- 3 Kasım 2012
- 1.556
- 2.136
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #76.901
Gunaydin herkese.Biz 5 te uyandik .Gozlerim yaniyor.
Gittikce duzelmek yerine iyice bozuluyor uykular.
20.30 'da güçlükle uyuttum.Sonra aksi gibi oksuresim geldi .Kendimi mutfaga atip su ictim ve hizlica döndüm .O iki dk da uyanmis.Tekrar 21 de uyuttum. Yarim saat sonra kalkti.Tekrar uyuttum 22.30da kalkti .Sonrasi yok .Artik saate bakmayi biraktim sinirlerim bozuldu .Surekli emdi .Emmezken gozu kapali agladi .5 te tamamen cildirdi kalktik yataktan
Canım eline sağlık ne güzel tarif etmişsin walla olsa da yesekEtli pazıyı da ben tarif edeyim.
• İki bağ pazı
( 1 bağ tencerenin dibine yeter anca o yüzden 2 bağ)
• 200-300 gr yağsız kıyma
* biraz pirinç, biraz bulguru yıkayıp süz karıştır tahmini 1 su bardağı kadar olacak ikisi duruma göre bakarsın fazlalaştırırsın
* 2 adet orta boy soğanı ince ince doğra
*1 tatlı kaşığından biraz fazla veya çorba kaşığı da olur domates salçası
* baharat ( kırmızı pul biber, karabiber arzuya göre ) ben nane koymuyorum pazıya..
*tuz
*zeytinyağı
Hepsini karıştır, çiğden saracağız.
Pazıları tek tek yıka, aynı zamanda tencerede sıcak su hazırla ocakta iken pazıları tek tek daldır ve 1-2 dakika beklet gevşeyince çıkar kenara al. Saplarını ve uzanan damarlarını bıçakla nazikçe al pazının tek yapraklığı bozulmasın .. Sonra gevşeyen pazıları hazırladığın çiğ iç ile sar dolma sarar gibi..
Tencereye diz...üstünü bir parmak geçecek kadar su ekle ve üstüne porselen bir tabak kapat çok kısık ateşte 40-45 dakika pişir. Mis gibi olur çok severim ama bu ara yapamadım hiç
Canım hazır lavaştan yağlama nasıl yapıyorsunPortakallı kereviz, tavuk ızgara :)
Mercimek çorba, ıspanak yemeği,
Brokoli çorba, ızgara köfe, patates
Çökertme kebabı,
Hamsi tava, yeşil salata
Domates çorba, kıymalı karnıbahar yemeği
Yayla çorbası, etli pazı sarma
Hazır lavaştan kayseri yağlaması :)
Patates kızartma yoğurtlama :))
Bonfile ızgara,köz patlıcan/kapya biber yoğurtlama
Portakallı yer elması, fırında tavuk
Ben bu aralar genelde böyle yaptım canım, kış sebzeleriyle
Canım her bebek farklıdır tabi ama ben bizimkinden gözlediğim kadarıyla emerek uyumaya alışmış bi bebek için kim ve Tracy bin uygulanabilir olmadığını düşünüyorum belki biraz daha büyürlerse olabilir ama şu an için değil. Bizimki mesela emerek uyumak istiyorsa ve ben oradaysam asla kucağımda sakinleşmiyor kafasını boynuma gönüyor ya da memeyi açmaya çalışıyor huzursuz bir şekilde hele ki ağlamaya da başladıysa artan bir volume ile histerikleşiyor. Ama mesela geçen memede tam uyumamışsın yatağa koydum uyandı tabi ağlayarak çıktım odadan annem kucağında hafif pışpışlayarak uyutmuş ben kucağıma alsam meme almasan asla sakinleşmez Eminim. Ya da annem ne zaman ayağında hafif sallasa uyuyor ama ben sallasam gülüp ayağa kalkmaya çalışıyor falan demek istediğim ortada bir adet anne ve emerek uyuyan bebek varsa yatırmaktadır veya sandalye yöntemi en azından 6 aylık bi bebek için uygulanabilir değil. Babası veya ananesi uğraşsa belki olur ama bizde mümkün değil ananesi zaten öyle eğitimmiş bilmemneymiş şeyran icadı olarak bakıyor babasının da asla vakti ve enerjisi olmıupr yine bana kalıyor iş. Dediğin gibi şu an için yapılacak en iyi şey rutinlere çok ciddi bağlı kalmak özellikle akşamları. Bi de kendi adıma sanki karartma perdeyle zifiri karanlıkta emzirerek uyutmak gelecek için daha iyi bir adım gibi düşünüyorum ama bilmiyorum tabi nedense bana büyüdükçe uyku eğitimi kolay olur gibi geliyor bu lafımı yemem umarım ama. Laftan biraz daha anlayan bebekle memesiz uyutma daha kolay olabilir tabi ilk günler zor geçse de totaldeRutin oluşturmak sanırım ilk başta, bizde pijama ve odaya gitmek, ısık kapamak var ama buna birde masaj eklemeyi düşünüyorum. Memede sersemleşince yatağa yatırmak, çok krize girmediyse kucağa almamak, yatakta sakinleştirmek. Ben tracy hogg yatır kaldır deneyeceğim sanırım ilk etapta. Ama anladığım kadarıyla ağlatmadan yapmanın yolu yok. İlk günler ağlatacağız sanırım canım ama sonra rahat edeceğiz inşalahbende daha hazır değilim .
