- 3 Kasım 2012
- 1.556
- 2.136
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #76.881
Kuzunun yanında beraber yat bakalım uyanınca pışpışla bir süre, sana şöyle söyleyeyim 3.uyanmadan sonra kesintisiz uyuyorlar bence benimkini çok denemişimdir.
Dün gece hiç uyuyamadım, başıma sancılar girip girip çıkıyor. Huni taktım ayine. Gülüyorum ama içim kan ağlıyor yorgunluktan. Deli gibi dolanıyorum evde. Buna rağmen her şey normal diyen doktorlar olunca ağızlarına kürekle vurasım geliyor.
Yatağımızın yanında kendi beşiğinde yatıyor canım ama dizimde ya da memede uyuduktan sonra koyuyorum beşiğine. Önceden oğlum da 2-3 kere kalkar hiç ağlamadan gözünü açmadan ıh ıh derdi hemen emzirip yatırırdım yatağına uyurdu. Noldu şimdi anlamıyorum resmen saat başı ve yarım saatte bir kalkıyor hem de gözü kapalı ağlayarak?! Emiyor bazen yarım saate yakın uyurken memeyi bırakınca koyuyorum yatağa hop bi saat sonra yine bi ağlama? Diş zamanı memeye bağlılık oluyor diye okudum ama ondan mı açlıktan mı anlamıyorum ya. Bu gece yine uyanıp durursa bi mama vericem tekrar. İyi uyursa demek açlıktan dicem. Saat başı emiyor ama demek sütüm az ya da yetmiyoryanımda küçükken yatıyordu ama şimdi çok hareketli dönüyor kendini yukarı ya da aşağı doğru ilerletiyor filan tedirgin oluyorum yabıma almaya ben de. Öyle bi bağlılık olmadı biz de canım. Derdi nedir bilmiyorum ama yarın doktor ne diyecek bakalım
Canım bende normalde yatağında yatırıyorum ama bazen yanımda yatmaya ihtiyaç duyuyor demek ki. Mamayı arttır bi dene olmazsa bide yanında yatırmayı dene emzirdikten sonra koyma yerine bakalım.
Ahh ellerine sağlık canım ben kış sebzelerini pek yemiyorum ondan problemim sanırım. Karnıbahar, kabak, pırasa, kereviz ve brokoli yemem ıspanakta zorla bol yoğurtla yerim ee geriye sebze kalmıyor haliylePortakallı kereviz, tavuk ızgara :)
Mercimek çorba, ıspanak yemeği,
Brokoli çorba, ızgara köfe, patates
Çökertme kebabı,
Hamsi tava, yeşil salata
Domates çorba, kıymalı karnıbahar yemeği
Yayla çorbası, etli pazı sarma
Hazır lavaştan kayseri yağlaması :)
Patates kızartma yoğurtlama :))
Bonfile ızgara,köz patlıcan/kapya biber yoğurtlama
Portakallı yer elması, fırında tavuk
Ben bu aralar genelde böyle yaptım canım, kış sebzeleriyle
Aa ben bu tarhanayı biliyorum biz bunu ıslatıp çorba yapıyoruz yine kavurmuyoruz :)Konya yoresi canim .Yarma denilen bugday ve yogurttan yapılıyor.Kazanda pisirilip sekil verilip kurutuluyor.Gorselini ekliyorum.
Tabii ki hazir yufkadan. O sekilde bile 2 saatte tamamladim.Bu tarhananin nohutlu corbasi yapiliyor en cok .
Yok %100 Konya :)
Eki Görüntüle 2219603
Yaa konuş canım duygularını ifade et. Bizde ilk 3 ay çok tartıştık ama uzun zamandır tartışmıyoruz ben hep isyan ettim kendimi zorla ifade ettim. Bide uykusuzlukta seni etkiliyor daha hassas oluyorsun haliyle.Kizlar biz muhakkak her hafta tartisiyoruz ya. Boyle gitmez bu iş. Canim sıkılıyor
Duygular yipraniyor
Dene bakalım canım. Benimde kızım bazen emiyor doymuştur sanıyorum ama sanırım emzik gibi çekiyor uyku sersemi çünkü mama vermeden ne zaman yatırsam yarım saat sonra tekrar kalkıyoruz artık alıştım önce mama yapıp sonra emzirme faslına geçiyorum :)Ek gıdaya geçince rahat ederim inş ben de ya. Uyku nedir unuttuk resmen. Zombi gibiyim ?! 2saat kesintisiz uyuyunca şoka giriyorum ki zaten çok nadir oluyor bu. Mama veriyorum ben de olmazsa onu arttırıcam.
