- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #63.901
Başta nasıl alıştıysa öyle gidiyor canım ama inşallah bir yolunu bulursun kucak çok zor çünkü evde anakucağıyla gezdirmeyi dene hani şu trave sistemlere takılı olan benimkini ona koyunca da hemen uyuyorDenedim Can'ım hepsini. Hayatta kendi kendine uyumuyor. Ağır kolik atak dönemlerinde hep kucaktaydı ordan alıştı büyük ihtimal. Müzik açsam da bişey değişmeZ durmuyor asla. Ama yarın denerim.
Biraz dik yatır canimKızlar siz siz olun uyuyan bebeği aman acıkmıştır falan diye uyandırmayınben ettim siz etmeyin. Hanımefendi saat 9 gibi zor yattı ama 5 gübi dogru düzgün bir şeyler yemişti en son. Tam yatacaktım şeytan dürttü, çocuk saatlerdir aç kalk doyur diye. Dinledim kalktım. Kalkmaz olaydım, ölmezdi ya açlıktan.. yedi mamasını ama gel de tekrar uyut. Gazı geğirmesi derken uykusu açıldı bekleyecez biraz sanırım. Reflüsü de hiç bitmiyor hiiiçççç geğirdi ama bak yatagın içinde geviş getiriyor sanki hala. Tövbe tövbe.. var mı bu mide gazına çare bilen?
Kızlar siz siz olun uyuyan bebeği aman acıkmıştır falan diye uyandırmayınben ettim siz etmeyin. Hanımefendi saat 9 gibi zor yattı ama 5 gübi dogru düzgün bir şeyler yemişti en son. Tam yatacaktım şeytan dürttü, çocuk saatlerdir aç kalk doyur diye. Dinledim kalktım. Kalkmaz olaydım, ölmezdi ya açlıktan.. yedi mamasını ama gel de tekrar uyut. Gazı geğirmesi derken uykusu açıldı bekleyecez biraz sanırım. Reflüsü de hiç bitmiyor hiiiçççç geğirdi ama bak yatagın içinde geviş getiriyor sanki hala. Tövbe tövbe.. var mı bu mide gazına çare bilen?
Canım mamaya ben yeni başladım zaten ilk ay anne sütüyle 1500 kilo almıştı mamayı bu atak döneminde emmiyor diye aç kalıyor sandım verdim ama artık keseceğim onuda. Yavaş yavaş aç kalsada bir şekilde o sütü getirmem lazım. Bugün hemşire atak dönemleri oluyor deyince sebebini anladım meme almayınca ben mecbur kaldım mamaya. Artık bir şekilde memeyi bıraktırmadan bu döneni atlamam lazımCanım 20 güne 1 Kilo çok bile.bak bence mamayi fazla vermişsin. Bizimki gece kesinlikle emmiyor sütümu sagip biberonla içiriyorum 2 kere.gözünü açmadan luk luk içip uyumaya devam ediyor.ama gün boyu emziriyorum.bgn 1 kere mama verdim.o emdikce sütüm artıyor çünkü.kesinlikle memeyi bırakmasın. Aç kalınca mecbur emicek.artık biraz da aglicak lar
Biraz dik yatır canim
Kızlar valla dik yatıyor zaten. Reflü yatagı var. Ayrıca bazen 2 ince yastıkla hafif rampa gibi yapıp yatırıyorum... yok yok yok bana mısın demiyor. Midesinde mama eriyip bitiyor bizim ki hala geviş getiriyorYa benimki emip emip memede uyuyakaliyor orda guzelce uyutsam keske diyorum ama illa kaldirip gazini cikarma faslı oluyor o arada gozler aciliveriyor
Reflu icin su rampa gibi olan reflu yataklarindan aldik ama kusmasi azaldi mi hayir Onda yatiyor yine de geceleri Gerci ondan da kayiveriyor asagi o ayri mesele
Canım geviş getiriyor dediğin böyle yalanır gibi aralarda dilini falan da çıkararak yaptığı bir hareket mi...onu bizimki de yapıyor ama bence biz konuşuyoruz ya da yemek yerken çiğniyoruz o bizim ağız hareketlerimizi taklit ediyor aynilarını uykuda da yapıyor...yani gayet olağan şeyler bunlar yüzünden aç olduğunu düşünmeyin...ya el kadar bebeler ayda 1000 gram alıyor kızlar düşünün minicik bunye nasıl bu kadar ağırlık alır aslında bakınca çok fazla 600-700 gramlardan itibaren...bizim 5te 1imiz kadarlar kendi 5te birleri kadar ağirlık alıyorlar düşünün 50 kilo olan bir insan ayda 10 kilo alıyorKızlar valla dik yatıyor zaten. Reflü yatagı var. Ayrıca bazen 2 ince yastıkla hafif rampa gibi yapıp yatırıyorum... yok yok yok bana mısın demiyor. Midesinde mama eriyip bitiyor bizim ki hala geviş getiriyorvicdanımı seveyim ya bir daha 10 saatte uyusa dokunmayacam
