- 1 Temmuz 2017
- 529
- 571
- 53
- 34
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #62.781
Başlarda vicdan azabı çekiyordum ama bazen tok olduğu halde asla uykuya dalamıyor burda emzik devreye giriyor.Ben doktora soracaktım kızarsa diyr soramamıştım.bir aylık kontrolde artık emzik vermeye başlayabilirsin rahat edersin dedi.Sakıncası olsa ver demezdi heralde :)Kızlar yaaa bir konuda çok ölümüne çaresiz ve kararsızım emzik????? Emzik vermek istemiyorum ama bir yandan da herkes emzikle çok rahat edersin diye gazlıyor. Benim kız maşşalah bir uyandı mı sabah 7de akşam 8-9a kadar 10ar dakika 10ar dakika uyuyor. Sürekli ya emiyor ya da ayağımda sallıyorumçok uyku bastırınca hatta memeden süt geliyor diye memeyi bile emmek İstemiyor sallayarak uyuyor ama 10dk şimdi ben emzik versem buna nasıl oluyor yanii hani acıkınca falan nasıl anlıyoruz ayy bi garip içim emziği emip beni emmezse memeyi bırakırsa falan oluyor mu öyle şeyler. Şu emzik mevzuuna okadar yabancıyım ki
Canım emzik konusunda bu kadar kati olmamak lazim. Her konuda olduğu gibi bunda da bazı doktorlar karşı bazı doktorlar değil. Ben oğlumda kiraz üçlü emzik kullandım. Dışarıda da kullanıyordum. Hatta hastanede yattık hiçbir doktor laf söylemedi çünkü hergun 5 dk kaynatıyor sonra karbonatlı suya batırıyordum. Hatta bi doktor bana sakinan goze çöp batar annesi biraz rahatla demişti de sonradan anladım.Hijyenik acısından söylüyorum. Hem 6 aydan sonra dış çıkarıyor emzik o konuda da kurtarıcı. Emzik olmasa elini her yere sürüp ağzına sokuyor. Inan şu arka dişlerini çıkarırken 2 dişte de bogaz enfeksiyonu geçirdik. Eli hep ağzındaydı. Aç olduğunda emziği ağzında istemiyor atıyor zaten. Oglum doğduğunun ilk saatinde emzik verildi 14 ay beni emdi sadece emziği 16 17 ayda bıraktık belirli bir zamandan sonra sadece uykuya salması kolaylassin diye veriyordum. Gündüz zaten kullanmıyordu gece de almak istemedi. Hani ben zorlanmadim emziği bıraktırmak icin tabii her çocuk farklı yapıda ama beni emmez diye düşünme açken sakız karnını doyuruyor mu aynı şey.Kızlar yaaa bir konuda çok ölümüne çaresiz ve kararsızım emzik????? Emzik vermek istemiyorum ama bir yandan da herkes emzikle çok rahat edersin diye gazlıyor. Benim kız maşşalah bir uyandı mı sabah 7de akşam 8-9a kadar 10ar dakika 10ar dakika uyuyor. Sürekli ya emiyor ya da ayağımda sallıyorumçok uyku bastırınca hatta memeden süt geliyor diye memeyi bile emmek İstemiyor sallayarak uyuyor ama 10dk şimdi ben emzik versem buna nasıl oluyor yanii hani acıkınca falan nasıl anlıyoruz ayy bi garip içim emziği emip beni emmezse memeyi bırakırsa falan oluyor mu öyle şeyler. Şu emzik mevzuuna okadar yabancıyım ki
Yaa soguk mu yasadiginiz yer? Ben kuvette yikamiyorum. Cocugu soyuyorum. Kendim de atlet ve külotla kaliyorum. Aliyorum kucagima giriyoruz banyoya. Fıskiyenin altında kucagimda pamuk gibi oluyor gıkı çıkmıyor. Kafasini yikarken tek elimle iki kulagini kapatiyorum su kacmasin diye. Çıkarken de once hemen kafasini kuruluyorum yine kulaklara su kacmasin diye. Sonra onu sarip hemen yatak odasında yatagin ustune birakip kendim üstümdekileri cikarip havluya sarılıyorum. Sonra bebegi giydirip emzirip yatiriyorum. Banyodan once de bi posta emziriyorum. İyice doymus oluyor karni.Her akşam yıkayınca kakası çok pis kokuyor benimkinin, üşüttügümü düşünüyorum, çenesi falan titriyorhem de bebek yıkamak çok zor degil mi, resmen seremoni yani, suyu hazırla, küvetini hazırla, belim çok ağrıdığından herhalde çok zorlanıyorum ben. bu yaramazlar artık şöyle 11 de uyuşa sabah 9 da uyansa falan tadından yenmez valla. Dün gece 3 te başladı bizimki mızıl mızıl, 10 ar dakikalık uykularla sabah saat 10 a kadar tüketti beni..
