Ben o dediğim dergiyi tıp merkezinin danışmasinda gördüm kimse vermedi kendim aldım okudumİlk muayenede özele gittim, ikinci de devlete, kimse kitap vermedi bana. Vay hainlerBazı tahliller için eğitim araştırmaya gidecem bi de orda deniyim şansımı
Dediğin kitaba da bakacam saol canım
Ben de buralarda sizlerle öğrenecem inşallah çoğu şeyi
Evet kuşum bu.Ikinci ucuncu gunden itibaren kendi odasinda yatmasi gerekiyor.bende yer yataginda yatirmadim ama yataginin kenarina ayna astim gece uyanmalari icin 5wluk ampulu olan aydinlatma aldim tarif edilen oyuncaklari astim karanlikta yatirdim...hepsini birebir yapmasamda cogunu yaptim.ilk 20 gunde acikma uyanmasiyla sıkılma uyanması arasındaki farkı cozdum surekli yatagindan almadim boylece 20.gunden sonra sıkılma uyanmaları bitti sadece aciktigi icin uyanmayi ogrenmis oldu.sadece uyku icin degil tabi 9.aydan beri yemegini kendi yiyor bardaktan su iciyo 13.aydan beri ustunu kendi giyiyo ayakkabisini cikartiyo.cok faydasini gorecegin bir kitapDediğin kitap bu mu canım, uyku eğitimi konusunda bende düzgün bi eğitim vermek istiyorum, çünkü ben annem vefat edene kadar onsuz uyuyamadım, hiçbiyere gidemedim anneme bağımlı yaşadım kadında rahat edemedi tabi. o yüzden çocuğum bunları yaşasın istemiyorum. inşallah bende senin gibi eğitim verebilirim. eğer bu kitapsa hemen sipariş edicem
Peki aklıma bişey takıldı demişsin ya 10 buçukta yatırdım diye. zaten bebekler çok sık uyanmıyo mu. yani gün içinde de defalarca uyumuyo mu zaten. birde 10buçuktan gece 2ye kadar uzun bi süre değilmi süt emmesi içinEvet kuşum bu.Ikinci ucuncu gunden itibaren kendi odasinda yatmasi gerekiyor.bende yer yataginda yatirmadim ama yataginin kenarina ayna astim gece uyanmalari icin 5wluk ampulu olan aydinlatma aldim tarif edilen oyuncaklari astim karanlikta yatirdim...hepsini birebir yapmasamda cogunu yaptim.ilk 20 gunde acikma uyanmasiyla sıkılma uyanması arasındaki farkı cozdum surekli yatagindan almadim boylece 20.gunden sonra sıkılma uyanmaları bitti sadece aciktigi icin uyanmayi ogrenmis oldu.sadece uyku icin degil tabi 9.aydan beri yemegini kendi yiyor bardaktan su iciyo 13.aydan beri ustunu kendi giyiyo ayakkabisini cikartiyo.cok faydasini gorecegin bir kitap
Ilk 15 gunden sonra 2 saatte bir beslenmesi gerekmiyor cunku artik vucudu seker dengesini koruyabiliyor.fakat bu 40 haftalik normal doguma gore yani atiyorum 37.haftada dogum yaptin o zaman 21 +15 gün sonra. Zaten atak donemlerini veya ek gidaya baslama doneminide dogum haftasina gore hesapliycan yani 38 haftalik dogum yaptin 14 +180 gunde ek gidaya basliyosun gibi....beslenme araligida bu hesaba gore 15.gunden itibaren yavas yavas sureyi arttirabiliyorsun tabi sadece saglikli gece uykusu icin. Normalde gun icinde evet ilk 2 3 ay neredeyse butun gun uyuyor beslenme sonrasinda bazen 3 bazen 1 saat uyanik kaliyor sonra tekrar uyuyor tekrar acikip uyaniyor... gun zaten boyle geciyor bu yuzden gece uykusunu kavrayip ayirt edebilmesi icin son beslenme saatini gun icindeki beslenmesine gore ayarliyorsun bizim icin bu 10bucuktu.10 bucukta yatagina yatirdigin zaman disardan gelen isigi tamamen kesiyorsun zifiri karanlikta uyuyor ve 5 6 gun icinde 2 saatlik beslenme suresini yavas yavas acarak 4 