- Konu Sahibi kardelen384
-
- #65.681
Evet konuştun ama 4. Ayı bir geçelim bebeğin gelişimine göre konuşalım dediaslında bu konuyu doktorunla konuşsan daha iyi olur.gerçi her mama her bebeğe iyi gelmiyor
Evet super bir cevap olmuş araştırayım ve sorayim 1.5 ay tek öğün bu şekilde idare edebiliriz tesekkurler:)Canım ben doktora danıştıpımda bazı markaların kaşık maması var 4+ olanlar, onların tahıllı olanlarıyla başlayabilirsiniz demişti. Hem tahılda B vitamini olduğundan daha çok ihtiyaçları varmış.
Pirinç unu önermiyorum ama tahıl olabilir demişti.
İstersen sen de danış doktoruna daha iyi bilgi verir bebişin kilosuna ve gelişimine göre.
Arkadasim kullanmıştı canım memnundu o. Belki cildinle alakalıdır.Evet konuştun ama 4. Ayı bir geçelim bebeğin gelişimine göre konuşalım dedi
anim garanti veremem ama 2.el bebek malzemeleri satan bir site var. belki orada icine sinen uygun fiyatli bir cihaz bulabilirsin. steril ettikten sonra neden kullanilmasin ki. sitenin ismini yazmak belki yasaktir die yazamiyorum. kk de bile var 2.el bebek malzemesi satisi yapilan forum. belki bulursun oralardaArkadasim kullanmıştı canım memnundu o. Belki cildinle alakalıdır.
İyi bişey almak istiyorum ama pek bütçemde yok ne yazık ki elektrikliler biraz pahalı geldi bana. Doğumdu kontrollerdi mamasıydı derken çok açıldık bu ay. Yine bi bakarım canım sağol.
Bizimki memeye saldırıyor mama yerken bile gözü meme arıyor ama yetmiyor işte. Artıracağını bilsem üşenmeden boşda olsa sağıcam ama emin olamıyorum.
Biliyorum öyle 1-2 site canım bakarım olmadı belki temiz kullanılmış bulabilirim.c
anim garanti veremem ama 2.el bebek malzemeleri satan bir site var. belki orada icine sinen uygun fiyatli bir cihaz bulabilirsin. steril ettikten sonra neden kullanilmasin ki. sitenin ismini yazmak belki yasaktir die yazamiyorum. kk de bile var 2.el bebek malzemesi satisi yapilan forum. belki bulursun oralarda
2 farklı doktora götürdüm canım kilosu az dediler. Mama ver dediler. Aile hekimi iyi diyor ama emin olamıyorum mamada çok vermek istemiyorum o yüzden artırmaya çalışıyorum. 11 günde 220 gram almış. Bide 1 saatten faZla memede kalıyor süt az geliyor sanırım sinirleniyor arada ağlıyor.Canım süt olmadığını nereden biliyorsun? Yani bebek az mı kilo aldı? Her istediğinde emiyorsa ve gelişimi iyiyse sağmana gerek yok. Sağmak arttırıyor ama bebek gibi çekim yapmadığından yine en iyisi bol bol emzirmek.
Yani kısa aralıklarla az mı besleyecez çocuk 3 saat uyumasınmı uyandıralım mı yani .. bende reflü yatağı aldım dün gece boğulma olayı olmadı ilaca başlanmadı henüz.ekg istedi önce doktoruH Hafsa @nisann_tr Kızlar önceleri kustuğunda anladım bildiğin tazikli kusuyordu. Yediği ne varsa cıkarmaya basladı en sonlara doğru. Ac kalsa yine cıkarıyordu. Azıcık yemekten sonra hareket etse cıkarıyordu. Hafif sıcak yese mama cıkarıyordu. Doktora gittim. 1.5 saatte 1 besle inceleyelim dedi birkac gün. Kısa süre aclıkta az mama vererek anladık reflü. Az az sık sık yiyor mecburen. Yarın ar mamaya geccem.
Bir kerede 180 cc yemesi çok değil mi ya .Merhabalar taze anneler. 17 günlük tatilimiz bitti bugün evimize geldik. Marmaris taraflarındaydık ve çok şükür güneş sıcak vs ile ilgili bir sıkıntı yaşamadık. Güneşten, rüzgardan olabildigince uzak tuttuk ve suyunu eksik etmedik. Tatile cıkmaktan korkan annelere tavsiyemdir; korkmayın. Evde ne ise dışarda da o. Hatta biz tatilde gaz sancılarımıza tesadüfen de olsa çözüm buldukMarmariz Bozburu’ndaydık. Mamamız bitti. Bir tek migros var adam akıllı alışveriş yapılabilecek. Bir gittik sadece aptamil mama kalmış. Normali ve comformil olanı. Normalini daha önce deneyip kabızlık yaşadıgımız için almadım, comformil aldım. Tabi google amcaya sordum nedir ne değildir diye. Baktım ki kolik bebeklere bile iyi geliyormuş. Deneyelim dedik. Bugün 5. gün comformil ile ve gaz sıkıntısı büyük ölçüde geçti. Sadece kakası yeşile döndü ki sordum soruşturdum comformil yeşil kaka yaptırıyormuş, bir sıkıntı değilmiş. Daha önce Hipp kullanıyordum. Hem her beslemede mutlaka 1 kere bogazına kaçıyordu hem gazımız hiç birmiyordu hem de bir türlü 90 cc nin üzerine çıkamıyorduk. Eee 90 cc yiyince de sık acıkıyor kısa uyuyordu. Bu mama şekersiz oldugu için boğazına takılmıyor kaçmıyor, bir kere de 150 cc hatta 180 cc yiyebiliyor, uzun ve rahat uyuyor ve gazını aglamadan bagırmadan yapıyor. Günde 2 kere de mamasına 5’er damla zeytinyağı damlatıyorum. O da fayda ediyor. Bugünümüze çok şükür ve umarım böyle devam eder. 1 aydır kızıma boşa eziyet ediyormuşum Hipp ile evet Hipp iyi mama ama demekki gaz sorununa çözüm değil aksine gaz arttırıcı gibi. Tabi her bebekte aynı olmayabilir, bilemiyorum.
