- Konu Sahibi kardelen384
-
- #62.761
Yok öyle bir şey canım bebek bu Ben mama verdiğim zaman saat başı istediği de oluyor
Canım arkadaşa da söyledim, benim asla ne atletim ne bişeyim ıslanmaz sütten ve bebegin agzından taştığını da görmedim hiç ama cukcuk yutma sesi duyuyorum. Hatta ben kutular dolusu göğüs pedi almıştım,şişmanım ya sandım ki şapır şapır süt akar :) ama hiç görmedim. Ben senin yerinde olsam yarın bebegi sağlık ocağında tartarım sonra da bir hafta denerim, baktın kilo alıyor ki alır bence vermezsin mama. En kötü sağ kuzum sütünü, yatmadan sağdıgın sütü ver. Sütün olmasa ya da az olsa mama vericen tabi ama varmış sütün.. evdeki mamayı sakla kocan veremesin, gerekirse biberonu falan da sakla..Kizlar sutum bol dedigim şöyle Cogu zaman atletim islak dolaşıyorum ve bebegim her emdiginde agzinin kenarindan süt akiyor mutlaka
Bebegim son uc gundur cok fazla kusuyordu Hatta buraya da bu cocuk butun emdigini kustu yine neyle doyuyor acaba falan yazmistim Kusmasi bence kilo alimini durdurdu Doktor reflu dedi Reflu yatagi aldik Dik emziriyorum artik vs.. Ama doktor illa mama da dedi iste Bi de az kilo alirsa beyin gelisimi etkilenir vs deyince aglaya aglaya da olsa verdim mamayi Zaten ben vermesem esim aksam kesin veriyor cocuk ac diye
Kraft book plus bizimKızlar biz şimdi bebek arabası siparis vercez.sizden ricam kullanıp beğenenler markasını yazabilir mi
Daha dün okumuştum bunu canım biraz araştırdımda ama benim bir çocuğum daha olduğu için uygulamam zor göründü gözüme o yüzden hiç bulaşmayayım dedim anladığım kadarıyla wc iletişimi wc eğitiminden farklı wc iletişiminde bebek bize tuvaletinin geldiğini belirten sinyaller gönderiyor anne bu sinyalleri gözlemleyerek wc olayını çözüyor teoride güzel ama uygulamada benim için zor çünkü ister istemez evde bir çocuk daha olunca bebeği her zaman gözlemlemek zor sinyalleride mümkün olduğunca kaçırmamak gerekiyor çünkü bebekte karmaşaya neden oluyormuş bir cevap verip bir verilmediğindehttp://yavrusu.blogspot.com/2012/12/tuvalet-iletisimi.html?m=1
Yine kafamda deli sorular. Kizlar sizce mümkün mü? Deneye değer mi? Yoksa bebegin düzenini mi şaşırtırız?
Yok canın ya,20.günden sonra kan şekeri düşmesi falan kalmıyor bebek açlık tokluk kavramını yerleştirmiş oluyor acıktıgında ağlıyor, sen bakma ben uyandırıyorsun bizim biliyorsun yaklaşık 55 gün süren bir uzamış sarılık mevzumuz oldu pyuzden uyandırıp emziriyordum ama daha da dokunmam. Dün gece test ettim 9da uyudu hiç ellemedim 3:30da kendi kalktı ve iki memeyi de çok gğzel emdi. Sabah 7den akşam 8e kadar nerdeyse hiç uyumuyor ama napalım bu da böyle olacak sanırımCanım uyanınca yaptı çişini emdi yine uyudu bende saldım artık uyursa uyusun. Demekki gerçekten derin uykuda işemiyolar benimki normalde hiç uyumaz bukadar ilk kez uyuyor o yüzden çişi hep olurdu hemde dolu dolu uyanıkken hep yapıyordu gecede saat başı kalktığı için yada uyumadığı için çişli olurdu. Demekki uykuda çok işemiyorlar. Birşey sorcam canım benim korkum kan şekeri falan düşerse diye 48 günlük olduk düşmez dimi kan şekeri uyumasına çok takıyorum aç kalcak diye
Ya çok ağlarsaBen de ilk zamanlar mama arti anne sütü veriyordum. Sonra baktim bu is böyle olmayacak, cocuk mama aldikca gazdan kivraniyor, kivrandikca caresizce yine mama veriyordum sussun diye. Pes ettim drdim istedigi kadar aglayip sizlansin mamayi kesecem. Tak diye kestim. Her agladiginda memelerim bos da olsa meme verdim. 10 gun sonra kontrol vardi. Dedim kontrole kadar sadece meme verecem, kilo alimi yerindeyse bir daha mama yok. Kilo almamissa veya zayiflamissa mamaya devam ederim deyip kendime deneme suresi koydum. Cevremdeki herkes inat etme mama ver ayagi falan yapti. Hatta bi ara cocugu esime birakip markete çıkmıştım. Dondugumde elinde mama biberonu gördüm dellendim. Dedim bi 10 gün musade edemediniz anne sütü vermeme. Resmen 10 gün cevremdekilerlw savastim mama vermemek icin. Sonuc? Ben kazandim. Sen de kendine bir hafta deneme suresi koy. Mesela bugun ölçtür kilosunu ve birak mamayi. Bir hafta sadece meme ver. Yetmedigine inansan bile ver memeyi gerekirse memende uyusun. Hafyaya bir daha tarttir. O zaman mamaya ihtiyacin var mi yok mu çıkar ortaya. Cocuklar mamayla doymaya alisinda anne sütü yetmemeye başlıyor hakli olarak.doktorlarinda mama takviyesi yap demesine uyuz oluyorum. Annenim hic sütü olmaz o zaman mamalar iyiki var! Ama anne suru varsa bu vocuk emecek ki süt artacak baska yolu yok.