Sana hangi kısımlarl uygulanabilirr gelmiyor
Teşekkür ederim canım, yemek yapmayı da yemeyi de çok severim :)
Kızlar dünden beri inanılmaz boğaz ağrısı geniz akıntısı yaşıyorum. Ateşim de vardı şükür düşürdüm ama her yerim ağrıyor. Doktora gitsem ilaç kullanamıcam, ne iyi gelir sizce?
konusmuyoruz canim. Küsme huyu var beyefendinin, ben de umursamiyorum ben de konusmuyorumAhh ellerine sağlık canım ben kış sebzelerini pek yemiyorum ondan problemim sanırım. Karnıbahar, kabak, pırasa, kereviz ve brokoli yemem ıspanakta zorla bol yoğurtla yerim ee geriye sebze kalmıyor haliyle
Aa ben bu tarhanayı biliyorum biz bunu ıslatıp çorba yapıyoruz yine kavurmuyoruz :)
Yaa konuş canım duygularını ifade et. Bizde ilk 3 ay çok tartıştık ama uzun zamandır tartışmıyoruz ben hep isyan ettim kendimi zorla ifade ettim. Bide uykusuzlukta seni etkiliyor daha hassas oluyorsun haliyle.
Dene bakalım canım. Benimde kızım bazen emiyor doymuştur sanıyorum ama sanırım emzik gibi çekiyor uyku sersemi çünkü mama vermeden ne zaman yatırsam yarım saat sonra tekrar kalkıyoruz artık alıştım önce mama yapıp sonra emzirme faslına geçiyorum :)
sirf dişe yordu yani. Ama dis her bebekte farkli zamanlarda cikiyor. Bizim dr demisti ki anne baba erken cikarmadiysa cocuk da 8 ay civari cikarir.Kızlar doktordan geldik şimdi. 6.ay kontrolü olduk. 7450 gr 65 cm. Gelişimi iyi dedi doktor. Ama geçen aydan bu aya 200gr almış. Az değil mi sizce de??
Gece zombiye dönüşümemi söyledim.
Bu aylarda açlıktan uyanmaz artık saat başı dedi. Diş huzursuzluğu oluyor kendini emerek ve memede sakinleştiriyor orayı sığınacak yer olarak görüyor dedi. Ağrılı bi süreç oluyor çocuk için kendimizden pay biçersek nasıl fenadır diş ağrısı dedi. S Susammmmmdemlicaykeyfi diş çıkana kadar sürer bu dedi doktor. Valla şaştım kaldım ne dişmiş bu altın diş çıkaracak heralde bizimki
gecmis olsun. Karbonat veya sirkeli suyla gargara yapin enfeksiyon ilerlemesin demisti bizim aile hekimi. Bir de ihlamur, bal, zencefil falan işte, o klasik seyler kullaniliyor mecburenKızlar dünden beri inanılmaz boğaz ağrısı geniz akıntısı yaşıyorum. Ateşim de vardı şükür düşürdüm ama her yerim ağrıyor. Doktora gitsem ilaç kullanamıcam, ne iyi gelir sizce?
yani küçük geliyor hep. Yeni kıyafet almaya başladm. Birde ilk 3ay hızlı uzamıştı ondan mı bilmiyorum. Bu ay baska hemşire ölçtü o mu yanlış yaptı onuda bilmiyorum geçen ay bundan 1cm fazla çıkmıştı dedm tekrar ölçtü yine aynıgece rutinlerin arasında mama içmek var zaten 150 veya 120 lik veriyorum uyutmadan 7-8 gibi. sonra uyuynca saat 11de uyku öğünü veriyorum 150. bi daha sabaha doğru uyanırsa veriyorum. eğer 3 saatin altında ağlarsa mama yok. açlık değildir çünkü bizimki için o.
