- Konu Sahibi kardelen384
-
- #64.861
Gotürcem canım bakalim hayırlısı
Amin hepimizin ki inşallahİnşallah bi aksilik çıkmaz. Sağlıkla büyüsün.
Kizlar benim minigi hergun yikadigim halde yuzunde isilik olmaya basladi bi tavsiyeniz var mi ? Bide hergun sampuanlamiyorum 3 gunde bir sampuan suruyorum sizler nasil yapiyorsunuz
Benimkide 5500 gr kilosu 2 aylik olduk. Ideal kilosu kac olmaliymis ki? Soylemedi mi
Bende dusunuyordum pudrayi acikcasi denesem mi diye tesekkur ederim bende dikkatli bi sekilde deniyimBen pudrayla cozum buldum. Bogum yerlerine boyun altina falan surdum dustan sonra hemen gecirdi. Dustan once bepantol pisik kremi surdum yikadim sonra pudraladm gecti. Bi de pudraya asiri karsiydim ama gercektende etki ettigini gordum. Dikkatli kullanmak gerek. Solunum yoluna kacirmamak lazim
yanlış anlaşıldı Özür dilerim canim arkadaşım. bilgim fazla olduğundan değil biraz sakin kalmamin sebebini izah için söyledim . .yoksa ne bilirsin bil çocuk olunca hersey unutuluyo .Hım sağlık personeliyseniz onu bilemem tabi sizin bilginiz benmkinden fazladır. Ben bana denilen doğrultusunda söyledim sadece. Ben süt hiç içmedim gaz yapar diye o yüzden alerjiai varmmı bilmiyorum. Ama peynir falan yiyorum bazen o dediğiniz gibi bişey olmadu hiç
Artis gosterirse bende yemiyim onlari madem. Yumurta biz koca insanlara bile yaz gununde agir geliyor bebisler napsin :)Ben her yıkandığımda sürüyorum. Bi gün arayla yıkıyorum. İsilik olmaya devam ediyosa alerjisel olabilit sizin yediğiniz şeyler bebeğe dokunuyodur. Bende de öyle oluyodu doktor domates yumurta beyazı bal yeme dedi salam sucuk işlenmiş çoğu gıdayı tüketme dedi sonra azaldı biraz. Ama havalar çok sıcak yıkasak bile o bebeklerde hep olabiliyor.
Bizde dun olmustuk canim. Gun boyu huzursuz ve mutsuzdu. Cok agladi sebepsizce gun icinde. Memede sakinlesen bebek.memede bile sakinlesmedi. Ayakta emzirdim gun boyu oturdugum an agliyodu. Neyseki aksama gecti. Ateside en fazla 37.3 oldu 37.5 ustune ciksaydi yarim fitil verecektim bende. Suanda da 36.8 atesimiz cok sukur keyfimizde yerinde. Yalniz bugun cok uyudu gibi geldi yada ben evham yapiyorum bilemedim. Insallah kolayca atlatirsin canim.Bugun iki aylik asimizi olduk. Her ihtimale karsin ates olcer ve ates dusurucu surup aldim. Sizde ne gibi yan etkiler oldu ?
Benim kol kismimda da oldu isilik pudraladim gercekten kasintisini bile aliyo kizarikligini hemen geciriyo bencede dene faydasini gorursun insallahBende dusunuyordum pudrayi acikcasi denesem mi diye tesekkur ederim bende dikkatli bi sekilde deniyim
Tesekkur ederim canim insallah atlatiriz bizde kolaycaBizde dun olmustuk canim. Gun boyu huzursuz ve mutsuzdu. Cok agladi sebepsizce gun icinde. Memede sakinlesen bebek.memede bile sakinlesmedi. Ayakta emzirdim gun boyu oturdugum an agliyodu. Neyseki aksama gecti. Ateside en fazla 37.3 oldu 37.5 ustune ciksaydi yarim fitil verecektim bende. Suanda da 36.8 atesimiz cok sukur keyfimizde yerinde. Yalniz bugun cok uyudu gibi geldi yada ben evham yapiyorum bilemedim. Insallah kolayca atlatirsin canim.
