Bende seninle aynı durumdayım canım. Kendi ailemde eşimin ailesi de uzakta. Hamile olduğumu öğrendikten bir gün sonra kayinvalidem planını programını yapıp biricik oğlunu aramış. Ben birde riskli gebelik yaşadığım için sürekli yatıyorum ve yanıma birilerinin gelmesi lazım. Oğlum ben gelirsem gelinim rahat etmez annesi gelsin yanına demiş. Ama bunları bana soylemiyor. Benimle her konuştuğuna bizde burda yalnızız deyip dram yapiyor. Doğumunu da düşündüm. Orda da önce annesini ister. Annesi gidince ben gelirim demiş. Bunu düşünmesinin nedeni de once annem gelirse o da gelecek diye annem erkenden gider. O gelince uzun kalmış olur. Bunların planını yapmak doğacak olana mı kaynanayamı düşer. Bu arada o tek gelmez, kayinpederimle gelir. Gorumcelerim 3 tane, kardeşlerim 3 tane, yegenler filan kesin gelecek il dışından ve evim 70 metrekare. Çok küçük. Bu konular beni de çok düşündürüyor. Ne yapcam ne etcem. Kalabalığı normalde de hiç sevmem. Her kafadan bir ses, bir akıl verme. Bu konuda aynı duurmları yaşamış tecrübeli annelerden tavsiye istiyorum. Açıkçası kendi fikrim annem ve kayinvalidem aynı anda gelsin, aynı anda torunlarını görsünler. Kayinvalidemi erken gönderebilmek. Eşim aşırı anneye düşkündür. Daha doğmadan bunların stresi sardı benide...[/QUOTE
Wallahi ben de aynı durumdayım elimde değil bunları düşünüp strese giriyorum. Kendi annem onkqfar sakin ki kaynana kişisi aşırı bi coşkulu Doğum sonrası kesinlikle lohusa halimle onu istemiyorum. Tamam el annesi torun sevmek onun da hakkı ama 7/24 yatılı şekilde onunla uğraşacak psikolojim gerçekten uok ve de herşeye müdahale etme eğiliminde bir kadın. Ben de sorun çıkaran kişi olmak istemiyorum ama eşe annen gelmesin demek olmaz gelse durum böyle