- 13 Aralık 2014
- 2.990
- 6.306
- 158
Ben basladim canim. Gunde 3-4 sefer yapıyordu artik 1 sefer yapıyor. Ek gidaya zeytinyağı koyuyorsun demi.Kaka sayısında azalma yaşayan var mı?
Benden başka ek gıdaya başlayan da yok herhalde
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben basladim canim. Gunde 3-4 sefer yapıyordu artik 1 sefer yapıyor. Ek gidaya zeytinyağı koyuyorsun demi.Kaka sayısında azalma yaşayan var mı?
Ek gida da ilk olarak neler veriyorsunuz bende tadımlık baslamayi düşünüyorum kismetseBen basladim canim. Gunde 3-4 sefer yapıyordu artik 1 sefer yapıyor. Ek gidaya zeytinyağı koyuyorsun demi.
Canim bnde cok cahilim gercekten 180 gun kurali ne onu bile bilmiorm ek gida bni vok urkutuo veriorum bseyler tatsin die ama kafam allak bullak inankiBen o kadar bilgisizim ki ek gida konusunda napicagimi sasrdim. Tek bildigim ilk 180 gun ve 3 gun kurali Ne yedircem ne kadar zaman araliginda vermem gerekiyor hic bilmiyorum. 180 gun olunca panik yaptm bianda vermeliyim diye
Ben ilk ceyrek patates ile ceyrek havucu buharda haşlayıp tel suzgecten gecirip püre yaptım içine de yarim cay kaşığı falan zeytinyağı koydum ilk gün 1-2 tatli kaşığı verdim. 3 gun ayni şeyi verdim gunde 1-2 tatlı kaşığı artırdım miktarı. Daha sonra bu karisima bal kabağı ekledim 3 gun onu verdim. Daha sonra yoğurt başladım sabah yogurt öylen püre olacak şekilde 3 gun onu verdim. Sonra muz verdim 1 gün oglum tadindan hoşlanmadı ve o gun tuvaletini yaparken cok zorlandı + diskisinda siyah minik ip parçacıkları çıktı bidaha muz vermedim. Sonra armut verdim ilk 2 gun plastik meyve suzgecleri var ya onlara koyup vermiştim aliskin olmadığı için çok beceremedi onla yemeyi bende elimle agzina sıktım ozaman da büyük parçalı oldu yine biraz zorladı sanırım karin ağrısı gaz oldu. Dun cam rende ile rendeleyip kasikla yedirdim ozaman daha rahat oldu. Bugun de yeni bisey basliycam pirinc elma yada yesil kabak baslamayi dusunuyorum ama daha karar vermedim.Ek gida da ilk olarak neler veriyorsunuz bende tadımlık baslamayi düşünüyorum kismetse
bizimki daha çıkartamıyor. Sut Soktum kremledim çoraplarını çıkardım rahatlıyor tekrar başlıyor. Gelişiminin bir parçası büyük ihtimal. Sorun olduğunu ben de sanmıyorum ama desteklemem yada önlem almam gereken birşeyse yapayım diyorum.Bizde uzun süredir var, nedenini bilmiyorum. Artık çorap giydirmekten yıldım gittim çorapantolan aldım, artık çıkaramıyor.
Doktor önerisi ile sebze çorbası yapıyorum ben havuç,patates,kabak,pirinç. Ve sabahları da meyve suyu. Hipp in 5 tahılını şöyle 1 çay bardağı yediği zaman geçin dedi bize. Nasıl yapıyosun tahıllı mamayı?Ben basladim, havuc puresi ve hipp in tahilli mamasini veriyorum. Kaka sayisi bizde de az. Yani iki gune bir diyeyim. Her gun degil
Kakasi nasil peki sende, havuc tamamiyle cikiyor normal mi sence
Et suyu koymadığım günler mutlaka zeytinyağ koyuyorumBen basladim canim. Gunde 3-4 sefer yapıyordu artik 1 sefer yapıyor. Ek gidaya zeytinyağı koyuyorsun demi.
