2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Masıl anladın ilk canım? Bizimkide gece huzursuz uyuyamıyor elleriyle saçlarını karıştırıyor sertçe. Yatakta ordan oraya dönüyor sreklş mırın kırın. Salya da var herşeyi ağzına da sokuyor ama bakıyorum diş falan yok görünrde
3 diş tamamen cıktı canım. Diğer ikisi kabarmış bir kısmı görünüyor beyaz. Alt dişler çıkalı iki ay oldu. Üst dişler ateş yaptı 2 gün 38 i geçti ateşi. Uykusu çok bozuldu dişten beri. Gece bir defa uyanırdı şimdi sayamıyorum bile . Kulağını çok çekistiriyor ağrısı varken ve iştahı gitti canım.

3 diş tamamen cıktı canım. Diğer ikisi kabarmış bir kısmı görünüyor beyaz. Alt dişler çıkalı iki ay oldu. Üst dişler ateş yaptı 2 gün 38 i geçti ateşi. Uykusu çok bozuldu dişten beri. Gece bir defa uyanırdı şimdi sayamıyorum bile . Kulağını çok çekistiriyor ağrısı varken ve iştahı gitti canım.
Peki ilk dişi görünmeden önce de huzursuzluğu var mıydı? Uzun mu sürüyor bu huzursuzluk evresi?

Çok zor çok. Anlatamam sana. Ben de erteledim hep test yaptırmayı ama en son yaptırmak zorunda kaldım. Oğlum artık kanı alan kadını görünce ağlamaya başladı, o derece özdeştirdi acı ile o kadını. Onu görünce ağlamaya başladı hep. Çok uzun sürdü, çok zordu. Bir de benim bebeğim öyle her şeye ağlamaz, kafasını kaç kez benim kafama vurdu falan, ağlamaz öyle kolay kolay yavrum. Canı çok yanmadığı sürece ağlamıyor yavrum.
gecmis olsun canim insallah bir daha gerekmez diyeyim.
Sen sallayınca uyumuyor mu canım? Memede uyuması ciddi anlamda problem sanırım umarım düzene girer. Belli bi aydam sonra uyanmalarının azalması gerekiyor aslında ama temmuz annelerinde durum farklı :)
yok canim bende meme "var" :-) bana normalde de cok nazlaniyor. Babasina o kadar degil. Ama 2 yil ya emzirme, 6 ayi gitti zaten. Memeden kesince duzelir. 40i ciksin 3 ay 6 ay derken suan 2 yila çikardim kafamda :-)
Uyumuyor ya uyumuyor. İnsanlıktan çıktım çocukta tık yok:kızgın:
gunduz nasilmis canim? Bizimki cogu zaman gunduz de uzun uyumaz
Yorgan ser canım yere, ben oyun halısının altına serdim. biraz daha hareketlenince de büyük büyük birşeyler sereceğim
oyle yapacagim artik canim
Gunaydin kizlar.Biz sabahladik .Gece 1 den sonra felaketti.Hem gaz hem kabızlık hem ateşi var
Bu saat oldu hala uyutamadim .Aglamaktan perisan olduk :KK43:
dis geliyor demişsin canim, Allah yardimciniz olsun

Srkyesraaa Srkyesraaa sag ol canim, amin. Ne yapayim ya 2 yaşa kadar durum bu diye dusunecegim artik. Memeden kesince duzelir uykusu. Saglik olsun da

Eki Görüntüle 2219099
Canım ben bu weebaby nin 30 luk olanını aldım iki başlığı var hem biberon hem alıştırma başlığı. Arkadaşlarım yemek yerken büyük bi suluk koyarsan suyu oyun yapıyor küçük al dediler ondan aldım. Birde arkasındaki yeşil mamajoo aldım 150 lik. @ladycry önermişti. Çok beğendim renkleri de çok güzel. Yedek ucu da varmış. Ben hiç biberon vermedim oğluma ek gıdaya geçince de direk alıştırma kısmına başlayayım biberon öğrenmesin diye düşünüyorum.
benimki memeyi reddetmeye bahane ariyor, o yuzden suluklardan bile korkuyorum, neyle içirecegim bilmiyorum, dr.a soracagim

Kızlar oto koltugu olarak hala ana kucağı kullanıyoruz malum. daha büyük boy oto koltuguna ne zaman geçmeli sizce? Bizim oğlan artık sığmıyor sanki, ayakları koltugun dışında kalıp otomobilin koltuguna dayanıyor, sıkışıyor gibi geliyor bana o yüzden. Fakat daha ayı da küçük , 5 ay dolmak üzere. Nette bakıyorum diğer oto koltukları "genelde" daha büyük aylar için, ama kilo boy olarak bakınca da bizim geçmemiz lazım , ama oturamıyor çocuk daha tam. ne yapmalı sizce?