Ohoo oyle sütün var da daha ne istiyorsun masallah. Cocuk bence o sütün fazlaligindan bile kusuyor olabilir. Benim de me zaman tasirarak emse kusar cunku. Doktor seni iyi korkutmus anne yuregi iste olumsuz bir sey duymasın. Sen en iyisi icin nasil rahat edecekse onu yapKizlar sutum bol dedigim şöyle Cogu zaman atletim islak dolaşıyorum ve bebegim her emdiginde agzinin kenarindan süt akiyor mutlaka
Bebegim son uc gundur cok fazla kusuyordu Hatta buraya da bu cocuk butun emdigini kustu yine neyle doyuyor acaba falan yazmistim Kusmasi bence kilo alimini durdurdu Doktor reflu dedi Reflu yatagi aldik Dik emziriyorum artik vs.. Ama doktor illa mama da dedi iste Bi de az kilo alirsa beyin gelisimi etkilenir vs deyince aglaya aglaya da olsa verdim mamayi Zaten ben vermesem esim aksam kesin veriyor cocuk ac diye
Ayy ben de banyodan önce deneyim dedim götürdüm tuvalete. Zırıl zırıl agladi kobu komsuya rezil oldumDaha uyku ve emme düzeni mi oturtamayan bir anne olarak, bu konu bana çok ucuk geldidün göğsümde yatıyordu, kaka yaptı. Sonuç ben göğsümden göbeğime, kendisinin sırtı komple kaka içinde kaldı. Sonra da çenesini büke büke ağladı.. bezin içine bile düzgün yapamayan çocuk tuvalete nasıl yapsın
Evet ayni dedigin gibi. Aslinda yapilabilir ama buyuk risk dışarımda falan cok Zor olur.Daha dün okumuştum bunu canım biraz araştırdımda ama benim bir çocuğum daha olduğu için uygulamam zor göründü gözüme o yüzden hiç bulaşmayayım dedim anladığım kadarıyla wc iletişimi wc eğitiminden farklı wc iletişiminde bebek bize tuvaletinin geldiğini belirten sinyaller gönderiyor anne bu sinyalleri gözlemleyerek wc olayını çözüyor teoride güzel ama uygulamada benim için zor çünkü ister istemez evde bir çocuk daha olunca bebeği her zaman gözlemlemek zor sinyalleride mümkün olduğunca kaçırmamak gerekiyor çünkü bebekte karmaşaya neden oluyormuş bir cevap verip bir verilmediğinde
Aglar aglar susar. Senin sakin olman önemli. Ben artik bebegim agladiginda takmiyorum bile . O da cabucak sakinlesiyor sonra takmadigimi gorunce. Hatta bazen ben de aglar gibi onun sesini bastiracak kadar bagiriyorum kulagina. Cocuk neye uğradığını sasiriyoeYa çok ağlarsaya susmazsa diye o kadar korkuyorum ki.. olmadı pazartesiye kadar mamayı bayagı bayagı azaltıp pazartesi de kilo tartımı yaptırıp keseyim mamayı.. umarım dayanabiliriz kızım da ben de.
Sen yolunda devam et. Bak biz neler çekiyoruz..
Ben beraber yatamam şahsen. Korkarım üstüne falan düşeriz diyeo yüzden ilk günden beri hep ayrı yatırdım. Emzirdim doyurdum azcık keyif yaptırdım koynumda ama mutlaka yatagına bıraktım. Sen de öyle yap canım ya Allah esirgesin bir gün derin uyursun falan.. yok yok sen yatagına yatır mutlaka
Maşallah canım sana bence sen de gayet yorucu irkile yıkıyorsun ya da ben tembelim :)) az önce biz de yıkadık, ama yorulduk yine.. şimdi de ilk defa yarım kundak yaptım, daha önce hiç yapmamıştım, daha rahat uyurmuş, inşallah öyle olurYaa soguk mu yasadiginiz yer? Ben kuvette yikamiyorum. Cocugu soyuyorum. Kendim de atlet ve külotla kaliyorum. Aliyorum kucagima giriyoruz banyoya. Fıskiyenin altında kucagimda pamuk gibi oluyor gıkı çıkmıyor. Kafasini yikarken tek elimle iki kulagini kapatiyorum su kacmasin diye. Çıkarken de once hemen kafasini kuruluyorum yine kulaklara su kacmasin diye. Sonra onu sarip hemen yatak odasında yatagin ustune birakip kendim üstümdekileri cikarip havluya sarılıyorum. Sonra bebegi giydirip emzirip yatiriyorum. Banyodan once de bi posta emziriyorum. İyice doymus oluyor karni.