Ve hepimiz için duam şu; bir an önce sağlıkla büyüdüklerini görelim. Yoksa cidden uykusuzluktan ölecem
Ha unutmadan yarın 2. ay aşılarımız var. Dua edin sorunsuz atlatalım. Aşı olanlarda durumlar nasıldı ve rota aşısı yaptırdınız mı?
Haftasına göre normal. Günde 5 defa 170 cc öneriliyor. Bizim ki toplam miktarı tutturamıyor henüz. Bazen 120 bazen 180 yiyor.Bir kerede 180 cc yemesi çok değil mi ya .
Ben dışarı falan çıktığımda sağıyorum 80 100 arası içiyor tek seferde en fazla . Oyuzden çok geldiHaftasına göre normal. Günde 5 defa 170 cc öneriliyor. Bizim ki toplam miktarı tutturamıyor henüz. Bazen 120 bazen 180 yiyor.
Haftasına göre normal. Günde 5 defa 170 cc öneriliyor. Bizim ki toplam miktarı tutturamıyor henüz. Bazen 120 bazen 180 yiyor.[/QUOT
doktor bana arkasını dikkate alma demişti.120 vermem gerekirken 60 ver demişti.Banada çok geldi benim oğlan max 100 falan içiyorda.ama içiyorsa sıkıntı yoktur zaten
Oyun halisı ne aldın tavsiyeniz nedir arkadaslarYa kızlae oyun halısı alarak öncd kendime nir iyilik yapmışım sonra oğluma :) bir saattir onunla oynuyor şimdi uyuya kalmış altında :))) bende ortalığı toparlıyorum valla bayıldım
Bende normal aptamil gaz yapinca hipp combiatike gectim cok memnunum bebege cok iyi geldi gaz ve kaka icin.bu combiatikler ise yariyorMerhabalar taze anneler. 17 günlük tatilimiz bitti bugün evimize geldik. Marmaris taraflarındaydık ve çok şükür güneş sıcak vs ile ilgili bir sıkıntı yaşamadık. Güneşten, rüzgardan olabildigince uzak tuttuk ve suyunu eksik etmedik. Tatile cıkmaktan korkan annelere tavsiyemdir; korkmayın. Evde ne ise dışarda da o. Hatta biz tatilde gaz sancılarımıza tesadüfen de olsa çözüm buldukMarmariz Bozburu’ndaydık. Mamamız bitti. Bir tek migros var adam akıllı alışveriş yapılabilecek. Bir gittik sadece aptamil mama kalmış. Normali ve comformil olanı. Normalini daha önce deneyip kabızlık yaşadıgımız için almadım, comformil aldım. Tabi google amcaya sordum nedir ne değildir diye. Baktım ki kolik bebeklere bile iyi geliyormuş. Deneyelim dedik. Bugün 5. gün comformil ile ve gaz sıkıntısı büyük ölçüde geçti. Sadece kakası yeşile döndü ki sordum soruşturdum comformil yeşil kaka yaptırıyormuş, bir sıkıntı değilmiş. Daha önce Hipp kullanıyordum. Hem her beslemede mutlaka 1 kere bogazına kaçıyordu hem gazımız hiç birmiyordu hem de bir türlü 90 cc nin üzerine çıkamıyorduk. Eee 90 cc yiyince de sık acıkıyor kısa uyuyordu. Bu mama şekersiz oldugu için boğazına takılmıyor kaçmıyor, bir kere de 150 cc hatta 180 cc yiyebiliyor, uzun ve rahat uyuyor ve gazını aglamadan bagırmadan yapıyor. Günde 2 kere de mamasına 5’er damla zeytinyağı damlatıyorum. O da fayda ediyor. Bugünümüze çok şükür ve umarım böyle devam eder. 1 aydır kızıma boşa eziyet ediyormuşum Hipp ile evet Hipp iyi mama ama demekki gaz sorununa çözüm değil aksine gaz arttırıcı gibi. Tabi her bebekte aynı olmayabilir, bilemiyorum.
Ve hepimiz için duam şu; bir an önce sağlıkla büyüdüklerini görelim. Yoksa cidden uykusuzluktan ölecem
Ha unutmadan yarın 2. ay aşılarımız var. Dua edin sorunsuz atlatalım. Aşı olanlarda durumlar nasıldı ve rota aşısı yaptırdınız mı?
ben tiny love monkey island aldim. henuz cok ilgili degil ama gun gectikce sanki daha dikkatli bakmaya basladi oyuncaklara. su sira en cok ilgisini ceken gurultulu uyduruk bir cingirak, bu yuzden hali da cok pahali bisey olmasa da olur bence.Oyun halisı ne aldın tavsiyeniz nedir arkadaslar
Sevimli orman oyun halısıı aldım e bebekten 70 liraya.Hem dokununca müzikli hem ışıklı bide diş kaşıyıcılı oyuncak var canım bizimki çok sevdi takılıyor bayaOyun halisı ne aldın tavsiyeniz nedir arkadaslar
Ayy acımaz mı canı ya saçlar çıktıkça ? Benimkilerde dökülmeye başladı traş etsek mi diye düşündük de yanlış mı olur diye korktuk .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?