Kızlar oto koltugu olarak hala ana kucağı kullanıyoruz malum. daha büyük boy oto koltuguna ne zaman geçmeli sizce? Bizim oğlan artık sığmıyor sanki, ayakları koltugun dışında kalıp otomobilin koltuguna dayanıyor, sıkışıyor gibi geliyor bana o yüzden. Fakat daha ayı da küçük , 5 ay dolmak üzere. Nette bakıyorum diğer oto koltukları "genelde" daha büyük aylar için, ama kilo boy olarak bakınca da bizim geçmemiz lazım , ama oturamıyor çocuk daha tam. ne yapmalı sizce?

Canım benim aldığım 9-16 kg, 76-105 cm arası kullanılıyor. Benim oğlumda sığmıyor artık, destekli oturadabiliyor aslında, doktoru uzun oturabilir diye de söyledi ama ben oturttuğumda kafayı öyle dimdik, sapasağlam tutamıyor uzun süre diye geçmedim daha. Sürüş esnasında gaz, fren vs çok sarsılır gibi geldi. 1 ay sonra yani 7 aylıkken geçerim sanırım

Kızlardan birinin ateşi var 38 civarı dün akşamdan beri. Uykuya dalamıyor, ağlama vs diş mi acaba. Diğeride yemiyor o da mızmız. Aynı yumurta ikizi de değiller ki aynı anda çıksın dişleri. Yada ben her şeyi dişe yoruyorum. Doktor bir gün daha devam ederse idrar tahlili istedi. Gözlerim yanıyor, regl oldum. Eyyorlamam bu kadar :deli:

bu arada profesyonel bebek bakıcısı annemden bir tavsiye daha :)
sebze meyve emzigi alırken silikon olanların kilitli olanlarından almak lazımmış. diğerleri açılıyor, bir işe yaramıyor dedi.
bu kilitli https://urun.n11.com/emzik-ve-akses...a8MsTyF5bN1SDIvYbwMaAv5BEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
bu kilitsiz mesela https://urun.n11.com/mama-tabagi-ve...3zHUBtpqA2XBZruqrcYaAgtQEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Ben mycey almışım ekstra kilidi yok ama çevirmeli kapanıyor kapağı biberon gibi

İsofixli olanları İndirimde eşim almıştı biraz acelecidir. 15 aylık diyor. ana kucaklarında 15. Aya kdr oturabilirler mi bilemedim. Arası içinde bir şey alınmaz. Saçma sapan oldu.

Yaa en azından sorun bulunsa canım acı çektiğine değse. Biz bi kere kan verdik ama alan kişi tek seferde aldı ona rağmen kızımın sesine hastane inledi ki benim kızım aşılarda falan bile 2-3 dk anca ağlıyor sanırım kan alırken çok acıyor çabuk unutur ama bebekler sen üzülme.
Benim oğlum da aşılarda hemen susar ama kan alımı çok iğrenç bir şey :( inşallah bulunur dediğin gibi de boşa gitmez :(

Eklentiler

• 035B5658-53FB-4B3B-8C4A-064FB9BD3552.jpeg
    035B5658-53FB-4B3B-8C4A-064FB9BD3552.jpeg
    129 KB · Görüntüleme: 48
  • CD21C2AD-F01F-46CF-830D-0EB1920E8604.jpeg
    CD21C2AD-F01F-46CF-830D-0EB1920E8604.jpeg
    426,2 KB · Görüntüleme: 60
  • 629472F5-2A1A-4980-86FE-67532B18E9EB.jpeg
    629472F5-2A1A-4980-86FE-67532B18E9EB.jpeg
    197,7 KB · Görüntüleme: 60
  • E5541B8C-9B11-4990-90E1-47117EAF1A37.jpeg
    E5541B8C-9B11-4990-90E1-47117EAF1A37.jpeg
    122,6 KB · Görüntüleme: 52
gecmis olsun canim. Ya kişa geldik yere de koyamiyoruz. Aslinda yere konsa fazla esya olmayan bir odada, rahat olurduk ama yerler buz gibi
Yere battaniye ser iki kat canım, üstüne de oğlanın kendi çarşafından ser, koy üstüne dönmeye başladıysa hem orda rahatça da döner. Ben de yerde artık yanlara yastık koyarak oturtmaya başladım.

Dün itibariyle uyku eğitimine kesin olarak başladım.(Ablam 4.5aylık kızına vermiş ondan gaza geldim)

Dün 1 saat falan sürdü ağladı arada yanına gidip emziğini verip sakinleştirdim. Bugün yarım saat sürdü ve çok ağlamadı . İnşallah böyle devam eder. Babamız yokken sıkıntı yok. Olunca ağlamasın alayım diyip duruyor.

Allah kolaylık ve bol sabır versin canım. Birileri başarsa da bizde gaza gelsek

Kız da bende çok kötü hasta olduk :KK43: Annemin yanımda olmasının avantajını bir kez daha yaşıyorum. Gece ben baktım şimdi annem bakıyo kıza ben yatıyorum :hasta:

Back