• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
evet 500gr almis. bu forumda goruyorum hep 20 gunde 800gr aldi, 1 ayda 1200 gram almis diye mesaj yaziyor herkes. onlari okuyunca benimki cok az gibi geldi
Canım her bebek aynı olmazki mama verme diyemem ama sonra sütun azalmasın dikkat et emzirdikten sonra ver mamayı vericeksende

ay ben bilmiom o cayı? aktardan bi karısım almistm süt yapan papatya rezene kimyon bisiler...öyle bi cay mı?
Aaa nasıl bilmezsin şekerim, rezene kimyon anason ketentohumu lavanta, 100 er gram karıştırıp, sabah akşam bir tatlı kaşığı sıcak suya atıp, beş dakika sonra içiyorsun, hem sütün artıyor hem gaza yardımcı oluyor

Kızlar etiketleyemedim, ağzının suyu akan bebiş anneleri doktora sordum, burnu tıkalı olunca ağzından nefes alırken tükürük bezleri daha çok çalışıyormuş, bizim gibi yutma konusunda uzman olmadığı için salyaları akıyormuş. Bazı doktorlar çekmeyin demiş ama bizim aile hekimi hergün temizleyin burnunu, gün içinde de ağzından nefes aldığı an serum fizyolojik sık, kaç kere olduğu önemli değil zararsız zaten sesi. Bu arada aşı olduk, karma aşı yoktu diğer ikisini olduk. Çok bağırdı yavrucak, inşallah ateşlenmez :(

Kızlar etiketleyemedim, ağzının suyu akan bebiş anneleri doktora sordum, burnu tıkalı olunca ağzından nefes alırken tükürük bezleri daha çok çalışıyormuş, bizim gibi yutma konusunda uzman olmadığı için salyaları akıyormuş. Bazı doktorlar çekmeyin demiş ama bizim aile hekimi hergün temizleyin burnunu, gün içinde de ağzından nefes aldığı an serum fizyolojik sık, kaç kere olduğu önemli değil zararsız zaten sesi. Bu arada aşı olduk, karma aşı yoktu diğer ikisini olduk. Çok bağırdı yavrucak, inşallah ateşlenmez :KK43:
Ya kuzum bizimkinin de akiyo salyasi ve burnu tıkalı. Serum fizyolojik damlatiyorum ama cekmiyorum ben asprator almadım sen hangisinden kullanıyorsun alsam mı ki

Kızlar etiketleyemedim, ağzının suyu akan bebiş anneleri doktora sordum, burnu tıkalı olunca ağzından nefes alırken tükürük bezleri daha çok çalışıyormuş, bizim gibi yutma konusunda uzman olmadığı için salyaları akıyormuş. Bazı doktorlar çekmeyin demiş ama bizim aile hekimi hergün temizleyin burnunu, gün içinde de ağzından nefes aldığı an serum fizyolojik sık, kaç kere olduğu önemli değil zararsız zaten sesi. Bu arada aşı olduk, karma aşı yoktu diğer ikisini olduk. Çok bağırdı yavrucak, inşallah ateşlenmez :KK43:
Hadi geçmiş olsun inşallah ateşlenmez bizde veremi olamadık şuan için ateş yok dahada çıkmaz heralde

Canım her bebek aynı olmazki mama verme diyemem ama sonra sütun azalmasın dikkat et emzirdikten sonra ver mamayı vericeksende
cok karasiz kaldim. annemde sakin verme sonra memeni reddeder dior. bu ay iyi beslenemedim hep hazir gida yedim, sutum vardi hep ama belki yagli kilo aldiran cinsten degildi iyi beslenemedigim icin. simdi annemin yanina yatili geldim beni beslesin ben de kizimi besleyebileyim die

cok karasiz kaldim. annemde sakin verme sonra memeni reddeder dior. bu ay iyi beslenemedim hep hazir gida yedim, sutum vardi hep ama belki yagli kilo aldiran cinsten degildi iyi beslenemedigim icin. simdi annemin yanina yatili geldim beni beslesin ben de kizimi besleyebileyim die
Moralini bozma hiç bence kilo alır annen bakar size mis gibi sende dinlen bolbol canım

kizlar benim ufaklik 21 gunde 0.5 kilo almis. cok az. sadece anne sutu veriyorum ama simdi mama da vermek istiyorum. zaten cok ufak sutum de yeterli degil demekki az kilo aldirmisim. sma mama aldim. gunde kac kez ve ne kadar vermeliyim ?? :işsiz:

Canım bugün dr bana 600 gr gayet iyi dedi yine 20 günde

Mümkün olduğunca emzirmeye çalış bence canım.kilo alımı kötü değil.bana doktor 1 ayda 500-1000 gr alması lazım demişti.doktor gerek görürse mama ver bence