Kız bizimki yine her yeri kakaladı, bebegi de kıyafetleri de kendimizi de zor temizledikAyy ben de banyodan önce deneyim dedim götürdüm tuvalete. Zırıl zırıl agladi kobu komsuya rezil oldumkesin cocukla beraber tuvalete girdim sanacaklar kendim icin
Sen bi dene emzigi bakalim bebegin kabul edecek mi? Bir denoyle bir surum var. Biz nerdeyse iki aylik olacak hemen hergun denedim. Bir iki sefer tutar gibi oldu o kadar. Onun disinda tutmuyor. Daha hastaneden cikmamistik ben agzina emzik verdiğimde . O zamanlar biraz tutuyordu. Bi de gecenlerde hastalandi yavrucagim. O hastalik zamani tuttu biraz o kadar. Cesit cesit emzik denedim. Acken verdim tokken verdimz uykuluyken verdim keyifliyken verdim. Tutmuyor cocuk. Bir tek kendini huzursuz guvensiz hissettiginde tutugor. Mesela hastayken veya disarida uzun sure kalmışsak. O zamanlar benim zorlamamla tutuyor. Evde uykuya dalarken falan asla tutmuyor. Keske alsa emzik bence anne icin de bebek icin de cok iyi. Benimki bazen elini emiyor. Mesela eli yerine emzik emse ne guzel olur.Kızlar yaaa bir konuda çok ölümüne çaresiz ve kararsızım emzik????? Emzik vermek istemiyorum ama bir yandan da herkes emzikle çok rahat edersin diye gazlıyor. Benim kız maşşalah bir uyandı mı sabah 7de akşam 8-9a kadar 10ar dakika 10ar dakika uyuyor. Sürekli ya emiyor ya da ayağımda sallıyorumçok uyku bastırınca hatta memeden süt geliyor diye memeyi bile emmek İstemiyor sallayarak uyuyor ama 10dk şimdi ben emzik versem buna nasıl oluyor yanii hani acıkınca falan nasıl anlıyoruz ayy bi garip içim emziği emip beni emmezse memeyi bırakırsa falan oluyor mu öyle şeyler. Şu emzik mevzuuna okadar yabancıyım ki
Senin herife de ben bile sinirleniyorum. Allah sabir versin sana. Bazen benimkinin de boyle vurdumduymaz halleri olur ama ben burnundan getiririm. En nefret ettiğim seydir; umursamaz, duyarsiz insanlar.Kızlar kızım dünden beri çığlık atarak ağlıyor yorgun düşüp uyuyo, uyanıyor ağlıyor.. Ne yapacağımı şaşırdım, kakasını yapıyo geğiriyo emiyo ama ağlıyor ve eşim kılını kımıldadp nesi var die bakmıyor bilgisayarda savaş oyunu oynuyor. Bir Dünya iyilik yada kötülükle laf söyledim adama, yok, savaşın ortasında hep sorun çıkarıyormuşuz... Zor bela yrn için doktora gitmeye ikna ettim.. Sustur işte dio.. Bide yrn ailesine bebeği sevdirmeye götürcez dio.. Gel bu adamın ailesine yüzün gülsün , gel bebeği birinin kucağına ver yapabilirsen şimdi.. Ben mi bi yerini acıttım, eşim tutarken yanlış bi hareket mi yaptı bebeğe de canı acıdı böyle ağlıyor kafayı yicem.. Dün çay tarifi istedim de bakamadım tele şu saate kadar. Yıkadım zor bela da uyudu kızım öyle bakıyorum tele.. Ev tam dandini nerden başlayım da toplayın, yemek yemedim onu mu yiyeyim çok terledim duş mu alayım sırtım kopuyor ağrıdan geceden beri kızı evde gezdiriyorum uzanayım mıbundan sonra bu adam kızım ve bana sizi seviyorumlu konuşursa boşa tatava yapma dicem hiç bir sözünün hikmeti yok.. 7 göbek yabancı olsa kızımın çığlıklarına bi kalkar bakar.. Oyun nedir yaa bozarsın baştan oynarsın. Yrn ailesi bana bi laf soksun, o kadar doluyum ki hem eşime hem ailesine, o kadar bitkinim ki hem bedenen hem ruhen kavga çıkarırım die korkuyorum. Adamın yanında kızı yıkadım zor bela tek başıma oyuna bakmaktan farketmemiş, oyuna ara verdim hadi yıkıcaz mı ne yapıcaz dio.. Ben giydirdim bile yanında onca uğraşa yuhhh yani nasıl farketmedin... Çok sinirim bozuk hıçkıra hıçkıra ağlayacağım var.. Anamın evine gidesim var.. Ne hayır görüyorum ben bu adamdan ve ailesinden.. Hiiiççççç... Ömrümü boşa zora sokuyorum bunların yanında.