Yatmadan önce 60lık içiyor emiyor bi de beni. Bazen 90lık verdim bitirmedi. Ama bu kadar sık uyanmak hiç normal değil. O kadar emiyor hiç mi doymuyor da bir saat sonra kalkıyor anlamadım ya. Mama içince 2,5 saat uyudu. Bakalım bu gece yine vericem. Gündüz böyle değil gece noluyor bu çocuğa anlamıyorum yaaa.
Ben yatak odasını doğdu doğalı 3.ye yer değiştiriyorum.. En son duvara yasladım yatağı..benimde ortadaydı. Ama napalım, çocuklarımız için. Zaten oğluş ya kendi yatağında ya benim yatağımda benle uyuyor. Atakta şu an diye ayrılık kaygısı yaşamasın diye yanımda...atak bitsin hoppa kendi yatağına :))Yatağımıza almaya korkuyorum kenarları açıkta çünkü canım. Yastık battaniye vs koysam da bazen gündüz bizi mi Yatağa yatırmış oluyordum bi geliyordum düşecek nerdeyse. Ihh ıh diye kendini iterken yastık mastık her şeyi ittirmiş ?! Korkuyorum o yüzden gece uyku sersemi ben de anlayamam hareketini diye. Ya da salondaki kanepeyi açıp yatıcam onu duvar kenarına yatırıcam hareket edip gidemeyecek gibi. Aklımda olsun bunu da denerim hatta hafta sonu şehir dışına çıkıcaz orda beraber yatcaz mecbur. Bakalım değişme olacak mı??
Bu normalde gece kesintisiz uyuyan yada 1-2kere kalkan çocuk normal değil mi? O normalse bizimki nedir??! Kafayı yicem ben de artık. Kucağımda emzirirken kafam düşüyor pat diye resmen. İyice uyuyup kalıcam çocuğu düşürücem diye korkuyorum artık. O da emerken uyumaya devam ediyor zaten. Olan bana oluyor. Eş zaten uyuyor. Uykusuz hortlak gibi ayakta olan benim saat başı
Made in atak :)Tıpkısının aynısını kızım yapıyor hayretler içinde okudum
Ahh ellerine sağlık canım ben kış sebzelerini pek yemiyorum ondan problemim sanırım. Karnıbahar, kabak, pırasa, kereviz ve brokoli yemem ıspanakta zorla bol yoğurtla yerim ee geriye sebze kalmıyor haliyle
Aa ben bu tarhanayı biliyorum biz bunu ıslatıp çorba yapıyoruz yine kavurmuyoruz :)
Yaa konuş canım duygularını ifade et. Bizde ilk 3 ay çok tartıştık ama uzun zamandır tartışmıyoruz ben hep isyan ettim kendimi zorla ifade ettim. Bide uykusuzlukta seni etkiliyor daha hassas oluyorsun haliyle.
Dene bakalım canım. Benimde kızım bazen emiyor doymuştur sanıyorum ama sanırım emzik gibi çekiyor uyku sersemi çünkü mama vermeden ne zaman yatırsam yarım saat sonra tekrar kalkıyoruz artık alıştım önce mama yapıp sonra emzirme faslına geçiyorum :)
Bende bol bol et tavuk ve balık yapıyorum zaten canım eşimde işyerinde öğlen hep et yada tavuk yediğinden isyanlarda arada ona tek porsiyonluk sebze yapıyorum :)) kekiklim tavuğada bakayım onu hiç duymamıştım :)Sebze yemiyorsan bol bol tavuklu tarifler öneririm canım. Biz eşimle tavuk çok severiz.
Körili tavuk, ballı hardallı tavuk, beşamel soslu fırında tavuk, tavuklu beğendi, fırında tavuk kanat ve son günlerde favorim kekiklim tavuk. Tavuk dünyasının meşhur lezzeti yotube da refikanın tarifi var efsane güzel tavsiye ederim
Portakallı kereviz, tavuk ızgara :)
Mercimek çorba, ıspanak yemeği,
Brokoli çorba, ızgara köfe, patates
Çökertme kebabı,
Hamsi tava, yeşil salata
Domates çorba, kıymalı karnıbahar yemeği
Yayla çorbası, etli pazı sarma
Hazır lavaştan kayseri yağlaması :)
Patates kızartma yoğurtlama :))
Bonfile ızgara,köz patlıcan/kapya biber yoğurtlama
Portakallı yer elması, fırında tavuk
Ben bu aralar genelde böyle yaptım canım, kış sebzeleriyle
kızlar muz yedirdikten sonra çocuğun kakasında ip gibi koyu renk şeyler gören kimdi?
