2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Başlarda vicdan azabı çekiyordum ama bazen tok olduğu halde asla uykuya dalamıyor burda emzik devreye giriyor.Ben doktora soracaktım kızarsa diyr soramamıştım.bir aylık kontrolde artık emzik vermeye başlayabilirsin rahat edersin dedi.Sakıncası olsa ver demezdi heralde :)

Canım emzik konusunda bu kadar kati olmamak lazim. Her konuda olduğu gibi bunda da bazı doktorlar karşı bazı doktorlar değil. Ben oğlumda kiraz üçlü emzik kullandım. Dışarıda da kullanıyordum. Hatta hastanede yattık hiçbir doktor laf söylemedi çünkü hergun 5 dk kaynatıyor sonra karbonatlı suya batırıyordum. Hatta bi doktor bana sakinan goze çöp batar annesi biraz rahatla demişti de sonradan anladım.Hijyenik acısından söylüyorum. Hem 6 aydan sonra dış çıkarıyor emzik o konuda da kurtarıcı. Emzik olmasa elini her yere sürüp ağzına sokuyor. Inan şu arka dişlerini çıkarırken 2 dişte de bogaz enfeksiyonu geçirdik. Eli hep ağzındaydı. Aç olduğunda emziği ağzında istemiyor atıyor zaten. Oglum doğduğunun ilk saatinde emzik verildi 14 ay beni emdi sadece emziği 16 17 ayda bıraktık belirli bir zamandan sonra sadece uykuya salması kolaylassin diye veriyordum. Gündüz zaten kullanmıyordu gece de almak istemedi. Hani ben zorlanmadim emziği bıraktırmak icin tabii her çocuk farklı yapıda ama beni emmez diye düşünme açken sakız karnını doyuruyor mu aynı şey.
Seni çok iyi anlıyorum benim de oglum var tam oyun oynayacağımız sırada yada oyun ortasında ağlıyor tabii oglum yıkıyor ortalığı bırak yerine diye. Bende kızım emzik alsin diye uğraşıyorum. En azından gece yatarken benim mememde uykuya dalmasindan iyidir. Cunku memede uyuyunca gaz meme kısır döngü başlıyor ama emzik olsa emer uykuya dalsa da gazını çıkarırım sonra emziği verip kucagimda biraz eğlendikten sonra tam dalmadan yatağına emzik ağzında olunca fazla vakit de almaz. Bazı bebeklerin emme dürtüleri çok yüksek oluyor o bebeklere emzik sart.
Son olarak çarpık diş yapısı olur diyorlar. Sadece alt dişlerinde 2 dişi çarpık ama yiğenim hiç kullanmadı tüm dişleri çarpık.

Yaa soguk mu yasadiginiz yer? Ben kuvette yikamiyorum. Cocugu soyuyorum. Kendim de atlet ve külotla kaliyorum. Aliyorum kucagima giriyoruz banyoya. Fıskiyenin altında kucagimda pamuk gibi oluyor gıkı çıkmıyor. Kafasini yikarken tek elimle iki kulagini kapatiyorum su kacmasin diye. Çıkarken de once hemen kafasini kuruluyorum yine kulaklara su kacmasin diye. Sonra onu sarip hemen yatak odasında yatagin ustune birakip kendim üstümdekileri cikarip havluya sarılıyorum. Sonra bebegi giydirip emzirip yatiriyorum. Banyodan once de bi posta emziriyorum. İyice doymus oluyor karni.
Ohoo oyle sütün var da daha ne istiyorsun masallah. Cocuk bence o sütün fazlaligindan bile kusuyor olabilir. Benim de me zaman tasirarak emse kusar cunku. Doktor seni iyi korkutmus anne yuregi iste olumsuz bir sey duymasın. Sen en iyisi icin nasil rahat edecekse onu yap
Ayy ben de banyodan önce deneyim dedim götürdüm tuvalete. Zırıl zırıl agladi kobu komsuya rezil oldum kesin cocukla beraber tuvalete girdim sanacaklar kendim icin
Evet ayni dedigin gibi. Aslinda yapilabilir ama buyuk risk dışarımda falan cok Zor olur.
Aglar aglar susar. Senin sakin olman önemli. Ben artik bebegim agladiginda takmiyorum bile . O da cabucak sakinlesiyor sonra takmadigimi gorunce. Hatta bazen ben de aglar gibi onun sesini bastiracak kadar bagiriyorum kulagina. Cocuk neye uğradığını sasiriyoe

Maşallah canım sana bence sen de gayet yorucu irkile yıkıyorsun ya da ben tembelim :)) az önce biz de yıkadık, ama yorulduk yine.. şimdi de ilk defa yarım kundak yaptım, daha önce hiç yapmamıştım, daha rahat uyurmuş, inşallah öyle olur

Ayy ben de banyodan önce deneyim dedim götürdüm tuvalete. Zırıl zırıl agladi kobu komsuya rezil oldum kesin cocukla beraber tuvalete girdim sanacaklar kendim icin
Kız bizimki yine her yeri kakaladı, bebegi de kıyafetleri de kendimizi de zor temizledik bez küçük geliyor sanırım artık, ensesine kadar kaka oldu zavallım

Sen bi dene emzigi bakalim bebegin kabul edecek mi? Bir denoyle bir surum var. Biz nerdeyse iki aylik olacak hemen hergun denedim. Bir iki sefer tutar gibi oldu o kadar. Onun disinda tutmuyor. Daha hastaneden cikmamistik ben agzina emzik verdiğimde . O zamanlar biraz tutuyordu. Bi de gecenlerde hastalandi yavrucagim. O hastalik zamani tuttu biraz o kadar. Cesit cesit emzik denedim. Acken verdim tokken verdimz uykuluyken verdim keyifliyken verdim. Tutmuyor cocuk. Bir tek kendini huzursuz guvensiz hissettiginde tutugor. Mesela hastayken veya disarida uzun sure kalmışsak. O zamanlar benim zorlamamla tutuyor. Evde uykuya dalarken falan asla tutmuyor. Keske alsa emzik bence anne icin de bebek icin de cok iyi. Benimki bazen elini emiyor. Mesela eli yerine emzik emse ne guzel olur.
Senin herife de ben bile sinirleniyorum. Allah sabir versin sana. Bazen benimkinin de boyle vurdumduymaz halleri olur ama ben burnundan getiririm. En nefret ettiğim seydir; umursamaz, duyarsiz insanlar.

