• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba :) şuan ben de bebek arabası arayışındayım ve inglesina trilogy bakıyorum da. aldınız mı acaba. memnun kaldınız mı tavsiye eder misiniz. ben puset, anakucağı ve portbebe olarak üçlü alacağım. anakucağı yatar pozisyonda olmadığı için oto koltuğu şeklinde tasarlandığı için olumsuz yorumlar okudum da. çok kafam karıştı
Ben çoook memnunum. 3 sene önce aldım. 2. çocuğumda da onu kullanıyorum. tertemiz sapa sağlam duruyor. Kullanımı çok rahat. Tek elle katlayabiliyosunuz. Tekerlekleri sarsmıyor. Çift taraflı kullanılabiliyor. Ana kucağına takmayın bence. hiçbir ana kucağı ilk günlerde bebeklere uygun değil bence. Ben büyük olan kısmını kullandım ilk 3 ay. Yatak gibi oldu hem. Yolculuk bile yaptım onla. Şimdi ana kucağında oturuyor benim oğlan. 5 buçuk aylık oldu. İnglesina doğru tercih bence.

Diş çıkarıyorsa ondan meme istermiş. Diş çıkarma olayı var mı

Görünen bişey yok ama kaşınıyor baya dişler. Çıkmasına yakın zaman mı var acaba ondan mı yapıyor böyle bilemedim ki. 2saat ancak uyuyor hop geri kalkıyor. Bazen yarı saat sonra kalkıyor ve saatlerdir aç gibi emiyor. !!!

biz de ayni durumdayiz uzuuuuuuun zamandir hem de. 15 kasimda hasta oldu, ondan beri uyku bitti. Var ya butun gece dua ediyorum nolur 2 saat ya 2 saat uyusam baska bir sey istemiyorum.

Bir de cocugu yaninda yatirma'cilar var ki, ben 30 dk.da ya da saat basi uyanip kalkip besikten bebegi alip, tam uyudu derken geri koyup yine uyanmasiyla mi ugrasacagim? Ayni yatakta bile memeyi verene kadar bagiriyor zaten.

Dun.zaten uyudugu saat 3tü o da artik uykusuzluktan bayilmak mi uyumak mi ne denirse :KK12:

Aynen ya. Yatarken korkarak yatıyorum birazdan uyanacak nasılsa diyorum. Bizim de yaklaşık 1aydır böyle canım. Önceden 3kere filan kalkardı. Şimdi 7-8-9 oluyor resmen.

Benim kı de öyle resmen saat sinirimi bozuyor Bı bakıyorum ıkı Bı bakıyorum üç sanki saatin suçu :KK53:
Çoğu zaman ıkı çekip kapıyor gözlerini demek ki aç değil yoksa daha çok emmesi lazım mesela Bı kalkmasında 10dk emiyor :anne:

Saate ben de bakıp kızıyorum evet :) daha bir saat olmuş yine mi kalktık diye sinir oluyorum. Benimki en az 10-15dk emiyor canım. Hemen 2dk emip bırakmıyor. Ondan diyorum acıkıyor mu iyice az mı oluyor süt nedir anlamadım valla ya.

