• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
kizlar bisi sorcam ama utaniyorum da biraz :KK22:sezeryan olanlar esinizle iliskiye girmeden once doktora gorundunuz mu? yani rahmin tam olarak eski haline gelmesi mi gerekiyor? bizim 40a az kaldi..38de falan olsa olur mu? Bir gunahi falan var mi?ben kendimi hazir hissediyorun esim dünden hissediyor:KK48:

Canım bebek rahat dursun diye hemen genel anestezi diyorlar ama 6 aylıktan küçükse asla kabul etme!!! Lokal ile yapsınlar.

Öteki türlü en az 5 saat aç kalacak sünnet 20 dk sürecek ve sonra yine 3 saat aç kalacak!!

Kesinlikle lokal yaptır o kadar saat açlığa dayanamaz ve ağlamasın.

Bize de genel dediler, ben istemiyorum lokal olaksa olsun yoksa yapmayın diyince lokale döndüler. Onlar rahat edecek diye bebeğimi perişan edemem.
Lokal yaptılar Can'ım çok şükür. 6 ay öncesi genel yapmıyorlarmış zaten. Ama bizimki eli kolu çok hareketli nasıl başettiler bilmiyorum.
Kaç günde toparlandı Can'ım? Ağrısı acısı oldu mu?
Bi de bizim lazerle olmadı. Geleneksel usulle sünnet oldu.

Evet canım odadayız. Dr geldi Zaten malın teki. Geldi baktı bi iki güne sargı düşer dedi çıktı gitti. Onu bile anlamadık biz sargı düşmesi ne diye :))
İnternete bakınca gördüm.
Paranox fitil var. Onu kullansam da olur herhalde dimi? Hemşireyi bekliyoruz şimdi.
Geçmiş olsun canım damat olduğunu da gör inşallah :) paranox fitil kullanabilirsin

Bi de rota virüsü aşısı nı kendimiz alıp vurduracakmışız bence vurduralım, çok göç aldık, aşı takibi olmayan çocuk çok, sıkıntı çıkma ihtimali var, ama eşim karşı, fuzuli diyor, yeter ne çok aşı vurdurduk diyor. Siz ne yapacaksınız. Ben eşimi ikna edicem zaten damla şeklinde vereceklermiş ağzından
yaptıracağız canım biz.önemli bir ası

Kızlar oğluşumun gözü çapak olmuş normal ılık su ile sil dediler sildim düzeldi ama şimdi yine olmuş gibi ve su akiyor :KK43: neden olur acile mi götürsek
annemde memen değerse çapak olur diyor..ara ara kızımda da oluyor ama su fln olmadı..olmadı pazartesi çocuk doktoruna götürürsün canım..acilde bişey yapmıyorum burdakiler

kizlar bisi sorcam ama utaniyorum da biraz :KK22:sezeryan olanlar esinizle iliskiye girmeden once doktora gorundunuz mu? yani rahmin tam olarak eski haline gelmesi mi gerekiyor? bizim 40a az kaldi..38de falan olsa olur mu? Bir gunahi falan var mi?ben kendimi hazir hissediyorun esim dünden hissediyor:KK48:
38 ı bekleyen 40 kısa bekler..epi topu 2 gün..dinen yasak cnm..sabırsız yaramazlar sizi:KK4:

Evet canım odadayız. Dr geldi Zaten malın teki. Geldi baktı bi iki güne sargı düşer dedi çıktı gitti. Onu bile anlamadık biz sargı düşmesi ne diye :))
İnternete bakınca gördüm.
Paranox fitil var. Onu kullansam da olur herhalde dimi? Hemşireyi bekliyoruz şimdi.
Fitil de olur canım korkma cabucak iyileşiyor şimdi bunlarda fazla his de yok zaten söylemistim önceden de mesela gıdiklanma falan 4 ay civarı başlar...iyi yaptınız hadi geçmiş olsun

5 günlukken gitmiştim bi daha doktor da çağırmadı ben de gitmedim...kanama falan bitmiş iyiysen neden olmasın 30da bile yapan var kendinize kalmış...enfeksiyon riskine karşı ilk 5-6 hafta olmasın deniyor...bu hamilelik lohusalık döneminde aldatılmayan kadın yok denecek kadar azdır yani adam yoldan cıkmasın diye neler yapıyor kadıncağızlar

