Bayaa uzun suruyormus. Benim de 4. Ayimda basladi. Ne kullanıyorsun canim vitamin olarak? Multivitaminim var ama yettiğini düşünmüyorum. Dokulenler geri gelecek kel kalmyacagiz degil mi?4. Ay başladı, 6. Aya girdik .Aşırı dökülüyor hala. O kadar vitamin kullanıyorum önüne geçemiyorum. Üstümden akıyor sanki. Ama bitecek olması sevindiriyor yani bitmeli :)
Tmm sagol canim Bakayim ben de .Ben de dökülme olmadığı için denemedim ama kullanan herkes hallelsen şampuanının çok iyi geldiğini söylüyor.
Canım bakayım dedim de o ne ola ki? Baktim google a aradım öyle bisersey bulamadım.Ben de dökülme olmadığı için denemedim ama kullanan herkes hallelsen şampuanının çok iyi geldiğini söylüyor.
Çünkü adını doğru yazamamışımCanım bakayım dedim de o ne ola ki? Baktim google a aradım öyle bisersey bulamadım.
Hallelsen sampuan ne?
Merhaba güzel anneler. Bir konuda fikrinizi almak ve danışmak istiyorum. İkizlerim var benim ❤❤Bebeklerimden birinin aşırı derecede salyası var diş zamanı geldi çattı. Kaç önlük değiştiriyorum sayamıyorum o derece. Şimdi;
1-) Kehribar kolye veyahut bileklik kullanan var mı? Faydasını gören, yakınlarında birinde gören var mı? ❤
2-) Kolyeden eşimle korkuyoruz Allah korusun bir zararı olur mu? Ne bileyim tutar çeker falan. Sadece bileklik taksak onun faydası olur mu ? ❤
3-) Bildiğiniz orijinal satan bir yer var mı? ❤
4-) Siz neler düşünüyorsunuz, almayı düşünen var mı? ❤
Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Çok geçmiş olsun.. İlk üç ayı geçtik artık canım, korkma inşallah daha kolay atlatırsınız..
Sen burnunu temiz tutmaya çalış, hava vermeden önce ve sonra temizliyordum ben. İlaçları teneffüs etmesine dikkat et, atlama saatlerini. Bir de bu ilaçların prospektüsünde de yazıyor buhar göze direkt temas etmemeli diye. Kucağında emerken uyutup sonra dik pozisyonda bebeği tutup hava verebilirsiniz. Ben bir ağız bezi kapatıyordum gözlerine de. Havayı verdikten sonra da kalıntıları temizlemek için yüzünü siliyordum. Uyanıksa bir de emziriyordum (hem sakinleşmesi hem de ağzının içinde kalıntı kalmaması için)
Bir kapta buz dondurup gece uyumadan odaya çıkartabilirsin, sabaha kadar erisin, odayı nemli tutar. Gün içinde de evi mutlaka havalandırın.
Bir de öğretmişlerdir hastanede belki, hava verdikten sonra ciğerleri açılması için sırtına özel bir vuruş şekli var. Aman onu ihmal etme, bize ilk gittiğimiz gün öğretmemişlerdi, tedavimiz uzamıştı.
Alerjik mi yoksa grip kaynaklı mı olmuş? Hastalık sebebinden bebeği uzak tutmak en önemlisi iyileştikten sonrası için. Tekrarlayabilen bir hastalık çünkü.
Çok geçmiş olsun. Benim 2.5 aylıkken olmuştu sık sık burnunu temizle canım, bir de havayı bizde 4 defa vermiştik hemen etkisini gösteriyor düzenli saati saatine yap.Bize öyle demişti doktor.O buharla balgamı atacak inşallah. O zamanda iyileşiyor zaten. Acilde soğuk buhar verip yollamışlardı bizi deAntibiyotik kullandık biz bir de
Bronşiolit olan bebeklere avm de yasak canım, biz hiç gitmiyoruz. Normalde de zaten hiç tavsiye edilmiyor bebekle avmye gitmek.. Çok geçmiş olsun. Antibiyotik gerekseydi verirlerdi diye düşünüyorum, yine de ateşi çok çıkar, iyileşme gözlemlemezsen hemen doktora gidin. Alından 38, koltuk altından 37,5 olursa direkt geleceksiniz acile diyordu bizim doktorumuz. Aklında olsunLezzetliCipetpet cnm cvp vermemişim hasta oldu bebeğim AVM ye gitmiştik maalesef orda oldu :/
