2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar doktordan geldik şimdi. 6.ay kontrolü olduk. 7450 gr 65 cm. Gelişimi iyi dedi doktor. Ama geçen aydan bu aya 200gr almış. Az değil mi sizce de??

Gece zombiye dönüşümemi söyledim.
Bu aylarda açlıktan uyanmaz artık saat başı dedi. Diş huzursuzluğu oluyor kendini emerek ve memede sakinleştiriyor orayı sığınacak yer olarak görüyor dedi. Ağrılı bi süreç oluyor çocuk için kendimizden pay biçersek nasıl fenadır diş ağrısı dedi. S Susammmmm demlicaykeyfi diş çıkana kadar sürer bu dedi doktor. Valla şaştım kaldım ne dişmiş bu altın diş çıkaracak heralde bizimki

Canım sen bu durumu doktora söyledin mi neden senin oğlan böyle uykusuz ve huzursuz? Sadece gaz mı sebep yani??

Canım eline sağlık ne güzel tarif etmişsin walla olsa da yesek

Canım hazır lavaştan yağlama nasıl yapıyorsun

Ne bitmez diş ağrısıymış bu. Gece hiç uyuyamadı. Üst dişler çok zor çıkıyor. 10 gündür hiç uyumuyor yavrum.

Canım her bebek farklıdır tabi ama ben bizimkinden gözlediğim kadarıyla emerek uyumaya alışmış bi bebek için kim ve Tracy bin uygulanabilir olmadığını düşünüyorum belki biraz daha büyürlerse olabilir ama şu an için değil. Bizimki mesela emerek uyumak istiyorsa ve ben oradaysam asla kucağımda sakinleşmiyor kafasını boynuma gönüyor ya da memeyi açmaya çalışıyor huzursuz bir şekilde hele ki ağlamaya da başladıysa artan bir volume ile histerikleşiyor. Ama mesela geçen memede tam uyumamışsın yatağa koydum uyandı tabi ağlayarak çıktım odadan annem kucağında hafif pışpışlayarak uyutmuş ben kucağıma alsam meme almasan asla sakinleşmez Eminim. Ya da annem ne zaman ayağında hafif sallasa uyuyor ama ben sallasam gülüp ayağa kalkmaya çalışıyor falan demek istediğim ortada bir adet anne ve emerek uyuyan bebek varsa yatırmaktadır veya sandalye yöntemi en azından 6 aylık bi bebek için uygulanabilir değil. Babası veya ananesi uğraşsa belki olur ama bizde mümkün değil ananesi zaten öyle eğitimmiş bilmemneymiş şeyran icadı olarak bakıyor babasının da asla vakti ve enerjisi olmıupr yine bana kalıyor iş. Dediğin gibi şu an için yapılacak en iyi şey rutinlere çok ciddi bağlı kalmak özellikle akşamları. Bi de kendi adıma sanki karartma perdeyle zifiri karanlıkta emzirerek uyutmak gelecek için daha iyi bir adım gibi düşünüyorum ama bilmiyorum tabi nedense bana büyüdükçe uyku eğitimi kolay olur gibi geliyor bu lafımı yemem umarım ama. Laftan biraz daha anlayan bebekle memesiz uyutma daha kolay olabilir tabi ilk günler zor geçse de totalde

Kızlar dünden beri inanılmaz boğaz ağrısı geniz akıntısı yaşıyorum. Ateşim de vardı şükür düşürdüm ama her yerim ağrıyor. Doktora gitsem ilaç kullanamıcam, ne iyi gelir sizce?

Kızlar dünden beri inanılmaz boğaz ağrısı geniz akıntısı yaşıyorum. Ateşim de vardı şükür düşürdüm ama her yerim ağrıyor. Doktora gitsem ilaç kullanamıcam, ne iyi gelir sizce?

