Masallah kuzucuga demekki her cocuk baska bizimki yuruyor yasina girmeden yurudu ama dil gelisimi pek iyi deil cok az kelimeleri warBenim oğlum da yürümüyor henüz. Daha yürüyen yok anlaşılan, demek ki normal olan bu kızlar :) 10 ayda yürüyenler erkenci olabilir. Her çocuğun gelişimi başka.
Dil konusunda da bizim doktor 12. ayda 5 kelime söylemesini bekleriz demişti. Bizimki maşallah dilde baya hızlı çıktı. 13,5 aylık şu anda. Anne,baba,abla, abi,meme,mama, dede,deniz(kendi ismi), ece, çiş, kuş, bal, araba, Atatürk diyor şu anda. Aslında her söylediğimizi tekrar ediyor kendince de ,bunları çok net söylüyor. Hayvan seslerini taklit ediyor. Kedi, köpek, eşek, inek, kuzu, kuş , horoz, tavuk vs.
Gittikçe daha keyifli hale geliyor iletişim kurarak oynamak :)
Profil fotoğrafınıza bayıldımmGünaydın canlar bizim Yusuf daha 2 haftadır yürüyor (abisi 10 aylık yürümüştü bu tembel çıktı)
Su, anne, gel, dede, meme, cici ve Allah diyor
En sevdiği şey dolapları, çekmeceleri karıştırmak bir de beni ısırmak
Woolnat kolsuz çok kızım emerek uyuduğu için çok terliyordu şimdi hafif bir terleme olsa bile çabuk kuruyor. sabah kalktığında terlli olmuyor. 1-2 yaş bedenini aldım. 80 santim 1 metre arasında değişiyor bedeni ama rahat 3 yıl giyer. Bence bu uyku tulumunun tek dezavantajı ayaklarının açıkta kalması çorap giydirerek yatırmayı çok sevmiyorum ayaklar açıkta kalınca da üşüyebiliyor büyük bir çorap giydirmek de buldum çözümüKızlar uyku tulumu kullanıyor musunuz? ben ebebekten 1 tog uyku tulumu aldım,odamız 21-22 derece oluyor ama yine de çok terliyor. içine uzun kollu body üzerine uzun kollu tulum giydiriyorum. Bu sefer de üşür diye endişe ediyorum.
Siz neler yapıyorsunuz, tavsiyeniz nedir?
Teşekkür ederim. Woolnatı öneriyorsun yani ? içine uzun kollu body mi giydiriyorsun sadece?Woolnat kolsuz çok kızım emerek uyuduğu için çok terliyordu şimdi hafif bir terleme olsa bile çabuk kuruyor. sabah kalktığında terlli olmuyor. 1-2 yaş bedenini aldım. 80 santim 1 metre arasında değişiyor bedeni ama rahat 3 yıl giyer. Bence bu uyku tulumunun tek dezavantajı ayaklarının açıkta kalması çorap giydirerek yatırmayı çok sevmiyorum ayaklar açıkta kalınca da üşüyebiliyor büyük bir çorap giydirmek de buldum çözümü
Bende lc waikikiden 1,6 tog luk aldım uyku tulumunu bizim odamızda 22 derece civarında oluyo ama hiç sevemedim bir iki kereden sonra giydirmedim de. Kitapçığa göre altına kısa kollu body giydirerek yatırmak lazm ama yüzü elleri buz gibi olmuştu. İçine ince uzun kol ve tayt giydirdiğimde de çok terledi. Bende vazgeçtim giydirmekten biraz havalar ılındığında kısa kollu ile giydiririm dedimKızlar uyku tulumu kullanıyor musunuz? ben ebebekten 1 tog uyku tulumu aldım,odamız 21-22 derece oluyor ama yine de çok terliyor. içine uzun kollu body üzerine uzun kollu tulum giydiriyorum. Bu sefer de üşür diye endişe ediyorum.
İçinde termometre ile geliyor oda sıcaklığına göre içine ne giydirmek gerektiği yazıyor kullanışlı oluyor o açıdan termometreyr göre hareket ediyorum genelde ama o da çok sıcak olmadığı için içine normal bir atlet ve pijama takımı giydiriyorumTeşekkür ederim. Woolnatı öneriyorsun yani ? içine uzun kollu body mi giydiriyorsun sadece?
