• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Selam ben normal doğum yapmıştım
Kolay bi doğumdu
Ama epizyotomi kesim vardı
Doktora kesmeseydiniz keşke demiştim sanki olacakları bilir gibi
Yırtılabiilirdi demişti o da

Benim 4 tane dikişim vardı
35 günde anca düştüler ama hep şiş gibiydiler acıyorlardı ben normaldir dedim
40. Gün kontrolüne gittim normal denildi
En iç kısımda olan çok acıyordu oturup kalkarken bile
Son ra spiral taktırmaya başka doktora gittim ona söyleyince dikilen dokunun dışa doğru iyileştiğini söyledi. Bi krem verdi işe yaramadı

Doktoruna geri gittim geçen hafta
Dikiş normalde cildin kendini tamir etmesiyle kapanmalıymış
Ama benimkinde dokular fazla tamir olup dışarı doğru büyümüş
Şu an orada gittikçe büyüyen ve dışarı sarkan bir polip var. Et beni gibi düşünün. Sürekli hissettiğim acıyan ve tahriş olup kanayan bir şey. Giderek de büyümesi beni korkutuyor
Tek yolu kesilip alınarak tekrar dikilmesi.
2 gün sonra yapılacak
2 dikişin olur dedi doktor
O da 1 ay sürer dedi.

Benim vücudumun tepkisiymiş
20lik diş ameliyatımın dikişi de böyle oldu. Şu an 2 sene geçti dikişin üzerinde bir parça et çıkıntı şeklinde oluştu.

Çok canım sıkkın. Bi daha dikişim olacak
Ve yine bu şekilde sorun olmayacağının garantisi yok sanırım
Çok geçmiş olsun canım kolay bir şekilde atlatırsın inşallah 🙏🏻🙏🏻

Kolay bi doğumdu

Son ra spiral taktırmaya başka doktora gittim ona söyleyince dikilen dokunun dışa doğru iyileştiğini söyledi. Bi krem verdi işe yaramadı

Şu an orada gittikçe büyüyen ve dışarı sarkan bir polip var. Et beni gibi düşünün. Sürekli hissettiğim acıyan ve tahriş olup kanayan bir şey. Giderek de büyümesi beni korkutuyor
2 gün sonra yapılacak
O da 1 ay sürer dedi.

20lik diş ameliyatımın dikişi de böyle oldu. Şu an 2 sene geçti dikişin üzerinde bir parça et çıkıntı şeklinde oluştu.

En azından kurtulacağım, diye düşün. Bir süre sonra rahatlayacaksın ne güzel. Dikişlerine dikkat et yeni doğum yapmış gibi. Benim ilk doğumda uçtan bir yer kaynamıştı. Hiç uyuşturmadan kaynayan yeri kesti. Doğum neydi ki o acının yanında. İnşallah çabuk iyileşir ağrılarından kurtulursun.

Yok başka iyileşme yolu dedi ama tekrar konuşacağım
Çünkü ya yine aynı olursa hep kesilip dikilecek mi bu??

Bi de benim kız biberon ve mamaya alıştı
Gündüz 3 öğün mama veriyorum
Bazen 100 cc içiyor bazen 40 , üstüne emmek istiyor. Meme ve mama öğünlerini ayırdım. Mama verince sütümü sağıyorum.
4 günde 5300 den 5435 grama ulaştı.
Kusma tamamen bitti. Denemk için antep fıstığı yedim yatmadan önce
Gece emzirdim
Sabah kusarak uyandı 3 defa art arda kustu
Fındık ceviz fıstık badem hiçbirini yemeyeyim dedim
Tavuk ve sucuk gibi şeyler de şüpheli geldi bana onları da kestim
Kusma bitince kilo da almaya başladı
Ayy maşallah çok sevindim canım.

Kızımın yüzünde küçük fısırtılar vardı dün bugün de böyle uyandık. Vücudunda yok. Sadece yüzünde. Akşam doktoruna gideceğiz de, endişelendim böyle bişey yaşayan oldu mu?
Evet benim kızımın yüzünde çok oldu özellikle yanaklarından başlayan kulak yanından başlayıp yayılıyor doktorum locoderm diye bir krem verdi kortizonlu bir günde kurutuyor çok kullanmak istemiyorum ama kaşınıyor sanırım kaşıyor o yüzden kullanıyorım ... atopik dermatit maalesef... bundan dolayı ve vücudundaki egzama seboroid dermatit diyorlar ona da süt alerjisinden şüpheleniyor 😔 Kestim süt ürünlerini artık pek çıkmıyor ama tamamen kesildi de diyemem

Kızlar size bir sey dznismak istiyorum benim kizim cogunlukla nama iciyor arada anne sutu aliyordu cok emmeyince sutum cok azaldi simdi hic emmek istemiyor ama ben sutumun bitmesini istemiyorum acrba sut sagma makinasi alsam tekrardan sutum artarmi

Kızlar size bir sey dznismak istiyorum benim kizim cogunlukla nama iciyor arada anne sutu aliyordu cok emmeyince sutum cok azaldi simdi hic emmek istemiyor ama ben sutumun bitmesini istemiyorum acrba sut sagma makinasi alsam tekrardan sutum artarmi
Evet ama 2-3 saatte bir her memeyi 5-10 dk sağ ilk başta pek çıkmaz üzülme

