aynı gün doğdular evet :)
sol şakak kısmında 1 tl kadar geçmeyen egzama gibi bir kuruluk ve pullanma var ama doktorlar gördü, sordum da. önemsenmedi. onun dışında bir cilt problemi yok ama bilemedim. senin bebeğinin yüzünde mi?
Canım ben anlamadım söylediğin baş çevresi ölçümü mü? Doktor 33 cm dedi 36 olması gerekirdi ama çok önemli değil dedi bi yanlışlıkmk var
kafası ilk 3 ay ayda 2 cm sonra 1 er cm büyümesi beklenirmiş. bunu metabolizma uzmanı demişti
baş çevresi 34 cm doğdu - 36 - 38 oldu üç ay içinde
biraz küçük kafa doğdu galiba. benim de kafam küçüktür. halen şu an bir yetişkinin kafası (şapka ölçüsünden biliyorum) 56 cm civarı iken benim 54
çocuk şapkası alırım bu yüzden
bence kızım da benim gibi hayatı boyunca sınıfın en kısa ve zayıfı olabilir. anaokulundan üniversite dahil tüm okul hayatımda ben böyleydim.
şu pörsentil tablosunun en alt dilimindeyizdir ama dediğin gibi istikarlı bir büyüme hızı var :)
meme emmesi şöyle: atak döneminde çok kısa emdi geçtiğimiz 10 gün hemen 3 er dkda bıraktı. ama normali bir memeyi tamamen içer, 5-8 dk sürüyor. sonra diğerini 3 dk falan emer bırakır. o bıraktıktan sonra elimle göğüs ucumu hafif sıkıyorum süt geliyor kolayca. hatta bazen incecik fışkırıyor. ama yağlı kısmı mı bilmiyorum