Çıtırtı bizde de var, Dr büyüdükleri için dedi sıkıntı yokmuşKizlar insallah hepinz bebeklerinizle iyisinizdir. Su siteye bir turlu girmeye firsatim olmuyor. Birkac sayfa geriye dönük okuyabildim en merak ettigim seyler konusulmus. Bebegime tek basima baktigm icin yetemiyorum her yerehasta olan miniklerimize acil sifa diliyorum. Sac dökülmesi konusulmus ben doktora sordum benmde asiri dökülüyor biz hamileyken bir hormon salgilaniyormus dogumdan sonra salgilanmiyormus iste o hormon salgilanmayinca saclar en bastan geliyormus eskiler dökülürmüs aslnda iyi birseymis. Kusma benim kizimdada var malesef mamayla besliyorum surekli cikariyor ama kilo alimina engel olmadigi icin ilac vermedi doktorumuz. Ek gidaya gecemiyorum 5.5 aylik oldu korkuyorm bogazinda kalir yutamaz soluk borusuna kacarsa Allahim korusun. Haftaya memlekete ailemin yanina gidicem o zaman annem baslatsin ben yapamicam cunku uyku konusu bebebekler gündüzleri 30-40 dk icnde uyanirmis bazi bebekler uykuya tekrar dönebilrken bazilari dönemiyormus aslinda önerilen 40 dk sonra uyandi diyelm tekrae uyutmakmis 90 dk uyumalari gerekiyormus ben daraliyorum odamiz karanlik. Uyursa kendi uyuyor uyumazsa biraz bekliyorm kaldiriyorum valla. Oglen uykusnda 1.5 saat uyudugu gunler 3 uyku yaptiriyorum eger yarim saatlik uyku yaparsa bu sefee 4 uyku yaptiriyorum cunku dayanamiyor. Gece 8-9 gibi gece uykusuna gecis 12 de mamaya uyanr verince uykuda yiyor sonra bidaha sabah 5 te uyaniyor mama yiyor tekrar daliyor 8.30 da kalkis. Bir de bacagndaki eklemlerden kitir kütür ses geliyor altini degstrrken bu durumu yasayan var mi merak ettm. Normalde kucagmda ziplatyrm ayaginin ustune bastiriyorum bir sknti yok
Canım gebelikten kalan vitamin, süt olsun diye içtiğim promalt, , galaktago hep vitaminli. Tabi daha güzelleri çıkacak inşallah :))Bayaa uzun suruyormus. Benim de 4. Ayimda basladi. Ne kullanıyorsun canim vitamin olarak? Multivitaminim var ama yettiğini düşünmüyorum. Dokulenler geri gelecek kel kalmyacagiz degil mi?
Bronşiolit olan bebeklere avm de yasak canım, biz hiç gitmiyoruz. Normalde de zaten hiç tavsiye edilmiyor bebekle avmye gitmek.. Çok geçmiş olsun. Antibiyotik gerekseydi verirlerdi diye düşünüyorum, yine de ateşi çok çıkar, iyileşme gözlemlemezsen hemen doktora gidin. Alından 38, koltuk altından 37,5 olursa direkt geleceksiniz acile diyordu bizim doktorumuz. Aklında olsun
Hava verdikten sonra vurma şeklini gösterdiler mi canım, o da çok önemli ihmal etme sakın
Bronşiolit olan bebeklere avm de yasak canım, biz hiç gitmiyoruz. Normalde de zaten hiç tavsiye edilmiyor bebekle avmye gitmek.. Çok geçmiş olsun. Antibiyotik gerekseydi verirlerdi diye düşünüyorum, yine de ateşi çok çıkar, iyileşme gözlemlemezsen hemen doktora gidin. Alından 38, koltuk altından 37,5 olursa direkt geleceksiniz acile diyordu bizim doktorumuz. Aklında olsun
Hava verdikten sonra vurma şeklini gösterdiler mi canım, o da çok önemli ihmal etme sakın
Antibiyotik veriyomus unuz ya benim oğlumda oldu röntgen çekildi az balgam var inmesin zatürre olmasın salgın var dedi doktor hava verdik bide antibiyotik tedavisi başladı çok üzülüyorum erkenden tanıştı antibiyotikle ama antibiyotik olmadan iyilesmiyolarYa benim bebeğim hiç düzelmiyor neyi yanlış yapıyorum anlamıyorum. Sabah yine tıkandı morardı ağzından beyaz köpükler fln çıkıyor aklım gidiyor ne yapacağımı şaşırıyorumbiraz sakinleşince hemen burnunu temizlemeye çalıştım sonrada hava verdim sonra tekrar burnunu açtım biraz kendine geldi. Ama hala cigerlerden ses geliyor hırıltı var göğsü karnı sert inip çıkıyor. 1 hafta sonra gelin dediler ama bu hava işe yaramıyor herhalde. Beklemeyip gidelim tekrar acile diyorum eşim işten gelince :/
