• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bilemedim olabilir Tahlil yaptırdıysan onları da götür canım kan, idrar sonuçlarını sisteme giriyor.

Hastaneden almadık sonuçları daha.
Tahlillerin yarısını devlet hastanesinde yaptırdık, kalan yarısı için eğitim araştırmaya gidecem yarın. Onları tamamen alınca tekrar giderim artık sağlık ocağına.

Lekeyi hiç görmedim. Yüz el üstü açık yerler olsa neyse de, avuç içi mantar mı acaba? Hani melekler kına yakmış diyorlar ya ama bu bir mantar türüymüş öyle birşey mi ki?

Kontrol ne zaman?
Asıl kontrol 10 gün sonra ama cuma çağırdı kusuyorum diye. O zaman da söylemiyor sadece bebek iyi mi diye bakıyor. Çünkü geçen salı gittim söylemedi.

Kızlar hamilelik süreci ile ilgili okuduğunuz kitaplar var mı? Hem kendimdeki değişimler, hem de bebeğin gelişimi ile ilgili bilgi sahibi olmak ve yanlış şeyler yapmamak için okumak istiyorum ama ne okusam bilemedim.
Bir diğer sorum da bugün fark ettim avuç içimde turuncu lekeler var. Sanki kına yakmışım da üstünden zaman geçmiş, yıkana yıkana azalmış gibi. Bu dönemde normal mi bu?

Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler diye bir kitap okumuştum güzeldi. Hatta eşimle beraber okuyorduk yani ben okuyordum o dinliyordu o da çok şey öğrendi :) sağlık bakanlığı gebelikle ilgili ufak bir dergi hazırlamış hastanelerde görürsen mutlaka onu da oku derim herşeyi özet olarak anlatmış onu da beğendim. Gel gelelim bana en çok şeyi temmuz 2016 anneleri öğretti o yüzden ikinci gebeliğimi de öğrenir öğrenmez Kasım annelerine yazdım çok şükür burada da çok güzel bir ortam olustu inşallah daim olsun :KK68:

İlk defa oldu böyle bişey ondan hamilelikle alakalı olabilir mi dedim ben de. Yarın sağlık ocağına gebelik kaydı için gidecem doktora bi sorayım o zaman. Mantar falansa yayılmasın.

Görmemişim kusura bakma. Hoşbuldum :KK200:
İlk defa oldu benim bi anlam veremedim o yüzden. Senin daha önce de olmuş. Yayılan bişey değil dimi? Herhangi bir sorun yarattı mı önceden?
Yok canım kendiliğinden geçiyo ne yayılma ne kaşıntı hiç bişey yok kınalanıyoruz galiba
Hayırlı sahurlar oruç tutmadığı halde masada en çok yiyen kişiler, anne adayları :anneadayı::rolleyes:
Ne güzel yiyebilenlere tabi:110:
Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler diye bir kitap okumuştum güzeldi. Hatta eşimle beraber okuyorduk yani ben okuyordum o dinliyordu o da çok şey öğrendi :) sağlık bakanlığı gebelikle ilgili ufak bir dergi hazırlamış hastanelerde görürsen mutlaka onu da oku derim herşeyi özet olarak anlatmış onu da beğendim. Gel gelelim bana en çok şeyi temmuz 2016 anneleri öğretti o yüzden ikinci gebeliğimi de öğrenir öğrenmez Kasım annelerine yazdım çok şükür burada da çok güzel bir ortam olustu inşallah daim olsun :KK68:
Bende 2009 temmuz anneleriyle başladım aynen çok güzel bilgiler öğrendim çok güzel dostluklar ve yine tereddütsüz burdayım:anne:

Ben 8. Haftadan beri en az 7 bin adım atıyorum. Hamilelikte egzersiz de yapmak gerekli ve yürüyüş de hamilelerin yapacağı egzersizlerden. Normal Doğumu kolaylaştırır ve fazla kilo alımını engeller. Yürüyüş yapmıyorsanız da yapın gönül rahatlığıyla.
Doktorum da gebelik bir hastalık değil normal yaşamınıza devam edin demişti.
Bende yapılması gerektiğini düşünüyorum da acaba ilk aylar sıkıntı mı olur diye tereddüt ettim

