• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Internetten baktım da 2. 3. Trimesterde başlıyor yazıyor 13. Hafta falan başlaması lazimken bende 10. Hafta başladı ve baya şiddetli. Kalça kırığına yolaçabilir falan da yazıyor bilemedim korktum biraz doğrusu.
Benim şu an yok. Dün vardı geçti bugün. Kalça kırığına nasıl sebep oluyormuş ki minicik bebek? Benim de 9. Hafta bitti 10. Haftama başladım bugün.

aynen benim de sağ kalçam çok kötü ağrıyor. sebebi nedir acaba? her gün de yürüyorum hareketsiz de değilim ama bilemedim. bıçak gibi saplanıyor bazen.
İlk hamileliğimde ben de çok çektim bu ağrılardan öyle ki ayağımın üzerine basamıyordum, yürüyemeden bir ara, şimdi düşünüyorum da ne zor günlerdi. Bebeğin ağırlığı ve duruşuyle alakalıymış. Ağırlık artıkça sanırım bacak sinirlerine baskı yapıyormuş. Ara ara yaşadım çok fenaydı.
Şu an içimi de karın büyüklüğüyle uğraşıyorum. İnanılmaz bir şişkinlik var kıyafetlerim olmuyor. İlk hamileliğimde 20. Hafta da dahi pantolonlarımı rahatlıkla giyiyordum. Şu an 8. Haftaya gireceğim pantolonlarım zor oluyor. Canım baya sıkılıyor bu duruma. Ağzımın hiç tadı Yok ve kendimi hep halsiz hissediyorum. İki hamilelik arasındaki bu kadar fark olur mu gerçekten anlayamadım.hakkımızda hayırlısı sağlıkla kucağımıza alalım hepsi geçer inşallah.

İlk hamileliğimde ben de çok çektim bu ağrılardan öyle ki ayağımın üzerine basamıyordum, yürüyemeden bir ara, şimdi düşünüyorum da ne zor günlerdi. Bebeğin ağırlığı ve duruşuyle alakalıymış. Ağırlık artıkça sanırım bacak sinirlerine baskı yapıyormuş. Ara ara yaşadım çok fenaydı.
Şu an içimi de karın büyüklüğüyle uğraşıyorum. İnanılmaz bir şişkinlik var kıyafetlerim olmuyor. İlk hamileliğimde 20. Hafta da dahi pantolonlarımı rahatlıkla giyiyordum. Şu an 8. Haftaya gireceğim pantolonlarım zor oluyor. Canım baya sıkılıyor bu duruma. Ağzımın hiç tadı Yok ve kendimi hep halsiz hissediyorum. İki hamilelik arasındaki bu kadar fark olur mu gerçekten anlayamadım.hakkımızda hayırlısı sağlıkla kucağımıza alalım hepsi geçer inşallah.

benim ilk gebeliğim olduğu için çok yorum yapamıyorum. ama ablamın ilk gebeliğinde ödem oluşmuştu ve sonlara doğru davul gibi gezdi. çok stresliydi işi yoktu, evdeydi falan.
ikinci gebeliğinde ise gayet rahattı. çok kilo almadı. doğum yaptıktan sonra hemen verdi kilolarını. son iki senedir de spora gidiyor zaten, kaslandı filan genç kız gibi aynı.
o yüzden şişlik, kilo çok problem yaptığım şeyler değil benim sonuçta geçici bir süre. sanırım bol su ve yürüyüş yararlı olur.