Kızlar oğlum sünnet oldu az önce. Doktor krem ağrı kesici vs vermedi. Adam akıllı açıklama da yapmadı. Temizliği vs nasıl olacak? Normal şekilde devam mı edicem düzene? Dikkat etmem gereken bişey var mı? Açıp bakmadım henüz. Sanırım sargı bezi ile kapatmışlar.
Geçmiş olsun canım damatlığını da gör inşallah

Konak tarağı al canım bizde yok şu anlık
İstettim canım netten :anneadayı:
benimkinin kasinda vardi. banyodan once hindistan cevizi yagi ile ovaladim. zeytinyagi da olur, beklesin biraz. banyoda da suyla yine ovala. yumusayanlar cikar, bir seferde olmasa da bikac seferde yavas yavas hepsi cikar gider
Bizim kaştaki Bioderma krem ile geçti kafayada zeytinyağı başlıcam . Aşı olduk perşemce yıkanamıyoruz şimdi :KK49:
Hiç bilmiyorum canım oğlumda konak olmamıştı kızımda da yok henüz...neden oluyormuş acaba
Cilt kuruluğundan diyorlar canım :bicak:
Canım bizim çok az kızımın olurdu zeytinyağı sürüp bekletiyordum banyo yaptırınca yumuşak bebek fırçadıyla tarıyordum gidiyordu
Öyle yapıcam bende:anneadayı:
Canım biz de iki hafta uğraştık o konakla, bizimkinin cildi de çok kuru, atopik ciltler için krem kullanıyoruz. Sanırım atopiklerde Konak daha belirgin oluyor, kaşları bile Konak olmuştu bizimkinin. Her banyodan yarım saat önce zeytinyağıyla yemek sodasıbı sürdüm, bi şapka takıp beklettim sonra Konak tarağıyla taradım ama bıngıldagın üstünü tarayamadım. Hala bıngıldak üstünde var. Doktor da zeytinyağı soda demişti, burda kızlar da öyle yapmış. Öyle büyük kabuklar vardı ki resmen yara kabuğu gibiydi
Bıngıldağa dikkat etmek lazım doğru diyorsun Pazartesi başlıcam yapmaya:anneadayı:
Maşallah ya sarı sarı :)
Pes etme annesi bizimki de inadı tutunca böyle yapıyor :)

Maşallah ya :) tam bir paşa Allah bağışlasın hepsini ❤️
Bizim sararıyor gittikçe bu arada . Ana esmer baba esmer . Bu iş bi tuhaf :halay:
Canım daha bugün zeytinyağı ile temizledim buladım zeytinyağına tuttum biraz tarakla bayağı bi taradım çoğu gitti çok az bir kısım kaldı
Tamam canım herkes aynı öneride bulunmuş yapıcam bende:anneadayı:
Benimkinde var canm, doktor 2 yemek kaşığı zeytinyağına 1 çay kaşığı karbonat karıştır sür 1 saat bekle hafif masajla yıka öyle öyle azalır biter dedi. Yaptım kızım çok ağladı karbonat yaktı heral. Ertesi gün sadece zeytin yağı sürdüm bolca.. Yarım saat bekledim bebek saç fırçası alırken pakette bi tarak da vardı onunla hafif hafif tarayıp yumuşayan konakları söktüm bitti, sonra yavaşça başını şampunladım baktım kuruyunca yine olacak gibi olmuş yeni konaklar, yıkadıktan sonra losyon bebe yağı falan sür dedi doktor, tabi başı biraz havalandırdıktan sonra. Şimdi konak yok kepek gibi bişi var. Şu verem aşısı şeysi geçsin devam edicem aynı temizliğe.
Aynı şekilde verem aşısını bekliyorum bende:eek:
Ben weewell in koltuk altından ölcenini kullaniyorum cok memnunum. İyiki tenassizlara o kadar para vermemisim diyorum
Almış kocam beyfendicim:KK11: bitane eczaneden sağolsun eksik olmasın. Aşıdan üç gün sonra elli kere söyledim :sinirli:
Canim benimki alelade bisey yani şu ucuzlardan bence öyle al valla daha guvenilir
Aldık aldık olaylarla :skandal:
Ters tara tararken canim
Aynen canım inşallah geçirebilirim :KK51:
Ay kızlar cennet kokmuş buralar iyiceee yerim ben bunları yaaa

Can'ım en iyisi ucuz olanlarıymış. Hastaneden çıkarken sordum. En doğru sonucu manuel olanlardan alırsınız pahalı bişeye gerek Yok dediler.