Heykelini dikicem valla hee şuralara bi yere! Evet benim sıpa hep ağzından alıyo nefesi ondan demek ki.. kıyamam nefes alamıyomuş demek ki.. ben o serum fizyolojiği basmaz mıyım burnuna.. canım oğlum benim böyle derdini anlayamayınca çok üzülüyorum yaa

Slepy oğluma da kullanıyorum onda sorun yok bezden mi yoksa hassas cildinden mi bilmiyorum. Evybaby deniyeceğim bende eşim komili dedi ben evybaby bakalım.
Doktorun verdiği kremleri eve gidince yazicam canım aklımda kizim sayesinde aklımdan çıkmazsa :KK70:
Komiliyi ben de denemek istedim ama artik bez degistirmeye cesaretim yok

canım siz 2 ayı geçdiniz..neden geç oldunuz aşıyı..gerçi çok yok aramızda da..bizim normalde pazartesiye geliyordu..çarşamba çağırınca ebem o gün olduk..Zeynep hafif ateşlendi o gece 37.8 dı en son hemen bir çay kaşığı calpol verdim.bir sonraki emme saatinde düşmüştü..tekrarda çıkmadı. .37.5 baktın geçiyor verirsin şurup canim

Cok afedersiniz hayvan gibi yiyorum. Bebegim uyudugu an ben mutfaktayim. Yani esimle iliskiye girmeye baslayali 1 ayi falan gecmis olsa hamilelik testi yapacam acana hamile miyim diye. Bu ne istah artisi ben anlamadim. Cocuk uyuyunca sanki ömür boyu tekrar yemek yemeye firsatim olmayavakmis gibi bir seyler yiyorum. İyice kilo aldim. Ve isin kötü tarafi tuvalete cikamiyorum. Tuvalet duzenim asiri bozuldu. 3 gunde bir zar zor nerdeyse aglayarak zor yapiyorum tuvaletimi. Nasil duzelecek kizlar bana bi akil verin? Kiloydu, yediklerim di neyse de tuvalet ciddi problem oldu. Kanama falan oluyor kabizligimdan dolayi. 4 litreden fazla su iciyorum. Kuru kaysi be diger kuru meyvelerden yiyorum. Bitki cayi vs de iciyorum. Nasil duzelecek bu?

Heykelini dikicem valla hee şuralara bi yere! Evet benim sıpa hep ağzından alıyo nefesi ondan demek ki.. kıyamam nefes alamıyomuş demek ki.. ben o serum fizyolojiği basmaz mıyım burnuna.. canım oğlum benim böyle derdini anlayamayınca çok üzülüyorum yaa
Serum fizyolojigi ben artik siringa ile sıkıyorum. Bebegin basini one dogru egiyorum kucagimda. Bir burnundan sıkıyorum diger burnundan çıkıyor. Sonra aspiratörle cekip en son kulak cubuguyla iyice temizliyorum. Gunde bir sefer yatmadan once yapiyorum. Daha rahat uyuyoruz bu sayede.

Salyası akanlardan biri benimkiydi bağırsak enfeksiyonu çıktı canım ama tabi kakada değişikti sümüksü ve koyu renk
Burun içinde serum fizyolojiği sıkın diyolarda çekmeyi çekmeyin burnun iç mukozasını bozarsınız falan filan her dr un da ayrı konuşması beni deli ediyo bunlar tıpı kulaktan kulağa oynayarakmı öğrenmiş anlamıyorum...
Serum fizyolojiği sıkıncada çekmeyince kendiliğinden bişey çıkmıyo illa çekmek lazım o da ayrı bir şey tabi

Cok afedersiniz hayvan gibi yiyorum. Bebegim uyudugu an ben mutfaktayim. Yani esimle iliskiye girmeye baslayali 1 ayi falan gecmis olsa hamilelik testi yapacam acana hamile miyim diye. Bu ne istah artisi ben anlamadim. Cocuk uyuyunca sanki ömür boyu tekrar yemek yemeye firsatim olmayavakmis gibi bir seyler yiyorum. İyice kilo aldim. Ve isin kötü tarafi tuvalete cikamiyorum. Tuvalet duzenim asiri bozuldu. 3 gunde bir zar zor nerdeyse aglayarak zor yapiyorum tuvaletimi. Nasil duzelecek kizlar bana bi akil verin? Kiloydu, yediklerim di neyse de tuvalet ciddi problem oldu. Kanama falan oluyor kabizligimdan dolayi. 4 litreden fazla su iciyorum. Kuru kaysi be diger kuru meyvelerden yiyorum. Bitki cayi vs de iciyorum. Nasil duzelecek bu?

Canim ben ne zaman kabiz olsam yarim cay bardagina yakin zeytinyağı icerim kuru kayisi yerim
Gerci hamileyken bi kere bunlar hic ise yaramadi acile gidip lavman yaptirdik o baska

Back