saate kadar yukseltiyorsun. Arada sıkıldıgı icin yada normal rutini oldugu icin uyanip agliyo duvara monte edebilecegin yere yakin enerjisi dusuk bir aydinlatma kullanarak odaya girip bakiyorsun tekrar uykuya dalana kadar kucagina almadan yaninda bekliyorsun.yataginin yanina astigin aynaya golgeler vuruyo yatagin ustune astigin oyuncaklar veya siyah beyaz kartlar...bunlarla kendini oyalayip uykuya tekrar daliyor..tabi hepsi o kitapta yazmiyor sadece uyku egitimi kitaplari var okuyabilecegin...hespini birlestiriyosun okudukca zaten ogrenmem gereken ne cok sey varmis keske daha once baslasaymisim okumaya diyorsunPeki aklıma bişey takıldı demişsin ya 10 buçukta yatırdım diye. zaten bebekler çok sık uyanmıyo mu. yani gün içinde de defalarca uyumuyo mu zaten. birde 10buçuktan gece 2ye kadar uzun bi süre değilmi süt emmesi içinben kitabı alıp okuyana kadar beni aydınlatırmısın
Ben de montessori eğitimini çok beğeniyorum ,ne güzel büyütmüşsünüz maşallah tebrik ederim sizi.Ilk 15 gunden sonra 2 saatte bir beslenmesi gerekmiyor cunku artik vucudu seker dengesini koruyabiliyor.fakat bu 40 haftalik normal doguma gore yani atiyorum 37.haftada dogum yaptin o zaman 21 +15 gün sonra. Zaten atak donemlerini veya ek gidaya baslama doneminide dogum haftasina gore hesapliycan yani 38 haftalik dogum yaptin 14 +180 gunde ek gidaya basliyosun gibi....beslenme araligida bu hesaba gore 15.gunden itibaren yavas yavas sureyi arttirabiliyorsun tabi sadece saglikli gece uykusu icin. Normalde gun icinde evet ilk 2 3 ay neredeyse butun gun uyuyor beslenme sonrasinda bazen 3 bazen 1 saat uyanik kaliyor sonra tekrar uyuyor tekrar acikip uyaniyor... gun zaten boyle geciyor bu yuzden gece uykusunu kavrayip ayirt edebilmesi icin son beslenme saatini gun icindeki beslenmesine gore ayarliyorsun bizim icin bu 10bucuktu.10 bucukta yatagina yatirdigin zaman disardan gelen isigi tamamen kesiyorsun zifiri karanlikta uyuyor ve 5 6 gun icinde 2 saatlik beslenme suresini yavas yavas acarak 4 saate kadar yukseltiyorsun. Arada sıkıldıgı icin yada normal rutini oldugu icin uyanip agliyo duvara monte edebilecegin yere yakin enerjisi dusuk bir aydinlatma kullanarak odaya girip bakiyorsun tekrar uykuya dalana kadar kucagina almadan yaninda bekliyorsun.yataginin yanina astigin aynaya golgeler vuruyo yatagin ustune astigin oyuncaklar veya siyah beyaz kartlar...bunlarla kendini oyalayip uykuya tekrar daliyor..tabi hepsi o kitapta yazmiyor sadece uyku egitimi kitaplari var okuyabilecegin...hespini birlestiriyosun okudukca zaten ogrenmem gereken ne cok sey varmis keske daha once baslasaymisim okumaya diyorsunmesela renkli haftalar var atak donemleri icin.ben biraz gec ogrendim o kitabi...sakin huzurlu bebegim bir anda manyak oluyo agliyo nesi var anlamiyorum..cevremdeki ustun zekalilar 3 aylik bebege dis agrisi filan teshisi koyuyor meger buyume ataginin oldugu haftaymis...offf boyle boyle neler neler ogreniyorsun anlatmakla bitiremem :)