Aynı benim zibidiyi anlatmışsın. Pusette de en fazla 10 dk 15 dk durursa duruyo. Sadece geçen gün bir kere döndü, yarım dönüyo ama tam dönemiyodu. Onuda nasıl başardı hiç bi fikrim yok :) üstelemiyorum da açıkcası illaki yapacak, tabi ki kucaktan fırsat bulursa. Babamız sağolsun çok güzel alıştırdı sürekli odalarda gezmek istiyo sabit kalmak istemiyo.Kızlar çoğunuzun bebeği dönmeye başlamış galiba. Benim oğlan 5 aylık oldu bugün ama dönmeye dair hiçbir işaret yok bu gidişle 8 aylık olunca falan döner bence yerde durmuyor ki hiç zalım çocuk çabalasın da dönsün hatta oyun halısında anakucağında ve pusette durmuyor sürekli kucakta
Bizde uzuuun zamandır var o canım. Sürekli ayaklarını birbirne sürtüyo ama bence bi sorundan dolayı yaptığını düşünmüyorum. Bişeyde yapamazsın sanırım fırsat buldukça sürtüyo çünkü :)Kızlar bu ayakları biribirine sürtme co kadiri bizde. Yeni başladı ama hiç durmuyor. Sebebini bilen var mı? Napiyim?
Var canım benim birkaç hafta oldu başlayalı yoğurt kabak patates elma muz peynir yiyebiliyoruz anne sütü alıyoruz bu şekilde devam tabi ben doyuracak kadar vermiyorum anne sütü aldığı için amacım tutmayı öğrensin ve biz yerken çok istiyor o isteği kaçmasın çok doyurmuyorum ama veriyorum bazen engel olamıyorum çok istiyor dün sarma vardı elime saldırıyor resmen hatta birazcık içinden yedi bile birkaç pirinç tanesi bu arada 10 gün sonra 6 aylık olacağızKaka sayısında azalma yaşayan var mı?
Acele etme canım zaten yaşına kadar öyle aman aman öğünlük yemeyecekler. Ana besinimiz anne sütü veya formül süt, ek gıda adı üstünde ek sadece. Şimdilik sadece tadım yaptırıyoruz, alerji olup olmadığını gözlemliyoruz yani
İlk 180 gun ek gidaya baslamamak gerekiyormus bebeklerin bagirsaklari ve sindirim sistemleri o zaman gelisiyormus. Doktor oyle soylemisti bana. Ben ne tatiracagimi bile bilmiyorum. Farkettik ki esimle biz cok sagliksiz besleniyoruz cocuga verecek saglikli birsey bulamiyorum evde. Kendim yogurt mayaladim gecen gun. iki gun onu verdim sadece. Simdi internetten kitap siparis ettim bebekler icn ek gida kitabi ona gorede malzeme alicam. Sende oyle yap istersen. Anneme kalsa yogirt eksi gelir icine seker koy diyor, kv ye kalsa hazir meyve suyu verir. O yuzden tek basima isin icnden cikmaya calisiyorum. Bu isinde ustesinden geliriz merak etme :))Canim bnde cok cahilim gercekten 180 gun kurali ne onu bile bilmiorm ek gida bni vok urkutuo veriorum bseyler tatsin die ama kafam allak bullak inanki
Ne guzel siz baya ilerlemissiniz bebeginiz ne kadarlik oldu biz 5 ay 7 günlüğüz yogurtla baslayip corba ile devam edeyim o halde bendeBen ilk ceyrek patates ile ceyrek havucu buharda haşlayıp tel suzgecten gecirip püre yaptım içine de yarim cay kaşığı falan zeytinyağı koydum ilk gün 1-2 tatli kaşığı verdim. 3 gun ayni şeyi verdim gunde 1-2 tatlı kaşığı artırdım miktarı. Daha sonra bu karisima bal kabağı ekledim 3 gun onu verdim. Daha sonra yoğurt başladım sabah yogurt öylen püre olacak şekilde 3 gun onu verdim. Sonra muz verdim 1 gün oglum tadindan hoşlanmadı ve o gun tuvaletini yaparken cok zorlandı + diskisinda siyah minik ip parçacıkları çıktı bidaha muz vermedim. Sonra armut verdim ilk 2 gun plastik meyve suzgecleri var ya onlara koyup vermiştim aliskin olmadığı için çok beceremedi onla yemeyi bende elimle agzina sıktım ozaman da büyük parçalı oldu yine biraz zorladı sanırım karin ağrısı gaz oldu. Dun cam rende ile rendeleyip kasikla yedirdim ozaman daha rahat oldu. Bugun de yeni bisey basliycam pirinc elma yada yesil kabak baslamayi dusunuyorum ama daha karar vermedim.
