tatlım zofer diye bir ilaç var seruma ondan katıyorlar. Normal serum bağlatmak pek akıl karı değil. Çünkü bi işe yaramıyor. Ama bu ilaç 3-4 gün idare ediyor. Ablam ikiz gebelik geçirdi. 3 günde bir bulantıları geçene kadar gidip devlette yaptırdı bunu. Hiç bişey olmyor. Zaten doktoru tavsiye etmişti. Adamda Baya prof falan. O yüzden böyle çekeceğine git yaptır.Kaderdaşlarım ben de bitik durumdayım
Yani böyle olacağımı bilsem gerçekten hamileliği asla asla düşünmezdim
Evim darmadağın
Eşimin yüzüne bakamıyorum bile kendi derdimden
Dün gece ilaç aldım saat 10 da ama 2 de bir uyandım ki yok böyle bir bulantı. Zaten 24 saat geçmiyor, bazen hafifliyor sadece
İlaç alınca istifra da edemiyorum
Yarım saat tuvaletin yanında oturdum
Yediğim içtiğim hiçbir şey işe yaramıyor
Kilo vermeye devam ediyorum, artık çok halsizim.
Doktora gidip serum taktırmak falan istemeli miyim sizce?
Hayattan bir gram zevk almıyorum.
Ben dayanamıycam galibabugün 9+0
5 ten beri bulantı var 6 dan itibaren de kusma başladı her gün 3-4-5 kere.
Canım bende de 1 kere oldu kendimi yedim ama meğer fırtına öncesi sessizlikmiş
Keşke o günün keyfini çıkarsaydım
Bir sonraki gün iki katı şiddetle devam etti çünkü
Seruma zofer enjekte ettirmediğiniz sürece geçmiyor. Aynı şeyi bende yaşadım. Bi fayda etmedi. Ama zofer 3-4 gün idare ediyor.Bende aynı durumda doktora Ağlayarak gittim serum taktı ama o günlük işe yaradı sonra yine aynı hergün de serum taktıramam hergün hastaneye gidemem evde küçük kızım var çekiyorum malesef bugün kandil Allah ım tez zamanda geçirsin bu durumu hepimiz için
Ilkinde de oldu benim en geç 20.haftaya geçiyor hatta o kadar sürmüyor herkeste benim annemde böyleymiş malesef genetik bizimki aslında bu hormonlarımızın iyi çalıştığını gösteriyor ama bazen insan çalışmasa bundan iyi diyor Allah yardımcımız olsunİlkinde de olmuş muydu?
Çevremdeki kimsede olmadı böylesi. Annem falan da yaşamamış. Eşim bile başta abartıyorum naz yapıyorum falan sanıyordu.
Şimdi de korkuyor neden böyle oluyor diye. Bi tek sizi biliyorum işte burada bile kaç kadınız çok az kişi bu kadar yoğun geçiriyor galiba
Insallah canim sagolSorun yoktur inşallah merak etme, daha dün yazmıştı bi arkadaş başlarda hep kanaması olmuş ama simdi iyiymis. Haberdar et bizi de.
Insallah canim sorun cikmaz. SagolCanım kan gelmediği sürece korkmayın diyorlar hep hafif lekelenmeler olabilirmiş tabi doktora sor ve için rahatlasın inşallah hiç bi sorun çıkmaz
tatlım zofer diye bir ilaç var seruma ondan katıyorlar. Normal serum bağlatmak pek akıl karı değil. Çünkü bi işe yaramıyor. Ama bu ilaç 3-4 gün idare ediyor. Ablam ikiz gebelik geçirdi. 3 günde bir bulantıları geçene kadar gidip devlette yaptırdı bunu. Hiç bişey olmyor. Zaten doktoru tavsiye etmişti. Adamda Baya prof falan. O yüzden böyle çekeceğine git yaptır.
Ilkinde de oldu benim en geç 20.haftaya geçiyor hatta o kadar sürmüyor herkeste benim annemde böyleymiş malesef genetik bizimki aslında bu hormonlarımızın iyi çalıştığını gösteriyor ama bazen insan çalışmasa bundan iyi diyor Allah yardımcımız olsun
Zofer vardı diye biliyorum ama ben sadece o gün yiyebildim diğer gün malesef aynıydımSeruma zofer enjekte ettirmediğiniz sürece geçmiyor. Aynı şeyi bende yaşadım. Bi fayda etmedi. Ama zofer 3-4 gün idare ediyor.
Günde 4ün üstünde kusma oluyorsa ve su içilemiyorsa serum kesinlikle takılır hatta yatış bile yapılır canım. Doktoruna söylemelisin kesinlikle.Kaderdaşlarım ben de bitik durumdayım
Yani böyle olacağımı bilsem gerçekten hamileliği asla asla düşünmezdim
Evim darmadağın
Eşimin yüzüne bakamıyorum bile kendi derdimden
Dün gece ilaç aldım saat 10 da ama 2 de bir uyandım ki yok böyle bir bulantı. Zaten 24 saat geçmiyor, bazen hafifliyor sadece
İlaç alınca istifra da edemiyorum
Yarım saat tuvaletin yanında oturdum
Yediğim içtiğim hiçbir şey işe yaramıyor
Kilo vermeye devam ediyorum, artık çok halsizim.
Doktora gidip serum taktırmak falan istemeli miyim sizce?
Hayattan bir gram zevk almıyorum.