Anladım ozaman ben uyku eğitimiyle ilgili bikaç kitap araştırıp onlarıda alıyım, vaktiyle okumaya başlayayım anca biterIlk 15 gunden sonra 2 saatte bir beslenmesi gerekmiyor cunku artik vucudu seker dengesini koruyabiliyor.fakat bu 40 haftalik normal doguma gore yani atiyorum 37.haftada dogum yaptin o zaman 21 +15 gün sonra. Zaten atak donemlerini veya ek gidaya baslama doneminide dogum haftasina gore hesapliycan yani 38 haftalik dogum yaptin 14 +180 gunde ek gidaya basliyosun gibi....beslenme araligida bu hesaba gore 15.gunden itibaren yavas yavas sureyi arttirabiliyorsun tabi sadece saglikli gece uykusu icin. Normalde gun icinde evet ilk 2 3 ay neredeyse butun gun uyuyor beslenme sonrasinda bazen 3 bazen 1 saat uyanik kaliyor sonra tekrar uyuyor tekrar acikip uyaniyor... gun zaten boyle geciyor bu yuzden gece uykusunu kavrayip ayirt edebilmesi icin son beslenme saatini gun icindeki beslenmesine gore ayarliyorsun bizim icin bu 10bucuktu.10 bucukta yatagina yatirdigin zaman disardan gelen isigi tamamen kesiyorsun zifiri karanlikta uyuyor ve 5 6 gun icinde 2 saatlik beslenme suresini yavas yavas acarak 4 saate kadar yukseltiyorsun. Arada sıkıldıgı icin yada normal rutini oldugu icin uyanip agliyo duvara monte edebilecegin yere yakin enerjisi dusuk bir aydinlatma kullanarak odaya girip bakiyorsun tekrar uykuya dalana kadar kucagina almadan yaninda bekliyorsun.yataginin yanina astigin aynaya golgeler vuruyo yatagin ustune astigin oyuncaklar veya siyah beyaz kartlar...bunlarla kendini oyalayip uykuya tekrar daliyor..tabi hepsi o kitapta yazmiyor sadece uyku egitimi kitaplari var okuyabilecegin...hespini birlestiriyosun okudukca zaten ogrenmem gereken ne cok sey varmis keske daha once baslasaymisim okumaya diyorsunmesela renkli haftalar var atak donemleri icin.ben biraz gec ogrendim o kitabi...sakin huzurlu bebegim bir anda manyak oluyo agliyo nesi var anlamiyorum..cevremdeki ustun zekalilar 3 aylik bebege dis agrisi filan teshisi koyuyor meger buyume ataginin oldugu haftaymis...offf boyle boyle neler neler ogreniyorsun anlatmakla bitiremem :)
Cok tesekkurederim.butun samimiyetimle soyluyorum bik bik bik cok biliyorum o yuzden akil veriyorum olarak gormeyin sadece cok ama cok begendigim ve faydalandigim 2 kitabi paylasmak istedim.butun bilgim ve donanimim okududugum kitaplara dayali yani hepsi bu kadar.belki 50 60 kitap okumusumdur ilk yurume ayakkabisi olarak 18 numara pembe adidas aldim hazir bekliyorum ilk adimlariBen de montessori eğitimini çok beğeniyorum ,ne güzel büyütmüşsünüz maşallah tebrik ederim sizi.
Valla bitmez....oku oku bitmiyor simdiden iyi arastirmalar diliyorumAnladım ozaman ben uyku eğitimiyle ilgili bikaç kitap araştırıp onlarıda alıyım, vaktiyle okumaya başlayayım anca biter
çoook teşekkürler, uyku eğitimi içinde önerebileceğin kitaplar varsa memnuniyetle kabul edebilirimV
Valla bitmez....oku oku bitmiyor simdiden iyi arastirmalar diliyorum
Bunu bilmiyordum canım o zaman kullanımında sakınca yokBen günde 2 tane almaya devam ediyorum, doktor bıraktıracak gibi durmuyor hiç :) Doğuma kadar kullanabilirim erken doğumu önlediği kanıtlanmış sonuçta.
Geçmiş olsun canım proluton iğne mı ? Ben de ilk progestan başladığımda bana da vermişti. Çok ağrıtıyorBen 15 gundur kullaniyorum. Gece yatarken bir tane iciyorum. Gunde 1 kez de ignesine basladik kanama olunca.
Ben günde 2 tane progestan alıyorum canım,kanama alanı oluşmuştu,yarın randevum var bakalım hayırlısı artık inş bıraktırır çünkü devamlı uykumu getiriyor bu ilaç.