S Spizella canım bebisin kilo almasına cok sevindim bulmussun sebebini de artık icin de rahat eder. Diger sağlık sorunu da bende de oldu dikisim patlamıştı iyileşmeden sonra orda et beni gibi mercimek buyuklugunde bisey çıktı elimi degdigimde falan kanıyordu ama sonradan patlayan dikis yeri kapandi o mercimek gibi et parçası da kendiliginden kayboldu. Bu surecte batikonla temizleyip furacin krem surmustum iltihap olmasin diye birde sürekli kuru tut demisti doktor. Yeni operasyon sonrası kabız olmamaya dikkat et ve iyileşmenin hizlanmasi icin batikon ve furacin kullanmanı tavsiye ederim. Bana ilk basta hicbisey kullandirtmadilar 10 gün olmadan dikiş patladı. Sonra tamamen iyilesmesi 50 günü buldu bu surede de cok dikkat ettim.

Tek tek alıntılayamadım herkese teşekkür ederim
Demek sende de oldu. İlk seni duydum az yaşanıyor galiba.
Benimki mercimeği geçmiş nohut olmuş
Keşke kendiliğinden geçseydi ama giderek büyüyor alınacak dedi doktor :( yarın konuşacağım bakalım

Keşke kendiliğinden geçseydi ama giderek büyüyor alınacak dedi doktor :( yarın konuşacağım bakalım
Bende o donem cok gittim doktora mudahale etmediler kendiliginden iyilesir dediler. Hatta bi doktor ben daha hic yeniden dikildigine rastlamadım dedi 55-60 yasinda falandı adam.Belki de icerdeki dikisleri duzgun yapmadiklari icin meme yaptı. Hala bile gerginlik hissediyorum bacağımı fazla açtığımda falan. Ama şükür geçti inşallah seninki de cabuk iyileşir.

Elhamdülillah canım iyiyiz zor günler geçirdik kızımla meme reddi tam bitiyor derken hep başa sardı 4 ayı doldurunca yavaş yavaş geçer dedi doktor öylede oldu elhamdülillah. Bende bir nefes alayım diye memlekete geldim. Kızımla ilk defa yalnız yolculuk yaptık çok keyifliydi.

Sen nasılsın? Yusuf paşanın keyfi nasıl canım?
Oh çok iyi olmuş biraz kendine gelirsin canım :)
Yusuf paşa 3 gündür çok huysuz sürekli ağlak. Dünden beridir de ishal gibi, gece kaka yapmayan çocuk gece 3 kere kaka yaptı. Bu saate kadar 5. Kakası ve az az kusuyo. Takip ediyorum bakalım nekadr devam edecek duruma göre yarın doktora götürmeyi düşünüyorum
Keşke kendiliğinden geçseydi ama giderek büyüyor alınacak dedi doktor :KK43: yarın konuşacağım bakalım
Canım çok geçmiş olsun inşallah acısız ağrısız geçirirsin bu süreci.
Kuzunun mama ve biberona alışmasına çok çok çok sevindim. Artık doktor amcalarının ve teyzelerinin istediği kadr kilo alsın da rahat bıraksınlar senide :)

Oh çok iyi olmuş biraz kendine gelirsin canım :)
Yusuf paşa 3 gündür çok huysuz sürekli ağlak. Dünden beridir de ishal gibi, gece kaka yapmayan çocuk gece 3 kere kaka yaptı. Bu saate kadar 5. Kakası ve az az kusuyo. Takip ediyorum bakalım nekadr devam edecek duruma göre yarın doktora götürmeyi düşünüyorum

Canım çok geçmiş olsun inşallah acısız ağrısız geçirirsin bu süreci.
Kuzunun mama ve biberona alışmasına çok çok çok sevindim. Artık doktor amcalarının ve teyzelerinin istediği kadr kilo alsın da rahat bıraksınlar senide :)
Sizin de diş geliyor büyük ihtimalle bizim bebiş te huzursuz ağlayarak uyuyor aglayarak geri uyanıyor. Ayrıca ishal gibi diski rengi de yesil ve surekli eli agzinda

Bugün yüklediğim fotoğraf üzerine kızımın yüzünü göstermeye doktoruna gittik 2 gün önce ateş ve ishal durumu olmuştu onunla bağlantılı olduğunu, ince ve bol giydirmemi, evin sein tutmamı, günde en az 2 gün duş yaptırmamı söyledi.

Bugün yüklediğim fotoğraf üzerine kızımın yüzünü göstermeye doktoruna gittik 2 gün önce ateş ve ishal durumu olmuştu onunla bağlantılı olduğunu, ince ve bol giydirmemi, evin sein tutmamı, günde en az 2 gün duş yaptırmamı söyledi.

Çok geçmiş olsun canım inşallah ciddi bir hastalık değildir

Geçmiş olsun canım, sıcaktan filan mı döküntü olmuş yani cildinde?

Kolay bi doğumdu

2 gün sonra yapılacak
O da 1 ay sürer dedi.

Çok geçmiş olsun canım bende bundan korkuyorum benim de canım hala acıyor eşimle kardeş gibi yaşıyoruz ve doktora gitmeye korkuyorum :/

Geçmiş olsun canım siz nerde hangi çocuk doktoruna gidiyorsunuz.

İhmal etme git canım
Bi sorun varsa da bi an önce çözersin

Cesaretimi topladığım ilk fırsatta gitcem bakalım. Tekrar çok geçmiş olsun.

Back