2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
O zaman hiç de mama verme canım dediğim gibi ilk ay az ağırlık alabilir benim 2.çocuğum ve meme ucu yarasından mahfoldum ağladım başkası olsa çoktan vazgeimişti emzirmekten ama inan ben ağlaya ağlaya emzirdim...bi göğsümde süt azaldı sonra tekrar çoğaldı falan...yani bilmeyen biri fazla uğraşmaz bebek de fazla ağırlık almayabilir...benim 2.olduğu için bildiğimden çok çabaladim...sen de şimdi yer icer yatar emzirirsin toparlarsınız boşver mamayı sütun gelmiş 1 ay geçmiş ne gerek var

Hadi geçmiş olsun inşallah ateşlenmez bizde veremi olamadık şuan için ateş yok dahada çıkmaz heralde
İnşallah kuzum ya

Öğrenicez yavaş yavaş annesi, napalım tecrübe olmayınca böyle oluyor demek ki.. basalım bundan sonra valla serumu

Kuzum 70 günlük olduk ama birinci ay aşısını da biraz geç olmuştuk o yüzden sanırım ve karma aşı Ankara genelinde yokmuş, pazartesi bile gelmeyebilirmiş. Şurup da aldık, fitil de aldık, inşallah ihtiyacımız olmaz canım
Bizim kaka rengi normal canım, o yüzden demek ki bebekten bebeğe değişiyor.
Valla kaç tane doktora sordum bir tanesi iki günde bir çekin dedi, digerleri hep hergün çek dedi. Herkese güvenemem de bizim ailede doktor çok, onlar kendi çocuklarını hep hergün çekiyorlardı

Delireceğim artık.sabahtan beri toplasan 1 saat anca uyumuştur.zar zor uyutuyorum yarım saat bile olmadan uyanıyor yemek yapayım dedim sadece soğan doğrayabildim öylece duruyo

O zaman onlar doğru olanı yapıyordur bizde çekelim rahat etsin yavrular

Delireceğim artık.sabahtan beri toplasan 1 saat anca uyumuştur.zar zor uyutuyorum yarım saat bile olmadan uyanıyor yemek yapayım dedim sadece soğan doğrayabildim öylece duruyo

Canım hepimiz aynıyız ben bugün dışarı çıktım ama ev berbat. Çarşafına kustu sabah ama uyuyunca kahvaltı yapayım dedim çamaşır atmıştım onları astım bide eşim salonda uyumuş salonu biraz toparlayın derken uyandı o sırada kaynım tel etti türbeye gideceğim gelicekmisiniz dedi. Düşündüm uyumayacak artık bende iş yapamayacağım birde sinirlenecegim birde yoğrulacağım çıktım dışarı arabada hep uyudu sipa ben yorgunum şimdi trafikte takildik evdeakı maraton saç yoldurmazsa iyi

Kizlr 2 aylik bebegim hep sol tarafina bakiyo yani arada sagada bakiyoda sol yana bakmayi cok seviyo sola yatmayi tercih ediyo birakinca zorla kafayi saga cevirincede snirleniyo korkmali nym

Canım ben de yiyorum valla aynen...hamilelikte her şey yasaktı özlemişim...oğlumda da böyleydim ben emzirirken içim çekiliyor yiyorum memeden kesene kadar da tam eski halime dönemiyorum

Kızlar şu meşhur çaydan içiyorum ben gnde 3 kupa falan. Çok afedersiniz ama kaka rengim siyaha yakın. Bitki çayını içip de böyle olan var mı?

Canım bebeğin burnu tıkalı mı...tıkalı değilse her gün çekmeye ne gerek var...üşütmüş olur burnu tıkanır açmak için serum fizyolojik sıkıp aspiratörle çekilir...mecbur kalmadıkça tavsiye edilmiyor vakumlamak gibi düşün o minicik burnun içini havayla çekiştiriyorsun...soğuk algınlığı falan varsa haklısınız sümük genzine akıp öksürük yapmasın falan diye yapılır da doğal olarak burun açık olması lazım tıkanık olmasına sebep ne

inşallah olmaz canım..Aaa neden yokmuş ki çok saçma..bizim hepsi yapıldı.. bizim sağlık ocağında vardi

aynen bana da doktor "o hapsurdukca burnu acilir "demisti..gün icinde 1-2dk gunese tuttugumda zaten direk hapsuruyor...nezle vs olmadikca burna müdahale etmemeliyiz bence de

Hırıltı homurtu var kuzu sürekli, agız suyunu da tıkanıklığa bagladı. Ağzı açık duruyor genelde, emerken de sinirleniyor o yüzden. Sekresyon atma yetileri daha olmadığı için tıkalı diyorlar

Herkese güvenemem de bizim ailede doktor çok, onlar kendi çocuklarını hep hergün çekiyorlardı

Canım çok küçük diye cesaret edemiyorum halbuki oğlumda yapiyordum bir burundan sıkıp diğerinden çıkarıyordum sırtına pat pat vurunca herşey düşüyordu dusmeyenlerde burun ucuna geliyordu onlarida çekiyordum.

Hımm barsak enfeksiyonu çıkmış evet ve genelde bebeklerde bu tarz durumlarda 1 haftalık antibiyotik tedavisi ve yine doktorun söylediği gibi süt ürünlerine ara vermeyi öneriyorlar. Ateş halsizlik kötü koku yoksa antibiyotik için erken, sen maalesef süt ürünlerine bir süre ara vereceksin bol emzirmeyle lökositleri atacak bünyesi bu geçici bir durum ama yani sürekli süt ürünlerini tüketemeyecrksşn gibi algılama bir süre ara vereceksin sadece. Bu durumda genelde gastroenterolojiye de gitsen yine aynı Öneri de bulunacak
Naptin canim sikinti olmamistir insallah .

Ben sadece serumu sikiyorum doktor cekme dedi.

Hayirlisi artik .Rabbim korusun kuzucuklarimizi
Olmadı şimdilik şükür bakalım tetikte bekliyorum

Hıı sen o yöntemi diyorsun, ben şu içine çektiğin var ya süngerli ucu var, onunla çekiyorum. Öyle şırınga işe ben de yapamam ki, daha küçükler onun için

2.aya girecegiz canim yakinda, hic ayri da kalmadik sadece mastit oldum ben bi ara ama o donemde israrla emzirdim. simdi de emiyor ama 21 gunde 500 gram diger mayis annelerinkinden baya az geldi gozume
Bnmki bir aydan800 gr almış gcen ayda 900 aşmıştı . Daha bir ayın dolmasına da var bncevalır kilo . Mama verme . Bnm doktorum arkadaşımın kızı ayda 500 gr aldığında bile mama verme demişti .

Kizlr 2 aylik bebegim hep sol tarafina bakiyo yani arada sagada bakiyoda sol yana bakmayi cok seviyo sola yatmayi tercih ediyo birakinca zorla kafayi saga cevirincede snirleniyo korkmali nym
Bnmki doğduğundan beri he sola yatmayı seviyor . İlk zamanlar arkadına destek koyuyodum çevirmesin diye . Şimdi hep sağ tarafında duruyorum ki oraya baksın . Uyurken zaten utanmasa yüz üstü döncek bizimki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…