2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
3 ya da 4 kere uyuyor ama uyuma süreleri uzadı artık 2 saat rahat uyuduğu oluyor. Akşam 7-8 gibi de gece uykusuna geçiyor.
Hmm benim oglum sabah 6 yada 7 de uyanıyor,kakasini yapiyor.tekrar uyutuyorum 8.30 9 da sasmaz uyanır abi uyanana kadar kahvaltısini yaptiriyorum 10 gibi abi uyaniyor 10.30 da tekrar uyku moduna giriyor ufaklık.uyuyup uyanmasi 11 11.30 1 e kadar uyanik kalıyor sonra öglen uykusuna yatiyorlar abiyle birlikte 1 1.30 uyuyorlar 3 gibi uyaniyor.sonra 5 te uyuyor 7 de uyuyor yarim saat 15 er dakika genelde.enson 9 9.30 da gece uykusuna yatiyor gecede agrisi olmazsa 3 4 sefer mizlaniyor 2 sinde biraz sut iciyor digerlerinde memeyi alip uykuya devam ediyor .normalmi bu düzen merak ettim cok uyuyor gun icimde sanki ama az az uyuyor .abide gurultu yapinca uyaniyor haliyle.buyuk oglum bir yasina kadar gunde iki kez uzun uyurdu ,1 yasindan sonra teke dusurdu.

Canım mamadan kusuyorsa bir sorun var demek değil mi ? Ben yediğim bişe ona dokunduğunda kusmasından ve kızarıklarıklarından anlıyorum ... bazı doktorlar inek sütü alerjisi olayını pek ciddiye almıyorlar bende memleketimde gitmiştim kurdeşen olayını sordum 4-5 saat önce yediğin bişeydendir demişti kızarıklıklar içinse 15 günden az kızarıklıklar için test yapmıyoruz dedi şimdi düşünüyorum da ne saçma sonuç olarak bişe var bir sebep yani altında yatan bişe

Kızlar sütü azalıp tekrar artan varmı çok azaldı ek hiçbirşey vermiyoruz son zamanlar da çok azalmış hissediyorum ne yapsam
BEn ☝ Memlekete gittiğimde yine çok gelmeye başladı sanırım ben psikolojik olarak etkilenmiştim yorulmuştum ... bulgur bende çok süt yapıyor kısır yapıyorum , bulgur salatası yapıyorum sürekli tüketmeye çalışıyorum Heralde bi de çok inandığım için gerçekte ne yapıyor PSikoloji kesinlikle çok önemli bolca dinlen, suyunu iç , emzirmekteler vazgeçeme eskisinden daha çok bile sütün olur inşallah

Haklisin canim ama ben de sasirdim artik esimde bikti yeter diyor bebegi mahvettik doktorkara goturmekten ama cok kusuyor her yedigini cikariyor kesin reflu var ama doktor birsey demedi simdi baska nama aldim artik hepsini deniyicem bakalim nasil olucak rabbim senin bebeginede sifa versin beterinde korusun

Kilo alımı nasıl peki ? Çok yıpratıcı bir süreç doğru Ben senin yerinden olsam deneme yanılma yoluyla kendim besin alerjisi üzerinde dururdum ... azalma oluyor mu olmuyor mu takip ederdim ... bir arkadaşım var bebeğini yere bırakamıyor bile sürekli kusuyor... reflü tanısıyla bir toz vermişlerdi sütüyle karıştırıp bebeğe vermesini böylece midede katılaşıp kusmayacağını söylemiş dr. Fakat o da işe yaramadı kime gittiyse döküntü Yok alerji değildir dedi... kendisi deneyerek süt alerjisi olduğunu öğrendi bir dene istersen sende bir süre ... drmuz 6. Ayda kan tahlili yaptırcaz dedi öncekiler doğru sonuç vermiyor diye biliyorum

Ahh canım çok teşekkür ederim insallah hepimizde bol süt olsunnn

S Spizella canım senin tercihlerin hoşuma gidiyor da, ek gıda için(tabak, kaşık,alıştırma bardağı vs.) şunları al diyeceğin şeyler var mı?

Selamm
Ben oioi markanın vakumlu tabağını aldım
Silikon Önlüğünü de. Bence çok güzeller

Alıştırma bardağı avent aldım su veriyorum mamadan sonra bi damlacık içiyor bardağı görünce heyecanlanıyor

Ayrıca avent pipetli bardak ve suavinex alıştırma bardağı aldım

Boon marka sıkma kaşık aldım yoğurt ve püre için

Mycey 5 li uzun saplı kaşık
Avent yumuşak kaşık aldım

Bir de wee meyve süzgeci

Ekliyorum hepsini

ÇOk heyecanlı ya artık başlasalar ben sabırsızlanıyorum

Heja bizim bebeklerin durumu benziyor
Benimkinin kusması bitti sayılır
Ben bazı yiyeceklerden sonra kustuğunu düşünüyorum
Fındık antep fıstığı badem
Sucuk
Tavuk
Baharatlar
Kakao
Sahlep
İşlenmiş paketli gıdalar

Bunları tespit ettim kendimce. Bunları kesince kusma da kesildi
Aptamil veriyorum kilo için de
15 Günde 250 gram aldı ki bu bizim için bence çok iyi. 15 günde 100 gram falan alıyordu önceleri. Bi dene istersen bu tür şeyler yiyor musun,?