Canım canım benimm yaşadıkların çok hüzünlendirdi beni. kıyamam neler yaşamışsın. :KK43: Bak ama ne güzel miniğini duymuşşun. Bu tüm yaşadıklarını unuttursun sana. dualarım seninle. sağlıkla al meleğini inşallah kucağına.
Ben iyiyim canım sağol çok güzel yazmışsın. pıhmtılaşma sorunun var mı test yapalım demişti doktırum 15 gün önce (kalbi duran bebeğim olduğu için daha önceden.) dün onların da sonucu çıkmış. orta seviye pozitif çıktı. Beliki bir önceki düşüğüm ondan oldu. ha bir daha düşünür müyüm sanırım kapattık defteri.ki biz ne zaman karar versek o ay hamile kaldım.Eminim yine bir dahaki ay istesek yine kalacağım. Ama gelişmiyo bebelerim. Biz eşimle bu defa son diyerek bu işe karar vermiştik. Dün de bu da olmadıysa olmuyordur zorlamaya gerek yok dedi. sen çok yıpranıyorsun , kıyamıyorum sana, inan ben de sessizce yıpranıyorum dedi. Bu beni mahvetti. ona çok ağladım.
Canım benimde 1 kimyasal 1de 8 haftalıkken kalbi durmuştu. bendede pıhtılaşma bozukluğu varmış 3. Gebeligimde clexan iğne kullandım ve bebeğim sağlıklı bi şekilde dünyaya geldi çok şükür. şimdi yine kullanıyorum sorunun belli olmuş bence pes etmeyin. Ilerde bebeğin dünyaya geldiği zaman bu kadar uzuldugune yiprandigina pişman olacaksın inan herşeyin bi nedeni var allah doğru zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin

Amin canı. tabi zaman herşeyin ilacı. şimdi kafalarımız bir dünya . yalnız bişey kafama takıldı. araştıracağım doktora sormadım. bilgim de yok. bu kan pıhtılaşmasının gebeliğindışında bize bir zamarı yok mu?
Gebelikte kanin pihtilasmaya meyli artiyor,Rahimdeki damarlarda ince pihtidan dolayi kan bebege tam ulasamiyor ve beslenemiyor bebek o yuzden gelisemiyor demisti.uc tane dusugum olmustu benimde. Sonra hamileligim boyunca ve hatta dogumdan sonra iki hafta daha kullandim igneyi. Cok sukur bebisime kavustum.dedigin gibi bizimde cok sukur hamile kalmada sikintim yoktu devami gelmiyordu.en fazla 7.haftaya ulasmistik.Rabbim insaallah en kisa zamanda saglikli bir bebis nasip etsin.sikintiyi bildikten sonra cozumu var canim

Günaydın kızlar aranızda kalça ağrısı yaşayan var mı? Bende birkaç gündür acayip ağrıyor önceden kalçanın tam orta birleşim yeri ağrıyordu dün sağ bacağıma da vurmaya başladı zor yürüyorum.
Ben de çok oluyor canım özellikle çok oturduğumda yada ayakta çok kaldigimda. Aynen dediğin gibi oluyor

kızlar benim da kuyruk kemiğim iki hafta önceye kadar acayip batiyordu yürüyemiyordum kendiliğinden gecti

Valla ne cok deetliyiz kizlar hee bi yerde okumustym hamilelik hsstalik degildir diye biz baya komalik haasta olduk iyi gunleeimiz kizlar bebisler dogsun bak daha bize neler etcekler
Heh ağzımdan aldin :) en guzel günleriniz yahu tadını çıkarın. Sinemaya gidin, bol bol hamilelik ve bebek bakimi ile ilgili kitap okuyun izleyin. Çok nazlı gördüm herkesi :) kalcaniz da agriyacak taa kuyruk sokumuna kadar batacak otururken bir hihhh cekeceksiniz bulananlarin cogu ben dahil anca 20.hafta da rahatlayacak. Cok az şanslısı daha erken kurtulacak. Bebek hareket edince kasilacak karniniz gerilecek oturdugunuz yerde kalakalacaksınız. Burdan isim telasina düşülecek hepimiz birbirimize isim soracagiz :) ve sonra cocuk dunyaya gelecek diyeceksiniz ki hamilelik hicmis ben ne nazlanmisim esamesi okunmayacak nazinizin :) sabahlara kadar uyumayacaksiniz hem de rahat 2 yıl...emmeyecek reddedecek meme tutamayacak saclar dağınık evden cikamamis ,markete girince kendinizi sosyallestim sayacaksınız. Cantaniz degisecek her yanınızdan bez emzik biberon çıkacak. Ay ben tasiyamam dediğiniz seyleri unutacaksınız yeri gelecek kucakta bebek diger elde bebek arabasi sirtta canta ile merdiven tırmanacaksınız.atesi cikacak basinda hic uyumadan sabahi edeceksiniz... Disinizi fırçaladiginizi unutup yine fircalayacaksiniz. Herseyi tam derken cayir cayir aglayacak Allahim ne oldu ne eksik diye kendinizi acilde bulacaksiniz. Sonuc gaz :) Sonra bitmeyecek es dost herkes bir laf edecek ac bu , huysuz bu, sütün yetiyormu , sen mama ver buna, corap tak diyecek imdaaaatttt diyeceksiniz :) Sallanmasin alismasin diyeceksiniz bir bakmisiniz anneniz ya da kayinvalideniz caktirmadan cocugu almis sallıyor tartışacaksınız :) cocugu ben büyütecem diye manyak olacaksınız herkesten kaçırıp sonra bir bakacaksiniz pil bitmis kendinizi aglarken anneeeee nolur 1 saat bak uyuyayım derken bulacaksınız :) ama kokusu sesi bunların hepsini silecek.... Uyurken nefesini dinleyeceksiniz uykuda ozleyeceksiniz... Zaman hizla gececek anne deyince eriyeceksiniz... Canlar hazir olun demem o ki bunlar çok özel günler takılmayın hic birseye