Oy masallah kuzuya ya keske benimki de yapsa k kadar bizimki artik az ve sık kaka yapar oldu o yuzden hic tasmiyor bezlerden. Kundakta durursa evet daha cok uyuyirlar. Ama benim oglan gibi kundaktan kurtulmak icin gelen uykusunu da kacirabilir dikkat et

Kizlar hangi biberonu kullandiniz memnun musunuz? Ben dr browns ve avent arasinda kaldim.sizce hangisini almaliyim?

Emzik verme konusunda ben de kararsızım. Kızım almıyor zaten de alsa kı acaba diyorum. Çünkü emme refleksi çok kuvvetli. Agzı oyalansa mı acaba diye düşünüyorum. Bak yine bilemedim

Şu an benimki de delirdi ama bakalım, alışırsa iyi olacak ya şu korku refleksi geçene kadar en azından.. zavallım kulagını falan koparacak diye korkuyorum, yüzünü çimdikliyor bazen, sonra bas yaygarayı ama çok tatlılaaaaar, uyusun diye gözünün içine bakıyorum, uyuyunca da fotoğraflarına bakıyorum, uyansa da sevsem diyorum falan.. tam manyak anneye bağladım

Kizlar hangi biberonu kullandiniz memnun musunuz? Ben dr browns ve avent arasinda kaldim.sizce hangisini almaliyim?
Ben avent kullandim memnundum. Ama chicco natural feeling almadigima pisman oldum. Chicco nun ucu egimli bu yuzden cocuk hava yutmaz ve gazi olmaz. Duz uclarda icindeki icecek azaldi mi ya cocugu eğeceksin ki bu durumda genzine kacma ihtimalj cok yukseliyor ya da biberinu iyice yukari kaldiracaksin o zaman da cocugun dudagi bukuluyi. Gibi oluyor. Veya icecegi fazla doldurup 20-30 ml gibi bir kismindan ferahat edeceksin cocugun hava yutmasin diye.

3 kez emdi ama babamız olmadan dışarda olmayı başardık çok şükürher gün birşeyler yoluna giriyor kızlar az daha sabırEki Görüntüle 2160137
Gun gectikce her seyin yoluna girdigi konusuna katiliyorum ama atmayin soyle deniz kenarindan resimler olan var olmayan var deli gibi ozleyenler var :/

Ayy hic sorma. Ben de oyleyim. Videolarini falan izliyorum. Umarim o refleksleri yakinda gecer . Benimki bugun burnunun kenarina kan oturtmus artik ne derece vurup cizdiyse sıpa. Biran once ellerine sahip çıksınlar

Ben de ikisi de var. İkisini de kullanıyorum. İkisinde de gaz sorunu devam ediyor.. o gaz illa kaçıyor mideye

yani avent te browns ta gaz yapiyor oyle mi hangisini alcam kizlar ben yaaa

Kızlar d vitamini için bebeklerinize damla olarak hangisini veriyorsunuz? bana doktorumuz devit3 yazmisti hamileliğimde de onu kullanmistim hatta ama içinde parafin olduğu yazılmış burda kafama takıldı LastMadOnEarth canm sen wellcare yazmıştın doktorumuza yazdirabiliyor muyuz bu damlayi yada eczaneden kendimiz de alabilir miyiz acaba kullanimi nasil yazarsan cok sevinirim

Saglik ocaginin verdigi monovit d3 u kullaniyorum.

yani avent te browns ta gaz yapiyor oyle mi hangisini alcam kizlar ben yaaa
Şöyle ki gaz olacağı varsa her türlü oluyor, ben avent kullanıyorum, hatta dibinde kalanı kapağı açıp ağzına dökmeye alıştırmış annem o arada içindeki havayı çekiyor bizimki.. yapmazsam çığlık çığlığa oluyor.. bence avent alabilirsin, anne memesiyle uyumlu başlığı, chiccoyu bilmiyorum, avent olmasa Browns alırdım. Hatta sordum burda kızlara brownsun kolikler için olanı alayım mı diye, kimdi hatırlamıyorum o arkadaşta yine de bebegin gazlı olduğunu söylemişti ben de vazgeçmiştim

Ben de Liv de 2 doktora gittim.biri Hatice hiç beğenmedim.diğeri hafsa o da ilk gittiğimizde iyiydi 2.gidişte hiç ilgilenmedi.geçen lokman hekime gittim.ordan da memnun kalmadım.doktorun odası da buz gibiydi klimadan.ben bile üşüdüm.çocuk muayenehanesi o kadar serin olmamalı.hiç yüzümüz gülmedi şu doktorlardan biz düzgün bi doktor bulana kadar çocuklar 1 yaşına gelecek.

Çok sabrım kalmadı zaten bu gidişle emzik yolu gözüktü bize , bi de alsa bari o da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…