Aynen kafamı bulandıran o zaten bende bulantılar geçince diyetisyene gidicem sağlıklı beslenerek gebelik geçircem inşallah şekerde çıkmaz ozaman

Anladım seni canım

Güzel fikir

Benim ikinci kızın adı Elif naz üzüldüm şimdi:110:

Ben zaten kusmaktan halsizim oruç mümkünatı yok

Gözün aydın canım seni tahmin etmiştim kız diye merakla bekliyodum sonucunu beni yanıltmadın
çatı açılırmı kısmını bilmiyorum ama doktorlar yürüyüş öneriyo plates öneriyo ama buna bi anda başlama diyorlar yani bünyene göre yavaş yavaş arttırmalısın seninki bi anda olmuş hoş olmamış bu gece biraz kasıkların sızlar sadece
Bı sıkıntim olmadı çok sukur cnm

Kalbim10da Kalbim10da nurcuk34 nurcuk34 benim doktorumda hergün yarım saatlik yürüyüş yap demişti ilk gittiğimde. sonra kanama alanı olunca korkup yürümemeye başladım ama sabahları artık hava güzel oluyo sanırım yürümeye başlıycam

Kalbim10da Kalbim10da nurcuk34 nurcuk34 benim doktorumda hergün yarım saatlik yürüyüş yap demişti ilk gittiğimde. sonra kanama alanı olunca korkup yürümemeye başladım ama sabahları artık hava güzel oluyo sanırım yürümeye başlıycam
Bende hafta en azından 1-2 gün yürümek istiyorum.normalde okula araba ile gidiyorum birkaç gün yürüyerek gideyim diyorum

İlk muayenede özele gittim, ikinci de devlete, kimse kitap vermedi bana. Vay hainler :KK53: Bazı tahliller için eğitim araştırmaya gidecem bi de orda deniyim şansımı :KK53:
Dediğin kitaba da bakacam saol canım :KK54:
Ben de buralarda sizlerle öğrenecem inşallah çoğu şeyi :KK200:

İlk muayenede özele gittim, ikinci de devlete, kimse kitap vermedi bana. Vay hainler :KK53: Bazı tahliller için eğitim araştırmaya gidecem bi de orda deniyim şansımı :KK53:
Dediğin kitaba da bakacam saol canım :KK54:
Ben de buralarda sizlerle öğrenecem inşallah çoğu şeyi :KK200:
Sağlık ocağında da var bu dergiden. Zaten saglik ocagina kayit yaptirmis olmaniz da gerekiyor

Bende hafta en azından 1-2 gün yürümek istiyorum.normalde okula araba ile gidiyorum birkaç gün yürüyerek gideyim diyorum
eğer düşük riski vs. yoksa yürüyebilirsin bence canım bende başlıycam çünkü. yürümekte fayda var hem normal doğum için hemde bizim sağlığımız için. yoksa otur otur kilo alıcam kocaman olucam

Sağlık ocağında da var bu dergiden. Zaten saglik ocagina kayit yaptirmis olmaniz da gerekiyor

Sağlık ocağına ilk defa hamilelik başlangıcında kan testi için gittiydim. Pozitif çıkınca doktor 2 hafta sonra muayeneye git, eğer gebelik devam ederse gel burda da kaydını açalım dedi. Ben de ihmal ettim bi daha gitmedim.
Dün hemşire aradı, gebelik hala devam ediyor mu diye. Ediyor deyince de bütün için kayda çağırdılar, gideceğim ben de. Onlar da ayrıntılı bilgi veriyorlar sanırım bakalım. Gidince öğreneceğim.

ben sağlık ocağına kayıt yaptırdım ama banada kimse vermedi dergi kitap falannnnn ne şansızız bide ilk çocuk cahillik tavan sizler sayesinde artık herşeyi öğreneceğiz :KK200:

