- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #64.321
O zaman hiç de mama verme canım dediğim gibi ilk ay az ağırlık alabilir benim 2.çocuğum ve meme ucu yarasından mahfoldum ağladım başkası olsa çoktan vazgeimişti emzirmekten ama inan ben ağlaya ağlaya emzirdim...bi göğsümde süt azaldı sonra tekrar çoğaldı falan...yani bilmeyen biri fazla uğraşmaz bebek de fazla ağırlık almayabilir...benim 2.olduğu için bildiğimden çok çabaladim...sen de şimdi yer icer yatar emzirirsin toparlarsınız boşver mamayı sütun gelmiş 1 ay geçmiş ne gerek varcok karasiz kaldim. annemde sakin verme sonra memeni reddeder dior. bu ay iyi beslenemedim hep hazir gida yedim, sutum vardi hep ama belki yagli kilo aldiran cinsten degildi iyi beslenemedigim icin. simdi annemin yanina yatili geldim beni beslesin ben de kizimi besleyebileyim die
İnşallah kuzum yaHadi geçmiş olsun inşallah ateşlenmez bizde veremi olamadık şuan için ateş yok dahada çıkmaz heralde
Öğrenicez yavaş yavaş annesi, napalım tecrübe olmayınca böyle oluyor demek ki.. basalım bundan sonra valla serumuHeykelini dikicem valla hee şuralara bi yere! Evet benim sıpa hep ağzından alıyo nefesi ondan demek ki.. kıyamam nefes alamıyomuş demek ki.. ben o serum fizyolojiği basmaz mıyım burnuna.. canım oğlum benim böyle derdini anlayamayınca çok üzülüyorum yaa
Kuzum 70 günlük olduk ama birinci ay aşısını da biraz geç olmuştuk o yüzden sanırım ve karma aşı Ankara genelinde yokmuş, pazartesi bile gelmeyebilirmiş. Şurup da aldık, fitil de aldık, inşallah ihtiyacımız olmaz canımcanım siz 2 ayı geçdiniz..neden geç oldunuz aşıyı..gerçi çok yok aramızda da..bizim normalde pazartesiye geliyordu..çarşamba çağırınca ebem o gün olduk..Zeynep hafif ateşlendi o gece 37.8 dı en son hemen bir çay kaşığı calpol verdim.bir sonraki emme saatinde düşmüştü..tekrarda çıkmadı. .37.5 baktın geçiyor verirsin şurup canim
Bizim kaka rengi normal canım, o yüzden demek ki bebekten bebeğe değişiyor.Salyası akanlardan biri benimkiydi bağırsak enfeksiyonu çıktı canım ama tabi kakada değişikti sümüksü ve koyu renk
Burun içinde serum fizyolojiği sıkın diyolarda çekmeyi çekmeyin burnun iç mukozasını bozarsınız falan filan her dr un da ayrı konuşması beni deli ediyo bunlar tıpı kulaktan kulağa oynayarakmı öğrenmiş anlamıyorum...
Serum fizyolojiği sıkıncada çekmeyince kendiliğinden bişey çıkmıyo illa çekmek lazım o da ayrı bir şey tabi
İnşallah kuzum ya
Öğrenicez yavaş yavaş annesi, napalım tecrübe olmayınca böyle oluyor demek ki.. basalım bundan sonra valla serumu
Kuzum 70 günlük olduk ama birinci ay aşısını da biraz geç olmuştuk o yüzden sanırım ve karma aşı Ankara genelinde yokmuş, pazartesi bile gelmeyebilirmiş. Şurup da aldık, fitil de aldık, inşallah ihtiyacımız olmaz canım
Bizim kaka rengi normal canım, o yüzden demek ki bebekten bebeğe değişiyor.