Evet bizde de var. Ama henüz kabuklu değil ama üst kısmı beyaz beyaz dökülüyor. Geçen zeytinyağı sürdüm bekletip yıkadık gitti hemen. Bugün sürmeden yıkadım yine çıkmış :KK43:
Haklılar ama daha çok küçük oluyorlar. Ben bırakmaya kıyamıyorum. Hoş bakacak kimseyi de bulamadım ama 2 günde olsa bırakmak zor geliyor :KK43:
Sanırım aynı dönemlerde çıkmış herkeste cilt yenileniyor demek ki:işsiz:
Beyazkediiiiii .!.:
Mustelanın şampuanı güzel tavsiye ederim
Normal olanını kullanıyoruz sanırım Konak için ayrı varmış değil mi?
Dilaraginosss Dilaraginosss mustela konak önleyici köpük sampuan tavsiye ederim cok sukur hic konak olmadi..bi arkadasm da zeytinyagi sürüp ince uclu tarakla tara demisti olursa.
bu ayrı bi şampuan değilmi ben mustela kullanıyorum ama özel birşey değil

Lokal yaptılar Can'ım çok şükür. 6 ay öncesi genel yapmıyorlarmış zaten. Ama bizimki eli kolu çok hareketli nasıl başettiler bilmiyorum.
Kaç günde toparlandı Can'ım? Ağrısı acısı oldu mu?
Bi de bizim lazerle olmadı. Geleneksel usulle sünnet oldu.

Hadi gözünüz aydın geçmiş olsun. Bizim 4.günde epey iyileşmişti, ağrısı oluyor tabii ki, fitil vermedim. ilk gün 8 saat arayla calpol verdim. Bizim de geleneksel usul. Ancak dikişler geç düşüyor endişe etme.
Kremlerini bakımlarını iyi yaparsan sorun yok :)

Kızlar yamuna korse almıştım bugün geldi şu an eşimle savaşarak taktik resmen kum saati oldum :KK70: Allah'ım bu korseyi yutsam da hep böyle kalsam :KK53:

Ne icin canim bu korse ?

Kızlar ya kızım 2.ayında kilo tartımında da 850 ge almış, 2 aydır ayda 850 gr alıyor sadece anne sütü alıyor. Aile hekimi ve ebe gayet iyi diyor, gelişimi de çok güzel dert etme böyle devam diyor, ama çocuk doktoru benim için sınırın altı diyor, daha çok emzir uyutma diyor. Ya uyku da önemli deil mi. Günde 1 kere 4 saat uyuyor sonra 2 saat 1 saat yarım saat artk ne uyursa emerken falan.. Sinirim bozuldu. Aptamil mama yemedi elimizde patladı ucuz da deil.. Endişelenmelimiyim ki

Bir ayda 850 gram degil mi?
Cok normal canim

Kızlar oğlum sünnet oldu az önce. Doktor krem ağrı kesici vs vermedi. Adam akıllı açıklama da yapmadı. Temizliği vs nasıl olacak? Normal şekilde devam mı edicem düzene? Dikkat etmem gereken bişey var mı? Açıp bakmadım henüz. Sanırım sargı bezi ile kapatmışlar.
Ooo geçmiş olsun cnm. Kocaman adam oldu artık. Genel mi uyusturdilar kolay oldu mu

Ettim eyledim korsenin kopçalarını kapattım biri kum saati oldum yazmıştı birde beni gör . Vallahi inat ettim onca para verdim giycem diye abartısız 1 saattir kapatmaya çalışıyorum gidip gelip :halay: sonunda girdim ama basıl çıkarsam hiç bilmiyorum :eek: hep böyle kalsam keşkee be çok bozulmuş meğer vücudum:KK43:

Kafayi yedirtecek bu pisik bana. İki bez arasi cocugun tüm poposuna yayılıp dışarı çıkmış. Yerinde duramıyor. Meme emmiyor uyuyamiyor acısından

Kafayi yedirtecek bu pisik bana. İki bez arasi cocugun tüm poposuna yayılıp dışarı çıkmış. Yerinde duramıyor. Meme emmiyor uyuyamiyor acısından
Oy canım ya baharatlı boseymi yiyosun acaba yediklerimizden de oluyor bu pişik adamakıllı bı doktora götür bence nasıl aciyodur canı

Back