• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

aslında çok zaman alan bişey değil ama ikimiz kronik üşengeçleriz galiba :) ben de kavanoz alıcam hemen her gün yoğurt mu mayalanır yahu En Büyük TÜRKİYE:oops:
Ben de öyle yoruyorum htta küçük kavanoza tarhana çorbasını domatesssosu yapar gibi yaptım yaptım

Hoşgeldin canim .Ya yerim bunlari ,masallah kuzucuklara .
Ben dun ek gidaya yogurtla basladim .Sonra mevsim sebzelerinden devam edeceğim. Bu Çocuk Aç diye bebek yemek kitabı var .Temin edebilirsen cok isine yarar diye düşünüyorum. Ben de tadimlar bitince alcam insallah .
Sen de mi başladın :) nasıl gidiyor, sevdi mi yoğurdu? :)

İkisini de yaptım hala aynı malesef. Acaba acile gitmemiz gerekiyormu?

Calpol ‘ü içtikten 30 dk sora düşmesi lazım atesi düşmediyse gitmenizde yarar olabilir , ayrıca benim ebem ateş anında başına müdahale etme ayaklarından başla demişti , soyduğunuz ıslak havluyla müdale ettiğiniz halde düşmüyorsa dikkatli olun lütfen , geçmiş olsun.

Evde vardı benim kavanozlarım. Domates sosu vs yapıyordum. Onlardan birine yaptım ilk defa. 1lt lik kavanoza. Şimdi de küçükleri var yarım litrelik ya da daha küçükler. O küçükleri pastacıdan magnolia almıştık o zaman biriktirmiştim :halay: bebeğime yoğurt yapacağım aklıma gelmemişti hiç alırken :) ama züccaciyelerde olur ya da büyük marketlerde. İlk aldığımda kaynar suya atmıştım biraz evet.
bende de findik ezmesi kavanozlari var minik minik :-) :-)

Merhaba ben ağustos annesiyim, topik de soracak kimse yoktu, bugün 4. Ay aşılarımızı olduk ateş yaptı yükseliyor giderek. 37.6 şuan kızımın ateşi, ne yapmam lazım? İlk kez başımıza geliyor 2. Ay aşıları ateş yapmamıştı. Üstünü soydum bir atlet birde çorap var, alnına ılık suya bez sıkıp koyuyorum ama düşmüyor :KK43:
37.8 olursa bebegin kilosuna gore olcekleyerek calpol verirsiniz.
Ama kilosuna gore bakin ilacin prospektusunden.

Bizde 2 de uyandik oyin derdinde simdi uyudu bu cocuk.kucukken daha akilliydi giderek cildiriyor

Canım benim iznim çoktan bitti. Rapor-yıllık izin dönüşümlü gidiyorum, şu an yıllık izindeyim 31ine kadar. O hafta heyet için bi kaç yere gideceğim, alabilirsem kış bitene kadar çalışmayı düşünmüyorum, alamazsam el mecbur işbaşı. Gerçi 2019 da 38 gün yıllık iznim olacak, yine izinle falan şubata kadar başlamam diye umuyorum:)

Bi tarafım da başla, zayıfla diyor. Evde otur otur obez oldum :KK43:
Kilo verirsin ya mümkünse biraz daha cocugunla dur canım. En azından Şubata kadar söylediğin gibi. 8 aylık olmuş oluyorlar. Gece çocuk uyumayinca işte mahfoluyorsun spor da yapılmaz nasıl kilo verceksin

Ters duran kangurulardan mı? Bacaklarında kesik gibi iz vs yapmıyor değil mi? Kolay oluyor mu?
Yok canım askıyı içten alıyorsun değmiyor bacağına falan. Ben rahat ediyorum kısa kısa bir yemek yapana kadar falan iyi oluyor.

Kilo verirsin ya mümkünse biraz daha cocugunla dur canım. En azından Şubata kadar söylediğin gibi. 8 aylık olmuş oluyorlar. Gece çocuk uyumayinca işte mahfoluyorsun spor da yapılmaz nasıl kilo verceksin

Mecbur evden hazırlanıp çıkınca, bakanlıkta da yemeyince, oğlanı bırak-al koşturunca veririm diye düşünüyorum. Ama en azından kara kışı bi çıkarırım evde. Yoksa hasta olur kesin yavrucuğum :(

aslında çok zaman alan bişey değil ama ikimiz kronik üşengeçleriz galiba :) ben de kavanoz alıcam hemen her gün yoğurt mu mayalanır yahu En Büyük TÜRKİYE:oops:
Zaten ben de her gün mayalamanın mantığını anlayamadım yoğurt hemen bi günde bayatlayacak bişi değil ki kaldı ki şimdiki buzdolapları çok güçlü

Yani tarhanayi pişirip kavanoza mı koydun canim
Kışlık domates sosu yapılıyor yaa piştşpi an kavanoza koyuluyor kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyorsun oda sıcaklığına gelene kadar bekliyorsun sonr buzdolabı böyle iki minik kavanoz yaptım, bu yönetimi kendimize yemek yaparken de kullanıyorum yemek yapamadığım anda pratik oluyor, önemli olan kapağın hava almaması

Ben hergün mayalıyorum ama ocakta iş başı ve artık paşaları bu kadar nazlayamam hangi birine koştururum bilemedim. Günlük yemek düzenlerini ayarlamam başlı başına bir iş çünkü bakıcıya çok yüklenmek istemiyorum kadın kaçarsa el mahkum izin alıp yeni birini bulmam lazım.

Kışlık domates sosu yapılıyor yaa piştşpi an kavanoza koyuluyor kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyorsun oda sıcaklığına gelene kadar bekliyorsun sonr buzdolabı böyle iki minik kavanoz yaptım, bu yönetimi kendimize yemek yaparken de kullanıyorum yemek yapamadığım anda pratik oluyor, önemli olan kapağın hava almaması
Etsiz yemeklerde yapıyorsun değil mi et cok uzun beklemez çünkü. Ben sadece domateste yapıyorum ama kavanoz maması yapıp iki gün dolapta tutabilirsiniz demişlerdi sağlık ocağı.

Bu kadarcik mı yani :olamaz: güzel yontwmmis

Back