3. Sıradaki boon marka silikonlu emzik herhalde. Youtube da silikon emzik diye aradığımda altında biri “kendim denedim delikli yerleri dili jilet gibi kesiyor” yazmış.

Kızlar sizler ek gıda için özel bişeyler aldınız mı? E-bebek de 200 kiraya 50 lira hediye çeki kampanyasından faydalanayım diyorum da.

3. Sıradaki boon marka silikonlu emzik herhalde. Youtube da silikon emzik diye aradığımda altında biri “kendim denedim delikli yerleri dili jilet gibi kesiyor” yazmış.
Yok değil sana fotoğrafını çekerim plastik kaşık ucu
Ben mamaya onla alıştırdım yoğurt için kullanırım bi de blw yE üşendiğimde yaa da dışarı giderken püre yapıp yanıma alırım ağzında kapağıda var çünkü

canım hippilik mamayı ne kadar ve nasıl verdiğini anlatır mısın?
elimdeki mama bitince ben de ona devam etmeyi düşünüyorum 5 aylığı geçmiş olacak, formül mama vermek istemiyorum, kusma da bitti sayılır, anne sütü ve hipp ile devam etmeyi istiyorum.

Günaydın kızlar, dün gece kızımın uyku düzeni bozuldu, banyo yapmıştı 9da,normalde emer uyurdu, uyuyamadı. Biraz pusetinde yanımızda oturdu, sonra yine yatak odasına geçtik, emzirdim 10.30da uyudu sonra. 12de uyandı ağlamaya başladı, aldım emzirdim, memede uyudu,yerine koydum yine ağlamaya başladı. Aldim pışpışladım susmayınca emzirdim, yerine koydum yine ağlamaya başladı, 4 5 kez 1.30a kadar böyle devam etti. En sonunda uyudu, Sonra 2.30da bi daha uyandı bu sefer eşim koridordo gezdirdi öyle uyudu, 7ye kadar uyanmadı neyseki. 7de emdi hala uyuyo. Niye keyfi kaçtı bilmiyorum. Ben biraz nezle gibiyim, benden biraz hastalık mi geçti, diş hazırlığı mı bilemedim. Sütüm de her zamanki gibi azalma yok. Inşallah bi günlük birşeydir,bi daha olmaz. Allah her zaman böyle olan bebeklerin annelerine sabır versin, çok zor gerçekten.

Ilk kızımda ek gıdaya geçiş sürecimiz ve sonrası sıkıntılıydı, uzun bir süre püre şeklinde beslendi,çiğneme sorunu yaşadık nerdeyse 3 yaşına kadar. Bu kızımda aynı hataları yapmak istemiyorum. Blw yapmak istiyorum. Burda paylaşım yaparsak çok iyi olur.

Canım ilk başta alerji olacak mı diye azar azar başladık. Dün ve önceki gün 60-80cc civarında yedi kuzum ♥ tadına da alışıyor herhalde. Çok memnunum formül süt vermektense kendi sütümle hazırlıyorum, içim daha rahat suyla da hazırlanıyormuş ama tatsız olur gibi düşünüyorum öyle, daha meyve filan ekleyemediğim için tek suyla yapmadım hiç.

Paketinde tam bir ölçü de yazmıyor canım. 200ml süte 3-4yemek kaşığı diyor. Ben daha koyu olsun diye 4kaşığı baz alıyorum. Küçük bir kaseye 1yemek kaşığı pirinç unu koyuyorum, üzerine sağdığım 50cc sütü döküp karıştırıyorum (eğer soğumuşsa benmari usulü ısıtıyorum mamayı) sütü buzluktan çıkarttıysam da güzelce ısıtıp öyle veriyorum. Soğuk/ılık olursa yemek istemiyor

Bu ay sadece 400 gr aldi ya ben nasil bulucamki benim anne sutu cok az aliyor yani cogunlukla mamayla besleniyor ama dedigim gibi bence reflu var cunku daha biberonu cikarir cikarmaz kusuyor ayrica ben 1 ay diyet yaptim degisen bir sey olnadi

Canim cok sevindim senin adina insallahhh bizimkide gecer ama benim anne sutu cok az aliyor diyet yaptigim halde kusmalari duzelmedi manayi icer icmez kusuyor aptamili cok sevdi bebegim ama sanki en cokta aptamil icerken kusuyor ama ortanca oglumdan biliyorum cok guzel kilo aldiriyor bir de benim bebegim cok istahsiz 4.5 aylik oldu hala 60 cc iciyor onuda kusuyor artik sirayla butun mamalari ddniyicem simdi bebekac aldim onda da ayni bakalim bu sefer hipp alicam insallahhh ise yarar aslinda ben de bu gun saglik ocagina bi gotureyim kilo alimi nasil olmus diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…