2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Yani imkansız diyorlar ama ben gazdan farklı bir şey hissediyorum gaz değil bu kıpırtı ya da bana öyle geliyor psikolojik. 13. Hafta imkansız değil ama ikinci hamileliği yaşayanlar 13. Haftada hissedebiliyor diye biliyorum en erken öyle okumuştum bir yerde sanki belki yanlış biliyorum bilmiyorum şimdi burda diyoruz sonra topa tutulmak istemem :))))

Bebek veya değil insan yine de mutlu oluyor canım ya :) özlemişim bu hissi :KK68:

Bende öğürmeler başladı sabah çok kötüydüm. Ama çıkaramadım çıkacak bişey yoktu çünkü. Gözümden yaş geldi. Ağzımdaki şu tat gitse çok iyi olucam ama ne açken ne tokken gitmiyor kurban olduğum
Şöyle 11. 12. Haftadakileri özellikle takip ediyorum baya azalmış bulantıları tek umudum o
Günaydın arkadaşlar ben çok sık tuvalete gider oldum ya uykumdan defalarca uyanıyorum siz ne alemdesiniz?
Rahim büyüdükçe idrar kesesine baskı yapar ve sık tuvalet ihtiyacı olur normaldir işin tuhafı ben hamile kaldığımdan beri dk başı wc deyim gece sabaha kadar yarım lt su bitiyo 5 kerede wc ye kalkıyorum geceyle birlikte toplam günde 1.5 lt anca içiyorum oysa

Günaydın arkadaşlar sağlık ocağı 8 haftalık gebe olduğunda kaydını yaptırmaya gel muhakkak takibine başlıcaz demişti hafta içi gidicem artık 9 oldum siz kaydoldunuz mu?

Eki Görüntüle 2139026 Bişi dicem ama dalga geçmeyin:)) iki tane kızım var çok şükür. Bı beneğime hamilelik düşündüğümde eşime dedim ki “ bu sefer bütün yöntemleri uygulayacağım. Çin takvimi, yumurtlama zamanı vs. Takdir Allahın. Hayırlısını versin, ama gönlümden geçen bu sefer erkek olması”. Ona göre yaptım çooocuuumu:)) bu sene ocak şubat mart nisan erkek gösteriyodu bende. Vallaha artık birinde tuttururuz heralde dedim. Ve şükür İlkinde tuttu. Ocağı boş geçmiştik Rabbim hayırlı evlat versin, gönlümüzdeki de hakkımızda hayırlı olsun inşaAllah.
Bu da dünden benim bebeemm
benimkide boyle duruyor ama benimkinin ayaklari yukarida canim seninkide pararlel duruyor kiz givi geldi ama insaallah gonlunden gecdnxid :)

Kızlar ilk haftalardan bulantı ve kusmaları olan arkadaşlar şuan durumunuz nedir kaçıncı haftada hafifledi yada kesildi. benim şuan 10+3 kaç gündür baya yoğundu bugün doktordan geldim onun rahatlığımı bilmem birden hafifledi sanki... insan evham yapıyor bulansa bir türlü bulanmasa başka türlü. sizin kaçıncı haftada geçti yada azaldı. yada arada dalgalanmalar var mı böyle.

10+1 benim bugün
dün yine serum takıldı iyiydim
Bu sabah ise kalkıp kusmaya devam ettim kaldığım yerde
Böyle çekmeye devam edicem herhalde

Kizlar mide bulantisi cekip ayni zamanda caninizin istediklerini de yiyebiliyormusunuz? Benim canim hic ama hic bisey isyemiyor. Keske istese yesem.. gunde 1 bardak suyu zor iciyorum o da folik asit icmek icin.. gerci cikiyor.. galeta ve haslanmis patates, zorlada olsa az corba iciyorum. Hemen hemen yarim saatte bir lavaboya kosuyorum, 2 haftada 2 kilo vermisim ki bu haftalarda daha cok veririm diye dusunuyorum. Canimin suan tek istedigi sey buz gibi su ve cocuklugumuzda yedigimiz portakalli meybuz :KK43: nerden aklima geldi bilmiyorum ama icim yaniyo susuzluktan sanirim :KK43:

Hamile kaldığımda 48 kilo idim şimdi 45.5 falan
Yiyemiyorum
Canım da istemiyor :(
Su bile içemiyorum

yok çok sükür kanamamhiç olmadı mide bulantısı o kadar çok yaşadım ki günde üç posta istifra ettim 3 kilo vermişim hatta bugün yok bulantı vajinal kaşıntım çok fazla bide uykum gelio korkuyorum sadece o yuzden size bu kadar soru soruyorum hakkınızı helal edin lütfen

