• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Egee alerjisi var ise keci sutunu de tolere edemiyor olabilir. Aminoasit bazli alerjili bebekler icin kullanilan mamalar var. aleejiden suphelenirlerse rapor cikartirlar o mama icin
Doktora gitmistik normal cocuk doktoruna alerji okabilir dedi yaninda o raporlu mamadan vardi bir tane verdi ama kizim hic icemedi yani kesin alerji demedigi icin ciddiye almamistim ama yuzu hic gecmeyince alerji bolumune randevu alicaz bakalim alerjimi degil mi anliyocaz

Bizde de herşey yüzle başladı yanakları eşim öptüğü için oldu sandım ilk kendiliğinden geçti İkinci oldu bu kez geçmek bilmedi yayıldı kaşıdıkça kanadı bakıp bakıp ağlıyordum locoderm krem verdi kortizon var içinde ama mecbur kullandım 2 günde kuruttu tamamen ... bize de atopik dermatit dedi bioderma jel ve nemlendiricini önerdi atopik ciltler için olan ama onunla yıkasam bile kızarıyor onu bırak sadece suyla yıkadığımda bile kızarıyor vücudu bende pazar başladım diyete bakalım neler göreceğiz bugün yine hafif hafif kızartmalar oldu ama
Ayni seyleri yasiyoruz ben de biodermanin kremini kullaniyorum fayda etmiyor kortizonlu krem kullaninca geciyor tekrar basliyo

Ya kızlar bakıyorum nerdeyse bebeklerimizin çoğunda alerjik sorunlar var. Yani nasıl olur anlamıyorum. Bütün bebekler mi alerjik olur !!! Bir dönem gaz her bebekte olur diye kabul edilir hale geldi şimdi de alerji. İyice psikolojimiz mahvoldu.gönül rahatlığıyla bebeklerimizi emziremiyoruz birşeyler yiyemiyoruz. Nasıl olacak halimiz böyle. Çocuklarımız belki de hayatları boyunca sıkıntı çekecekler düşündükçe kafam allak bullak oluyor çok üzülüyorum çok

Ya kızlar bakıyorum nerdeyse bebeklerimizin çoğunda alerjik sorunlar var. Yani nasıl olur anlamıyorum. Bütün bebekler mi alerjik olur !!! Bir dönem gaz her bebekte olur diye kabul edilir hale geldi şimdi de alerji. İyice psikolojimiz mahvoldu.gönül rahatlığıyla bebeklerimizi emziremiyoruz birşeyler yiyemiyoruz. Nasıl olacak halimiz böyle. Çocuklarımız belki de hayatları boyunca sıkıntı çekecekler düşündükçe kafam allak bullak oluyor çok üzülüyorum çok

Haklısın malesef canımm daha 2016 temmuz annelerinde ilk oğlum doğduğunda bile bu kadar yaygın değildi şu alerji meselesi :(

Anladım canım her bebeği götürmek mi gerekiyo gözden kaçırmayalım diye sordum benim bebeğimde senin yazdığın şeyleri yapıyo çünkü ama yazdıklarına bakılırsa maşallahı var bebişinin.O etrafla ilgilenmesi de ay gelişiminden dolayı bazen benimkide konuştuğumda etrafta başka şeylere bakıyo bana yüzünü çevirmiyo ilgisini ne çektiyse onunla ilgileniyo.
Banadan normal geliyordünya ama kan testinde nöroloji problem çıktı zihinsel :( o kadar kötüyüm ki
bu 5. doktor
ayrıca metabolizma bölümüne de götürdük uzman normal buldu ama o zaman 2,5 aylıktı. giderek azaldı kilo alımı. yine de kolları bacakları ince olsa da karı bölgesi ve basen kısmı etli etli
hani çiroz gibi değil
boyu 3. ayda 57 cmdi. olsa olsa 59 olmuştur daha fazla uzadığını sanmam.
Ali fuat serpen var durumunuz iyice bebeklerin kilo almasında şikayetçi bi arkadaş vardı gittiler çok memnun kaldılar muane ücreti ortasında derecede tavsiye ederim.
Allah yardımcımız olsun yavrularımız sağlıklı sapasağlam olsun :( doktorlara bakmıyor demişsin ama evde size bakıyor gülüyor dimi illa onlarada mı bakması gerekiyor :/ insan yavrusuna hiç kıyamıyor Rabbim dermansız dert vermesin inşallah hallolur şeyler olur. Bende biara fizik tedaviye randevu alayım hareketlerinde sıkıntı var mı öğreneyim duruma göre başka yerlere de gideriz :/ yarın yine hastaneye gitcez zaten bugün kakada kan gördüm doktora attım gelelim mi diye gelin dedi :/
Amin :( bebeğim de zeka geriliği tespit edildi