Hahahha :KK70: ben de 3te uyuttum, 5te uyandı. 7de geri uyudu. 2 saattir de kıvranıyor. Biraz gaz çıkardı. Kaka yapası var yapamıyor. Ben yine uykusuz.
bizimkinin de gaz sorunu devam ediyor bence, duzelir gibi olmustu antibiyotik kullaninca yine bozuldu.
Canım bizimde lökosit falan derlen rotayı geciktirdik. Dr bişey olmaz 5 . Aya sarkabilir dedi ama literatürde 14+6dan sonra etkinliği çok azalır diyor. Bende vurdurmamaya karar verdim 17 haftalara gelmiştik. Vurdurmadım. Artık yaşayarak göreceğiz
normalde 3 ve 5.aylarda toplam iki doz uygulaniyor ya, sizin ilk doz 5.aya kaldi sanirim? Oyleyse baya gecikmis oluyor tabi, 2.dozu ne zaman olacak yani...
merhaba :) şuan ben de bebek arabası arayışındayım ve inglesina trilogy bakıyorum da. aldınız mı acaba. memnun kaldınız mı tavsiye eder misiniz. ben puset, anakucağı ve portbebe olarak üçlü alacağım. anakucağı yatar pozisyonda olmadığı için oto koltuğu şeklinde tasarlandığı için olumsuz yorumlar okudum da. çok kafam karıştı
liteway plus kullaniyorum, memnunum.
Yürüme mesafesi 10 dk cnm taksi de gitmiyor oraya yakın olduğu için, 2 gun sonra 6. Ayını dolduruyor. Astronot montunu giydirip kanguruya koyup üzerinede kalın battaniye örtüp öyle götürmeyi düşünüyorum. Şuan uyuyor kalkana kadar belki kar yağışı durur.
taksi gitmiyor mu, ben hep taksiyle goturdum 4 tl açilisla birlikte saglik ocagina 6.5 tl yaziyor. Asi olunca ozellikle donuste iflah olmuyor ki apar topar eve gelmemiz gerekiyor. Vicdansizlik yapmasinlar ya zaten keyfimizden gitmiyoruz kis gunu... Arabasizlik cok zor zaten cocuk olunca. Eve tikildim resmen migros da eve getirmese aç kalicam :KK12:

Görünen bişey yok ama kaşınıyor baya dişler. Çıkmasına yakın zaman mı var acaba ondan mı yapıyor böyle bilemedim ki. 2saat ancak uyuyor hop geri kalkıyor. Bazen yarı saat sonra kalkıyor ve saatlerdir aç gibi emiyor. !!!

Aynen ya. Yatarken korkarak yatıyorum birazdan uyanacak nasılsa diyorum. Bizim de yaklaşık 1aydır böyle canım. Önceden 3kere filan kalkardı. Şimdi 7-8-9 oluyor resmen.

Saate ben de bakıp kızıyorum evet :) daha bir saat olmuş yine mi kalktık diye sinir oluyorum. Benimki en az 10-15dk emiyor canım. Hemen 2dk emip bırakmıyor. Ondan diyorum acıkıyor mu iyice az mı oluyor süt nedir anlamadım valla ya.
Oy ya, canı yanıyor bence ondan yapıyor. Benimki mesela çok sancısı olduğu zaman memeye saldırıyor, hırsını ondan çıkarıyor resmen.

bizimkinin de gaz sorunu devam ediyor bence, duzelir gibi olmustu antibiyotik kullaninca yine bozuldu.

normalde 3 ve 5.aylarda toplam iki doz uygulaniyor ya, sizin ilk doz 5.aya kaldi sanirim? Oyleyse baya gecikmis oluyor tabi, 2.dozu ne zaman olacak yani...

taksi gitmiyor mu, ben hep taksiyle goturdum 4 tl açilisla birlikte saglik ocagina 6.5 tl yaziyor. Asi olunca ozellikle donuste iflah olmuyor ki apar topar eve gelmemiz gerekiyor. Vicdansizlik yapmasinlar ya zaten keyfimizden gitmiyoruz kis gunu... Arabasizlik cok zor zaten cocuk olunca. Eve tikildim resmen migros da eve getirmese aç kalicam :KK12:
Bir bitemedi gazları. 6 ayı bitiyor hala gazlı :(

Aynen cnm taksi gitmiyor 3 sokak yukarda asm ama yürüme mesafesi 10 dk hemen hemen. Zaten götürdüm yaptırdım aşılarını geldik eve.

oyy yavrum ruya mi gormus, acaba ne goruyorlar cok merak ediyorum :KK48:
Besikle ugrasabilecegimiz bir donemde degiliz canim cunku derin uyumuyorlar.
Aslinda ayri yatmayi istiyorum cunku obur tarafa donsem yine uyaniyor :KK53:

ya kafam cok karisik. Son gunlerde herkes bu sık uyanmalarindan bahsediyor. Doktorumuz da getirin kan idrar vb bakalim diyor. E bu temmuz bebelerinin hepsi ayni anda idrar yolu enfeksiyonu mu oldu tovbe tovbe :KK53:

Yine de baktiracagim ama az kaldi kontrol gunumuze. Doktorun dedigi her gun sıkı giydirip hava aldirin, dus aldirin. Onu da yaptim duzelmedi. Benim esnemekten agzim ayriliyor biz de mi kendi sutumuzu icsek bizim de mi uykumuz kaçar acaba :deli:
Gun icinde yasadiklarini görüyorlarmış. Benimki aksam 45 dk soluksuz aglamisti .Onu gördü belki de .Burda dışarı çıkaramıyorum .Cok soguk ve benimki sapkasindan ,montundan nefret ediyor .Haftasonlari bir yere gitmek iskence .Bas bas bağırıyor üstünü giydirdik diye .
Ay Allahım ya :) benimki ilaçlardan alışık olduğu için zorlamadı. İlaçları hep kaşıkla verdik :) ondan ağzını açıyor, elini bile getirmemesi gerektiğini biliyor ama bazen yine de tutmaya çalışıyor :)
Kaşığı yakalama aski tam seyirlik. O an öpücük delisi yapiyorum .
Afilim92 Afilim92 canım medovayı aradım rotayı 210liraya yapıyorlarmış. Eczacı tanıdıkla konuştuk fiyatı düşecek diye bütün depolar aşıları iade etmiş elinde olanlarda satmıyorlarmış
Yaa ben de arayacaktım. Ne fırsatçılar pes!
Sagol kuzum beni de düşünüp bilgilendirdigin icin.

Yok canım ilk doz 4. Aya kalmıştı. 17. Haftalardaydık ve ben literatürde 14+6 dan sonrasının pek etkili ılmadığını okuyunca birkaç doktor tanıdığımız da öyle tavsiye edince vurdurmadım. İkinci dozu 6. Ayda yapcaktık

Ben çoook memnunum. 3 sene önce aldım. 2. çocuğumda da onu kullanıyorum. tertemiz sapa sağlam duruyor. Kullanımı çok rahat. Tek elle katlayabiliyosunuz. Tekerlekleri sarsmıyor. Çift taraflı kullanılabiliyor. Ana kucağına takmayın bence. hiçbir ana kucağı ilk günlerde bebeklere uygun değil bence. Ben büyük olan kısmını kullandım ilk 3 ay. Yatak gibi oldu hem. Yolculuk bile yaptım onla. Şimdi ana kucağında oturuyor benim oğlan. 5 buçuk aylık oldu. İnglesina doğru tercih bence.

ben portbebesini de almayı düşünüyorum. anakucağına ne zaman oturuyor bebek? bide portbebe hiç almasan direk kendisi de dümdüz yatıyor ama yenidoğan için kenarları açık filan bana biraz güvensiz geldi. bide son olarak bu kısım çocuk büyüdüğünde mesela 3 yaşındaki çocuğunuz kullanırken de rahat mı? ön kısmı kısa filan diye yorumlar var da

Eklentiler

• 81nXoAP9J2L._SY450_.jpg
    81nXoAP9J2L._SY450_.jpg
    20,4 KB · Görüntüleme: 21
Gun icinde yasadiklarini görüyorlarmış. Benimki aksam 45 dk soluksuz aglamisti .Onu gördü belki de .Burda dışarı çıkaramıyorum .Cok soguk ve benimki sapkasindan ,montundan nefret ediyor .Haftasonlari bir yere gitmek iskence .Bas bas bağırıyor üstünü giydirdik diye .

aynen öyleler medovaya dedim aşı fiyatları düştü yine de 210mu dedim bizde fix fiyat diyor iyi dedim. Şimdi 185e bulduk boşuna beklemişim 1 haftadır yine aynıya bulduk

aynen öyleler medovaya dedim aşı fiyatları düştü yine de 210mu dedim bizde fix fiyat diyor iyi dedim. Şimdi 185e bulduk boşuna beklemişim 1 haftadır yine aynıya bulduk
Kara borsaya düştü desene .Sizin fix fiyatiniza ...
En iyi hastaneler arasinda yer aldilar ya artik her sey ucar bunlarda .Yilbasinda kesin muayene ücretine zam gelir.