Oy masallah kuzuya ya keske benimki de yapsa k kadarMaşallah canım sana bence sen de gayet yorucu irkile yıkıyorsun ya da ben tembelim :)) az önce biz de yıkadık, ama yorulduk yine.. şimdi de ilk defa yarım kundak yaptım, daha önce hiç yapmamıştım, daha rahat uyurmuş, inşallah öyle olur
Kız bizimki yine her yeri kakaladı, bebegi de kıyafetleri de kendimizi de zor temizledikbez küçük geliyor sanırım artık, ensesine kadar kaka oldu zavallım
Emzik verme konusunda ben de kararsızım. Kızım almıyor zaten de alsa kı acaba diyorum. Çünkü emme refleksi çok kuvvetli. Agzı oyalansa mı acaba diye düşünüyorum. Bak yine bilemedimKızlar yaaa bir konuda çok ölümüne çaresiz ve kararsızım emzik????? Emzik vermek istemiyorum ama bir yandan da herkes emzikle çok rahat edersin diye gazlıyor. Benim kız maşşalah bir uyandı mı sabah 7de akşam 8-9a kadar 10ar dakika 10ar dakika uyuyor. Sürekli ya emiyor ya da ayağımda sallıyorumçok uyku bastırınca hatta memeden süt geliyor diye memeyi bile emmek İstemiyor sallayarak uyuyor ama 10dk şimdi ben emzik versem buna nasıl oluyor yanii hani acıkınca falan nasıl anlıyoruz ayy bi garip içim emziği emip beni emmezse memeyi bırakırsa falan oluyor mu öyle şeyler. Şu emzik mevzuuna okadar yabancıyım ki
Ben de ikisi de var. İkisini de kullanıyorum. İkisinde de gaz sorunu devam ediyor.. o gaz illa kaçıyor mideyeKizlar hangi biberonu kullandiniz memnun musunuz? Ben dr browns ve avent arasinda kaldim.sizce hangisini almaliyim?
Şu an benimki de delirdi ama bakalım, alışırsa iyi olacak ya şu korku refleksi geçene kadar en azından.. zavallım kulagını falan koparacak diye korkuyorum, yüzünü çimdikliyor bazen, sonra bas yaygarayıOy masallah kuzuya ya keske benimki de yapsa k kadarbizimki artik az ve sık kaka yapar oldu o yuzden hic tasmiyor bezlerden. Kundakta durursa evet daha cok uyuyirlar. Ama benim oglan gibi kundaktan kurtulmak icin gelen uykusunu da kacirabilir dikkat et
Ben avent kullandim memnundum. Ama chicco natural feeling almadigima pisman oldum. Chicco nun ucu egimli bu yuzden cocuk hava yutmaz ve gazi olmaz. Duz uclarda icindeki icecek azaldi mi ya cocugu eğeceksin ki bu durumda genzine kacma ihtimalj cok yukseliyor ya da biberinu iyice yukari kaldiracaksin o zaman da cocugun dudagi bukuluyi. Gibi oluyor. Veya icecegi fazla doldurup 20-30 ml gibi bir kismindan ferahat edeceksin cocugun hava yutmasin diye.Kizlar hangi biberonu kullandiniz memnun musunuz? Ben dr browns ve avent arasinda kaldim.sizce hangisini almaliyim?