Aç powertürkü sesi de aç biraz yerr koy odaklandırmya calış . Bizimki babasıyla maç bile izliyor :) hatta müziğe tepki veriyor kendi kendine bağırıyor . İki haftadsn fazladır izliyor . Aynada kendisini görünce gülüyor falan . Çok tatlı oluyor ya bak yine yiyesim geldiMüZik denemedim ama tv ye pek odaklanmıyor. İlgisini çekmiyor. MüZik de denerim. Ama öyle kendi kendine durması çok zor. Bizimki neyi seviyor dersen omuzda takılmayı çok seviyor :)
37 dolayları bebekler için normal sayılabilecek bit vücut sıcaklığı genelde,normale dönmüş yani artık bu geceyi böyle kapatırsınız fitil sabaha kadar idare eder onuInşallah canım şu an 37.5 oldu inşallah daha da düşer Allah razı olsun valla siz olmasanız cesaret edemicektimnormal ateş kaç bebeklerde kaç olmalı acaba
Şu an 15 dk once 36.4dü canım 5 dk sonra tekrar ölçcem. Ay çok şükür öyle stresliydi ki resmen ustumden tir geçti bugün. Kurayim saati evet uyuyabilirsem eğer tabi. Allah senden de razı olsun ya inşallah senin kuzun hiç ateslenmez, hep huzurlu mutlu aglamayan bi bebek olur aminnnn37 dolayları bebekler için normal sayılabilecek bit vücut sıcaklığı genelde,normale dönmüş yani artık bu geceyi böyle kapatırsınız fitil sabaha kadar idare eder onuama sen yine de 2 saate bir alarmını kur gece kalkıp ateşine bakarsın nolur nolmaz
Evet canım öyle malesef. Yeni uyudu. Uyuduysa tabi. Her an uyanabilir. Anakucağında da 5 dk duruyor Can'ım en Fazla. Ev tipi olandan da var. Titreşimli müzikli onda da öyle. Her bebeğin huyu da farklı. Şuan sesi geliyor içerden. Eşim pış pışlıyor. Uyutsun artık napayım. Duşa giricem ben de. Bi huzursuzluk var bugün. Dün tüm gün uyudu. Bugün de böyle. Yarın da misafirim var. Hiçbişey yapamadım. Uykum da var. Hazır alıcam artık.Başta nasıl alıştıysa öyle gidiyor canım ama inşallah bir yolunu bulursun kucak çok zor çünkü evde anakucağıyla gezdirmeyi dene hani şu trave sistemlere takılı olan benimkini ona koyunca da hemen uyuyor
Anacım senin kuş istisna :) keşke bizim yaramaz da öyle olsa. Hiç durmazdım evde. Çıkar geZerdim hep.Aç powertürkü sesi de aç biraz yerr koy odaklandırmya calış . Bizimki babasıyla maç bile izliyor :) hatta müziğe tepki veriyor kendi kendine bağırıyor . İki haftadsn fazladır izliyor . Aynada kendisini görünce gülüyor falan . Çok tatlı oluyor ya bak yine yiyesim geldi
Telaş yapma canım bebekler büyüyene kadar birsürü hastalıkla baş edicez aşıdan sonra ateş yaparsa zaten ateş düşürücü veriyor ebe uyarıyor 1 çay kaşığı ver diye calpol veriyorlar genelde bebişlere benim büyük oğlum ateşli bir bebekti 2 yıl koynunda yattım korkudan 41 dereceyi gördük defalarca hastanede yattık doktor bile haytçret ederdi nasıl havale geçirmiyor diye düşmezdi hiç ateş dedilermi beynim zonkluyo ama korkunun faydası yok telaş yerine emniyet alıcaz Allah yavrularımızı korusun inşallah bizlere güç kuvvet versinAy kuzum sağolasın öyle tedirginim kidoktor da öyle dedi ateşten aşıdan önce verilmesi doğru değil dedi. Inşallah hiç bi sorun olmadan atlatiriz kimsem de yok burda ne annem ne bi komşum ne arkadaşım eşim de çok panik