Valla kaç tane doktora sordum bir tanesi iki günde bir çekin dedi, digerleri hep hergün çek dedi. Herkese güvenemem de bizim ailede doktor çok, onlar kendi çocuklarını hep hergün çekiyorlardı
Delireceğim artık.sabahtan beri toplasan 1 saat anca uyumuştur.zar zor uyutuyorum yarım saat bile olmadan uyanıyoryemek yapayım dedim sadece soğan doğrayabildim öylece duruyo
Canım ben de yiyorum valla aynen...hamilelikte her şey yasaktı özlemişim...oğlumda da böyleydim ben emzirirken içim çekiliyor yiyorum memeden kesene kadar da tam eski halime dönemiyorumCok afedersiniz hayvan gibi yiyorum. Bebegim uyudugu an ben mutfaktayim. Yani esimle iliskiye girmeye baslayali 1 ayi falan gecmis olsa hamilelik testi yapacam acana hamile miyim diye. Bu ne istah artisi ben anlamadim. Cocuk uyuyunca sanki ömür boyu tekrar yemek yemeye firsatim olmayavakmis gibi bir seyler yiyorum. İyice kilo aldim. Ve isin kötü tarafi tuvalete cikamiyorum. Tuvalet duzenim asiri bozuldu. 3 gunde bir zar zor nerdeyse aglayarak zor yapiyorum tuvaletimi. Nasil duzelecek kizlar bana bi akil verin? Kiloydu, yediklerim di neyse de tuvalet ciddi problem oldu. Kanama falan oluyor kabizligimdan dolayi. 4 litreden fazla su iciyorum. Kuru kaysi be diger kuru meyvelerden yiyorum. Bitki cayi vs de iciyorum. Nasil duzelecek bu?
Canım bebeğin burnu tıkalı mı...tıkalı değilse her gün çekmeye ne gerek var...üşütmüş olur burnu tıkanır açmak için serum fizyolojik sıkıp aspiratörle çekilir...mecbur kalmadıkça tavsiye edilmiyor vakumlamak gibi düşün o minicik burnun içini havayla çekiştiriyorsun...soğuk algınlığı falan varsa haklısınız sümük genzine akıp öksürük yapmasın falan diye yapılır da doğal olarak burun açık olması lazım tıkanık olmasına sebep neİnşallah kuzum ya
Öğrenicez yavaş yavaş annesi, napalım tecrübe olmayınca böyle oluyor demek ki.. basalım bundan sonra valla serumu
Kuzum 70 günlük olduk ama birinci ay aşısını da biraz geç olmuştuk o yüzden sanırım ve karma aşı Ankara genelinde yokmuş, pazartesi bile gelmeyebilirmiş. Şurup da aldık, fitil de aldık, inşallah ihtiyacımız olmaz canım
Valla kaç tane doktora sordum bir tanesi iki günde bir çekin dedi, digerleri hep hergün çek dedi. Herkese güvenemem de bizim ailede doktor çok, onlar kendi çocuklarını hep hergün çekiyorlardı
inşallah olmaz canım..Aaa neden yokmuş ki çok saçma..bizim hepsi yapıldı.. bizim sağlık ocağında vardiİnşallah kuzum ya
aynen bana da doktor "o hapsurdukca burnu acilir "demisti..gün icinde 1-2dk gunese tuttugumda zaten direk hapsuruyor...nezle vs olmadikca burna müdahale etmemeliyiz bence deCanım bebeğin burnu tıkalı mı...tıkalı değilse her gün çekmeye ne gerek var...üşütmüş olur burnu tıkanır açmak için serum fizyolojik sıkıp aspiratörle çekilir...mecbur kalmadıkça tavsiye edilmiyor vakumlamak gibi düşün o minicik burnun içini havayla çekiştiriyorsun...soğuk algınlığı falan varsa haklısınız sümük genzine akıp öksürük yapmasın falan diye yapılır da doğal olarak burun açık olması lazım tıkanık olmasına sebep ne