Gun gectikce her seyin yoluna girdigi konusuna katiliyorum ama atmayin soyle deniz kenarindan resimler3 kez emdi ama babamız olmadan dışarda olmayı başardık çok şükürher gün birşeyler yoluna giriyor kızlar az daha sabırEki Görüntüle 2160137
Şu an benimki de delirdi ama bakalım, alışırsa iyi olacak ya şu korku refleksi geçene kadar en azından.. zavallım kulagını falan koparacak diye korkuyorum, yüzünü çimdikliyor bazen, sonra bas yaygarayıama çok tatlılaaaaar, uyusun diye gözünün içine bakıyorum, uyuyunca da fotoğraflarına bakıyorum, uyansa da sevsem diyorum falan.. tam manyak anneye bağladım
Ben de ikisi de var. İkisini de kullanıyorum. İkisinde de gaz sorunu devam ediyor.. o gaz illa kaçıyor mideye
yani avent te browns ta gaz yapiyor oyle miBen avent kullandim memnundum. Ama chicco natural feeling almadigima pisman oldum. Chicco nun ucu egimli bu yuzden cocuk hava yutmaz ve gazi olmaz. Duz uclarda icindeki icecek azaldi mi ya cocugu eğeceksin ki bu durumda genzine kacma ihtimalj cok yukseliyor ya da biberinu iyice yukari kaldiracaksin o zaman da cocugun dudagi bukuluyi. Gibi oluyor. Veya icecegi fazla doldurup 20-30 ml gibi bir kismindan ferahat edeceksin cocugun hava yutmasin diye.
Bence chicco yu dene. Biberonda ister istemez icecek azaldığında hava yutuyor. O biberonun egiminden dolayı hava yutamaz gibime geliyor.yani avent te browns ta gaz yapiyor oyle mihangisini alcam kizlar ben yaaa
Saglik ocaginin verdigi monovit d3 u kullaniyorum.Kızlar d vitamini için bebeklerinize damla olarak hangisini veriyorsunuz? bana doktorumuz devit3 yazmisti hamileliğimde de onu kullanmistim hatta ama içinde parafin olduğu yazılmış burda kafama takıldıLastMadOnEarth canm sen wellcare yazmıştın doktorumuza yazdirabiliyor muyuz bu damlayi yada eczaneden kendimiz de alabilir miyiz acaba kullanimi nasil yazarsan cok sevinirim
Şöyle ki gaz olacağı varsa her türlü oluyor, ben avent kullanıyorum, hatta dibinde kalanı kapağı açıp ağzına dökmeye alıştırmış annem o arada içindeki havayı çekiyor bizimki.. yapmazsam çığlık çığlığa oluyor.. bence avent alabilirsin, anne memesiyle uyumlu başlığı, chiccoyu bilmiyorum, avent olmasa Browns alırdım. Hatta sordum burda kızlara brownsun kolikler için olanı alayım mı diye, kimdi hatırlamıyorum o arkadaşta yine de bebegin gazlı olduğunu söylemişti ben de vazgeçmiştimyani avent te browns ta gaz yapiyor oyle mihangisini alcam kizlar ben yaaa
Ben de Liv de 2 doktora gittim.biri Hatice hiç beğenmedim.diğeri hafsa o da ilk gittiğimizde iyiydi 2.gidişte hiç ilgilenmedi.geçen lokman hekime gittim.ordan da memnun kalmadım.doktorun odası da buz gibiydi klimadan.ben bile üşüdüm.çocuk muayenehanesi o kadar serin olmamalı.hiç yüzümüz gülmedi şu doktorlardanBen Memorial da incilay ve adını unuttuğum bi bayana götürdüm beğenmedim. Medicana da süheylaya götürdüm yok onu da beğenmedim :) yine medicana Bilge’den randevu aldım bakalım nasıl olacak. Olmazsa arkadaşın dediği doktora götüreyim.. hiç içime sinmiyor bu doktorlar, birinin dediğini diğeri demiyor.. bilemedim napcam
Çok sabrım kalmadı zaten bu gidişle emzik yolu gözüktü bize , bi de alsa bari o da vartabi ona ayirdigin vakit ćok çok azaldı..söylenir tabikide..ama büyüdükçe değişiyor durumlar...Valla kuzum bir tık nefes alıyım dersen emzik olayını dene derim..zamanı gelince düşünürüz artık bıraktırma olayini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?