2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kuzunun yanında beraber yat bakalım uyanınca pışpışla bir süre, sana şöyle söyleyeyim 3.uyanmadan sonra kesintisiz uyuyorlar bence benimkini çok denemişimdir.

Yatağımıza almaya korkuyorum kenarları açıkta çünkü canım. Yastık battaniye vs koysam da bazen gündüz bizi mi Yatağa yatırmış oluyordum bi geliyordum düşecek nerdeyse. Ihh ıh diye kendini iterken yastık mastık her şeyi ittirmiş ?! Korkuyorum o yüzden gece uyku sersemi ben de anlayamam hareketini diye. Ya da salondaki kanepeyi açıp yatıcam onu duvar kenarına yatırıcam hareket edip gidemeyecek gibi. Aklımda olsun bunu da denerim hatta hafta sonu şehir dışına çıkıcaz orda beraber yatcaz mecbur. Bakalım değişme olacak mı??

Bu normalde gece kesintisiz uyuyan yada 1-2kere kalkan çocuk normal değil mi? O normalse bizimki nedir??! Kafayı yicem ben de artık. Kucağımda emzirirken kafam düşüyor pat diye resmen. İyice uyuyup kalıcam çocuğu düşürücem diye korkuyorum artık. O da emerken uyumaya devam ediyor zaten. Olan bana oluyor. Eş zaten uyuyor. Uykusuz hortlak gibi ayakta olan benim saat başı

Canım bende normalde yatağında yatırıyorum ama bazen yanımda yatmaya ihtiyaç duyuyor demek ki. Mamayı arttır bi dene olmazsa bide yanında yatırmayı dene emzirdikten sonra koyma yerine bakalım.

Canım bende normalde yatağında yatırıyorum ama bazen yanımda yatmaya ihtiyaç duyuyor demek ki. Mamayı arttır bi dene olmazsa bide yanında yatırmayı dene emzirdikten sonra koyma yerine bakalım.

Tamam canım bakalım bu gece nasıl olacak merak ediyorum. Sabah doktora dökücem içimi inş anlar halimi de rahatlatır beni. Az önce de yazdım kendi yatağımızda yatırmaya korkuyorum açıkta kenarları diye. Olmadı kanepede yatarım duvar tarafına da onu yatırırım. Misafirliğe gidiyoruz haftasonu. Mecbur beraber yatıcaz inş rahat ederiz ikimiz de canım.

Ahh ellerine sağlık canım ben kış sebzelerini pek yemiyorum ondan problemim sanırım. Karnıbahar, kabak, pırasa, kereviz ve brokoli yemem ıspanakta zorla bol yoğurtla yerim ee geriye sebze kalmıyor haliyle
Aa ben bu tarhanayı biliyorum biz bunu ıslatıp çorba yapıyoruz yine kavurmuyoruz :)
Kizlar biz muhakkak her hafta tartisiyoruz ya. Boyle gitmez bu iş. Canim sıkılıyor
Duygular yipraniyor
Yaa konuş canım duygularını ifade et. Bizde ilk 3 ay çok tartıştık ama uzun zamandır tartışmıyoruz ben hep isyan ettim kendimi zorla ifade ettim. Bide uykusuzlukta seni etkiliyor daha hassas oluyorsun haliyle.
Dene bakalım canım. Benimde kızım bazen emiyor doymuştur sanıyorum ama sanırım emzik gibi çekiyor uyku sersemi çünkü mama vermeden ne zaman yatırsam yarım saat sonra tekrar kalkıyoruz artık alıştım önce mama yapıp sonra emzirme faslına geçiyorum :)

Ben yatak odasını doğdu doğalı 3.ye yer değiştiriyorum.. En son duvara yasladım yatağı..benimde ortadaydı. Ama napalım, çocuklarımız için. Zaten oğluş ya kendi yatağında ya benim yatağımda benle uyuyor. Atakta şu an diye ayrılık kaygısı yaşamasın diye yanımda...atak bitsin hoppa kendi yatağına :))

Sebze yemiyorsan bol bol tavuklu tarifler öneririm canım. Biz eşimle tavuk çok severiz.

Körili tavuk, ballı hardallı tavuk, beşamel soslu fırında tavuk, tavuklu beğendi, fırında tavuk kanat ve son günlerde favorim kekiklim tavuk. Tavuk dünyasının meşhur lezzeti yotube da refikanın tarifi var efsane güzel tavsiye ederim

Bende bol bol et tavuk ve balık yapıyorum zaten canım eşimde işyerinde öğlen hep et yada tavuk yediğinden isyanlarda arada ona tek porsiyonluk sebze yapıyorum :)) kekiklim tavuğada bakayım onu hiç duymamıştım :)

Öncelikle tebrik ediyorum :) ikinci olarak bazılarını hiç yemedim:)

Dün gece uyuyamadım sürekli uyandı, bu gece uyutamıyorum da. Sürekli ağlıyor ama uyuyamıyor. Başım çatlıyor artık uykusuzluktan. Esniyor ama uyuyamıyor

Muzdan canm nette muzdan yada demir ilacndan olmus olabilir yaziodu demir ilacina devam ettm muz vermedm kakalarda gittikce azaldi bitti canm. Sende demi oldu
Evet muz verdim kakada hemen kırmızı iplik gibi şeyler çıktı. Hiçbir huzursuzluk falan da yok. Muhtemelen muzdan da emin olmak istedim

sağol canım çok detaylı güzel anlatmışsın, ağzım sulandı
ilk fırsatta yapacağım bunu da

Kızlar televizyon izletme konusunu googlelarken klip sendromu diye birşeye denk geldim. ilginizi çekebilir:

Psikiyatristlere göre; televizyon kanallarındaki müzik kliplerini sürekli izleyen 0 ile 3 yaş arası bebekler, hayata ilk adımı atamıyor.