Ben dayanamıycam galibabugün 9+0
5 ten beri bulantı var 6 dan itibaren de kusma başladı her gün 3-4-5 kere.
Aslında cesaret etmedim korunurken oldu aldırmak da istemedim Nasılsa Kızımın bir kardeşi olacak aradan çıksın dedim ama bunla bende defteri kapatıyorum 3.yü kaldıracak psikolojim yokİyi cesaret etmişsin o zaman ilkinden sonra :)
Ben çocuk defterini kapatırım gibi geliyor. 20. Haftaya daha çoooook var ben 12 de geçer diye ümit ediyorum.
Anneannem ve annemde olmamış. Başka da kime çektim bilemiyorum. Ne hormonmuş maşallah.inşllah en kısa zamanda atlatırız bu zor günleri sağlıkla
Yaptırmanda fayda var çünkü vücut bi zaman sonra gerçekten susuz ve vitaminsiz kalıyor. Buda bebeği tehlikeye sokabiliyor. Dikkat et canım.Doktor ilaçlı serum derken bunu diyordu galiba
İşte ben dayanayım sabredeyim dedikçe kötüye gidiş devam ediyor. 46.0 kiloya düşmüşüm bunun altı da artık fena bi durum benim için
İdeal kilomun altı olur.
Tamam arkadaşlar sağolun bugün böyle bişey yaptırsam haftasonu idare eder belki rahatlarım
Idrara ve kana bakıyorlar Dediğiniz gibi elektrolit dengesi bozulmuşsa idrarda ketom varsa yatırıyorlar bende yoktu ama onlar 4-5kez kusuyorum ben şuan bile 2olduGünde 4ün üstünde kusma oluyorsa ve su içilemiyorsa serum kesinlikle takılır hatta yatış bile yapılır canım. Doktoruna söylemelisin kesinlikle.
Normal serum da gayet akıl karı. Su içemeyen hamileler için yüzde 1000 şart. Ben gittiğimde iki adet 1 lt lik serum takıyolar ve tekinde mide bulantısı ilacı olmuş oluyor. Ki benim doktorum seni hastsneye yatırayım ama sanma bulantılar için kaybettiğin besinler ve sıvı kaybı için demişti. Son gittiğimde de yatmak istedim su içebiliyorsan ve 4ten fazla kusmuyosan gerek yok dedi.tatlım zofer diye bir ilaç var seruma ondan katıyorlar. Normal serum bağlatmak pek akıl karı değil. Çünkü bi işe yaramıyor. Ama bu ilaç 3-4 gün idare ediyor. Ablam ikiz gebelik geçirdi. 3 günde bir bulantıları geçene kadar gidip devlette yaptırdı bunu. Hiç bişey olmyor. Zaten doktoru tavsiye etmişti. Adamda Baya prof falan. O yüzden böyle çekeceğine git yaptır.
Şaşırdım canım. Halbuki zofer ağır kanser hastalarına kemoterapiden sonra verilir. Aslında ağır mide bulantılarını uzun süreli geçirir. Sana nası fayda etmedi acaba.Zofer vardı diye biliyorum ama ben sadece o gün yiyebildim diğer gün malesef aynıydım
Bir de bu günlerce devam ediyorsa yatırılır işte. Dengesiz bi kusmayıp bi gün 4 kez kusmuşsan da sadece serum takılır.Idrara ve kana bakıyorlar Dediğiniz gibi elektrolit dengesi bozulmuşsa idrarda ketom varsa yatırıyorlar bende yoktu ama onlar 4-5kez kusuyorum ben şuan bile 2oldu
Akıl karı değil derken bulantılar için dedim. Yoksa kaybettiğin suyu tabiki o şekilde temin edebiliyorsun. Ama özellikle bulantıların kesilsin diye gidiyorsan ilaçsız serum bi işe yaramıyor.Normal serum da gayet akıl karı. Su içemeyen hamileler için yüzde 1000 şart. Ben gittiğimde iki adet 1 lt lik serum takıyolar ve tekinde mide bulantısı ilacı olmuş oluyor. Ki benim doktorum seni hastsneye yatırayım ama sanma bulantılar için kaybettiğin besinler ve sıvı kaybı için demişti. Son gittiğimde de yatmak istedim su içebiliyorsan ve 4ten fazla kusmuyosan gerek yok dedi.
Sadece o günlük etti o gün güzel yedim içtim sonraki gün yine kustum ama bana doğum kontrol hapı bile bulantı yapıyor belki hormonlara tepkim çabuktur bilemiyorumŞaşırdım canım. Halbuki zofer ağır kanser hastalarına kemoterapiden sonra verilir. Aslında ağır mide bulantılarını uzun süreli geçirir. Sana nası fayda etmedi acaba.
olabilir canım Allah yardımcın olsun. Zor vallahi ama inşallah bi an önce hafifler.Sadece o günlük etti o gün güzel yedim içtim sonraki gün yine kustum ama bana doğum kontrol hapı bile bulantı yapıyor belki hormonlara tepkim çabuktur bilemiyorum
Allah korusun kuzum benim de bugün bulantım yok ama ağlıyorum sürekli inşallah bişey olmamıştır yavrularımıza inşallah sen ne zaman gideceksin kontroleayyy bugün bulantım yok telaş yaptım ben. Bişey olmuş olmasın Allah korusun. Korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?