çenemle uyutmam bıdır bıdır konuşurum ikimizde uykusuz kalırız mecbur kalır bakmaya çok kez başka olaylarda yapmışımdır bunuda inatçıyımdır hayat müşterek :) sende onu uyutmasaydın keşke. Bi sabah yorgunum diye bakmadı bende yatak odasından çıkmadım yüksek sesle kızımla konuştum hep anneler uykusuz kalsın babalar fosur fosur uyusun hayat zaten onlara güzel yardım etseler ölürler sanki gör işte kızım senin baban böyle anneyi hiç düşünmüyor gibi gibi 10 dk sonra aldı kızı tamam hadi uyu diye ki eşim haftaiçi ssbah 6:30 uyanıyor ona rağmen haftasonu yardım ediyor
Aaa ben blwnin aylara göre olan listesine bakmıştım canım orda pırass 6.ay karnıbahar 8.ay yazıyordu onun için almıştım. Sana listeyi doktor mu verdi canım?
Canım besinler blw de çiğ verilmiyor pişince bebek onu damağıyla diliyle eziyor büyük parça gelirse öğürerek çıkarıyor. Çiğ olarak genelde havuç ve taze soğanı dillerini kaşısın veya yalasın tadına baksın diye verirler çok çok tehlikeli gerçekten elma ayva da verirler kesinlikle çiğ besin verilmemeli. Dün kv elmayı eline vermeye çalıştı hemen müdahale ettim. Bilinçsiz insanlara anlatmak çok zor.Selam kızlar zırt pırt uyanan bebe yüzünden uykusu kaçan ana olarak buradayım. Sayfaları hep okuyorum ama yazamadım bi türlü. Ortaya karışık aklıma gelenleri yazmak istiyorum
Havuç bizim bebeye de yaramadı daha doğrusu hafif pütürlü ne versem böğürerek kustu yumurta sarısı da bulantı yaptı sanırım akabinde huysuzluk yaparak içtiği anne sütleriyle beraber kustu zira havuç demişken sizlerle birşey paylaşmak istiyorum
Bizim bi akrabanın biz yaşlardaki bebişine annesi oynasın diye mi ne havuç vermiş eline bebiş de kaşla göz arası parça kopartmış ve nefes borusuna kaçmış morarmış her yeri nefes alamamış. Annesi ambulans ve eşini çağırmış hastaneye gitmişler tabi o arada nefes almayarak nasıl kalmış ben de anlamadım ama çocuk acile ambulans götürmüş durum ne kadar vahimse. Oradaki çocuk uzmanları üniversite hastanesine sev etmişler orada da ciğerine parça kaçmış olabileceği bu gibi durumlarda yani parça kaçtığında hemen olmasa bile 3-5 ay sonra mutlaka o parçanın ciğerde sorun yaratacağını ve %40 ölümle sonuçlandığını söylemişler vakalarınbunun için de boruyla ve kamerayla ciğerlerini kontrol etmelerini gerektiğini tabi bu işlemin de riskli olduğunu demişler aile napsın kabul etmiş tabi ki o işlem için de anestezi vermişler ve gece yoğun bakımda kalmışlar neyse ki bişi çıkmamış yani olay bi havuçtan nerelere geldi. Neyse orada doktorlar bebeğin ağzına asla koparabileceği şeyler vermeyin havuç taze soğan çok kaçıyor demişler. Burada benim kafam karıştı hani blw ciler ve kendi kendine yemeyi öneren doktorlar eline havuç yeşil sopan verin diyorlardı? Ya da bu işler için biraz daha mı beklemeliyiz? Hadise baya korkunçlu ama yaşanmış neticede. Eminim deneyimli olsak daha farklı bakardık olaya
Neyse
Bu Arada sizde de oluyor mu bilmiyorum ama bebekten önceki hayatımda ne kadar boş vaktim varmış diye düşünüyorum . İş ev spor sağlıklı beslenme alışveriş gezme herşeyi yapar bir de uykumu alırdım. Şu an işe gitmememe rağmen spor yapmaya vaktim olmuyor resmen sağlıklı beslenmek şöyle dursun çoğu zaman aman karnım doysun da modunda hep besleyici olmayan şeyler yiyorum zaten uykusuzluktan çok başım ağrıyor parola ve miniden plus a yüklendim bu aralar. kendimi fiziksel olarak hiç beğenmiyorum. Gündüzleri bebek biraz uyuşa ben de yatıp dinleneyim diyorum ama asla uykum gelmiyor akşam geliyor ama pilim bitik vaziyette zira bebek haricinde evle ilgili bi sürü yapılması gereken şey var bi de ek gıda serüveni başlıyor şimdi bu döngü nasıl kurulur bilmiyorum hayatımı düzene koymaya ihtiyacım var aranızda spora vakit ayırabilen var mı bi de bu uyku eğitimi üzerimde stres oluşturmaya başladı çok fazla şey okuyorum kafam çorba gibi oldu bi yandan da bebeyi gözlemlemeye çalışıyorum
Ameda aldım canım evet kesinlikle daha çok sağıyor neredeyse iki katıMervikkkk sen yeni sagim makinasi almistin, Ameda nin mi Medela nin miydi tam hatirlayamiyorum. Bir fark gordun mu diger makinen ile arasinda? Daha fazla sut sagabiliyor mu?