Geçmiş olsun canım ilaçsız çok zor ama bana dr bol bol su iç kuru kalmasın ama yediğin içtiğin ılık olsun demişti ..Ben birde hamileyken de böyle oldum sürekli portakal suyu içtim direncime iyi geldi.

konusmuyoruz canim. Küsme huyu var beyefendinin, ben de umursamiyorum ben de konusmuyorum
sirf dişe yordu yani. Ama dis her bebekte farkli zamanlarda cikiyor. Bizim dr demisti ki anne baba erken cikarmadiysa cocuk da 8 ay civari cikarir.
Bakalim yarin neler diyecek bizimki...

gecmis olsun. Karbonat veya sirkeli suyla gargara yapin enfeksiyon ilerlemesin demisti bizim aile hekimi. Bir de ihlamur, bal, zencefil falan işte, o klasik seyler kullaniliyor mecburen

yani küçük geliyor hep. Yeni kıyafet almaya başladm. Birde ilk 3ay hızlı uzamıştı ondan mı bilmiyorum. Bu ay baska hemşire ölçtü o mu yanlış yaptı onuda bilmiyorum geçen ay bundan 1cm fazla çıkmıştı dedm tekrar ölçtü yine aynı

Farklı bi hemşire ölçtü canm olabilir fazla takılmıyorum ama gorenler boyu uzun diyodu nazar mı oldu acaba dedm bi an

Canım sen bu durumu doktora söyledin mi neden senin oğlan böyle uykusuz ve huzursuz? Sadece gaz mı sebep yani??
Gaz yapan sey yogurtmus.Bir kaç gündür vermiyorum .Atesi var .Dişi çıkacak bu kez de ondan uyumuyor. Uykusu da cok hassas .Mesela apartman merdivenlerinden birileri tepinerek inip çıkıyor .O sese bile uyanıyor.

:)))) ay canımm ya canın mı çekmiş. Tadı çok güzel oluyor hemen al da yap :))

Hem bebişlere de veriliyor. Ben haftaya alıp vericem oğlumada:)

Ateşe Parol, aynı zamanda kırgınlığı da alır boğaz ağrısı için bol sıcak şeyler çok geçmiş olsun cnm

Gaz yapan sey yogurtmus.Bir kaç gündür vermiyorum .Atesi var .Dişi çıkacak bu kez de ondan uyumuyor. Uykusu da cok hassas .Mesela apartman merdivenlerinden birileri tepinerek inip çıkıyor .O sese bile uyanıyor.
Yoğurt olabilir cnm doğru ,dişler fena yaa, çok ateşli mi calpol ver rahat edersiniz

Canım hazır lavaştan yağlama nasıl yapıyorsun

Yağlamanın kıyması için; 1 soğan kavuruyorum, sonra 2-3 tane yeşil biber kavuruyorum, onlar kavrulduktan sonra üzerine yarım kilo kıymayı ekleyip hafif kavuruyorım, o kavrulduktan sonra 1 yk salça ile 1tk biber salçası kavuruyorım, güzel domates varsa 2 büyük domates doğrayıp atıyorum, yoksa salçayı daha çok koyuyorum, domates suyunu bıraktıktan sonra baharat ne istesen, ben tuz, karabibrr ve kırmızı biber koyuyorum, muhtemelen domatesin suyu yetmeyecektir, en son sıcak su ekliyorjm göz kararı, lavaşı ıslatacak ama çok sulu olmayacak kadar diyeyim. Bu sos piştikten sonra, hazır lavaşları ısıtıyorum tek tek. Lavaşları tortilla ekmeklerinden alma ama canım onlar çok tatlımsı oluyor, tandır lavaş diye satılanlar var onlar güzel oluyor.

Lavaşı yuvarlak tepsiye koyup üzerine 1-2 kepçe kıyma sos koyarak 10 kat yapıyorum. Sonra 4e kesip sarımsaklı yoğurtla güzel oluyor. Tabi annem varsa lavaşını da elde yapıyoruz o zaman tam kayseri yağlaması oluyor :)

Bizde de var tartışmalar, irili ufaklı ... Bebekten sonra bu tartışmaları daha hafif atlatır oldum sabır gücü sanırım. Sen de kendine bebeğine bak cnm , erkek milleti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…