• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
En sevdiğim isim Ömer di onu da oğluma taktım ☺️ Said ismini de çok seviyorum ama eşim istemedi beğenmedi daha doğrusu aklımda bi isim var diyor ama bana demiyor bende beğenmem diye muğalakta kalıyoruz ☺️ Sağlıkla dünyaya gelsinler ama isim de önemli
Bende Ömer istiyorum erkek olursa tabi cnm nasıl senin ki yaramaz mı :KK15:beni korkutuyor herkes

Yusuf'a sakin mi dediniz kızlar? Ben 2 tane biliyorum ikiside yaramaz, yakışıklı oldukları doğru :)
Valla benim tanıdıklarımda şansıma uslular :halay:
Ben şu an istesem de tutamam her sabah uyanınca kusuyorum zaten. Kusmalarım geçerse de riske atmamak için tutmayı düşünmüyorum. Özellikle su bebek için bu zamanlarda önemli diye biliyorum. Vücudumu o kadar uzun saatler susuz bırakmak istemiyorum.
Rabbim kazaları tutmak nasip etsin inşallah :dua:
Benim kusmam vs olmadığı için içim rahat etmiyo ama susuz bırakmakta sıkıntılı bi durum zaten

Ben hamilelikten önce de tutmuyordum. Mide hastası oldugum için. Şimdi de tutmayacağım. Hamilelikten önce tutan biri olsaydım. Hamilelikte yine tutmazdım. Karnımdaki bebeği bu sıcaklarda niçin susuz bırakayım ki?
İşte vicdanımı rahatlatabilecek tek elle tutulur şey bebeğin susuz kalmaması. Çok garip geliyo şuan bana bu durum. Eşime bi deniyim dedm kesin olarak hayır dedi o_O

Bende ÖMER ismini çok istiyorum kızlar ama hep yaramaz oluyor diyor etrafimdakiler bende tereddüt etmeye başladım:110:
Evet ama Ömer ismindekiler gerçekten yaramaz oluyolar o_O
Ben o yüzden iki isim koyma taraftarıyım, tek ismin ağırlığını kaldıramazsa diğer isim hafifletir gibisinden

kızlar siz tutucakmısınız oruç ya? içime dert oldu şimdi. bi denesemiydim acaba tutmayı o_O

“ Oruç tutan anne adaylarında özellikle 5 aydan sonra bebeğin büyümesi ile kalori ihtiyacı ve anneden bebeğe geçen şeker miktarı artar. Eğer bebeğe geçen bu madde (şeker) yerine konamazsa o zaman anne adayında ani şeker düşmesi yani hipoglisemi meydana gelebilir. Bu durum anne adayında -en azından şekerli bir sıvı içirilmezse- olumsuz sonuçlar doğurabilir. Annedeki kan şekeri düşmesi bebeğin de sıkıntıya girmesine neden olabilir.

Oruç gibi uzun süre aç kalmak var olan yağ depolarındaki yağların yıkılmasına ve keton denen artık maddelerin kana karışmasına neden olur. Ketonlar rahatlıkla plasentayı geçerek bebeğe ulaşır. Anne adayı uygun beslenme şartlarını yerine getirmezse sürekli ketonların kanda olması bebeğin başta beyin olmak üzere birçok sistemi olumsuz etkiler. “

kızlar siz tutucakmısınız oruç ya? içime dert oldu şimdi. bi denesemiydim acaba tutmayı o_O

Canım ben bugün öğleden sonra 6 7 saat aç kaldım da akşama yataktan kalkamıyordum nerdeyse. Elim ayağım tutmadı başım döndü. O yüzden ramazan da oruç tutmayı hiç gözüm yemedi. Doktoruma da soramadım ama kendime ve çocuğuma neden eziyet edeyim. Allah onun da kolaylığını vermiş artık ilerleyen zamanlarda kaza ederiz inşallah.

Kızlar kontrolden geliyoruz, Kısmetse bir KIZIM oluyorrrr... :anneadayı: :KK200: :nazar:

Canım ne güzel sen de kız annelerine katılıyorsun he. Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla gelsin :)

Kızlar bu haftalarda uzun yürüyüş sakıncalı mıdır sizce?ben bugün okula yürüyerek gittim uzak biraz komşum yürüme zararlı çatin açılır falan dedi korktum.

Canım ben bugün öğleden sonra 6 7 saat aç kaldım da akşama yataktan kalkamıyordum nerdeyse. Elim ayağım tutmadı başım döndü. O yüzden ramazan da oruç tutmayı hiç gözüm yemedi. Doktoruma da soramadım ama kendime ve çocuğuma neden eziyet edeyim. Allah onun da kolaylığını vermiş artık ilerleyen zamanlarda kaza ederiz inşallah.