Ilaci kustu canım veremedik, fitil verdim şimdi düştü çok şükür ya gerçekten stresten bittim. Allah sana sabır versin nasıl zor nasıl anlatamamTelaş yapma canım bebekler büyüyene kadar birsürü hastalıkla baş edicez aşıdan sonra ateş yaparsa zaten ateş düşürücü veriyor ebe uyarıyor 1 çay kaşığı ver diye calpol veriyorlar genelde bebişlere benim büyük oğlum ateşli bir bebekti 2 yıl koynunda yattım korkudan 41 dereceyi gördük defalarca hastanede yattık doktor bile haytçret ederdi nasıl havale geçirmiyor diye düşmezdi hiç ateş dedilermi beynim zonkluyo ama korkunun faydası yok telaş yerine emniyet alıcaz Allah yavrularımızı korusun inşallah bizlere güç kuvvet versin
Şurubu sağlık ocağı mı veriyor yoksa biz mi doktora yazdırıyoruz . Ona göre yazdırayım doktora cuma günüIlaci kustu canım veremedik, fitil verdim şimdi düştü çok şükür ya gerçekten stresten bittim. Allah sana sabır versin nasıl zor nasıl anlatamam
Ay kıyamam canım benim yalnızlık gerçekten çok zor bilirim Manisa da 2 yıl görev yaptı eşim hiç kimsem yoktu oğlum minicikti ozaman bende ağlar dururdum kendime ama sonra dostlarım oldu birsürü hatta hala gider geliriz şükür... Ben varım canım çık gel dertleşelim bi kahve içeriz bu arada burda sel götürdü sizin semt nasılAy inşallah reddetmez ya bende yaazayım bakalım o gruptan belki birşeyler tavsiye ederler. Yalnızlık çok kötü ne sana destek olan var ne derdini dinleyen eşler desen kendi kafalarında yaşıyor. Gurbette olmak zor gerçekten ne arkadaş ne aile ne komşu bende oğluma sarıldım işte onunla mutlu olmaya çalışıyorum ama bazen insan çok bunalıyor
300 tl olan doğum parası herkes aliyor süt parası bize degil sigortalilara veriliyor bence de.Sut parası ilk cocuk icin 300 tl olan degil mi Degilse buna nerden basvuruluyor Ben 300 tl olani biliyorum temmuz sonu yatacakmis ptt benim hesaba
Belirtisiznesne
Ben de memurum nasil oluyor acaba
Tesekkürler canim bize degil sigortalilara yatiyor sut parasi bence deYatıyor canım herkese yatıyor eşin baksın birde ama sen çalışıyorsan sana yatması lazım. Sigortayı arayıp bir sor istersen belki kamuya yatmıyordur ben yanlıs biliyorumdur
İyi yapmışsın fitil çok etkili oluyo zaten 4 5saat koruyo etkisini benimde alıma az kaldı bakalım nasıl geçicekIlaci kustu canım veremedik, fitil verdim şimdi düştü çok şükür ya gerçekten stresten bittim. Allah sana sabır versin nasıl zor nasıl anlatamam
Bu pozisyon içn erken değilmi canım ya ben oturmuyorum şuan 4 ay dolunca derler ama bilemedim benmi yanlış biliyorum diye düşündüm şuanAynen canım bir de yıka bir güzel hemen memeye saldırıyorlar ya yıkanınca. Ben fotoğraf atayım sana. Kırpa kırpa anca böyle oldu foto büyük diye yüklenmiyordu.
Bir de o grupta diyorki baharatlı şeyler sütün tadını değiştir bebek daha az emmek ister sürekli yediğin baharatlı bişey varsa azaltabilirsin mesela
Bizim hastanedeki doktor yazmıştı canım ne olur ne olmaz evde bulunsun diye çok önceden. Fitil de yazmisti sen de yazdı mutlakaŞurubu sağlık ocağı mı veriyor yoksa biz mi doktora yazdırıyoruz . Ona göre yazdırayım doktora cuma günü
Kilo alması nasıl canım bebeğinin geçen etiketleyecektim seni. Kilo alımı az kusması çok ve bebek huysuzsa idrar yolu tahlili yaptırmak gerekiyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?