- 13 Nisan 2009
- 2.692
- 3.128
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #64.161
Bursalıyım ama Antalya da yaşıyorum. Ailem Bursa'da her yaz gelip 1 ay kadar kalıyorum. Bu yaz 2 cocukla gelirmiyim bilmem ama Bursa'da olsam buluşmaya kesin gelirdimEvet canım ne iyi olur tanışıp huluşmak. Birbirimizi anlayan başka kimse yok şuanda zaten. İnşallah ayarlayalımda diğer arkadaşlarda isterse buluşalım
Mesela böyle aglak
Bir görüyorsunuz anlatmaya gerek yok fotosu da bizden gelsin o zaman :) ne kadar mutlu bir bebek :))
Siz tatil deyince ben bunalıma girdimEvet ya dün onu konuştuk bizde biz millet olarak çok irdeliyoruz yabancılarda bu olay yok çok rahatlat. Geçen sene tatil yaptığımda her yer turistlerin bebekleri kaynıyordu. Biz balıkesir taraflarında olacağız çok aşırı sıcak olmaz antalya gibi. Tatilin planı bile insanı bunalımdan çıkarıyor :)
Bu el emme olayı bizde de başladı ya şapur şupur hemde . Nasıl unutturcaz bunu ? Sırf bu yüzden eldiven takmaya başladım ama onu da emmeye çalışıyorİki haftadır var canım bizim de, elini yumruk yapıp emiyor o zaman daha çok oluyor. Sanırım dilini döndürmeye çalıştıkça salyalanıyor, benim aklıma hiç enfeksiyon gelmemişti, bugün açıya gidicez sorayım doktora
Yok canımBende eylülde ücretsiz izme ayrılcam Eylül öncesinde gitmeye gerek yok o zaman
Ayy uzun iş ama söyliyim eş kişisine halletsin :)Canım bugün müdür aradı, Doğum raporunu okula onaylatıp sosyal yardımlaşma müdürlüklerine dilekçe veriyormuşsun. Çocuk yardımı işin de aile bildirimi yapmak gerekiyormuş
Kuzum 15 Ağustos’taki yayan maaşımız 15 eylüle kadar ki sürenin parası ya. Eğer 3 eylül başlangıçta ayrılırsak kalan 12 günü iade etmemiz gerekiyormuş. O sebeple katılabilirsiniz isterseniz dediler semimere. Çocukla nasıl katılıyım ya 1 inde ayrılır iade ederim ya da rapor almaya çalışırım nasıl olacaksaBen de aylıksız izin alacağım, konunun öncesini kaçırdım kuzum, neden seminere katılıyoruz? Bir de acaba eğitim ödeneği yatana kadar raporla mı idare etsek :) onu alıp sonra ayrılsak iznekafamda deli sorular
Valla ya erken gelip yardım edeceklerine iyice işten kaçmaya başladılar.Benimki geçmiyor valla. Her gün Üstüne yenisi ekleniyor. Zaten hamilelikte yaşadıklarımı unutamıyorum. İyice kinci oldum
Bana 1 inde ayrılabilirsin ama iade yapmak gerek hocam dediler. Heyet almam ya hakka giriyoruz gibi geliyor çalışmadan gerçek olmayan hastalıkla para almak.Bugün okul grubundan yazı geldi aylıksız izne ayrılışlar ayın 15 inden 15ine olacakmış...yani mesela eylülün 1inde ayrılamıyorsun 15inde ayrılıp donüşü de hangi aysa o ayın 15inde yapacaksın...ama rapor alabilirsin tabi...oğluma 1 buçuk yaşına kadar bakmıştım ben önce rapor sonra ücretsiz izin vs ama bu sefer eylülde başlıycam babam emekli oldu annemle geziyorlar bi aksilik çıkmazsa gelip bakacaklar inşallah...rapor almak çok zor olağanüstü hal vs tanıdık doktor varsa al tabi bikaç heyet
Ah Antalya'da yaşayan birini bulmuşken sorayım biz 1,5 aylık olduk. 2 haftadır Korkuteli deyim. Bugün döneceğim ama sıcak korkutuyor beni. Nasıl yapıyorsun sürekli klimayı mı açıyorsun. Gerçi daha sıcak bastırmamıştı seçim için geldiğim de ama nem bastırınca nasıl yapmayı düşünüyorsun. Akşam üzeri denize galan gidilir mi senceBursalıyım ama Antalya da yaşıyorum. Ailem Bursa'da her yaz gelip 1 ay kadar kalıyorum. Bu yaz 2 cocukla gelirmiyim bilmem ama Bursa'da olsam buluşmaya kesin gelirdim
Evet ayvalığa gitmiştik gayet serin iyi duyu hiç bunalmazsınız ama akdeniz ege yakar bayaEvet ya dün onu konuştuk bizde biz millet olarak çok irdeliyoruz yabancılarda bu olay yok çok rahatlat. Geçen sene tatil yaptığımda her yer turistlerin bebekleri kaynıyordu. Biz balıkesir taraflarında olacağız çok aşırı sıcak olmaz antalya gibi. Tatilin planı bile insanı bunalımdan çıkarıyor :)
Ayy maşallah yerim bunu yaaa allahım nazarlardan korusun
Maşallah maşallah çok tatlııBir görüyorsunuz anlatmaya gerek yok fotosu da bizden gelsin o zaman :) ne kadar mutlu bir bebek :))
