- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.469
- 158
Ben de onu diyorum. Sağlıklı gebelik için bulantı olması daha normal karşılanıyor olmamasına oranla. Ama bu midesi bulanmayanlar için sağlıksız gebelik dememizi asla gerektirmez. Ki çok sağlıklı gebeliklerdir. Ama o yorumu yapan hanımefendi direkt sağlıklı kadın ve sağlıksız kadın ayrımı yapmış! Gebelik bile değil direkt anneyle ilgili yorum. Bulantılı hamilelik geçirenin oranı geçirmeyenden fazlayken bu kadar kesin yorum yapılmasını doğru bulmuyorum!ben de okuduğum hamilelik kitabında şöyle bir bilgiye rastladım.
hiç bulantı ve kusma olmaması çok normalmiş.
ama bulantı sorunu yaşayan kişilerin yaşamayanlara oranla düşük olasılığı daha az bulunmuş.
yani bulantı da normal :)
hamilelerin %25'inde bulantı ve kusma beraberken, %50 sinde sadece bulantı ve yaklaşık %25 inde de hiç belirti olmuyormuş.
Çok güzel anlatmissinKizlar benim annem 2 hamileliginde de kusma ya da bulanti olmamis. Cok saglikli hamilelik gecirmisler. Ee bizde kardesimle saglikliyiz cok sukur. Teyzelerimde hic yasamadi. Kardesimde hamile kaldi onda da olmadi. Bende hamileyim ve şuana kadar bir belirti yok.
Yakin arkadasim hamileligi boyunca surekli bulanti ve kusma yasadi. Cok saglikli bebegi oldu. Simdi 2. bebegi olacak. Bu sefer ayni seyleri yasamadi. Bebekte kendide cok saglilikli şuan.
Herkesin bünyesi çok farkli. Lutfen bir baskasiyla kendinizi karşılaştirmayin.
Hepimiz hamileyiz ve cok kiymetliyiz❤
Tesekkur ederim❤Çok güzel anlatmissin
Benimde başımdan 5 gebelik geçti bir tek son gebeliğimde bulantı kusma olmuştu doktorum çok sevinmişti bu sağlıklı gebelik işte demişti. Bu defa doğacak bu çocuk demişti çok şükür ki oğlumu kucağıma aldım. Şimdi yine bol kusmalı bir gebelik geçiriyorum. Ama ablama bakıyorum iki defa hamile kaldı ikisini de kucağına aldı hiç öyle bulantı kusması olmadı. Kişiye göre değişiyor demek ki kesin sınırları yok sanırım.Ne alakası var? Asıl bulantı olursa sağlıklı gebelik derler. Bunun sağlıklı kadınlarla ne alakası var? Herkesin doktoru hastasına göre konuşuyor sanırım.
Aynen öyle benim ablam ve annem hatta kayınvalidem ve dostum da bulantısız ve kusmamız gebelik geçirmişler. Ama bir sürü komşumuz da bulantılı ve kusmalı geçirmişler. Şimdi annemler sağlıklı kadınlardı da ben değil miyim? Testlerim de normal çok şükür üstelik.Benimde başımdan 5 gebelik geçti bir tek son gebeliğimde bulantı kusma olmuştu doktorum çok sevinmişti bu sağlıklı gebelik işte demişti. Bu defa doğacak bu çocuk demişti çok şükür ki oğlumu kucağıma aldım. Şimdi yine bol kusmalı bir gebelik geçiriyorum. Ama ablama bakıyorum iki defa hamile kaldı ikisini de kucağına aldı hiç öyle bulantı kusması olmadı. Kişiye göre değişiyor demek ki kesin sınırları yok sanırım.
Canım yok biz sağlıksız değiliz öyle demeYani şurda 5 kilo vermişim. O bayanın dedikleri nasıl etkilemesin beni? O kadar acı çekiyoruz evlatlarımız için.
Deme öyle canım, sağlıklı sıhhatli olsun bebişin inşallahta beraber alın kilolarını nasipseYani şurda 5 kilo vermişim. O bayanın dedikleri nasıl etkilemesin beni? O kadar acı çekiyoruz evlatlarımız için.
Salatalık turşusuna aşerince erkek bebek oluyor derler.Günaydın kizlar gece yatmadan basina ağrı hemde tepesine acaba dedim tansiyonun ölçtük normal ama ilk defa oyle oldu iyiyim bugün ama arada bulantılar oluyor cok acikiyorum gecen aksam ne yaptım bir tabak salata turşusu yedim
Ekşi için kız derler ama bunu duymamıştım benimde turşuyu görünce midem bir tuhaf oluyor :/Salatalık turşusuna aşerince erkek bebek oluyor derler.
Ben ikizlere hamileyken salatalık turşusu yerdim hep,ikisi de erkekti.Ekşi için kız derler ama bunu duymamıştım benimde turşuyu görünce midem bir tuhaf oluyor :/
:)) bilmiyordumm hiç, ne güzel ikizlerinizmi varBen ikizlere hamileyken salatalık turşusu yerdim hep,ikisi de erkekti.
Normal canım daha çok küçük yine duymuşsun azda olsa.Mrb kızlar şimdi doktordan çıktım normalde 6+5 teyim kalbi dinledikçok az da olsa duyuldu ultrason da 6+2 görünüyor doktor normal sıkıntı yok dedi bebiste 5.3 mm sizce normal mi?
İnşallah şifa olur canımteşekkür ederim arkadaşım dün gece 4 kayısı iki ceviz suya koydum sabah bi güzel hüplettim bakalım inşallah faydası olur bide iki gündür sabah akşam birer bardak kefir içiyorum
Evet cnm azda olsa duydum çok şükür insan yinede tereddüt ediyor işteNormal canım daha çok küçük yine duymuşsun azda olsa.
İnşallah şifa olur canım
Canım 8. Haftanda git sonra ayda bir gidersin düzenli olur ben öyle yapıcam bugün gittim tam 8. haftam hem daha net görür duyarsın.Evet cnm azda olsa duydum çok şükür insan yinede tereddüt ediyor işteacaba sıkıntı mı var die ama inşallah yoktur haftaya yine gitmeyi düşünüyorum bu sefer kesin duyulur heralde dimi 7.hafta da
Ayyy olmaz mi; kusma yok ama ölüyorum bulantidan ve halsizlikten. Çok sık acıkıyorum. Yiyince de bulantı başlıyor. Sudan, çaydan tiksindim. Sıvı içemiyorum. Bulantım daha da artıyor. Sürekli ekşi ve tuzlu istiyor canım. Tatlıdan tiksindim. çaya şeker bile atamiyorum. bol bol tuzlu limon yiyorum. 4 yaşında kızım var. Onda hiç böyle olmamıştım. Resmen içim yanıyor.Amin canım amiin inşallah
aa ne güzell, senin belirtilerin nasıl gidiyo bulantın kusman ağrın sızın varmıay ne çok sordum dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?