Hırıltı homurtu var kuzu sürekli, agız suyunu da tıkanıklığa bagladı. Ağzı açık duruyor genelde, emerken de sinirleniyor o yüzden. Sekresyon atma yetileri daha olmadığı için tıkalı diyorlarCanım bebeğin burnu tıkalı mı...tıkalı değilse her gün çekmeye ne gerek var...üşütmüş olur burnu tıkanır açmak için serum fizyolojik sıkıp aspiratörle çekilir...mecbur kalmadıkça tavsiye edilmiyor vakumlamak gibi düşün o minicik burnun içini havayla çekiştiriyorsun...soğuk algınlığı falan varsa haklısınız sümük genzine akıp öksürük yapmasın falan diye yapılır da doğal olarak burun açık olması lazım tıkanık olmasına sebep ne
Herkese güvenemem de bizim ailede doktor çok, onlar kendi çocuklarını hep hergün çekiyorlardı
Bilmem ki canım, pazartesi gelir inşallahinşallah olmaz canım..Aaa neden yokmuş ki çok saçma..bizim hepsi yapıldı.. bizim sağlık ocağında vardi
Hımm barsak enfeksiyonu çıkmış evet ve genelde bebeklerde bu tarz durumlarda 1 haftalık antibiyotik tedavisi ve yine doktorun söylediği gibi süt ürünlerine ara vermeyi öneriyorlar. Ateş halsizlik kötü koku yoksa antibiyotik için erken, sen maalesef süt ürünlerine bir süre ara vereceksin bol emzirmeyle lökositleri atacak bünyesi bu geçici bir durum ama yani sürekli süt ürünlerini tüketemeyecrksşn gibi algılama bir süre ara vereceksin sadece. Bu durumda genelde gastroenterolojiye de gitsen yine aynı Öneri de bulunacakBu geceleyen dr lar hep mi bana denk gelir , kahve balgamlı kaka var diye gittik gaita tahlili yaptı sonuç bağırsak enfeksiyonu dedi süt alerjisinden olabilirmiş kesin değil!! Anlamak için 2 hafta süt ürünü yemicem 2 hafta sonra bidaha bakıcak e peki sütten değilse 2 haftada kendiliğinden geçerse ihale süt ürünlerine kalıcak ve ben süt ürünü yiyemicekmiyim
Topiğimizin gururu sağlık danışmanımızsofiarya bi bakarmışın tahlil sonucuna bittom ya dr geveledi ben tam anlamadım
Olmadı şimdilik şükür bakalım tetikte bekliyorumNaptin canim sikinti olmamistir insallah .
Ben sadece serumu sikiyorum doktor cekme dedi.
Hayirlisi artik .Rabbim korusun kuzucuklarimizi
Hıı sen o yöntemi diyorsun, ben şu içine çektiğin var ya süngerli ucu var, onunla çekiyorum. Öyle şırınga işe ben de yapamam ki, daha küçükler onun içinCanım çok küçük diye cesaret edemiyorum halbuki oğlumda yapiyordum bir burundan sıkıp diğerinden çıkarıyordum sırtına pat pat vurunca herşey düşüyordu dusmeyenlerde burun ucuna geliyordu onlarida çekiyordum.
Bnmki bir aydan800 gr almış gcen ayda 900 aşmıştı . Daha bir ayın dolmasına da var bncevalır kilo . Mama verme . Bnm doktorum arkadaşımın kızı ayda 500 gr aldığında bile mama verme demişti .2.aya girecegiz canim yakinda, hic ayri da kalmadik sadece mastit oldum ben bi ara ama o donemde israrla emzirdim. simdi de emiyor ama 21 gunde 500 gram diger mayis annelerinkinden baya az geldi gozume
Bnmki doğduğundan beri he sola yatmayı seviyor . İlk zamanlar arkadına destek koyuyodum çevirmesin diye . Şimdi hep sağ tarafında duruyorum ki oraya baksın . Uyurken zaten utanmasa yüz üstü döncek bizimki :)Kizlr 2 aylik bebegim hep sol tarafina bakiyo yani arada sagada bakiyoda sol yana bakmayi cok seviyo sola yatmayi tercih ediyo birakinca zorla kafayi saga cevirincede snirleniyo korkmali nym
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?