Ben de sürekli onu öpüyorum o da elleriyle yüzümü tutup ağzını açıyor yanağıma ağzını dayıyor hiçbirşey yapmıyor ben de acaba o da mı öptüğünü sanıyor diye düşünüyordumBenimki de götürüyor ama fırsat vermeden at at diye alkisliyorum hosuna gidiyor .Bugun de anneyi öp diyorum agzini açıp yaklaşmami bekliyor .Yiycem ben bu çocuğu
sağlamlıktan kastım öncelikle bacaklarının sonradan çarpılmaması falan. Oyle birsey olur mu onu da bilmiyorum amabazı modellerde bacak aralarında sabitleyici cubuklar var o yuzden öyle düşündüm. Bir de tabi ek yerleri vs saglam olsun, oynamasın, kırılmasın.bebek desteksiz oturabildiginde dik oturur icinde, suanda benimki kendini one atiyor. Yuksekligi sabit, seçenegimiz yok. Saglamlik derken nasil bir kriterin olur bilemiyorum canim. İstersen haftasonu bir tek basina gidip bak avm yakinsa. Benim hosuma giden sey daha sonra masa + sandalye olarak kullanilmasi oldu.
joie nedense çok güven vermiyor bana . chicco progres5i ne kadara almıştın peki canım? Şu anda civilin internet sitesinde 529 tl,nasıl bir fiyat bu sence? 100-150 tlye de ürün var bir sürü, gercekten bir mama sandalyesinden ne beklemeliyiz emin olamadımben progress 5 aldım babaymallden bir ay önce şimdilik memnunum, civilde yoktu chicco hiçbir modeli ,toker bebe de bir modeli kalmıştı teşhirmiş o da,e bebekte de dediğin gibi sınırlı sayıdaydı sanki çok önceleri daha çok model oluyordu ben de fark ettim,ikea antilop model için içine ekstra minder gerekiyor sanırım ebat olarak her mutfağa uygun ama dediğin gibi büyüdükçe nasıl olur hatta şimdi aklıma geldi e bebekte joie markanın sandalyesini gördüm progress 5 gibi ve masa da olabiliyor ama yine online daydı
bu pilsan, ikea türevlerinde de bebek rahat oturabilecek mi acaba ya ? KAldı ki benimki daha desteksiz oturamıyor. destekli otururken bile öne kaykılıyorChicco polly 2 in 1, ben almadan son gün gidip mağazada kaldırdım. Ağır ve hantal geldi. Bir arkadaşım polly2 start almış kılıf yıkamaktan ben soldum gittim pilsan aldım deyince vazgeçtim
Benimki yaklaşınca tipik koala yapışıyor hızlı hızlı nefes alıyor .Az once de havucu elinden aldim diye küstü .Sagi solu belli degil bu aralar .Ben de sürekli onu öpüyorum o da elleriyle yüzümü tutup ağzını açıyor yanağıma ağzını dayıyor hiçbirşey yapmıyor ben de acaba o da mı öptüğünü sanıyor diye düşünüyordum
Gönül onu istiyor da eş kişisi razı değil :)Sen polly 2 arıyorsun :) ben çok memnunum canım
Ben bakarken joie nin bazı modelleri de chicco ya benziyordu canım.
Sarsmadim aslinda. yarim litre süte, kibrit kutusunun yarisi kadar peynir az mi? Bir de ezine peynir kullanabiliriz degil mi?Ya sarsmışsındır ya da sütünü fazla koydun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?