• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Merhaba kızlar
Yaa bebeklere ceviz fındık gibi kuruyemişler ne zaman veriliyor
Ben kahvaltısına ceviz katmayı düşünüyorum da

Bazi doktorlar 6. aydan sonra verebiliesiniz diyo ama kuruyemisler alerjendir dikkatli vermek gerekir.Benim oglumun yer fistigina alerjisi cikti mesela ki yer fistigi alerjisi tehlikeli alerjilerden.Bi kere ceviz denemistim yavrum sabaha kadar kafasini kasiya kasiya kanatmisti :(

Merhaba kızlar
Yaa bebeklere ceviz fındık gibi kuruyemişler ne zaman veriliyor
Ben kahvaltısına ceviz katmayı düşünüyorum da

Bizim Dr. 6 ayda kahvaltıya cevizi eklemişti. 6. Aydan beri yiyor. Ceviz cok önemli bence vermelisin.
Diğer Kuruyemişlerden de Fındık, Badem,Çekirdek,Leblebiyi biz yerken denemek için ezerek bir kaç sefer verdim. Dr. sormadım acıkcası, bizimkine biz ne yesek kıymetli geldiği için görür ve isterse veriyorum abartmadan.

Benim dr okay dedigi için 7. Ayda başladık kahvaltısına katıyorum

Bazı dr ler bir yas diyor

Diğer kuruyemiş leri hiç bilmiyorum ben sormadım o da söylemedi. Bu gittiğimde sorayım bakalim

Bazi doktorlar 6. aydan sonra verebiliesiniz diyo ama kuruyemisler alerjendir dikkatli vermek gerekir.Benim oglumun yer fistigina alerjisi cikti mesela ki yer fistigi alerjisi tehlikeli alerjilerden.Bi kere ceviz denemistim yavrum sabaha kadar kafasini kasiya kasiya kanatmisti :KK43:

Bizim Dr. 6 ayda kahvaltıya cevizi eklemişti. 6. Aydan beri yiyor. Ceviz cok önemli bence vermelisin.
Diğer Kuruyemişlerden de Fındık, Badem,Çekirdek,Leblebiyi biz yerken denemek için ezerek bir kaç sefer verdim. Dr. sormadım acıkcası, bizimkine biz ne yesek kıymetli geldiği için görür ve isterse veriyorum abartmadan.
Cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar
Yanne yaaa aynen valla bu bebekler
Bizim ki illaki benim içtiğim bardaktan su içecek yoksa ölür merakından :)

Hanımlar bugün sağlık ocağında bebegimin kanına baktılar 11.3 çıktı sizce nasıl internette de pek birşey bulamadım kafam karıştı hemşire de eveledi geveledi

Hanımlar bugün sağlık ocağında bebegimin kanına baktılar 11.3 çıktı sizce nasıl internette de pek birşey bulamadım kafam karıştı hemşire de eveledi geveledi

11 alt sinir diye biliyorum ben. Kötü değil değer maşallah

Büyük ihtmal kan damlasi devam bi de dr okay dediyse kahvaltıda 1 kaşık pekmez

Bence gayet iyi bebeklerde 10.5 ve üzeri olması lazım benim kızım biraz düşük takviye kan damlası kullanıyoruz zaten ben talesemi tasiyiciyim genetik

İyi günler benim kızım şu anda 7 ay 20 günlük fakat hiçbir şekilde kaşığa ağzını açmıyor sadece beni emmek istiyor çalıştığım için sağarak süt yetmez oldu Sizde durumlar nedir. UyumakUyumak istemiyor çok değişti Bütün düzenimiz alt üst oldu çok zorlanıyorum Gündüz işte gece uykusuz .
kızıma şu anda babaannesi bakıyor Fakat o da kendi rahatı için gündüz çok uyutuyor uyutma deyince ben kötü oluyorum çıkmazdayım.ek gıdaya nasıl geçtiniz ben neyi yalnis yapıyorum anlamadım gitti saatlerce aç kalıyor yinede temiyor

İyi günler benim kızım şu anda 7 ay 20 günlük fakat hiçbir şekilde kaşığa ağzını açmıyor sadece beni emmek istiyor çalıştığım için sağarak süt yetmez oldu Sizde durumlar nedir. UyumakUyumak istemiyor çok değişti Bütün düzenimiz alt üst oldu çok zorlanıyorum Gündüz işte gece uykusuz .
kızıma şu anda babaannesi bakıyor Fakat o da kendi rahatı için gündüz çok uyutuyor uyutma deyince ben kötü oluyorum çıkmazdayım.ek gıdaya nasıl geçtiniz ben neyi yalnis yapıyorum anlamadım gitti saatlerce aç kalıyor yinede temiyor
Kızım 7ay 25 günlük ve durumunuz aynı sayılır tek farkımız ücretsiz izindeyim yani kendim bakıyorum. Kaşığa inanılmaz bir ön yargısı var. Ek gıdada hiçbir ilerleme gösteremedik ne yazık ki. Sadece bir iki yudum keçi peyniri ve keçi yoğurdu yiyor, hepsi bu. Sütüm iyi durumda Allah’tan ama bu süreç üzmeye başladı beni.
Yardım önerileriniz var mı kızlar? Sizler ne durumdasınız?