yanlış ölçmüşlerdir canım. kıyafetleri küçülüyor mu sence? küçülüyorsa problem yok
gündüz yarım saat uyanmaarı aşamıyorum ben de. gece uyanırsa ve eğitim uyguluyorsan aynı şeyleri yapman gerekiyor.
bizimki de o kiloda canım ama premiumcare de 4 numara aldım artık. 3 no ile eziyet çekiyormuşum resmen
yavaş yavaş canım. sallama hızını yavaş yavaş düşürdüm alıştırdım. sonra yavaş yavaş tam uyuyacağı zaman durmaya başladım. birçok kere durduğum için uyandı çok krizlere girdik kucağıma aldım sakinleştirdim. tekrar aynı şeyi yaptım derken 1-2 ay içinde sadece rutin şeklinde kaldı sallama yani tam uyurken hiç sallamıyorum. hatta ben sallamaya başlayınca ağlıyor, onu hızlı hızlı uyutup kaçacağımı mı düşünüyor bilmiyorum. 30 dk falan başında elleriyle oynayarak başını okşayarak karnını sıvazlayarak uyutuyorum.
Farklı bi hemşire ölçtü canm olabilir fazla takılmıyorum ama gorenler boyu uzun diyodu nazar mı oldu acaba dedm bi anBende 2. ay aşılarını memlekette yaptırmıştım o zaman 59 cmdi. Sonra 3. ay kontrolüne yaşadığım yerde götürdüm 58 cm dediYanlış ölçtün geçen ay 59du dedim bi daha ölçtü 59 dedi geçti sizinde hemşire yanlış ölçmüştür canım.
Gaz yapan sey yogurtmus.Bir kaç gündür vermiyorum .Atesi var .Dişi çıkacak bu kez de ondan uyumuyor. Uykusu da cok hassas .Mesela apartman merdivenlerinden birileri tepinerek inip çıkıyor .O sese bile uyanıyor.Canım sen bu durumu doktora söyledin mi neden senin oğlan böyle uykusuz ve huzursuz? Sadece gaz mı sebep yani??
Günaydın kızlar:)
sonsuzzz rüyamda yer elması alıyorum tam alcam 2 öğrnci kuz geliyor bunlardan mı alsak falan dalga geçiyorlar içimden dua ediyorum sakın almasınlar diye. Sonra vazgeçiyorlar ben alıyorum hemen kaçırcak gibi:))))
Ateşe Parol, aynı zamanda kırgınlığı da alır boğaz ağrısı için bol sıcak şeyler çok geçmiş olsun cnmKızlar dünden beri inanılmaz boğaz ağrısı geniz akıntısı yaşıyorum. Ateşim de vardı şükür düşürdüm ama her yerim ağrıyor. Doktora gitsem ilaç kullanamıcam, ne iyi gelir sizce?
Yoğurt olabilir cnm doğru ,dişler fena yaa, çok ateşli mi calpol ver rahat edersinizGaz yapan sey yogurtmus.Bir kaç gündür vermiyorum .Atesi var .Dişi çıkacak bu kez de ondan uyumuyor. Uykusu da cok hassas .Mesela apartman merdivenlerinden birileri tepinerek inip çıkıyor .O sese bile uyanıyor.
Sağlık ocağı mı ölçü, benim de başıma geldi bir hafta sonra doktor kontrolü vardı orada ortaya çıkmıştı eksik ölçüleri, takılmaFarklı bi hemşire ölçtü canm olabilir fazla takılmıyorum ama gorenler boyu uzun diyodu nazar mı oldu acaba dedm bi an
Canım hazır lavaştan yağlama nasıl yapıyorsun
Bizde de var tartışmalar, irili ufaklı ... Bebekten sonra bu tartışmaları daha hafif atlatır oldum sabır gücü sanırım. Sen de kendine bebeğine bak cnm , erkek milleti...konusmuyoruz canim. Küsme huyu var beyefendinin, ben de umursamiyorum ben de konusmuyorum
sirf dişe yordu yani. Ama dis her bebekte farkli zamanlarda cikiyor. Bizim dr demisti ki anne baba erken cikarmadiysa cocuk da 8 ay civari cikarir.
Bakalim yarin neler diyecek bizimki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?