@dehaaa sen miydin?
muzdan mı kaynaklıymış?
kızlar muz yedirdikten sonra çocuğun kakasında ip gibi koyu renk şeyler gören kimdi?
@dehaaa sen miydin?
muzdan mı kaynaklıymış?
Öncelikle tebrik ediyorum :) ikinci olarak bazılarını hiç yemedim:)
Bende bol bol et tavuk ve balık yapıyorum zaten canım eşimde işyerinde öğlen hep et yada tavuk yediğinden isyanlarda arada ona tek porsiyonluk sebze yapıyorum :)) kekiklim tavuğada bakayım onu hiç duymamıştım :)
Dün gece uyuyamadım sürekli uyandı, bu gece uyutamıyorum da. Sürekli ağlıyor ama uyuyamıyor. Başım çatlıyor artık uykusuzluktan. Esniyor ama uyuyamıyorYatağımıza almaya korkuyorum kenarları açıkta çünkü canım. Yastık battaniye vs koysam da bazen gündüz bizi mi Yatağa yatırmış oluyordum bi geliyordum düşecek nerdeyse. Ihh ıh diye kendini iterken yastık mastık her şeyi ittirmiş ?! Korkuyorum o yüzden gece uyku sersemi ben de anlayamam hareketini diye. Ya da salondaki kanepeyi açıp yatıcam onu duvar kenarına yatırıcam hareket edip gidemeyecek gibi. Aklımda olsun bunu da denerim hatta hafta sonu şehir dışına çıkıcaz orda beraber yatcaz mecbur. Bakalım değişme olacak mı??
Bu normalde gece kesintisiz uyuyan yada 1-2kere kalkan çocuk normal değil mi? O normalse bizimki nedir??! Kafayı yicem ben de artık. Kucağımda emzirirken kafam düşüyor pat diye resmen. İyice uyuyup kalıcam çocuğu düşürücem diye korkuyorum artık. O da emerken uyumaya devam ediyor zaten. Olan bana oluyor. Eş zaten uyuyor. Uykusuz hortlak gibi ayakta olan benim saat başı
Evet muz verdim kakada hemen kırmızı iplik gibi şeyler çıktı. Hiçbir huzursuzluk falan da yok. Muhtemelen muzdan da emin olmak istedimMuzdan canm nette muzdan yada demir ilacndan olmus olabilir yaziodu demir ilacina devam ettm muz vermedm kakalarda gittikce azaldi bitti canm. Sende demi oldu
sağol canım çok detaylı güzel anlatmışsın, ağzım sulandıEtli pazıyı da ben tarif edeyim.
• İki bağ pazı
( 1 bağ tencerenin dibine yeter anca o yüzden 2 bağ)
• 200-300 gr yağsız kıyma
* biraz pirinç, biraz bulguru yıkayıp süz karıştır tahmini 1 su bardağı kadar olacak ikisi duruma göre bakarsın fazlalaştırırsın
* 2 adet orta boy soğanı ince ince doğra
*1 tatlı kaşığından biraz fazla veya çorba kaşığı da olur domates salçası
* baharat ( kırmızı pul biber, karabiber arzuya göre ) ben nane koymuyorum pazıya..
*tuz
*zeytinyağı
Hepsini karıştır, çiğden saracağız.
Pazıları tek tek yıka, aynı zamanda tencerede sıcak su hazırla ocakta iken pazıları tek tek daldır ve 1-2 dakika beklet gevşeyince çıkar kenara al. Saplarını ve uzanan damarlarını bıçakla nazikçe al pazının tek yapraklığı bozulmasın .. Sonra gevşeyen pazıları hazırladığın çiğ iç ile sar dolma sarar gibi..
Tencereye diz...üstünü bir parmak geçecek kadar su ekle ve üstüne porselen bir tabak kapat çok kısık ateşte 40-45 dakika pişir. Mis gibi olur çok severim ama bu ara yapamadım hiç
Oy maşallah babayiğit tam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?