Heh ağzımdan aldin :) en guzel günleriniz yahu tadını çıkarın. Sinemaya gidin, bol bol hamilelik ve bebek bakimi ile ilgili kitap okuyun izleyin. Çok nazlı gördüm herkesi :) kalcaniz da agriyacak taa kuyruk sokumuna kadar batacak otururken bir hihhh cekeceksiniz bulananlarin cogu ben dahil anca 20.hafta da rahatlayacak. Cok az şanslısı daha erken kurtulacak. Bebek hareket edince kasilacak karniniz gerilecek oturdugunuz yerde kalakalacaksınız. Burdan isim telasina düşülecek hepimiz birbirimize isim soracagiz :) ve sonra cocuk dunyaya gelecek diyeceksiniz ki hamilelik hicmis ben ne nazlanmisim esamesi okunmayacak nazinizin :) sabahlara kadar uyumayacaksiniz hem de rahat 2 yıl...emmeyecek reddedecek meme tutamayacak saclar dağınık evden cikamamis ,markete girince kendinizi sosyallestim sayacaksınız. Cantaniz degisecek her yanınızdan bez emzik biberon çıkacak. Ay ben tasiyamam dediğiniz seyleri unutacaksınız yeri gelecek kucakta bebek diger elde bebek arabasi sirtta canta ile merdiven tırmanacaksınız.atesi cikacak basinda hic uyumadan sabahi edeceksiniz... Disinizi fırçaladiginizi unutup yine fircalayacaksiniz. Herseyi tam derken cayir cayir aglayacak Allahim ne oldu ne eksik diye kendinizi acilde bulacaksiniz. Sonuc gaz :) Sonra bitmeyecek es dost herkes bir laf edecek ac bu , huysuz bu, sütün yetiyormu , sen mama ver buna, corap tak diyecek imdaaaatttt diyeceksiniz :) Sallanmasin alismasin diyeceksiniz bir bakmisiniz anneniz ya da kayinvalideniz caktirmadan cocugu almis sallıyor tartışacaksınız :) cocugu ben büyütecem diye manyak olacaksınız herkesten kaçırıp sonra bir bakacaksiniz pil bitmis kendinizi aglarken anneeeee nolur 1 saat bak uyuyayım derken bulacaksınız :) ama kokusu sesi bunların hepsini silecek.... Uyurken nefesini dinleyeceksiniz uykuda ozleyeceksiniz... Zaman hizla gececek anne deyince eriyeceksiniz... Canlar hazir olun demem o ki bunlar çok özel günler takılmayın hic birseye
Sana yeminle agladim okurken kendimi gordum bunlari zaten ben yasiyorum daha biri bitmemisken yeni bi macera milkwtin icinde okurken agladim cay halime diye ama sonu gibi o kokulari helekii anne deyisleri yokmu offff offff

Ayy hayırlısıyla gelsin o günler

Back