Kanama alanı mı var ? bende 12. Haftaya kadar kullandım dr yeni kesti .. lekelenme falan mı vardı sizde
Seninki baya fazla canım baş dönmesinden duramıyorsundur. Buna şükür çaresi var canım varsın kafamız güzel olsunBen kullanıyorum şu an 16 haftam ve aynen benim de doktorum bıraktırmayacak gibi duruyor. Günde üç kere alıyorum ben 600 doz.
Mahallenin en mutlu bebeginin uyku kitabi var o nun serisi var hatta cok guzel mahallenin en mutlu yumurcagi,en mutlu bebegi...3 4 kitapçoook teşekkürler, uyku eğitimi içinde önerebileceğin kitaplar varsa memnuniyetle kabul edebilirim
çok teşekkürler canım bakıcam şimdi bende söylediklerineMahallenin en mutlu bebeginin uyku kitabi var o nun serisi var hatta cok guzel mahallenin en mutlu yumurcagi,en mutlu bebegi...3 4 kitap
Uykusuz anne kalmasin
'Iyi uykular tatli ruyalar el kitabi' benim en sevdigim o oldu.
Birde renkli haftalar var atak donemleri icin.belki sen duymussundur atak doneminide ben hic duymamistim birileri konusurken o neymis ya diye bos bos bakip sonra ogrenmistim hatta mobil uygulamasi bile var.alarm veriyo atak donemine giriyosun diyebirde ek gida icim fikir olmasi acisinda blw yi simdiden inceleyebilirsin cunku 6 ay nasil geciyo anlamiyosun hop ek gidaya baslamissin mutfakta yasama donemi gelmis
Canım bildiğim kadarıyla olmaz ben ilk hamileliğimde 10bin adım atıyordum gün aşırı. Ama normalde de yürüyüş yapan biriydim. Şu an tabi yürüyemiyorum evde bir bebek daha olduğu için zaman olmuyor. Ama fırsatım olsa yürürüm.Bende yapılması gerektiğini düşünüyorum da acaba ilk aylar sıkıntı mı olur diye tereddüt ettim
Amin canım allah oruçlarını kabul etsin inşallah bizde ilerde kazalarını tutucaz da ben çok borçlandım.günaydın kızlar, hayırlı ramazanlar. Allah niyetlenenlere kolaylık versin, ben gibi kaza edenlerede kazalarını tutmayı nasip etsin inşallahh
bugün bende de bi baş ağrısı bi uykusuzluk dünden beterim, sanki oruç tutuyorum okadar kötü oldumbide 7buçukta kahvaltı yaptım karnım felaket acıktı. 1 saat daha dayanabilmem lazımm niyetli olsam nasıl olurdu merak ettim
peki kaç kilo aldın canım, ben biraz sonra yemek yicem bidaha artık iftara kadar bekliycem yinebende çok acıkıyorum8:30da yedim. şimdi gene yedim... 3-4 de gene acıkırım
peki kaç kilo aldın canım, ben biraz sonra yemek yicem bidaha artık iftara kadar bekliycem yinebenimde fırsatım olsa heralde günde 4 öğüne çıkarırım ama işyerinde olmuyo o
Cok guzel oneriler. Not aliyorum ben de:) renkli haftalar diye arama yaptim ama renkli kitaplar filan cikiyor.. tam ismi oyle mi dir acaba?Mahallenin en mutlu bebeginin uyku kitabi var o nun serisi var hatta cok guzel mahallenin en mutlu yumurcagi,en mutlu bebegi...3 4 kitap
Uykusuz anne kalmasin
'Iyi uykular tatli ruyalar el kitabi' benim en sevdigim o oldu.
Birde renkli haftalar var atak donemleri icin.belki sen duymussundur atak doneminide ben hic duymamistim birileri konusurken o neymis ya diye bos bos bakip sonra ogrenmistim hatta mobil uygulamasi bile var.alarm veriyo atak donemine giriyosun diyebirde ek gida icim fikir olmasi acisinda blw yi simdiden inceleyebilirsin cunku 6 ay nasil geciyo anlamiyosun hop ek gidaya baslamissin mutfakta yasama donemi gelmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?