Sosyalleşme temellerinin atıldığı bu dönemde uğradıkları, "Klip bombardımanı" nedeniyle minikler isimlerini bile öğrenemiyorlar.

Ses ile ağız hareketleri arasında bağlantı kurarak, dış dünyaya ilk adımlarını atmaları gereken, 0-3 yaş döneminde aldıkları hasarla, "hayata başlama" şansı azalan çocuklar, ancak "özel" eğitimle en başa dönebiliyorlar. Tıp literatüründe Klip sendromu olarak yerini alan bu "gerileme" ile ilgili Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Yankı Yazgan, "Çocuklara bu dönemde klip seyrettirmek şeker hastası bir çocuğa şeker yedirmeye benziyor" yorumunu yapıyor. Televizyon karşısına oturtulup, "Müzik kulağı gelişsin" diye klip seyrettirilen tüm 0-3 yaş arası bebekleri etkisi altına alan bu sendrom, kimi çocuklarda hafif, kimi çocuklarda ağır tahribat yaparak kendini gösteriyor. Her kesimden yüzlerce aile çocuklarındaki konuşamama, tepkisizlik, ilgisizlik, konsantrasyon bozukluğu gibi şikayetlerle doktorların kapısını aşındırıyor.

Çocukların oyalanması ya da sakinleşmesi için sürekli televizyonlardaki kliplerin karşısına oturtulduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Yazgan, "Sosyalleşmenin temelleri üç yaşına kadar atılır. Klip karşısında bırakılan çocuk, yalnız başına hiçbir şey yapılmadan bırakılan çocukla eşdeğerde büyütülüyor demektir. Televizyon hiçbir zaman çocuklar için iletişim aracı olamaz. ıletişim kurmaktan uzak büyüyen çocuklar sonraki dönemde özel eğitim görmek zorunda kalıyorlar" diyor.

ıFADE GÜÇLÜĞÜ YARATIYOR

Genetik olarak risk taşıyan çocuklarda kliplerin bu riski çok daha yukarı taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Yankı Yazgan'a göre kliplere maruz kaldıkları için iletişim becerileri gelişemeyen çocuklar bir noktadan sonra gözetim altına alınmak zorunda kalınıyor. Televizyonun ilişkiye girilebilen bir araç olmadığının altını ısrarla çizen Yankı Yazgan, "Çocuklar görsel olarak öğrenmeye daha yatkın oldukları için kliplere ilgi duyuyorlar ancak, bu onların anlama ve ifade güçlüğüne kapılmasına neden oluyor" diyor.

Genetik olarak risk taşıyan çocuklarda kliplerin iletişim becerileri konusunda ciddi hasarlar bıraktığına değinen Prof. Dr. Yankı Yazgan, "Çocukların bu dönemde anne ve babalarıyla, çevreleriyle iletişim kurmaya ihtiyacı vardır. Kliplerle baş başa bırakmak onların bu ihtiyaçlarını durdurmak anlamına gelir" diyor. Prof. Dr. Yankı Yazgan, hastalığın teşhisinin ardından çocukların durumlarının incelenerek tedavi sürecinin başlatıldığını kaydediyor; "Genetik riski düşük olan çocuklarda tedavi sonrası olumlu gelişme sağlanıyor ancak yüksek olanlarda sıkı bir özel eğitim programı gerekiyor. Çocuklar bu dönem içinde kliplerden tamamıyla uzaklaştırılıyorlar"

DOKTORLAR UYARIYOR

Doktorların da bu konuda uyarıları var. "Klip bebekleri"nin "Otizm"e giden süreçte mutlaka bazı işaretler verdiklerini ifade ederek anne- babaların duyarlı olmaları gerektiğini belirtiyorlar ve kolayca fark edilebilecek bir kaç , "işaret" sıralıyorlar.

* Göz göze gelmemeye çalışır.

* Yüz ifadesi ciddidir, donuktur ya da hüzünlü gibidir

* ılgilendiği şeyi parmakla göstermez

* Yaşıtlarından uzak durur, yanlarına sokulmaz

* Aşırı utangaç gibidir, anne babasına yapışır

* Garip parmak hareketleri yapar ya da ellerini uzatıp çevirerek bakar.

* Orta derecedeki ağrıları umursamaz görünür.

* Yeni ortamlarda bulunmak istemez, alışkın olduğu ayrıntıları arar.

* Kendi kurduğu düzenin bozulmasından çok rahatsız olur.

Gunaydin herkese.Biz 5 te uyandik .Gozlerim yaniyor.
Gittikce duzelmek yerine iyice bozuluyor uykular.
20.30 'da güçlükle uyuttum.Sonra aksi gibi oksuresim geldi .Kendimi mutfaga atip su ictim ve hizlica döndüm .O iki dk da uyanmis.Tekrar 21 de uyuttum. Yarim saat sonra kalkti.Tekrar uyuttum 22.30da kalkti .Sonrasi yok .Artik saate bakmayi biraktim sinirlerim bozuldu .Surekli emdi .Emmezken gozu kapali agladi .5 te tamamen cildirdi kalktik yataktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…