O hırıltı biraz sürüyor canım, bizimki buhar bittikten bir süre sonra devam etmişti. Korkma hırıltıdan. İçin rahat etmiyorsa götürün ya, hastaneye alır belki. Daha hızlı iyileşir. Ciğerlere inmemişti bizim ama çok küçük riske atamam diye antibiyotik vermişti.Kaç defa boğazına balgam takıldı çığlık çığlığa kaldım bende. Nefessiz kalıp morarıyordu. Sonra daha soğukkanlı olmaya başladım. Buhar iyice söktürüyor, kötüye gidiyor gibi oluyor. Balgamı sökünce iyileşmeye başlıyorlarYa benim bebeğim hiç düzelmiyor neyi yanlış yapıyorum anlamıyorum. Sabah yine tıkandı morardı ağzından beyaz köpükler fln çıkıyor aklım gidiyor ne yapacağımı şaşırıyorumbiraz sakinleşince hemen burnunu temizlemeye çalıştım sonrada hava verdim sonra tekrar burnunu açtım biraz kendine geldi. Ama hala cigerlerden ses geliyor hırıltı var göğsü karnı sert inip çıkıyor. 1 hafta sonra gelin dediler ama bu hava işe yaramıyor herhalde. Beklemeyip gidelim tekrar acile diyorum eşim işten gelince :/
Ben 2.5 aylıkken kullandım, üzülme napalım. İyi olsunlar da. Kalabalıktan, kapalı ortamdan uzak tutacağız. Çok geçmiş olsunAntibiyotik veriyomus unuz ya benim oğlumda oldu röntgen çekildi az balgam var inmesin zatürre olmasın salgın var dedi doktor hava verdik bide antibiyotik tedavisi başladı çok üzülüyorum erkenden tanıştı antibiyotikle ama antibiyotik olmadan iyilesmiyolar
Avcunu bombeli yap, poponun üstünden omzuna kadar vur pat pat ses de gelsin ama yönü önemli ciğerleri temizlemek için aşağıdan yukarıya çıkman lazım. Tüm sırta böyle vur. Bir yastığa yüzükoyun koyabilirsin ya da koluna yatırabilirsin bebeğini vururken.Göstermediler cnm şırınga ile burnuna serum verip açtıktan sonra vurmamı söylediler avuç içi bombeli yapıp
Antibiyotik veriyomus unuz ya benim oğlumda oldu röntgen çekildi az balgam var inmesin zatürre olmasın salgın var dedi doktor hava verdik bide antibiyotik tedavisi başladı çok üzülüyorum erkenden tanıştı antibiyotikle ama antibiyotik olmadan iyilesmiyolar
O hırıltı biraz sürüyor canım, bizimki buhar bittikten bir süre sonra devam etmişti. Korkma hırıltıdan. İçin rahat etmiyorsa götürün ya, hastaneye alır belki. Daha hızlı iyileşir. Ciğerlere inmemişti bizim ama çok küçük riske atamam diye antibiyotik vermişti.Kaç defa boğazına balgam takıldı çığlık çığlığa kaldım bende. Nefessiz kalıp morarıyordu. Sonra daha soğukkanlı olmaya başladım. Buhar iyice söktürüyor, kötüye gidiyor gibi oluyor. Balgamı sökünce iyileşmeye başlıyorlar
Avcunu bombeli yap, poponun üstünden omzuna kadar vur pat pat ses de gelsin ama yönü önemli ciğerleri temizlemek için aşağıdan yukarıya çıkman lazım. Tüm sırta böyle vur. Bir yastığa yüzükoyun koyabilirsin ya da koluna yatırabilirsin bebeğini vururken.
Kaç gündür hava veriyorsunuz, ateşi çıkıyor mu? Antibiyotik gerektirecek bir durum olur, Allah korusun zatürreye çevirir filan. İstersen başka bir doktora daha gösterin.
Allah a şükür rabbim beterinden korusun diyorum her zaman ama üzülüyorum. Eltimeler antibiyotik verme savaşsın diyolar ee ben vermesem ilerlese hastaneye yattığında iki katı ağır antibiyotik alıyor. Bende veriyorum çok şükür imkanımız var antibiyotik vermeye.Ataayemi zeynepyu canım benim kızım 1aylıkken tanıştı antibiyotikle. Allah korusun hayatını tehdit edecek bir durum olmasındansa antibiyotik içmesini 100kere tercih ederim. Sıkma canını. Çok şükür antibiyotik kullanma imkanımız var..
Antibiyotik verilmedi röntgen çekildi bronşiolit dendi. Evde hava veriyorum.
Ciğere inmiş bizimki hava verince iyi oluyor ama arada öksürük krizine giriyor resmen
Canım bugün 3. Gün evde hava veriyorum ateşi yok hiç demediler zatürre ye çevirir fln ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. Eşim işten gelince tekrar gitcez. Cerrahpaşa ya gidiyorduk yine bişe yapılmazsa bezmialem e gidelim diyoruz tahlil sonuçlarını alıp. Ben elimi bombeli yapıyorum ama dediğin gibi vurmuyordum çok sağolasın canım Allah razı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?