Bulantı olmadığı günleri iyi değerlendir bence vücudumuz arada bize iyilik yapıyor :)
Ben de çok korkmuştum 1 gün mide bulantım kesilince
Keşke o günü huzursuzlanmak yerine mutlulukla geçirseydim

Tabii azcık da olsa bi şeyler yemeniz çok daha iyi olur. Kendi bünyenizi en iyi siz bilirsiniz. Ama sabredin bu günler de geçecek ben 10+6 günlüğüm azaldı ki başta çok kötüydüm 6,5 kg zayıfladım. Ama çok şükür geçiyormuş. Geçmiyor gibi geliyordu.

Kaç kiloydun?
Ben zayıf bi insanım bi de kilo verince hiç iyi olmadı güçten düştüm
Dün serumuma b ve c vitamini de eklediler

Merhaba acaba bu tamamlayıcı sağlık sigortası sadece özel sektörde çalışanlar için mi yapılıyor?Bı bilgin var mı?

Hayır sgk kapsamındaki herkes
Ama hamilelik için genelde 12 ay bekleme süresi var
Benim 12 ay dolunca hamile kalmam gerekiyordu
İlk sene 1200 tl ödedim
Bu sene 1500 tl
10 gebelik takibi ve tahliller + doğumu karşılıyor

merhaba sevgili anne adayları size bi sorum olucak ben 10 haftalığım hafif hafif bulantılarm vardı ama idare ediyodum. Kusmam öğürmem fln hiç olmadı ta ki bugune kadar. Sabahtan beri çok kötüydü midem akşam 7den bu saate kadar 4 kere çıkarttım herkesin bu haftalarda azalmaya başlar benm bugun başladı normal değil dimi başka bişe mi var acaba üşüttüm mü diye düşünmeden edemedim bide sizlerin fikrini alıyım dedim

Geç başlamış ama umarım geçici bişeydir
Benim 5. Hafta başladı :(
5 haftadır çekiyorum

Bende öğürmeler başladı sabah çok kötüydüm. Ama çıkaramadım çıkacak bişey yoktu çünkü. Gözümden yaş geldi. Ağzımdaki şu tat gitse çok iyi olucam ama ne açken ne tokken gitmiyor kurban olduğum

Metal tadı mı?
Bende de şeker tadı var nefret ediyorum su bile şekerli gibi geliyo
Ama her gün olmuyor bi gelip gidiyor
Tükürük salgısı çok arttı ama o da tatlı :(

Bebek veya değil insan yine de mutlu oluyor canım ya :) özlemişim bu hissi :KK68:
İşte evet aslında söylemek istediğim buydu daha önce anne olanlar bilir inşallah ilk kez anne olacaklarda tadacak bu duyguyu içinde böyle kıpır kıpır kelebek uçuşması ilk etapta sonra ellerini ayaklarını kafasını hissetmen allahım ne büyü bir mucizedir ve insan özlüyor o duyguyu:))

İşte evet aslında söylemek istediğim buydu daha önce anne olanlar bilir inşallah ilk kez anne olacaklarda tadacak bu duyguyu içinde böyle kıpır kıpır kelebek uçuşması ilk etapta sonra ellerini ayaklarını kafasını hissetmen allahım ne büyü bir mucizedir ve insan özlüyor o duyguyu:))

Gerçekten çok özel bir duygu 9 ay yetmiyor şöyle 3 yıl filan sürse ne güzel olur :D ama tabi ikinci trimester :P

merhaba sevgili anne adayları size bi sorum olucak ben 10 haftalığım hafif hafif bulantılarm vardı ama idare ediyodum. Kusmam öğürmem fln hiç olmadı ta ki bugune kadar. Sabahtan beri çok kötüydü midem akşam 7den bu saate kadar 4 kere çıkarttım herkesin bu haftalarda azalmaya başlar benm bugun başladı normal değil dimi başka bişe mi var acaba üşüttüm mü diye düşünmeden edemedim bide sizlerin fikrini alıyım dedim
Canım benim doktorum 16. Haftaya kadar kusarsın normal dedi.