Ayni seyleri yasiyoruz ben de biodermanin kremini kullaniyorum fayda etmiyor kortizonlu krem kullaninca geciyor tekrar basliyo
Bende şimdiye kadar 3-4 kez oldu her gün süt ürünü tüketiyordum ya bazılarını tolere edebiliyor ya da başka birşeye alerjisi var ... ne yediysem öğün öğün yazıyorum hergün tepkilerini yazıyorum cildi sürekli aynı alerjene maruz kaldığı için bu kadar hassaslaşmış olabilir ... yıkamak istemiyorum ya :((

Bende şimdiye kadar 3-4 kez oldu her gün süt ürünü tüketiyordum ya bazılarını tolere edebiliyor ya da başka birşeye alerjisi var ... ne yediysem öğün öğün yazıyorum hergün tepkilerini yazıyorum cildi sürekli aynı alerjene maruz kaldığı için bu kadar hassaslaşmış olabilir ... yıkamak istemiyorum ya :KK43:(
Cok zor ya alhah yardimcimiz olsun doktora gitmediniz mi esim randevu alabilirse biz goturucez

Banadan normal geliyordünya ama kan testinde nöroloji problem çıktı zihinsel :KK43: o kadar kötüyüm ki

Ali fuat serpen var durumunuz iyice bebeklerin kilo almasında şikayetçi bi arkadaş vardı gittiler çok memnun kaldılar muane ücreti ortasında derecede tavsiye ederim.

Amin :KK43: bebeğim de zeka geriliği tespit edildi
Allah yardımcın
Cok zor ya alhah yardimcimiz olsun doktora gitmediniz mi esim randevu alabilirse biz goturucez
Doktorumla birlikte hareket ediyoruz deneme yanılma en iyi yöntem dedi süt ürünleri, yumurta ve domatesle başladık bakalım ne olcak ? Sonucunu buraya yazabilir misin gidebilirseniz ?

Bende şimdiye kadar 3-4 kez oldu her gün süt ürünü tüketiyordum ya bazılarını tolere edebiliyor ya da başka birşeye alerjisi var ... ne yediysem öğün öğün yazıyorum hergün tepkilerini yazıyorum cildi sürekli aynı alerjene maruz kaldığı için bu kadar hassaslaşmış olabilir ... yıkamak istemiyorum ya :((
Atopik dermatit mi var sizdede ?

aynı gün doğdular evet :)
sol şakak kısmında 1 tl kadar geçmeyen egzama gibi bir kuruluk ve pullanma var ama doktorlar gördü, sordum da. önemsenmedi. onun dışında bir cilt problemi yok ama bilemedim. senin bebeğinin yüzünde mi?

Canım ben anlamadım söylediğin baş çevresi ölçümü mü? Doktor 33 cm dedi 36 olması gerekirdi ama çok önemli değil dedi bi yanlışlıkmk var

kafası ilk 3 ay ayda 2 cm sonra 1 er cm büyümesi beklenirmiş. bunu metabolizma uzmanı demişti
baş çevresi 34 cm doğdu - 36 - 38 oldu üç ay içinde
biraz küçük kafa doğdu galiba. benim de kafam küçüktür. halen şu an bir yetişkinin kafası (şapka ölçüsünden biliyorum) 56 cm civarı iken benim 54 :D çocuk şapkası alırım bu yüzden

bence kızım da benim gibi hayatı boyunca sınıfın en kısa ve zayıfı olabilir. anaokulundan üniversite dahil tüm okul hayatımda ben böyleydim. :D

şu pörsentil tablosunun en alt dilimindeyizdir ama dediğin gibi istikarlı bir büyüme hızı var :)

meme emmesi şöyle: atak döneminde çok kısa emdi geçtiğimiz 10 gün hemen 3 er dkda bıraktı. ama normali bir memeyi tamamen içer, 5-8 dk sürüyor. sonra diğerini 3 dk falan emer bırakır. o bıraktıktan sonra elimle göğüs ucumu hafif sıkıyorum süt geliyor kolayca. hatta bazen incecik fışkırıyor. ama yağlı kısmı mı bilmiyorum

Alerjiden de kilo alımı düşmüş olabilir, kusma ishal varsa kilo alımını azaltıyormuş..