S Simin88 canim cok normal benimki birbara yarim saatte bir acıkıyordu. Bunca zaman vermediysen hic sevme. Anne sutu arti mama alan bebekler cok sancılı oluyor.
Sen yolunda devam et. Bak biz neler çekiyoruz..Tamam canım teşekkürler biraz daha dayanacağım, bazen saçma da olsa mama fikri gelip yerleşiyor beynime kurt gibi kemiriyor.
Sonuçta her şey bebişler için :)
Ben beraber yatamam şahsen. Korkarım üstüne falan düşeriz diyeKızlar ya bebeğim gece bizle uyuyo
Resmen rutine bağladık, emziriyorum uyuyana kadar göğsümde evin içinde dolanıyoruz
Sonra göğsümde yatağa yatıyorum, iyice dalınca yanıma deviriveriyorum
Sarılıp yatmak çok hoşuma gidiyo ama next2me aldım o kadar
Pazar 40 çıkıyo yatağına alışsın orda uyusun istiyom ama nasıl başarcam bilmiyom
Benimki çok sık emmek istiyo, emzik yerine beni kullanıyo resmenKızlar yaaa bir konuda çok ölümüne çaresiz ve kararsızım emzik????? Emzik vermek istemiyorum ama bir yandan da herkes emzikle çok rahat edersin diye gazlıyor. Benim kız maşşalah bir uyandı mı sabah 7de akşam 8-9a kadar 10ar dakika 10ar dakika uyuyor. Sürekli ya emiyor ya da ayağımda sallıyorumçok uyku bastırınca hatta memeden süt geliyor diye memeyi bile emmek İstemiyor sallayarak uyuyor ama 10dk şimdi ben emzik versem buna nasıl oluyor yanii hani acıkınca falan nasıl anlıyoruz ayy bi garip içim emziği emip beni emmezse memeyi bırakırsa falan oluyor mu öyle şeyler. Şu emzik mevzuuna okadar yabancıyım ki
Hiç öyle derin uyumuyom yani ezme gibi bi durum olmaz ama yine de alıştırmam lazımYa çok ağlarsaya susmazsa diye o kadar korkuyorum ki.. olmadı pazartesiye kadar mamayı bayagı bayagı azaltıp pazartesi de kilo tartımı yaptırıp keseyim mamayı.. umarım dayanabiliriz kızım da ben de.
Sen yolunda devam et. Bak biz neler çekiyoruz..
Ben beraber yatamam şahsen. Korkarım üstüne falan düşeriz diyeo yüzden ilk günden beri hep ayrı yatırdım. Emzirdim doyurdum azcık keyif yaptırdım koynumda ama mutlaka yatagına bıraktım. Sen de öyle yap canım ya Allah esirgesin bir gün derin uyursun falan.. yok yok sen yatagına yatır mutlaka
Sen merak etme öyle bir emiyorlar ki hemde nasıl..bazen müsait olmuyorum anında acıkınca..babası ben gelene kadar sakinleşin diye emzir veriyor..başta hemen alıyor cuk cuk ta cuk cuk..baktı bişey gelmiyor..sinirle çekiştirip en sonunda atıp memeyi..daha güçlü bir yaygara ćikariyor..görülmeye değer çok tatlı oluyor.meme alıp önce heyecanla bir iki cuklatiyor..baktık oh süt geliyor..hafiftenden te doymayan başlayınca ağzında meme gülücükler yapiyor..karnı tok olupta uykudan uyanıp öyle boş boş emmek isteduginde tekrar uyutmak ićin hayat kurtariyor...ama geri nasıl bıraktıririz hiç bir fikrim yok...16_ 17 aylık yeğenim var..annesini emmiyor..ama hala o emzikle gün boyu dolaşıyor öyleKızlar yaaa bir konuda çok ölümüne çaresiz ve kararsızım emzik????? Emzik vermek istemiyorum ama bir yandan da herkes emzikle çok rahat edersin diye gazlıyor. Benim kız maşşalah bir uyandı mı sabah 7de akşam 8-9a kadar 10ar dakika 10ar dakika uyuyor. Sürekli ya emiyor ya da ayağımda sallıyorumçok uyku bastırınca hatta memeden süt geliyor diye memeyi bile emmek İstemiyor sallayarak uyuyor ama 10dk şimdi ben emzik versem buna nasıl oluyor yanii hani acıkınca falan nasıl anlıyoruz ayy bi garip içim emziği emip beni emmezse memeyi bırakırsa falan oluyor mu öyle şeyler. Şu emzik mevzuuna okadar yabancıyım ki
