2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ay okurken gulsem mi aglasam mi bilemedim Allahim yerim onun ayriligini

Sorma canım ya büyüdükçe her gün ayrı macera oluyor
Sütten kestiğimde de 22 aylıktı günlerce memeyi açtırıp öpüp kokladı. Bir keresinde de sarılıp "canım meme özledimmm" demişti

İyi akşamlar kızlar.. bugün alerji tahlilleri yaptırdık sadece inek sütüne orta düzeyde alerjisi çıktı bunu yaparken asıl sorunumuzla karşılaştık igg testi çok düşük geldi ... Dr Aslında çok alerjik bir bebek olmadığını bağışıklık sistemi değeri çok düşük olduğu için yararlı organizmaları düşman olarak görüp tepki verdiğini söyledi ... bizi immunolojiye yönlendirdi belirtilerimiz atopik dermatit, vücutta egzama ( seboroid dermatit) , ve ara sıra vücutta çıkan kızarıklıklardı ( ürtiker) ... aslında şimdiye kadar hiç hasta olmadı , sadece bir kez burun akıntısı , tıkanıklık o da bir gece sürmüştü ... kafam allak bullak oldu , çok üzüldüm (

Canim kimmis o amca bizi de yeşillendir hayrina
Elazığda yaşıyormuş canım ben onun yaptığı kremi kullanan birisinin blogunda yazdığı yazıya denk geldim yazıyı yazan kisiden amcaya ulaştım. Linki atayım siz de bir okuyun isterseniz

Cok gecmis olsun bizim de tahlilde bagisikligi cok dusuk cikti immunolojiye yonlendirdi gittik sorular falan sordu sonrada takip edicez dedi korkulacak bir sey yokmus bebeklerde olurmus dedi

Sagol canim tesekkur ediyorum. Senin krem geldi mi ne kadar odedin? Insalah ise yarar fsydasini görürsün. Kullnadiginda mutlaka yaz sonuclarini

Sütten kestiğimde de 22 aylıktı günlerce memeyi açtırıp öpüp kokladı. Bir keresinde de sarılıp "canım meme özledimmm" demişti
Ayy ben öyle olsam kıyamaz gel em bikere daha derdim yaa kıyamam kuzuma
Nasılsınız canım yakında konuşamadık paşalar nasıl? LezzetliCipetpet sen nasılsın betüş nasıl kuzum. Dr bulabildinizmi, ayşe hoca hala bile cevap vermiyo yaa. İstanbulda bi hastanede göreve başlasa yine ona devam etmek istiyorum ben yinede :/

Sorma canım ya şimdi de tuvalet eğitimine başladık ama ilk günden bayrağı çektim her an camdan aşağı atabilirim kendimi
Hamile olduğum için mecburen sütten kestim kuzum ya o uyuyunca suratına bakıp bakıp ağlıyordum zor günlerdi ikimiz için de

Ben de ayşe hocadan başkasına güvenemiyorum ne yalan söyleyeyim gideceğiz güya ama içime sinmiyor

Senin minnoş napıyor iyi misiniz hepiniz

Ben de kime gideceğiz, nasıl güveneceğim bilmiyorum ya.. Doktor konusunu düşünmek bile istemiyorum açıkcası, öyle içime sinmiş ki Ayşe hoca..

Betül hiç durmuyor son günlerde devamlı ağlıyor. Geceleri de aşırı sık uyanır oldu, gündüz zaten uyumuyor. Sanırım uykusuzluktan benim de gözümde arpacık çıkmış, acıyor... Ay işte öyle bir dokun bin ah işit gibi oldu

Sen nasılsın canım, oğluşun nasıl

Hahaa cok iyi yaa kiyamam e 22 aylik sevgiliden ayrilmak zor olsa gerek isir yerime kolundan

Kızımı tuvalete alıştırmaya çalıştığım ilk gün geldi aklıma korkunç 3.gün neredeyse pes ediyordum getirin bezi geri bağlayım boyutuna geldim ama tabi bağlamadım ben pes etsem o dünden razı çok çok 1 hafta sürüyor sabır

Alerjik bebeklere şifa annelerine sabır dilerim. Çok üzüldüm okudukça sıkıntıları.
aydingelini Büyükçekmece Atirus tanEnder Bey var öneririm. Biz 1 kere gittik gerçi. Yakın diye Kolana gidiyoruz. Ordaki doktorumuzu seviyoruz.
Kızlar bizde de emmede isteksizlik var ; biberonla içtiği ölçeyi de azalttı. 2. Dişimiz yolda artık ona bağlıyorum. Sürekli üstü ıslanıyor ağzından akan suyla üst değiştirip duruyoruz. Abilerine ilgisi çok onları izlemeyi çok seviyor kıkır kıkır gülüyor. Gerçi küçük abi bazen saç çekiyor bazen sıkıyor. Çığlık atma ses denemeleri yapıyoruz. Kaşık denemelerimiz oluyor. Havaların ısınmasına çok sevindik parka indiğimizde çok mutluyuz.