Yumurta iznim var benim canım, kahvaltıda yumurta zeytin ekmek domates filan yiyorum, makarna haşlarsam yağsız yapıyorum domates soslu (sosa azıcık zeytinyağı koyuyorum) çorbaları kemik veya tavuk suyuyla yapıyoruz. Genelde protein ağırlıklı besleniyorum zaten onlar serbest. Ya ben de ilk çok afalladım ama oluyor yani, sıkma canını.

Sütlü tatlı yenmiyor da sütsüz çaylı yspışan kakaolu kek tarifi var mesela, onu yiyebilirsin, çok lezzetli oluyor. Sonra revani yapabilirsin, yoğurtsuz yağsız. Seçenekler var yani..
Bebeğinde süt alerjisi mi var diyete başladın canım? Benimki hep kusuyo hep ishal doktorada söyledim takip edelim deyip duruyo ama bebeğimin kilo alımı iyice düştü.Vücudunda çok döküntüler var atopik dedi ama yediklerimden dolayıda kötü olduğunu düşünüyorum doktor bişey demesede.Sürekli huzursuz kusuyo yediklerimdense diye vicdan yapıyorum

Allah yardımcın

Doktorumla birlikte hareket ediyoruz deneme yanılma en iyi yöntem dedi süt ürünleri, yumurta ve domatesle başladık bakalım ne olcak ? Sonucunu buraya yazabilir misin gidebilirseniz ?
Ankadim canim ya izmirde yasiyorum buyuk sehirde randevu zor oluyor bakalim esim yarin alicak ne zamana vericekler tabiki yazarim

Cok dogru bana doktor alerji olabilir dedi hic ciddiye almadim cunku herkese ayni sey soyleniyordu ama yuzu gecmeyince alerji olsbilirmis dedim daha bizim kesin tani yok ama buyuk ihtimal alerji cikicak cunku yuzu hic iylesmiyor bu gun baktim kulak arkasinada atmis egzemasi

Banadan normal geliyordünya ama kan testinde nöroloji problem çıktı zihinsel :KK43: o kadar kötüyüm ki

Allah yardımcınız olsun canım. İnşallah en en en minimum seviyede bir geriliktir. Ya da yanlış teşhistir. Allahtan ümit kesilmez.

2242704

Kızlar bebeğimi gece bu şekilde yatırdım ve

2242703

Bu şekilde buldum. Ev merkezi sistem gece 12 de kapanıyor sıcaklık. Biz de yağlı radyatör yakıyorduk ama o gece yakmamıştım, terliyor diye. Böyle üstü açıkta ayakları çıplak kalmış. Muhtemelen 20 dakika falan. Kızım her zaman ağlayarak uyanmıyor, sessiz sessiz takılıyor kimi zaman. Sorun şu ki annem korkuttu ya kafasını yorganına soksaydı diye. Siz geceleri ne örtüyorsunuz?

Eki Görüntüle 2242704

Kızlar bebeğimi gece bu şekilde yatırdım ve

Eki Görüntüle 2242703

Bu şekilde buldum. Ev merkezi sistem gece 12 de kapanıyor sıcaklık. Biz de yağlı radyatör yakıyorduk ama o gece yakmamıştım, terliyor diye. Böyle üstü açıkta ayakları çıplak kalmış. Muhtemelen 20 dakika falan. Kızım her zaman ağlayarak uyanmıyor, sessiz sessiz takılıyor kimi zaman. Sorun şu ki annem korkuttu ya kafasını yorganına soksaydı diye. Siz geceleri ne örtüyorsunuz?
Masallahhh hareketli bir bebis ben kizimi hala kundak yapip yatiriyorum o yuzden gareket edemiyor zavallim ama ince bir battaniye ortuyorum tabi nerdeyse sadece bacaklarina kadar gecenlerde battaniye burnunu kapatmisti allahtan uyandim o gunden beri korkuyorum seneye allah nasip ederse uyku tulumu alicam

Cok gecmis olsun insallahhh cok onemli bir gerilik yoktur rabbim safi adiyla sifa versin

Cok dogru bana doktor alerji olabilir dedi hic ciddiye almadim cunku herkese ayni sey soyleniyordu ama yuzu gecmeyince alerji olsbilirmis dedim daha bizim kesin tani yok ama buyuk ihtimal alerji cikicak cunku yuzu hic iylesmiyor bu gun baktim kulak arkasinada atmis egzemasi
Benimkininde önce yüzünde başladı sonra kulak arkası şimdi gövdesinde..

Back