• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben hergün mayalıyorum ama ocakta iş başı ve artık paşaları bu kadar nazlayamam hangi birine koştururum bilemedim. Günlük yemek düzenlerini ayarlamam başlı başına bir iş çünkü bakıcıya çok yüklenmek istemiyorum kadın kaçarsa el mahkum izin alıp yeni birini bulmam lazım.
Haklısın cnm, bi tanıdığımız bebeğine haftalık ne yedirecskse küçük kaplara yapıp dondurucuya koyuyormuş bir gece öncesinde dolabın alt tarafına alıp ertesi gün bakıcısı hazırlıyormuş

Etsiz yemeklerde yapıyorsun değil mi et cok uzun beklemez çünkü. Ben sadece domateste yapıyorum ama kavanoz maması yapıp iki gün dolapta tutabilirsiniz demişlerdi sağlık ocağı.

Bu kadarcik mı yani :olamaz: güzel yontwmmis
Etli yemekte de sorun olmadı önemli olan kavanozların hava almaması ve sıcak sıcsk koymak etli ve kıymalı yemekleri daha çabuk tüketebilirsiniz, kendimşze çok yemek yaptığımda kalanını böyle yapıyorum şu ana kadar hiç sorun yaşamadım

Maşallah maşallah nazar değmesin :) ya uyuduğu zaman memeyi ağzında tutuyor ya, o zaman göğsümde bazen böyle sanki ateşle yakıyorlar gibi bir acı oluyor, meme ucunda değil böyle tüm göğsü kaplıyor. Sende de oluyor mu?
Yok canım olmuyor valla. Tuttuğu esnada emmeye devam ediyor mu? Benim ki hem emiyor hem uyuyor. Dün gece rekor kırıp aralıksız 1,5 saat emdi ama onda bile yaşamadım öyle bi ağrı canım

Biz de ayaktayız. Gazını çıkaramıyor, ondan bağırıp duruyor.
3te uyudu canim ya. Gece kaka yapma huyu cikardi biliyor musun, tam uyutuyorum basliyor kaka yapmaya. Sanki super uykusu vardi da, bolecek bir sebep daha eklendi :deli::deli::deli:

Gece 1-1,5saatte bir uyandı ve emdi oğlum. Bu aralar böyle hep.

Acaba acıkıyor mu az mı geliyor sütüm yoksa uyandığı için uykuya dalmak için beni mi emiyor anlamıyorum ya?? Sarhoş gibiyim resmen!??bu kadar kısa sürede acıkmaması gerek ama demi? 5,5aylık oldu yani. Gece bi uyandığında mama yapıp versem diyorum işe yarar mı diye?

Acaba acıkıyor mu az mı geliyor sütüm yoksa uyandığı için uykuya dalmak için beni mi emiyor anlamıyorum ya?? Sarhoş gibiyim resmen!??bu kadar kısa sürede acıkmaması gerek ama demi? 5,5aylık oldu yani. Gece bi uyandığında mama yapıp versem diyorum işe yarar mı diye?
biz de ayni durumdayiz uzuuuuuuun zamandir hem de. 15 kasimda hasta oldu, ondan beri uyku bitti. Var ya butun gece dua ediyorum nolur 2 saat ya 2 saat uyusam baska bir sey istemiyorum.

Bir de cocugu yaninda yatirma'cilar var ki, ben 30 dk.da ya da saat basi uyanip kalkip besikten bebegi alip, tam uyudu derken geri koyup yine uyanmasiyla mi ugrasacagim? Ayni yatakta bile memeyi verene kadar bagiriyor zaten.

Dun.zaten uyudugu saat 3tü o da artik uykusuzluktan bayilmak mi uyumak mi ne denirse :KK12:

Benim kı de öyle resmen saat sinirimi bozuyor Bı bakıyorum ıkı Bı bakıyorum üç sanki saatin suçu :KK53:
Çoğu zaman ıkı çekip kapıyor gözlerini demek ki aç değil yoksa daha çok emmesi lazım mesela Bı kalkmasında 10dk emiyor :anne:

biz de ayni durumdayiz uzuuuuuuun zamandir hem de. 15 kasimda hasta oldu, ondan beri uyku bitti. Var ya butun gece dua ediyorum nolur 2 saat ya 2 saat uyusam baska bir sey istemiyorum.

Bir de cocugu yaninda yatirma'cilar var ki, ben 30 dk.da ya da saat basi uyanip kalkip besikten bebegi alip, tam uyudu derken geri koyup yine uyanmasiyla mi ugrasacagim? Ayni yatakta bile memeyi verene kadar bagiriyor zaten.

Dun.zaten uyudugu saat 3tü o da artik uykusuzluktan bayilmak mi uyumak mi ne denirse :KK12:
Tam da yazdığın sebepten besigine alistirma isini erteledim .Bu sekildeyken bile uyutamiyorum .Besige koymaya yeltensem kesin uyanir .Cunku kac kez ayni sonu yasadik .Bu aralar neredeyse her yarim saatte bir uyaniyor .Sabaha karsi bir ic cekme ,inleme sesiyle uyandim .Bir baktim yanaklari islanmis aglamaktan. Ruya görüyordu sanirim .Basini okşadım öptüm kendine gelsin diye .Sen misin bunu yapan. Çokça kendine geldi 8 e kadar uyutamadim .:olamaz:

Son düzenleme:
Tam da yazdığım sebepten besigine alistirma isini erteledim .Bu sekildeyken bile uyutamiyorum .Besige koymaya yeltensem kesin uyanir .Cunku kac kez ayni sonu yasadik .Bu aralar neredeyse her yarim saatte bir uyaniyor .Sabaha karsi bir ic cekme ,inleme sesiyle uyandim .Bir baktim yanaklari islanmis aglamaktan. Ruya görüyordu sanirim .Basini okşadım öptüm kendine gelsin diye .Sen misin bunu yapan. Çokça kendine geldi 8 e kadar uyutamadim .:olamaz:
oyy yavrum ruya mi gormus, acaba ne goruyorlar cok merak ediyorum :KK48:
Besikle ugrasabilecegimiz bir donemde degiliz canim cunku derin uyumuyorlar.
Aslinda ayri yatmayi istiyorum cunku obur tarafa donsem yine uyaniyor :KK53:

ya kafam cok karisik. Son gunlerde herkes bu sık uyanmalarindan bahsediyor. Doktorumuz da getirin kan idrar vb bakalim diyor. E bu temmuz bebelerinin hepsi ayni anda idrar yolu enfeksiyonu mu oldu tovbe tovbe :KK53:

Yine de baktiracagim ama az kaldi kontrol gunumuze. Doktorun dedigi her gun sıkı giydirip hava aldirin, dus aldirin. Onu da yaptim duzelmedi. Benim esnemekten agzim ayriliyor biz de mi kendi sutumuzu icsek bizim de mi uykumuz kaçar acaba :deli:

Kızlar dün kızımın 6. Ay aşısı vardı hava yağışlı ve çok sertti diye bugüne erteledim bugünde karla karışık yağmur yağıyor ve hava çok sert şuan ne yapacağımı şaşırdım.

Kızlar dün kızımın 6. Ay aşısı vardı hava yağışlı ve çok sertti diye bugüne erteledim bugünde karla karışık yağmur yağıyor ve hava çok sert şuan ne yapacağımı şaşırdım.
nasil gidiyorsunuz canim, yurume mesafesi mi?
Bizim.gecen ay hastaliktan dolayi asilar 10 gun ertelendi, bu ay da aralarinda 28 gun gecmesi gerektigi icin rota gec yapilmis olacak ve 6.ay da otomatikman geçe kalacak. Dogdugu gunden beri hicbir asiyi dogum tarihinde olamadi. gununden erken olmamaliymis, geç olabiliyor bizim ornekteki gibi...

Yok canım olmuyor valla. Tuttuğu esnada emmeye devam ediyor mu? Benim ki hem emiyor hem uyuyor. Dün gece rekor kırıp aralıksız 1,5 saat emdi ama onda bile yaşamadım öyle bi ağrı canım
Bazen emiyor, bazen ağzında tutuyor, çıkarınca uyanıyor.

3te uyudu canim ya. Gece kaka yapma huyu cikardi biliyor musun, tam uyutuyorum basliyor kaka yapmaya. Sanki super uykusu vardi da, bolecek bir sebep daha eklendi :deli::deli::deli:
Hahahha :D ben de 3te uyuttum, 5te uyandı. 7de geri uyudu. 2 saattir de kıvranıyor. Biraz gaz çıkardı. Kaka yapası var yapamıyor. Ben yine uykusuz.

Ilk gun yutamadi ,yutunca kustu .Ikinci gün cignemeye calisti.Bugun de 1 c k verdim .Bitti diyince agladi:KK59:
Ay Allahım ya :) benimki ilaçlardan alışık olduğu için zorlamadı. İlaçları hep kaşıkla verdik :) ondan ağzını açıyor, elini bile getirmemesi gerektiğini biliyor ama bazen yine de tutmaya çalışıyor :)

Bizim.gecen ay hastaliktan dolayi asilar 10 gun ertelendi, bu ay da aralarinda 28 gun gecmesi gerektigi icin rota gec yapilmis olacak ve 6.ay da otomatikman geçe kalacak. Dogdugu gunden beri hicbir asiyi dogum tarihinde olamadi. gununden erken olmamaliymis, geç olabiliyor bizim ornekteki gibi...
Canım bizimde lökosit falan derlen rotayı geciktirdik. Dr bişey olmaz 5 . Aya sarkabilir dedi ama literatürde 14+6dan sonra etkinliği çok azalır diyor. Bende vurdurmamaya karar verdim 17 haftalara gelmiştik. Vurdurmadım. Artık yaşayarak göreceğiz

İnglesina Trilogy tam adı. Ben 2 sene oldu alalı. 3000 tl civarındaydı. Oğlumda çok rahat kullandım. Ve her yere götürdüm. Sapasağlam duruyor. Bizim gibi gezmeyi seven bir çiftseniz, pusette bebeğin rahatlığını düşünmek kaçınılmaz. Oğlum bu pusetin bağımlısı oldu hatta :) hala onda uyuyor bazen. Kardeşine verecek mi o da başka bir soru.. Bakalım.

merhaba :) şuan ben de bebek arabası arayışındayım ve inglesina trilogy bakıyorum da. aldınız mı acaba. memnun kaldınız mı tavsiye eder misiniz. ben puset, anakucağı ve portbebe olarak üçlü alacağım. anakucağı yatar pozisyonda olmadığı için oto koltuğu şeklinde tasarlandığı için olumsuz yorumlar okudum da. çok kafam karıştı

Yürüme mesafesi 10 dk cnm taksi de gitmiyor oraya yakın olduğu için, 2 gun sonra 6. Ayını dolduruyor. Astronot montunu giydirip kanguruya koyup üzerinede kalın battaniye örtüp öyle götürmeyi düşünüyorum. Şuan uyuyor kalkana kadar belki kar yağışı durur.

Diş çıkarıyorsa ondan meme istermiş. Diş çıkarma olayı var mı

Afilim92 Afilim92 canım medovayı aradım rotayı 210liraya yapıyorlarmış. Eczacı tanıdıkla konuştuk fiyatı düşecek diye bütün depolar aşıları iade etmiş elinde olanlarda satmıyorlarmış

Back