İçinde elyaf katkılı olanlar teri etmediği için ben pamuk ve yün dışında bir şey kullanmak istemiyorum. Sentetik malzemelerden hep kaçtım.Bende lc waikikiden 1,6 tog luk aldım uyku tulumunu bizim odamızda 22 derece civarında oluyo ama hiç sevemedim bir iki kereden sonra giydirmedim de. Kitapçığa göre altına kısa kollu body giydirerek yatırmak lazm ama yüzü elleri buz gibi olmuştu. İçine ince uzun kol ve tayt giydirdiğimde de çok terledi. Bende vazgeçtim giydirmekten biraz havalar ılındığında kısa kollu ile giydiririm dedim
Bikaç kişinin tavsiyesi üzerine aldım ama çok pişman oldum açıkcasıİçinde elyaf katkılı olanlar teri etmediği için ben pamuk ve yün dışında bir şey kullanmak istemiyorum. Sentetik malzemelerden hep kaçtım.
Ben de kullaniyorum cnm lcw ninkini cok memnunum uzerjnde yazana gore ayarlamiyorum kizimin durumuna gore bazentek bir zibinla giydiriorum uzerine ince muslin atiorm yetioBikaç kişinin tavsiyesi üzerine aldım ama çok pişman oldum açıkcası
Kızlar uyku tulumu kullanıyor musunuz? ben ebebekten 1 tog uyku tulumu aldım,odamız 21-22 derece oluyor ama yine de çok terliyor. içine uzun kollu body üzerine uzun kollu tulum giydiriyorum. Bu sefer de üşür diye endişe ediyorum.
Geç çıkması daha iyi bence ilk dişlerini dört aylıkken çıkardı o gün bugündür çekiyoruzMasallahh bizim dha 4 disimiz war bska gelen giden de yok normalde 2 ay aralari die biliorm ama kac aydir yok gelen giden zten 10 bucuk ayda ilk dis cikti ustune bide tek tek cikario ayy vu disler ne dertmis
Evet izmirdeyim memnunuz doktordanİzmir desin sanıyorum. Çocuk doktorundan memnun musun?
Bende woolnat tek katlı kolsuz kullanıyorum oda sıcaklığımız 24/25 siz çift katlı yada uzun kollu woolnat tercih edebilirsiniz.ben çok memnunum çok terleyen bir bebek ama hızlı kuruduğu için daha hiç ıslak kalkmadıKızlar uyku tulumu kullanıyor musunuz? ben ebebekten 1 tog uyku tulumu aldım,odamız 21-22 derece oluyor ama yine de çok terliyor. içine uzun kollu body üzerine uzun kollu tulum giydiriyorum. Bu sefer de üşür diye endişe ediyorum.
Benim kızım yaşından 3 gün önce 1 diş çıkardı yaşını kutladık 15 günde tam 6 diş çıkardı şu an 8.geliyor. Doktorumuz diş genetiktir sizinkilere benzer çıkar demişti, gerçekten eşim gibi çıkardı kızımda... Yürümeyide 11 aylıkken öğrendik. Bende birşey soracağım bir arkadaş fotoğraf çıkarttırmıştı fazla ve ucuza. O İnternetten ni çıkarttırmıştı acaba, kimdi hatırlayamıyorumHepimizin beklentisi farklıyürüyoruz öpücük atıyoruz bir çok şeyi anlıyor bilinçli şekilde anne diyor.amma velakin bizimki 14 aylık dişimiz yok dişler ne alemde bayanlar
Bende üstünde yazana göre giydirdim ama üşüdü canım ya. İçine bikat ince giydirsem ozamanda emerek uyurken terliyo. Ortasını bulamadım şuan vallaBen de kullaniyorum cnm lcw ninkini cok memnunum uzerjnde yazana gore ayarlamiyorum kizimin durumuna gore bazentek bir zibinla giydiriorum uzerine ince muslin atiorm yetio