Yöresel Tarif 2018 Ramazan İftar Sofraları

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz "Ramazan Sofrası" hangisidir?

• Ankete Katılan
    693
  • Anket Kapalı .
Patates havuç bezelye haşla.. sarımsaklı yoğurt tamamdır
Sebzeli bulgur pilaviyla cacik yedim kuzum.yarına ne yapicam onu dusunuyom simdi.cok ayakta kalamiyorum hemen yoruluyorum,yine aperatif biseyler bulup pisirmem lazim yarina.belki menemen cay yaparim.
Makarnalı ama az koyardık makarnasını olmaz mıydı? Benim canımda böyle sarımsaklı yoğurtlu, turşulu şeyler çekiyor birileri yapsa da yesek
aaahh ahhh makarna benim kanayan yaram cano.cok severim ama yasakmis bana tuzlu da yasak.bende cok isterdim turşu irmik helvasi karpuz falan yemekAllahin izniyle bebisim saglikli olsun da sorun degil ama,yinede nefis iste cekiyo illa.sen herseyi yiyebiliyonmu

Soğuk suyla ıslatılır.. ve çiğ köfte gibi.. suyu azar azar ekleyip yoğurıyorsun.. nar ekşisi salça biber salçası ekleniyor bide bol zeytin yağı. . İçine soğan be yeşillik sadece
Ben etsiz çiğköfteyi öyle yapıyorum:)
Ben kısırı biraz daha iri bulgurla yapıyorum.
Bulguru ıslatıyorum.Daha sonra 3-5 diş sarımsak-1,2 kuru soğanı rondoda ezip ekliyorum.İçine domates, biber salçası-köfte baharatı( yedi türlü)nar ekşisi ve pul biber koyup karıştırıyorumBol yeşillik doğruyorum( beyaz lahana, kırmızı lahana - marul - domates- salatalık- nane vs.)tabi mevsimine göredeğişiyor.Yeşilligi döküp yağı ısıtıp üstüne döküp karıştırıyorum.Aslında farkı yağın ısıtılması.Oda harika bir tat veriyor.

Pilavlik bulgurla mi yapiyon nevosum?yani şu parcalanmamis olan degil de,parcalanmis bulgurla.kısırlık gibi cok ince degil.yagla salcayi kavurup dokuyosun dimi?

Az daha sık dişini annesi her şey yavrular için
Ben yiyorum çok şükür tuz bile atıyorum domates salatalık vs yediğimde

Az daha sık dişini annesi her şey yavrular için
Ben yiyorum çok şükür tuz bile atıyorum domates salatalık vs yediğimde
Masallah canim, elinde ayaginda sisme olmuyo dimi?beni cok korkuttular da.tansiyonun cikar şöyle böyle olur diye.bende tuzlu yiyodum normalde ama artik yemiyom.sen benim yerime de ye karpuz helva baklava,guzel olan ne varsa ye yani

Masallah canim, elinde ayaginda sisme olmuyo dimi?beni cok korkuttular da.tansiyonun cikar şöyle böyle olur diye.bende tuzlu yiyodum normalde ama artik yemiyom.sen benim yerime de ye karpuz helva baklava,guzel olan ne varsa ye yani
Yaa başlarda bana da tuz atıyorum diye kızdılar ama baktım doktor yasaklamıyor ben de hiç kasmadım
Tatlı şeyleri yeni yeni yemeye başladım ben tiksinmiştim yiyemiyordum sanırım o yüzden gebelik şekeri çıkmadı ben de zaten şeker yüklemeside yapmadılar
Baklava sevmem ama senin için yerim bi dilim

ye canim ye Afiyet bal şeker olsun.seker yüklemesini bende yaptırmadım.aclik tokluga baktirdim.birde. aylik kandaki seker oranina baktirdim.doktor bana yinede yasakladi beyaz ekmek makarna pasta hamurisi falan filan

Pilavlik bulgurla mi yapiyon nevosum?yani şu parcalanmamis olan degil de,parcalanmis bulgurla.kısırlık gibi cok ince degil.yagla salcayi kavurup dokuyosun dimi?
Pilavlık ile köftelik arasında bir bulgur var onynla yapıyorum
Yok canım salçayı ıslandıktan sonra karıştırırken ekliyorum.Yağı tek ısıtıp döküyorum:)

aman canım daha çooook şeyler derler etraftan sen her zaman doğru bildiğini yap içinden geldiği gibi doktor yasaklamadıysa ye canın istediğini son zamanlarda illa ki vücüt birAz şişiyor ayakta kalınca da öyle ama Doğumdan sonra geçiveriyor

ye canim ye Afiyet bal şeker olsun.seker yüklemesini bende yaptırmadım.aclik tokluga baktirdim.birde. aylik kandaki seker oranina baktirdim.doktor bana yinede yasakladi beyaz ekmek makarna pasta hamurisi falan filan
Yasak olan şey dahada cazip oluyor di mi? Şimdi yasak olan ne varsa nefsin çeker

Allahin izniyle şu 3 ayi da atlatsaydik hayirlisiyla aslım,ondan sonrasi viz gelir ama iste...tuz tansiyon cikarabiliyomus birde.o yüzden korkumdan uzak durdum.ama belki arada bi karpuz kacamagi yaparim yine

Allah’ın izniyle bşy olmaz canım ye azar azar Canının çektiğini tadını çıkar bu zamanlar em güzel zamanlarınız tek bedende iki kalp iki can kıpır kıpırdır içerde şimdi
Canim benim yaa kalbini yerim senin minnos arkadasim benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…