Canim cok gecmis olsun. Kalca ultrason sonuclarinda aci dereceleri kacti hatirliyor musun?Kızlar hepinize teşekkür ederim.hic bir belirti yoktu.cok hareketli bi bebek hareketlerinde hiçbi sıkıntı yok.bende dr söyleyince zorunlu diye çektirdim.yoksa benimde hiç aklıma gelmezdi.iyiki devlet zorunlu tutmuş.6.aydan sonra tedavisi zor 12.aydan sonra yanlızca ameliyatla tedavi mümkünmüş.cok şükürki geç kalmadık.kizim tam iki aylık.sezeryan doğum yaptım ve ailede hiç yok böyle bişey.ama anne veya babda varsa risk çok artiyomus.pavlik bandajı denen bişey varmış.eger gerkli görürse ortopedist o takılacak.baktim internetten deli bağı gibi bisey.nasil tutarım çocuğu öyle 2 3 ay hiç bi fikrim yok.Allah yardım etsin.Alah beterinden korusun diyip sakın olmaya çalışıyorum ama içim çok sıkkın.yarin gidelim bakalım dr ne diyecek.dua edin bize teyzeleri.bandaja gerek kalmasın inşaallah.takiple atlatalım gitsin.
mersindeyim canim ben. az once msj yazarken kremler yanimda degildi simdi baktim biri fito krem digeri de madecassol die bi krem. benmki sanirim sut urunlerinden dolayi oluyor. elimden geldigince kesicem sut urunleriniCanım hangi şehirden. ankarada yaa senin dr a gotureyim.bide kremlerin adını özelden yazarmisiniz. benimkinde tam anüs civarı hafif kizarik
Pamukcuk olmadığına emin misin...ben de ağzı temiz pamukcuk yok diyordum bugün 2 aylık kontrolunde doktor pamukcuk var dedu mikostatin verdi... ara ara mememi itip kakıyordu dilini dışarı çıkarıyorduKızlar merhaba. Meme reddi yaşayan var mi? Kızım 10 gündür filan düzgün emmiyor. Memeyi istemiyor 2 emip bırakıyor genelde. Hasta değil ağzı temiz. Bu aylarda olurmuş netten okudum. Kilo alımıda yavaşladı . Çok canım sıkılıyor bu duruma.
Kıyamam ya 3 tane aşı birden olunca ağır geliyor sarsıyor bebişleri.hiç elleme annesi emsin istediği kadar :)Simdilik iyi gibiyiz. Yaklasik bi saattir memede keyif yapiyo ellemiyorum bende malum asidan dolayi kederli :))
Pudra tavsiye edilmiyor artık.dikkat etseniz de solunum yoluna kaçan zerrecikleri oluyor ve bunlar ilerde akciğer hastalıklarına yol açabiliyor.Bende dusunuyordum pudrayi acikcasi denesem mi diye tesekkur ederim bende dikkatli bi sekilde deniyim
Tabii duzenli kullanimda haklisin. Olabilir. Ama isilikte cok rahatsiz ediyo bebisleri. Hem cogumuz pudralanarak buyumus cocuklariz :))Pudra tavsiye edilmiyor artık.dikkat etseniz de solunum yoluna kaçan zerrecikleri oluyor ve bunlar ilerde akciğer hastalıklarına yol açabiliyor.