Valla kizlar benim tavsiyelerim zaten sizin de bildiginiz şeylerdir ama yazayım

1. Kaşıktan çok elle yeme için önüne yemek koyma

2. balkonda ya da dışarıda yeme

3. Hatta bi keresinde çamaşır sepetinin içine koydum oğlumu ileri geri çekerken yedi :) ise yarayagini bilsem amuda kalkcam:)

4. Tarifleri biraz Güzelleştirme. Et suyu tavuk suyu peynir altı suyu falan kullanma.

Valla kizlar benim tavsiyelerim zaten sizin de bildiginiz şeylerdir ama yazayım

1. Kaşıktan çok elle yeme için önüne yemek koyma

2. balkonda ya da dışarıda yeme

3. Hatta bi keresinde çamaşır sepetinin içine koydum oğlumu ileri geri çekerken yedi :) ise yarayagini bilsem amuda kalkcam:)

4. Tarifleri biraz Güzelleştirme. Et suyu tavuk suyu peynir altı suyu falan kullanma.

Canım çok sağolasın 4.maddeyi denemedim hiç iyi bir fikir oldu bana :) Umarım sever minik :)

Canım çok sağolasın 4.maddeyi denemedim hiç iyi bir fikir oldu bana :) Umarım sever minik :)
Instagramdan bir iki sayfa buldum kendi uydurdugum yemekleri sevmedi ordan bir iki teknik uyguladim daha cok sevdi buharda pismis sebzeden nefret etti yemedi bugday unu alerjimix oldugu icin yulaf ve cavdar unu kullaniyorum sut alerjisi oldugu icin zeytinyagi unu yag ile biraz ceviriyorum uzerine sebze kabak fasulye kapya bazen biraz irmik ben misir irmigi kullaniyorum mecburen uzerine de kemikli kuzu ettini 7 8 saat hasladim buz posetlerine koydum 2 parca et suyu koyuyorum anne sutu veremiyorum yazin kizim cok rahatsizlandi onla ugrasirken sutum kesildi formul mama ekleyip yediriyorum.....bazen hurmali kayisili princ unlu mama yapiyorum muz ekliyorum bazen irmik bazen harnup unu formul sut karistiriyorum o tariflere bakin derim

Nekadar yardimi olur bilmiyorum ama ek gida icin arastirirken biyerde okumustum kasik reddi icin bi deneyin isterseniz.
Kasiga anne sutu sagip icirmek faydali olabiliyomus kasik reddi icin
Hatta kasigi oyuncaklarinin arasina koyup oynamasini saglamak renkli kasiklar secmek falan gibi seceneklerde vardi yanilmiyorsam.

Nekadar yardimi olur bilmiyorum ama ek gida icin arastirirken biyerde okumustum kasik reddi icin bi deneyin isterseniz.
Kasiga anne sutu sagip icirmek faydali olabiliyomus kasik reddi icin
Hatta kasigi oyuncaklarinin arasina koyup oynamasini saglamak renkli kasiklar secmek falan gibi seceneklerde vardi yanilmiyorsam.
Teşekkür ederim deneyeceğim bunlari

Ek gida herkeste ortak sorun galiba bugun artik oturup aglicaktim :( minik mama kavanozlarinin yarisi kadar ek gidayi zor verebiliyorum ne yapicagimi sasirdim oyle sutu bol bi insanda degilim ac kaliyo diye cok uzuluyorum ne yapicagimi sasirdim :( internetteki bu cocuk ac kitabini alanini varmi acaba onu alip o tariflerimi denesem verdiklerimi begenmiyo belki diyorum sastim kaldim :(

Ek gida herkeste ortak sorun galiba bugun artik oturup aglicaktim :KK43: minik mama kavanozlarinin yarisi kadar ek gidayi zor verebiliyorum ne yapicagimi sasirdim oyle sutu bol bi insanda degilim ac kaliyo diye cok uzuluyorum ne yapicagimi sasirdim :KK43: internetteki bu cocuk ac kitabini alanini varmi acaba onu alip o tariflerimi denesem verdiklerimi begenmiyo belki diyorum sastim kaldim :KK43:

Biz 4 kişi aldıkcanım

KUMKUM06 KUMKUM06
@Dns90
Zorbuisler Zorbuisler
Ben

Bence tarifler güzel özellikle 6. Ayda klasik kabak Patates Havuç üçlüsünden gina geldiği sıra ilaç gibi gelmişti

Biz 4 kişi aldıkcanım

KUMKUM06 KUMKUM06
@Dns90
Zorbuisler Zorbuisler
Ben

Bence tarifler güzel özellikle 6. Ayda klasik kabak Patates Havuç üçlüsünden gina geldiği sıra ilaç gibi gelmişti

İnternette birsuru sagliksiz tarif veriyolar gereksiz besleyici olmayan muhallebiler falan o tarz tariflermidir diye cekiniyodum tavsiye ederseniz bende alayim ya artik ne yapicagimi sasirdim bebek tarhanasindan baska bisi yediremiyorum o da bi kac kasik sadece :(

Back