- 12 Nisan 2018
- 9.937
- 37.179
Ben 2 çocuğumda da aynı ana kucağını kullandım yani oto koltuğu işte.. gayet memnunum :))
Sagol kuzu.bu renk nasil? Bunun kirmizili siyahli pembeli siyahli olanlari da var.ben siyah alayim dedim ama diger renklerini de gondereyim mi?Ben 2 çocuğumda da aynı ana kucağını kullandım yani oto koltuğu işte.. gayet memnunum :))
Salonda mutfakta filan güzel oluyor canım 100₺ filan fiyatları alırsan kullanacaksın işine yaracak diye düşünüyorum seni zorlamayacaksa tabi ana kucağı ilk aylar dışarısı için iyiydi ama ağırlaşınca zor oluyor dışarda taşımak kanguru da düşünebilirsin onun yerineBebek arabasini zaten Allahin izniyle 3 4 aylik olduktan sonra alırım aslım,onu en sona biraktim.o zaman şu modelleri almak daha mantikli
Eki Görüntüle 2159843 yani ana kucagi da ana dizi de gerekli mi?ikisinide alayimmi
Ana kucağı alırken ağırlığını test etmelisin canım bazıları gerçekten çok ağır oluyor gri siyah orta renk bşy alabilirsin bide onlara özel perde dikiyorlar onu renkli tercih edersinSagol kuzu.bu renk nasil? Bunun kirmizili siyahli pembeli siyahli olanlari da var.ben siyah alayim dedim ama diger renklerini de gondereyim mi?
Salonda mutfakta filan güzel oluyor canım 100₺ filan fiyatları alırsan kullanacaksın işine yaracak diye düşünüyorum seni zorlamayacaksa tabi ana kucağı ilk aylar dışarısı için iyiydi ama ağırlaşınca zor oluyor dışarda taşımak kanguru da düşünebilirsin onun yerine
tamam minnosum,ay iyiki varsiniz kizlar harikasiniz:))Ana kucağı alırken ağırlığını test etmelisin canım bazıları gerçekten çok ağır oluyor gri siyah orta renk bşy alabilirsin bide onlara özel perde dikiyorlar onu renkli tercih edersin
Canım forumda eylül annelerine katıl istersen orda herkes aynı ay doğum yapınca beklemesi bile çok heyecanlı oluyor :)tamam minnosum,ay iyiki varsiniz kizlar harikasiniz:))
Teşekkür ederim aslı :)Bebek için
-15-20 tane bez (kaka çok yapıyorlar ilk zamanlar)
-ıslak pamuk mendil uni baby
-hastane çakışı seti( battaniye vardır içinde inçe. Yeterli gelir diye düşünüyorum düşünüyorum sonbahar ama soğuk olursa diye bi de kalın battaniye olabilir )
- ağız mendili
-extra 2 tulum içine 2 çıtçıtlı bady
-pişik kremi
-emzik
-biberon (her ihtimale karşı)
-hastanelerde mama oluyor genelde gerek olursa verirler olmasa da olur inşallah gerek kalmaz emer bebişler
-ana kucağı hastaneden çıkarken
Anne için;
-depend hasta kilodu 3-4 adet
-gece boy ped lazım olabilir
-Yedek yüksek bel kilot
-sütyen (emzirme sütyeni önermiyorum göğüsler büyüyüp sarkıyor ona göre rahat normal bi sütyen de iş görebilir yukardan hop çıkarıp koymak daha pratik geldi bana)
-2-3 adet atlet (doğum sonrası sezaryen olursanız ilk bir üşüme oluyor ama sonra geçiyor sıcak basmalar oluyor ve çok terliyorsunuz yedek atlet almalısınız sonra üşütmeyesiniz)
- lohusa pijaması extra bi tane daha alt pijama
- gecelik te olabilir sabahlık
-göğüs pedi, ve kremi
- lohusa taç terlik
-diş fırçası macunu
-Ufak makyaj malzemesi
-telefon,şarj aleti (fotoğraf çekimi için lazım olacak)
-bitter çikolata(Sezaryen olacaksa anestezi sonrası baş ağrısını önlemek adına bol su kahve ve bitter çikolata öneriyorlar)
-oda süslenecekse süs malzemeleri yastk kılıfı pike vs.
-Gelenlere ikramlık
Aklıma gelenleri yazdım kızlar en işime yarayanlar sezaryen de 2 gece normal de 1 gece yatılıyor genelde bazı hastaneler normalde aynı gün bile çıkarıyormuş ona göre eksiltip arttırabilirsiniz inşallah sağsalim kavuşursunuz meleklerinizeben bunları iki küçük valize sığdırmıştım orta boy valizim olsa hepsini alırmış
Teşekkür ederim aslı :)
Benim doğum 8 ağustosu gösteriyor ama nasip tabi.
Kalın battaniye koymayı düşünmüyorum üşümez herhalde o mevsimde :)
10lu hastane çıkışındaki kundağı, müslin bezi kundak almıştım onu ve de pazen kundak diktirdim onu koymayı düşünüyordum 3 tane kundak/battaniye çok mu olur?
1 tane hastane çıkışı setimiz var yeterli olur mu? Bir tane de 5li hastane çıkışlarından alayım mı?