Canım ne güzel sen de kız annelerine katılıyorsun he. Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla gelsin :)
Haklısın canım, kaş yapayım derken göz çıkartmıyım bari. İnşallah kazalarımızı tutabiliriz, benim öncelerindende vardı. İnşallah nasip olur tutup bitirebilmek

Kızlar bu haftalarda uzun yürüyüş sakıncalı mıdır sizce?ben bugün okula yürüyerek gittim uzak biraz komşum yürüme zararlı çatin açılır falan dedi korktum.

Senin riskli gebelik miydi? Hamilelik öncesi yaptığın birşeyse sorun olmuyor ama rutin olarak yapmıyorduysan tehlikeli olabilir canım aşırıya kaçmamak lazim kaç km yurudun? Ağrın veya lekelenmen yoksa birşey olmaz inşallah...

Kızlar merhaba;
Öncelikle bizi ramazana eriştiren Allah'a hamd olsun, cümlemizin ramazı mübarek olsun. Bu gece ilk sahuru yapacağız inşallah. Genelde hepimiz ya 3 yada 4 aylık hamileyiz. Şuan çoğumuz oruç tutmayı elbette manen istiyoruz lakin unutmamamız gereken Allah in bize verdiği ruhsat. Mevla bu dönemde bizi yaratan olarak bizden daha iyi bildiği için oruç tutmama konusunda izin verilmiştir. Bu hakkı kullanmak vicdanen sizi rahatsız etmemelidir. Açlık ve susuzluk bebeğiniz için veya sizin için sıkıntılara sebep olabilir. Ama bu güzel manevi ayın lezzetini tatmak için kendinizi arada bir gün tutarak deneyebilirsiniz. Orç tutamasanızda bu mübarek ayda bol bol dua, zikir, ve ibadet ile bebeğimizin gelişimine Allah in izniyle manevi gıdalar eklememiz ço k çok önemli. Siz sağlıklı ve iyi olun ki evde eşinize çocuklarınıza çok güzel ramazan sofraları hazırlayın. Rabbim kaza oruçlarımızı tutmayı nasip etsin inşallah. . Evlatlarımız sağlıklı sıhhatli Allah yolunda hayırlı bir nesil olur inşallah. Hayır ve dua ile...

Senin riskli gebelik miydi? Hamilelik öncesi yaptığın birşeyse sorun olmuyor ama rutin olarak yapmıyorduysan tehlikeli olabilir canım aşırıya kaçmamak lazim kaç km yurudun? Ağrın veya lekelenmen yoksa birşey olmaz inşallah...
Riskli değil cnm çok şükür kanama lekelenme de olmadı ama rutin olarak yaptığım bişey değil kilo almiyim diye arada yuruyeyim diyorum bugün 6,5 km yürümusum toplam da.

Riskli değil cnm çok şükür kanama lekelenme de olmadı ama rutin olarak yaptığım bişey değil kilo almiyim diye arada yuruyeyim diyorum bugün 6,5 km yürümusum toplam da.

Riskli gebelik değilse de daha önce yapmadığın için sorun olabilir canım en azından azar azar arttir yürüyusu derim. Benim önceki doktorum 20 haftaya kadar hiç bir egzersiz yapma sadece önceden yapıyorduysan yürüyüş yap demişti.

Riskli gebelik değilse de daha önce yapmadığın için sorun olabilir canım en azından azar azar arttir yürüyusu derim. Benim önceki doktorum 20 haftaya kadar hiç bir egzersiz yapma sadece önceden yapıyorduysan yürüyüş yap demişti.
Anladım cnm sagolasin bende bilgilenmis oldum :KK54:daha dikkatli olayim

Kızlar hayırlı Ramazanlar hepimize :) Oruç tutmayı düşünen var mı sizce ölmeden iftara ulaşır mıyız? Tutmasak o 30 gün nasıl kaza edilir bilemedim Allah yardım etsin inşallah :skandal:

Amin Hayırlı Ramazanlar canım. Rabbim nasip ederse elimden geldigi kadar tutacam çünkü ramazanda oruç tutmanın tadı bir başka. Rabbim oruclarimizi ve ibadatlerimizi kabul etsin inşallah...

Kızlar hayırlı Ramazanlar hepimize :) Oruç tutmayı düşünen var mı sizce ölmeden iftara ulaşır mıyız? Tutmasak o 30 gün nasıl kaza edilir bilemedim Allah yardım etsin inşallah :skandal:
Ben sahurdaki hallerime göre tutmayı düşünüyorum açıkçası.bi de zaten öğlene kadar niyetlenebiliriz.bakarız duruma niyetleniriz diye düşünüyorum.zaten çok kusunca oruç bozuluyo.arada tutarım diyorum.

Back
X