Biraz uyusun balkız <3Herkes uyumamadından şikayetçi ben uyumasından :) hele bebek arabadında dünya yansa umrunda değil . Bgün akşam altıda dışarı çıktım . Saat dokuzda zorla yarı uyur bi şekilde dışarda emzirdim . Eve daha yeni girdim şimdi uyandıemzirmek için uyandırmasam hiç uyanmazdı sanırım
Dolapta sogutup, çantanın termos gozune koyuyorum. İcecegi zaman tam icilecek sicaklikta oluyor.Anneler gunaydin. Disari ciktiginizda yaniniza aldiginiz biberondaki sütü nasil muhafaza ediyorsunuz. Bu sicakta bozulurmu cantada. Şuan buzdolabinda giderken yanima alicam cantamda kac saat durmali sizce en fazla. Oda sicakliginda 3 saat deniliyor ama bukadar sicak hava icinde geçerli mi bu?
Benimkinin de cok dokuldu. Ana artik dokulmuyorKızlar oğlumun inanılmaz saçı dökülüyor , ellerini kafasına götürüyor kıl doluyor parmakları . Yatağı kıyafetisaçları dökülüyor mu sizinkilerin de ?? Ne yapmak lazım acaba
Ben kullandim canim. Solomombaby. Memnundum ama artik sicaklardan cikamiyorizArkadaşlar aranızda kanguru kullanan var mı. Benim kız 45 günlük oldu 4 kilo yaklaşık. Acaba bacaklari faln acır mı bir zararı var mı. Bir de onerdiginiz marka.araba ile dışarı çıkmak esim olmayınca zor geliyor bana.kaldırımlarda zorlaniyorum
Ben 1,5 aya yakin ciddi cektim o sıkıntıyı. Hatta sol mememi daha aktif olarak vermeye baslayali 1 hafta falan oluyor. 67 günlüğüz bu arada. Bir cok sey denedimz bende en cok ise yarayan sey garmastan krem sürüp ustune stres film kapatmak oldu. Surekli kremli dursun. Kuru tut diyenler coktu. Ama kuru tutmak acikta birakmak beni daha beter yapti. Strec film sayesinde surekli nemli tuttum ve yavas yavas duzeldi. Daha yeni yeni emzirmeden keyif almaya basladim. Yaralar yuzunden mastit oldum nerdeyse sütüm kesilecekti. 20-30 cc cikmazdi iki mememden gun boyu. Ama aglaya sizlaya emzirerek sütümü korudum cok şükür şimdi sadece anne sütü aliyor.Ah göğüsler yara olmasa emziricem, bebiş meme diye kuduruyor ben acıdan duramıyorum. Bu yüzden sütüm geriledi. 34günlük olduk hala geçmedi. Benim durumumda olan varmı yaralarınız ne zaman iyileştiemzirirken aglayıp ellerimi ısırıyorum. Moral bozukluguda sütümü azaltıyor sanırım. Sagamıuorumda makine uçlarını cok acıtıyor.. ne yapıcagımı şasırdım
Canım doktor musun?Kendi çocuk doktoruna gidiyosun o seni ultrasona yönlendiriyo.
Bu doktorlar da ne dedigini bilmiyor. @Kereminin Annesi arkadasa sorsaydın belki biliyordur. Benim oglum da 20 gunlukken 1,5 kilo almisti daha doktor mama takviyesi yap diyordu. Bebegin her istedikce emzir bence el kadar cocugu ac birakmak sacmalik. Zaten emeklemeye baslayinca verirker fazla kilolarini.2.ay kontrolünü olduk 6kg olmuşuz.
Bi ayda 1.5 kg almış dr az besle dedi sadece anne sütüyle fazlaymış normalde 4.ayda bu kiloda olması gerek dedi 3 saatte 1 emzir diyo ama nasıldedim bi tek memede sakinlesiyor oyunda anlamıyorki
bende yarın gidecem bakalım ne diycekler. dünden beri süt ürünü yemedim sadece bi nokta şeklinde kalmış bugün azalmış kanmersindeyim canim ben. az once msj yazarken kremler yanimda degildi simdi baktim biri fito krem digeri de madecassol die bi krem. benmki sanirim sut urunlerinden dolayi oluyor. elimden geldigince kesicem sut urunlerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?