Son olarak kullan at lohusa külodu almıştım içinden 4 tane filan çıkıyor o yeterli olmaz mı? Hamile ya da lohusa külodu almama gerek var mı?[/QUOT
tabi ki canım kalın battaniye yi yazdım ben yine kışa denk gelenler için :) çok yer kaplamaz valizde ama olsun kusar çişini yapar filan bulunsun :) ben 1 tane 10 lu çıkış ve tulum artı çıtçıtlı badi almıştım bi kaç tane 1 gün birini giydi bi gün birini zaten en fazla iki gün yatırıyorlar genelde 5 li de alabilirsin ayrı da alabilirsin kullan atlar daha iyi canım extra kiloda gerek yok eğer kanama az olursa ped takmak için kilot yazdım ben yine bide tam sıcaklara denk geliyor çokta sıkmamak lazım bebişi erkekmiydi senin ki erkekler hiç sevmiyor sıcağı isilik oluyorlar hemenTeşekkür ederim aslı :)
Benim doğum 8 ağustosu gösteriyor ama nasip tabi.
Kalın battaniye koymayı düşünmüyorum üşümez herhalde o mevsimde :)
10lu hastane çıkışındaki kundağı, müslin bezi kundak almıştım onu ve de pazen kundak diktirdim onu koymayı düşünüyordum 3 tane kundak/battaniye çok mu olur?
1 tane hastane çıkışı setimiz var yeterli olur mu? Bir tane de 5li hastane çıkışlarından alayım mı?
Son olarak kullan at lohusa külodu almıştım içinden 4 tane filan çıkıyor o yeterli olmaz mı? Hamile ya da lohusa külodu almama gerek var mı?
Erkek canımtabi ki canım kalın battaniye yi yazdım ben yine kışa denk gelenler için :) çok yer kaplamaz valizde ama olsun kusar çişini yapar filan bulunsun :) ben 1 tane 10 lu çıkış ve tulum artı çıtçıtlı badi almıştım bi kaç tane 1 gün birini giydi bi gün birini zaten en fazla iki gün yatırıyorlar genelde 5 li de alabilirsin ayrı da alabilirsin kullan atlar daha iyi canım extra kiloda gerek yok eğer kanama az olursa ped takmak için kilot yazdım ben yine bide tam sıcaklara denk geliyor çokta sıkmamak lazım bebişi erkekmiydi senin ki erkekler hiç sevmiyor sıcağı isilik oluyorlar hemen
Aynen canım depend çok iyi ben almadım duş alıp gitmiştim zaten eve gelir gelmez de yıkandım hastane sancı çekerken izin verirse duşa alabilirsin su sancıyı hafifletiyor bana izin vermediler duşa hastanede onu sorabilirsin lohusa terliğimi aldım sadece ben bide giderken giydiğim ayakkabıyla çıktım çıkarken de yıkadım sonra :)Erkek canım
O zaman depent marka hasta külodu alayım belki normal ped kullanamam hemen
Kendim için baş ve normal vücut havlusu alayım mı? Belki duş alırım filan.
Bi de 2 çift terlik almayı planlıyorum hem süslü lohusa terliklerinden hem de hastanede gezinirken falan giymek için normal terlik çok mu olur?
Çok sağol aslıcım instagramda gördüğüm doğum çantası hazırlıklarına hiç gerek yokmuş aklımda kocaman bir soru işaretiydi benim içinAynen canım depend çok iyi ben almadım duş alıp gitmiştim zaten eve gelir gelmez de yıkandım hastane sancı çekerken izin verirse duşa alabilirsin su sancıyı hafifletiyor bana izin vermediler duşa hastanede onu sorabilirsin lohusa terliğimi aldım sadece ben bide giderken giydiğim ayakkabıyla çıktım çıkarken de yıkadım sonra :)
Çok sağol aslıcım instagramda gördüğüm doğum çantası hazırlıklarına hiç gerek yokmuş aklımda kocaman bir soru işaretiydi benim için
Eylül anneleriyle frekansimiz tutmadi canim yaa ben ağustos annelerinde takiliyorumCanım forumda eylül annelerine katıl istersen orda herkes aynı ay doğum yapınca beklemesi bile çok heyecanlı oluyor :)
Sagol.canim benim cok tesekkurler Allah razi olsunevlaefe evlacim ellerine sağlık bayıldım sofrana mutluluğun huzurun eksik olmasın
Tabi yarışmaya katılan herkesin eline sağlık
Daha 1 hafta var.. 60 kişi bana oy verse birinci benimHeyecansız geçti bu kategori,ilk günlerde 1.belli oldu.Az bari heyecan olaydı.
Sen bide iki çocuğunmu var maşallah ders çalışcam deyince bende öğrenci sanıyordum seniDaha 1 hafta var.. 60 kişi bana oy verse birinci benim
Evet cnm.. 2 çocukla aöften üni okudum.. şükür hiç kalmadan mezun oldum bu seneSen bide iki çocuğunmu var maşallah ders çalışcam deyince bende öğrenci sanıyordum seni
Maşallah kpss yede giriyormusun darısı başımaEvet cnm.. 2 çocukla aöften üni okudum.. şükür hiç kalmadan mezun oldum bu sene