Sagol canim tesekkur ediyorum. Senin krem geldi mi ne kadar odedin? Insalah ise yarar fsydasini görürsün. Kullnadiginda mutlaka yaz sonuclarini
Ben 2 aydır kullanıyorum canım faydasını gördüm cidden işe yarıyor arada kızarıklıklar olunca sürüyorum sabaha bembeyaz oluyor cildi

Canım Ben pes ettim bile gece bez bağladım çok inatçı yaa.. Halbuki ben Ramazan'dan sonra başlamayı düşünüyordum kendisi geldi yanıma Anne ben bezi bıraktım abiler gibi kilot giyeceğim diye... boşu boşuna yıprandık ikimizde

Cok gecmis olsun bizim de tahlilde bagisikligi cok dusuk cikti immunolojiye yonlendirdi gittik sorular falan sordu sonrada takip edicez dedi korkulacak bir sey yokmus bebeklerde olurmus dedi
[/QUOTE]
Sağol canım Dr sonuçları görünce hemen immunolojiyi arayıp kendisi randevü alınca ben noluyor oldum ... valla çok zormuş çocuk olayı en ufak bişeyde psikolojik olarak çöküyor insan Allah yardım etsin hepimize kuzularımıza

Canim keske pes etmeseydin.ilk bir hafta zorlu oluor sonra alisiyor. Altina yapmasi iyi bir sey o islakligi farkedince iseme olayini tutmayi ve kontrolu ogrenio. Oglumu bezden ayirdigimda 26 aylikti. Bir hafta bayaca saldi altina sonra alisti. Bide oyunu birakip tuvalete gitmek istemiyorlar o zamanlarda ben lazimligi salona getiriordum gecede kaldirip kavanoza isetiyordum.

Kızlar bu topikte tuvalet iletişimi hakkında yazılmıştı, uygulayan, devam eden var mı? Ben başta iki kez denedim bıraktım, durmak istemiyordu çiş tuttuğumda, geriyordu kendini kızım. Şimdi başlasam geç midir? Az çok gözlemledim çiş yaptığı zamanları, havalar ısınınca uygulaması kolay olur diye umut ediyorum

Ben kızım 15günlük olduğunda başladım halada devam ediyorum. Bizim için büyük bir kolaylık oldu tuvaletini ve gazını çok rahat yapabildiği için oda keyif alıyor. Artık tuvaleti geldiğinde anlatmaya çalışıyor önceleri ıkınmasını takip edip tutuyordum. Artık oturmaya başladığı için lazımlığa oturtmaya başladım 1 haftadır çok keyif alıyor kendisi oturduğu için. Bu sayede kullandığımız bez sayısında çok azaldı. İyiki yapmışım dediğim şeylerden birisi oldu. Geçen gün eşim ben uyurken lazımlığa oturtmuş tuvaletini yapınca çok hoşuna gitmiş. Beni takdir etti ne kadar güzel öğretmişsin diye bir gururlandım hani:)))
Her Uykudan uyandığında 2-3dk sonra tutarak başlayabilirsin. Büyük tuvaletinin zamanı oturmuştur artık azçok onu daha rahat takip edersin ıkınmaya başladığında anlar tutarsın ama çiş için her uyandığında tutmak önemli. Böyle böyle oturacak zamanla. Geçen ay benimkide karnı ağrıdığında yada mukustan dolayı zorlandığında tutmamı istemiyordu kendini gerip ağlıyordu hemen kaldırıp altını bağlıyorum asla ısrar etmedim ara ara tutup devam ettim ama o geçici bir dönem olup bitiyor.

Geçen bir arkadaşım geldi oğlu1,5yaşında yavrum öyle zorlanıyor ki tuvaletini yaparken şekilden şekile giriyor ve 1kerede yapıp rahatlayamıyor. Annesi 15 20dkda bir bez değiştirmek zorunda kalıyor e malum o yaşta koku yoğun olduğundan bekletemiyor. Ogün anladımki bu eğitim mutlaka verilmeli çocuğa

Günaydın kızlar
Dermoeczanemden biodermalarım geldi dün nemlendiriciyi kullandım ilk sürüşte bile biraz yumuşadı gibi egzemalı yerler,teşekkürler S Spizella ürünü söylediğin için.
Doğal bir güneş kremi almak istiyordum bir de. Mustela bayağı pahalıydı. Dermoeczanem biobaby markalı ürüne yüzde 50 indirim yapmış. Güneş kremi 50+ 100ml ve güneş sonrası losyonu bir arada 35 tl. Dün geldi o da organik bitkisel içerikli, yüzüne sürdüm,hoşuma gitti. Benim bebiş bembeyaz güneşten çok etkileniyor. Düşünenler bakabilir ürüne.

Çok şükür canım, inşallah tekrarlamaz bu kremle geçmiş gitmiş olur. Dediğin güneş kremini duymamıştım, ben de araştırıp mustela aldım.

Daha önce güneş kremi sürmeden dışarı çıktığımızda hemen güneş alerjisi çıkmıştı kızımda (bende de çok ciddi yara çıkar güneşten) mustelanın güneş kremini sürüp çıktığımızda elhamdulillah hiçbir şey olmadı kızıma.. Ama mustelanın kremi bende işe yaramadı malesef. Benim ellerim ve yüzümde yaralar çıktı mustela sürmeme rağmen, sanırım kendime fazla miktarda sürmeliydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…