Peki mesela uykuya dalması için veriyorum diyosun yaa dışarda da bazen huysuzlanınca ozman sürekli ağzında cukcuk kalmıyor yanii, peki sürekli istemiyor dimi? Ay beynim yanıyor 3 gündğr emzik reyonunun önüne gidip emziklere bakıp bakıp vazgeçip dönüyorum tüm modellerin fiyatlarını ezberledim resmenBenimki çok sık emmek istiyo, emzik yerine beni kullanıyo resmen
Doktor da beslenme aralarını uzatman lazım o sebeple sürekli gazı oluyp dedi, emzik kullan diye doktor önerdi bana
Ben emzirdikten sonra tok olduğuna eminsem uykuya dalması için veriyorum emzik
Zaten aç ise kendi ittiriyo emziği istemiyo
Ben de hiç vermek istemedim ama özellikle dışarda huysuzlanınca falan bazen hayat kurtarıcı oluyo
Ya evet bıraktırması da ayrı bir travmaSen merak etme öyle bir emiyorlar ki hemde nasıl..bazen müsait olmuyorum anında acıkınca..babası ben gelene kadar sakinleşin diye emzir veriyor..başta hemen alıyor cuk cuk ta cuk cuk..baktı bişey gelmiyor..sinirle çekiştirip en sonunda atıp memeyi..daha güçlü bir yaygara ćikariyor..görülmeye değer çok tatlı oluyor.meme alıp önce heyecanla bir iki cuklatiyor..baktık oh süt geliyor..hafiftenden te doymayan başlayınca ağzında meme gülücükler yapiyor..karnı tok olupta uykudan uyanıp öyle boş boş emmek isteduginde tekrar uyutmak ićin hayat kurtariyor...ama geri nasıl bıraktıririz hiç bir fikrim yok...16_ 17 aylık yeğenim var..annesini emmiyor..ama hala o emzikle gün boyu dolaşıyor öyle
tabi ona ayirdigin vakit ćok çok azaldı..söylenir tabikide..ama büyüdükçe değişiyor durumlar...Valla kuzum bir tık nefes alıyım dersen emzik olayını dene derim..zamanı gelince düşünürüz artık bıraktırma olayiniYa evet bıraktırması da ayrı bir travmabugüne kadar hiçbir hastama emzik önermedim hem hijyenik açıdan sıkıntılı hastalıklara yatkınlığı artırıyor hem de diş ve damak yapısını bozuyor diye. Ama bu 2 numara beni zorluyor yani 1 numaranın hakkına giriyor sürekli ona üzülüyorum. Bugğn yine denize indirdim ikisini salağım ya büyüğü çok istedi. Küçüğü bi başladı avaz avaz bağırmaya Kadınlar geldiler toparlanmamıza yardım ettiler de öyle çıktık plajdan. Arkamdan demişlerdir aklından zoru bar herhalde iki çocukla çıkmış tek başına diye. Ama napayım büyüğünü de düşünmem lazım o da üzülüyor gezmek istiyor kardeşimi arrık hiç sevmiyorum siye ağlıyor. Yeminle yıprandım
Emzirmeden sonra 1.2cay kasigı su verebilirsin kaynamiş sogumuş agız ici temızlendigi icin pamukcuk olmaz hemde susuyor mu diye düşünmezsnOhh içim rahatladı teşekkürler, ben de hep mama vericem 3-4 saat acıkmayacak sanıyorum. Sütüm besleyici doyurucu değil mi diye düşünüyorum.
Bazen 10 dk emiyor bazen 40 dk. Belki de susuyordur ne bileyim.. üff acemi annelik de zor :)
çok teşekkürler canm ya, yrn eşim uyuzunu ikna edersem evde olmayanları alır hemen yaparım..çookkk saolllCnm kimyom rezene anason keten lavanta tohumu karışık yaptır aktardan sen iç günde iki üç. Bir kupaya bir tatlı kaşığı koyuyorum üzerine kaynar su beş dk demlenir. Bebişe de bir tatlı kaşığı verdim öğlene doğru aksama kadar gaz kaka yaptı akşam rahat olduk. Ama bugün 5 saat uyumus gece vicdan yaptım alarm kurmadim diye çok acıkmış saldirdi 20 dk da doydu Süt dolmus taşmış zaten kalkan bile yetmemiş. Süt de yapar o çay. Fazla verme ama gaz damlasindan iyidir gerci
oy maşallah kuzuyaSelam arkadaşlar topiğin ilk bebişi oğlum aslan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?