Hayirli kandiller canim yalnız degilsin bende hala olmadim hatta psikolojikmen rahatsiz olup test bile yaptim icim rahatladiBu arada hayırlı kandiller ve hayırlı cumalar kızlar.
Ben hala regl olmadım :/ olmak istiyomuyum onuda bilmiyorum
O testi sanırım bi çoğumuz yaptıkHayirli kandiller canim yalnız degilsin bende hala olmadim hatta psikolojikmen rahatsiz olup test bile yaptim icim rahatladi
Kuzum şu içmeyi denedin mi peki benim de sütüm varsa su sayesinde günde 5 litreye yakın su içiyorum, icmesigim zamanlarda dolu olmuyo göğüslerim çok benim deCanim senin yerindevolsam keşke, ben hsmilelikte az kilo alip, doğum sonrası hemen hepsini veren ama emzirme döneminde kilo alanlardanim. Çünkü benim sütüm ben yedikçe var. Yani yemeden yada azıcık az yesem öğün atlasam sütüm anında azalıyor. Ki, bu halde bile meme+mama veriyorum. Diyete başlıcam yakında.
Ben de tesadüfen fark etmiştim döndüğünü sürekli babynestte yatıyordu çünkü sağı solu kapalı ya ne zaman düz koltukta yatırmaya başladım aha bi baktım bu dönmeye çalışıyo bir iki gün denedi sağ sola atiyo kendini ama geri sırt üstü düşüyordu 2 gün sonra çevirdi tamamen bir de önce sağa dönmeyi öğrendi sol tarafta o kadar iyi değildi ben de hep sağ tarafını kapattım sola doğru destek vererek dönmesini sağladım öyle öyle ona alıştı şimdilerde bıraktığım an çevirip duruyo kendini. Imkan olsa seninki de yapar bir düz zeminde yatır gözlemle istersenKızlar çoğunuzun bebeği dönmeye başlamış galiba. Benim oğlan 5 aylık oldu bugün ama dönmeye dair hiçbir işaret yok bu gidişle 8 aylık olunca falan döner bence yerde durmuyor ki hiç zalım çocuk çabalasın da dönsün hatta oyun halısında anakucağında ve pusette durmuyor sürekli kucakta
Havuç püresini nasıl yaptın peki canim anlatabilir misin ben de yavaştan başlayacağım aklımda olsunBen basladim, havuc puresi ve hipp in tahilli mamasini veriyorum. Kaka sayisi bizde de az. Yani iki gune bir diyeyim. Her gun degil
Kakasi nasil peki sende, havuc tamamiyle cikiyor normal mi sence
Benimki 6 ay 1 haftalık oldu erken doğdu biraz. 6 ay dolmasina4-5 gun vardi ben ek gidaya başladığımda.Ne guzel siz baya ilerlemissiniz bebeginiz ne kadarlik oldu biz 5 ay 7 günlüğüz yogurtla baslayip corba ile devam edeyim o halde bende
Havuç püresini nasıl yaptın peki canim anlatabilir misin ben de yavaştan başlayacağım aklımda olsun