2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Peki bir de bacak bacak üstüne atmayın diyorlar o ne kadar doğru?

Onu ilk defa duydum hamileyken ne zararı varmis ki? Ben bacaktaki damara zarar verdiği için genel olarak bacak bacak ustune atmamak gerek diye duymuştum ama...

Çay getir götüründen ayakta durmaktan oldu canım ya. 7 gibi geldiler bu saatte gittiler o_O üzülüyorum çünkü ben canı tatlı bi insan değilim riskim olduğu halde bile hala yatıp ay ben onu yapamam bunu yapamam demiyorum. Bana kendini kolla diyolar ama enayi yerine koyuyolar. Keşke diyorum ay yapamam ay edemem diyebilenlerden olsam. Arkadaşım yapıyo ve ondan iyisi yok. Ben enayiyim sanki ya sinirlerim bozuldu. :bicak:
Ben senin yerinde olsaydim hayatta yapmazdim Allah korusun cocuguna bisry olsaydi kimsenin umrnda olmaz yine senin canin yanar. Hic bisey ondan önemli degil o senin canindan parca. Kayinvalidemler gelecegi zaman ben diyorum mutfaga giremem midem bulaniyo diyorum halbuki mide bulantim yok ama yoramam kendimi. Biraz bu hayatta bencil olmakta fayds var ozellikle hamileysen

Günaydın arkadaşlar sağlık ocağı 8 haftalık gebe olduğunda kaydını yaptırmaya gel muhakkak takibine başlıcaz demişti hafta içi gidicem artık 9 oldum siz kaydoldunuz mu?
Ben 6 haftalıkken doktorun verdiği testleri yaptırmaya gittiğimde ebe kayıt etmişti beni canım. Sonra kalp atışını duyunca ara haber ver demişti ben onu bile unuttum kendi arayıp sordu kayıt aldı
10+1 benim bugün
dün yine serum takıldı iyiydim
Bu sabah ise kalkıp kusmaya devam ettim kaldığım yerde
Böyle çekmeye devam edicem herhalde

Hamile kaldığımda 48 kilo idim şimdi 45.5 falan
Yiyemiyorum
Canım da istemiyor :KK43:
Su bile içemiyorum

Bulantı olmadığı günleri iyi değerlendir bence vücudumuz arada bize iyilik yapıyor :)
Ben de çok korkmuştum 1 gün mide bulantım kesilince
Keşke o günü huzursuzlanmak yerine mutlulukla geçirseydim

Kaç kiloydun?
Ben zayıf bi insanım bi de kilo verince hiç iyi olmadı güçten düştüm
Dün serumuma b ve c vitamini de eklediler

Hayır sgk kapsamındaki herkes
Ama hamilelik için genelde 12 ay bekleme süresi var
Benim 12 ay dolunca hamile kalmam gerekiyordu
İlk sene 1200 tl ödedim
Bu sene 1500 tl
10 gebelik takibi ve tahliller + doğumu karşılıyor

Geç başlamış ama umarım geçici bişeydir
Benim 5. Hafta başladı :KK43:
5 haftadır çekiyorum

Metal tadı mı?
Bende de şeker tadı var nefret ediyorum su bile şekerli gibi geliyo
Ama her gün olmuyor bi gelip gidiyor
Tükürük salgısı çok arttı ama o da tatlı :KK43:
Evet canım metal tadı sürekli geliyor. Ve karnım açken aşırı derece de tükürük salgılıyorum yutuyorum onu farkettim öyle olunca daha da bulanıyo midem
Canım sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez. Misafir kabul etmek zorunda değilsin. Ben 3 aydır eve misafir çağırmayı bırak doğru düzgün evi bile temizlemedim. Bebeğimden önemli değil kimse.
Canım ben kendim kabul etmedim ki. Emrivakiler sağolsunlar. Geçen hafta eşim süpürüp silmişti sağolsun, dün mecbur ben yaptım ama belim çok ağrıdı gece
Ben senin yerinde olsaydim hayatta yapmazdim Allah korusun cocuguna bisry olsaydi kimsenin umrnda olmaz yine senin canin yanar. Hic bisey ondan önemli degil o senin canindan parca. Kayinvalidemler gelecegi zaman ben diyorum mutfaga giremem midem bulaniyo diyorum halbuki mide bulantim yok ama yoramam kendimi. Biraz bu hayatta bencil olmakta fayds var ozellikle hamileysen
Benimki daha çok bencillik hakediyoda susuyorum yinede. Hasta olduğumu bile bile yemeği gel bizde ye demeyen bi kadın, üstüne birde fırsat buldukça gelir bende yerler diğer oğluyla. Ama sağolsun dün servis yaptı, kendi ablam yerinden kalkmadı. Sanırım artık kendimi aptal yerine koydurtmaktan vazgeçmem lazım. Eşim gel yardım et hasta bilmiyomusun demeseydi akşam sadece gelir yiyeceğini yer giderdi. Hoş biraz erken geldi onda da oturdu ablamla sohbet etti yine bana faydası olmadı yani

Ya kızlar benim salı gününden beri baş ağrım geçmiyo. Uyuyorum ağrıyla uyanıyorum ağrıyla. Ne yapıcam, migrenim tutarsa ne yaparım diye korkuyorum :KK43:

Kaç kiloydun?
Ben zayıf bi insanım bi de kilo verince hiç iyi olmadı güçten düştüm
Dün serumuma b ve c vitamini de eklediler
73 kilo ile hamile kaldım şu an 66 kiloyum yarım kilo daha vermişim. Boyum 1.70.

2-3 gündür ben de kusmuyodum. 1 saat önce kustum ve midem bulanıyor. Moralim bozuldu eşimle gezmeye çıkacaktık.

Günaydın arkadaşlar sağlık ocağı 8 haftalık gebe olduğunda kaydını yaptırmaya gel muhakkak takibine başlıcaz demişti hafta içi gidicem artık 9 oldum siz kaydoldunuz mu?
Ben kaydoldum. Ara sira ilac yazdirmaya gidiyorum. Aile hekimim kalp atislari duyuldu mu diye sordu. Ondan sonra gebelik izlem acildi. 35 yas ustu riskli gebelikn sayildigi icin mutlaka saglik bakanligi takip edilmesini istiyormus.

Canım sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez. Misafir kabul etmek zorunda değilsin. Ben 3 aydır eve misafir çağırmayı bırak doğru düzgün evi bile temizlemedim. Bebeğimden önemli değil kimse.
Ben annemgile gittiydim 2-3 hafta :) evi de p...k götürmüş :) geçen bi toz alıp süpürdüm ertesi gün belim tutuldu.

20 ve 24. Haftalarda asi olmak gerektigini soylediler banada. Kayit yaptirin bence

Kayıt yapmazsak nolur ki?
Hiç bi fikrim yok. Ayda 1 falan çağırıp takip yapıyorlarmış birde doğum sonrası bebeğin aşısı kaydı boyu kilosu için falan da illa gidilecek.
Ben 6. Haftada grip olmuştum oyuzden gitmiştim doktor kayıt olman gerekiyor dedi. Kalp atışını duyunca gidip kayıt yaptırdım.

Back