Kameraya ikna ettiğim bakıcı bugün arayıp cemkirdi sen bana guvenmyosun diye :KK12: akşam düşünüp kendini doldurmuş veya etraftan akıl alıp bana cemkirince geri adım atacagimi düşündü herhalde. Sonuç: 10 gün içinde yeni bakıcı bulmam lazım

nasil gidiyorsunuz canim, yurume mesafesi mi?
Bizim.gecen ay hastaliktan dolayi asilar 10 gun ertelendi, bu ay da aralarinda 28 gun gecmesi gerektigi icin rota gec yapilmis olacak ve 6.ay da otomatikman geçe kalacak. Dogdugu gunden beri hicbir asiyi dogum tarihinde olamadi. gununden erken olmamaliymis, geç olabiliyor bizim ornekteki gibi...
Canm sağlk ocağndaki hemşire bize 31 aralıkta rota aşısı 21 ocakda 6. Ay aşısı olcak dedi arada 28 gün yok. Sordu bunu ordaki aile hekimine bir sorun olmz dedi neden 28 gün geçmesi gerekyomş

Canm sağlk ocağndaki hemşire bize 31 aralıkta rota aşısı 21 ocakda 6. Ay aşısı olcak dedi arada 28 gün yok. Sordu bunu ordaki aile hekimine bir sorun olmz dedi neden 28 gün geçmesi gerekyomş
21 gun beklemisken 7 gun daha bekleyin bence. Uzman cocuk dr.u ve kendi aile hekimim de uzman dr, ikisi de 28 gun olmali aşilarin arasi dedi. Aşilarda canli virus bulundugu icin bekletiyorlar.

ben portbebesini de almayı düşünüyorum. anakucağına ne zaman oturuyor bebek? bide portbebe hiç almasan direk kendisi de dümdüz yatıyor ama yenidoğan için kenarları açık filan bana biraz güvensiz geldi. bide son olarak bu kısım çocuk büyüdüğünde mesela 3 yaşındaki çocuğunuz kullanırken de rahat mı? ön kısmı kısa filan diye yorumlar var da
Ben hiçbir güvensizlik yaşamadım. 3 yaşındaki oğlum da bazen hala kullanıyor. Onda uyumayı çok seviyor mesela:) Yeni doğan zaten kıpırdamadığı için, siz dikaktli kullanırsanız güvenliksiz bir durum oluşmaz diye düşünüyorum. Ki zaten emniyet kemerleri mevcut. istediğinizde çocuğu bağlayabilirsiniz.

Kameraya ikna ettiğim bakıcı bugün arayıp cemkirdi sen bana guvenmyosun diye :KK12: akşam düşünüp kendini doldurmuş veya etraftan akıl alıp bana cemkirince geri adım atacagimi düşündü herhalde. Sonuç: 10 gün içinde yeni bakıcı bulmam lazım
Bence hiç üzülme. Eğer kendine güvenen bir kadın olsaydı bu kadar tepki vermezdi. Bende de bakıcı var. Ve görüşme sırasında kameradan rahatsız olur musunuz sorusunu sorduğumda gözlerini kaçıranı bile hemen eliyorum. kamera olmazsa olmaz. Eğer aile ferdlerinden biri bakmıyorsa çocuğunuza. Biz bile bazen çocuğumuza sinirlenip bağırabiliyorken elin kadını neler yapabilir bir düşünün. ortalık hastalık hastası insan kaynıyor. Çocuklarımın kılına zarar gelse o kadını öldürürüm herhalde. Bence kamerayı kabul etmeyeni sen zaten hiç kabul etme.

Ya bu ara beni görünce ya da babasını görünce aşırı mutlu oluyor. O an her yerini koklaya koklaya öpüyorum :)

Bence hiç üzülme. Eğer kendine güvenen bir kadın olsaydı bu kadar tepki vermezdi. Bende de bakıcı var. Ve görüşme sırasında kameradan rahatsız olur musunuz sorusunu sorduğumda gözlerini kaçıranı bile hemen eliyorum. kamera olmazsa olmaz. Eğer aile ferdlerinden biri bakmıyorsa çocuğunuza. Biz bile bazen çocuğumuza sinirlenip bağırabiliyorken elin kadını neler yapabilir bir düşünün. ortalık hastalık hastası insan kaynıyor. Çocuklarımın kılına zarar gelse o kadını öldürürüm herhalde. Bence kamerayı kabul etmeyeni sen zaten hiç kabul etme.
Evet canım hiç uzulmedim. Aslında çocuğa bagiramaz gibi geliyor bana ama muhtemelen kalan butun sürelerde yatmayi planliyordu

Back