Bende sonra isinize yarayacak 2 kitap onerisinde bulunmak istiorum simdiden alabilirsiniz hazir okuyacak firsat varken :)
Biri özge selcuk bozkurtun cocugumla evdeyim kitabi.ilk 12 ay icin hazirlanmis her ay yeni eklenen yeteneklerine gore yapmaniz gereken egzersizler oyunlar v.s. icinizi rahatlatacak bir kitap kesinlikle :)
Ikinciside dogumdan itibaren montessori. Birebir uygulayip katilmayabilirsiniz ama montessori egitimiyle ilgili fikriniz olmus olur.Bu kitap sayesinde kizimin uyku egitimini ilk 20 gunde tamamlamis oldum.20gunlukken aksam 10 bucukta yatiriyordum gece 2 de beslenmek icin 15dk ve 4 bucukta tekrar 15dk uyanip beslenip uyumaya devam.sabah 7 bucukta da gune basliyorduk.40ından sonrada sadece 4 te uyanmaya basladi :) herkes aglayarak logisalik donemi gecirirken biz fosur fosur uyuduk simdi 17 aylik babasiyla yatirip iyi geceler diyip odasindan cikiyoruz uyuyo hepsi bu kadar :halay: cok kitap okudum ama bu ikisini ictenlikle tavsiye ederim:KK200:

Kızlar hamilelik süreci ile ilgili okuduğunuz kitaplar var mı? Hem kendimdeki değişimler, hem de bebeğin gelişimi ile ilgili bilgi sahibi olmak ve yanlış şeyler yapmamak için okumak istiyorum ama ne okusam bilemedim.
Bir diğer sorum da bugün fark ettim avuç içimde turuncu lekeler var. Sanki kına yakmışım da üstünden zaman geçmiş, yıkana yıkana azalmış gibi. Bu dönemde normal mi bu?
merhaba canım pazar sabahı aynı şey benimde başıma geldi sol elimde kına yakılmış gibi lekeler vardı uyku sersemi kan sandım yataktan nasıl fırladım koştum yıkadım ama geçmedi banyoya girdim geçmedi kokladım kına kokuyor resmen internetten hemen araştırmaya başladım kimi bi çeşit mantar türü diyor du kimi de başka şeyler bir büyüğümüze sorduk nenelere onlar melekler seni düğüne götürmüş kına yakmışlar iyidir 3güne geçer dediler bugün tamamen kaybolmuş elimdekiler hayır olsun inşallah

Bende sonra isinize yarayacak 2 kitap onerisinde bulunmak istiorum simdiden alabilirsiniz hazir okuyacak firsat varken :)
Biri özge selcuk bozkurtun cocugumla evdeyim kitabi.ilk 12 ay icin hazirlanmis her ay yeni eklenen yeteneklerine gore yapmaniz gereken egzersizler oyunlar v.s. icinizi rahatlatacak bir kitap kesinlikle :)
Ikinciside dogumdan itibaren montessori. Birebir uygulayip katilmayabilirsiniz ama montessori egitimiyle ilgili fikriniz olmus olur.Bu kitap sayesinde kizimin uyku egitimini ilk 20 gunde tamamlamis oldum.20gunlukken aksam 10 bucukta yatiriyordum gece 2 de beslenmek icin 15dk ve 4 bucukta tekrar 15dk uyanip beslenip uyumaya devam.sabah 7 bucukta da gune basliyorduk.40ından sonrada sadece 4 te uyanmaya basladi :) herkes aglayarak logisalik donemi gecirirken biz fosur fosur uyuduk simdi 17 aylik babasiyla yatirip iyi geceler diyip odasindan cikiyoruz uyuyo hepsi bu kadar :halay: cok kitap okudum ama bu ikisini ictenlikle tavsiye ederim:KK200:
Dediğin kitap bu mu canım, uyku eğitimi konusunda bende düzgün bi eğitim vermek istiyorum, çünkü ben annem vefat edene kadar onsuz uyuyamadım, hiçbiyere gidemedim anneme bağımlı yaşadım kadında rahat edemedi tabi. o yüzden çocuğum bunları yaşasın istemiyorum. inşallah bende senin gibi eğitim verebilirim. eğer bu kitapsa hemen sipariş edicem :anne:

Eklentiler

• 0000000664872-1.webp
    0000000664872-1.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 83
Back
X