Buradaki nem insanı mahfediyor ve klimasız durulmuyor malesef. Klima açık olunca odanın kapısıda açık oluyor. Bu şekilde hem serin oluyor hem de bebiş üşümüyor. Koridorda serin oluyor. Bebişe, klima açıksa uzun kollu ince tek bir zıbın ve alt giydiriyorum. Yoksa kollar buz gibi. Bir de pişik derdi var. Poposu ve boynu pişti kuzumun. Ona da bepanthol Baby sürüyorumAh Antalya'da yaşayan birini bulmuşken sorayım biz 1,5 aylık olduk. 2 haftadır Korkuteli deyim. Bugün döneceğim ama sıcak korkutuyor beni. Nasıl yapıyorsun sürekli klimayı mı açıyorsun. Gerçi daha sıcak bastırmamıştı seçim için geldiğim de ama nem bastırınca nasıl yapmayı düşünüyorsun. Akşam üzeri denize galan gidilir mi sence
aa benim ailem de korkutelideAh Antalya'da yaşayan birini bulmuşken sorayım biz 1,5 aylık olduk. 2 haftadır Korkuteli deyim. Bugün döneceğim ama sıcak korkutuyor beni. Nasıl yapıyorsun sürekli klimayı mı açıyorsun. Gerçi daha sıcak bastırmamıştı seçim için geldiğim de ama nem bastırınca nasıl yapmayı düşünüyorsun. Akşam üzeri denize galan gidilir mi sence
Kızlarrrr benimki de salyalı sanırsın diş çıkaracakCanım senin bebekle benimki aynı dönem ya seninkininde tükürüğü arttımı bizim kızın salyası akıyo iki üç gündür seninkinde de varmı büyüdüğü içinmi yoksa enfeksiyonmu var acaba ya
Aslında çokta pimpirikli olmamak lazım önlemi aldıktan sonra sıkıntı olmaz bence. Bir daha böyle tatili zor bulurum valla. Tadını çıkarmam lazım
Henüz erken demekki. Kafasını çeviremiyorsa sevmiyordur canım başka yöntemler bulursun inşallahBen reflü yastığında yatırıyorum oğlumu . Beşiğin içinde o var . Ana yüzüstü pozisyonu düz zeminde de denedim oğlu. Kafasını yan çeviremiyor dümdüz tutuyor öyle oluncada gömüyor ağzını yüzünü nefes alamıyor
Maşallah ya :) yüzüstü yatırsana yanında. Yatar gibi bu bebiş :)
Haha ne güzel ağlıyor maşallah demeyeyim nazar değer belki de ağlamaz artık :)Bir görüyorsunuz anlatmaya gerek yok fotosu da bizden gelsin o zaman :) ne kadar mutlu bir bebek :))
Ücretsiz izin için mi ?Okula izin için dilekçe vermem gerekiyormuş o sebeple Eylül de gidemedik
Çocuk yardımı için başvuru yaptım ben e devlet maliye bakanlığından falan yap deri müdür yardımcısı ben yapamayınca e devlet şifremi verdim yaptı . 54.28 lira yattı bu ay maaşıma ek olarak çocuk içinCanım bugün müdür aradı, Doğum raporunu okula onaylatıp sosyal yardımlaşma müdürlüklerine dilekçe veriyormuşsun. Çocuk yardımı işin de aile bildirimi yapmak gerekiyormuş
Evet bu ücretsiz izin de sgk yatıyor mu kızlar ya müdür yardımcısı bilmiyorum dediÜcretsiz izin için mi ?
Yatmıyor canım . Ben sordum ne sigorta ne maaş . Sadece normun saklı kalıyor . Yerine kimse gelip norm fazlası olma durumun olmuyor . Ama sigortadan çıkışın yapılıyorEvet bu ücretsiz izin de sgk yatıyor mu kızlar ya müdür yardımcısı bilmiyorum dedi
Gündüz uykusunu anlatıyor kısaca. Gece uyku sistemler ile gündüz uyku farklıymış..pasif ve aktif uyku varmış..gündüz ilk 45 dk pasif uyku imiş..İlk 45 dk uyanıp geri uyurlarmis..ama bazı bebekler ilk 45 dakikadan sonra uykuya tekrar dalamazlarmis..yardıma ihtiyaç duyarlarmis..kısaca böyleAyy çok uzun okumaya vaktim Yok gerçekten . Merak ettim özetini :)
Benimde hani yanarsın soyulurya..kaşıdığımda soyuluyor..alttan beyaz deri çıkıyor..ayrıca eşin emniyet mensubu imiş galiba okuduğum kadarıyla..Benim eşimde emniyet mensubu..ortak noktamız cogaliyorYaa kızlar hani hamileyken kahverengi bir çizgi vardı ya göbeğimizde ben az önce orayı kaşırken bir baktım elime kahverengi kir gibi şeyler çıktı terden herhalde dedim sonra o kaşıdığım yerdeki kahverengilik gitti normal tenim çıktı ortaya sizin çizgi duruyomu
tabi tabi iyi Valla hiç yoktan iyidir ..bir ara o 45 dakikaya söyleniyordum ne varsa bu 45 dakikada diye çok geçmedi 30 dakikaya düştü sonra...ha bizimde öyle kuş uykularımız var tabiki 5 er 10 ar 15 er dakikalık özellikle sabah 5 ten sonra kaça kadar süreceğini o belirliyor tabiki..en az kesin 9 a kadar oluyor..bu 45 dakika şimdilik süper hergün uyursa böyle parça parça 45 dakika o gün şanslıyım demektirCan'ım senin yine iyiymiş 45 dk süper :)
Benim de kucağımda uykusuZluktan bayılıyor. Yerine koyuyorum hoop anında açıyor gözlerini. En iyi ihtimalle birkaç dk sonra. Üstelik dersin ki uykusuZluktan sızan o değilmiş. Fıldır fıldır gözler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?