Canım normal can çekmesi neyse de aserince çok fena oluyor yani onu yemezsen ölecekmis gibi... Tadı kokusu burnuna geliyor ondan başka birşey dusunemiyorsun. Oğlumda bir defa olmuştu oturup aglamistim o şeyi yiyene kadar. Sonra da parası olmayıp yiyemeyen hamileler ne yapıyor diye oturup bir de onlara ağladım :KK70:
Anladım canım. Ama mesela bana her gördüğünden tat diyorlar ama benim canım istemiyor. Tatmazsam bir şey olmaz demi? Senin canın değil bebeğin canı ister diyorlar

Ay kızlar çok kötü oldum ben. Bugün kendimi yormadan temizlik yaptım evi silip süpürdüm vs. Eşimin kuzeni gelecekti kahve içmeye. Sonra dediler yarın kahvaltıya geliriz, iyi tamam dedim. Saat olmuş 5 kahveye gelicez dediler. Üstüne ablam geldi iki çocuğuyla. Kayınvalidem arıyor geleceklermi kahveye oturmaya diye. Uzaktan geldiler ve öyle sade kahveyle olmaz asla bunuda biliyor. Bi yardıma geliyim bi çeşit yapıyım asla demiyo. Eşim aradı sonra geliceklermiş gel yardım et biraz kıza yazık dedi. Sağolsun geldi yardım etmek hak getire misafirler gelmeden yemek yedi oturdu o sırada ablam gitti (o da uzaktan geliyo ama istanbul içinde o da) misafirler geldi, misafir kadın kalktı herşeye yardım etti ablam dayanamadı geri geldi oturmaya. ayağına çayını ikinci servisini istedi çok utandım ya. Hastalığımı o da biliyor gelen misafirde.. şuan belim ve karnımın alt tarafı ağırıyo. İlk defa bukadar net bi ağrı çekiyorum:KK43: ve gerçekten ablamın yaptığından utandım ya...
Canım sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez. Misafir kabul etmek zorunda değilsin. Ben 3 aydır eve misafir çağırmayı bırak doğru düzgün evi bile temizlemedim. Bebeğimden önemli değil kimse.

Günaydın arkadaşlar sağlık ocağı 8 haftalık gebe olduğunda kaydını yaptırmaya gel muhakkak takibine başlıcaz demişti hafta içi gidicem artık 9 oldum siz kaydoldunuz mu?
Ben oldum canım. Kan tahlili yapiyorlar kilo tansiyon yaş kaydediyorlar ve tetanoz aşısı icin gün veriyorlar.

Eki Görüntüle 2139026 Bişi dicem ama dalga geçmeyin:)) iki tane kızım var çok şükür. Bı beneğime hamilelik düşündüğümde eşime dedim ki “ bu sefer bütün yöntemleri uygulayacağım. Çin takvimi, yumurtlama zamanı vs. Takdir Allahın. Hayırlısını versin, ama gönlümden geçen bu sefer erkek olması”. Ona göre yaptım çooocuuumu:)) bu sene ocak şubat mart nisan erkek gösteriyodu bende. Vallaha artık birinde tuttururuz heralde dedim. Ve şükür İlkinde tuttu. Ocağı boş geçmiştik Rabbim hayırlı evlat versin, gönlümüzdeki de hakkımızda hayırlı olsun inşaAllah.
Bu da dünden benim bebeemm

Allah bağışlasın evlatlarınızı. Bende de iki oğlan var; illaki bi kız aşkı var içimde. Hayırlısı bakalım. Özel bi deneme olmadı ama beklentinizi anlayabiliyorum. Allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin, gönlünüze göre versin.

Ben oldum canım. Kan tahlili yapiyorlar kilo tansiyon yaş kaydediyorlar ve tetanoz aşısı icin gün veriyorlar.
Bu hafta içi kayıt yaptırmaya gideceğim nasipse.Ve ilk söyleyeceğim şey; tetenoz aşısı kesinlikle olmam, boşuna gün vermeyin. Yoksa kayıt falan yaptırmam. Bakalım ne olacak.

Anladım canım. Ama mesela bana her gördüğünden tat diyorlar ama benim canım istemiyor. Tatmazsam bir şey olmaz demi? Senin canın değil bebeğin canı ister diyorlar

Bazen o an istemese de sonradan aklına düşebiliyor garanti olsun diye az da olsa tadına bak bence de canım. Ama asıl mesele emzirirken oluyor cunku canın çekip de yemezsen göğsün sisiyor offf öyle bir acı olamaz :(

Bazen o an istemese de sonradan aklına düşebiliyor garanti olsun diye az da olsa tadına bak bence de canım. Ama asıl mesele emzirirken oluyor cunku canın çekip de yemezsen göğsün sisiyor offf öyle bir acı olamaz :KK43:
Peki bir de bacak bacak üstüne atmayın diyorlar o ne kadar doğru?

Back