• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
herkese günaydın benim bebeğim üç ay 21 günlük oldu ama kilo problemi yaşıyoruz. Doktora gittik her hafta doktordayız.10 günde 70 gram almış. Bir sürü tahlil yapıldı hiçbir şey çıkmadı. Gelişimi de gayet normal ayına göre. Bebeğim 3 kg 250 gram doğmuştu. Neredeyse dört aylık olmak üzere kilosu 5100 gr. Doktor en sonunda anti reflü mama verdi. Ama benim kız mamayı bir türlü içmiyor. Doktor mamayı emzirdikten sonra ver dedi. ama içmiyor. Önce de verdim yine içmedi ne yapsam bilmiyorum .
Gunaydin ayni sayilir durumumuz benin bebekte 3300 gr dogdu suan 5400 mamaa ile beslendigi halde mamayi bile almiyordu almadigi zaman siringayla veriyordum yeterki ac kalmasin diye suan buberonla beslendigi halde 60 cc mamayi bitiremiyor ki bu aydaki bebekler 120 cc iciyor ama buna bile sukrediyorum rabbim saglik versin simdi tek umudum ek gidaya gecerken duzelir diye ama benin kizim yuzu cok tombik demek boyuda cok uzun olmayinca goren herkes kilosu cok iyi diyor ama vucut zayif aslinda

Gunaydin ayni sayilir durumumuz benin bebekte 3300 gr dogdu suan 5400 mamaa ile beslendigi halde mamayi bile almiyordu almadigi zaman siringayla veriyordum yeterki ac kalmasin diye suan buberonla beslendigi halde 60 cc mamayi bitiremiyor ki bu aydaki bebekler 120 cc iciyor ama buna bile sukrediyorum rabbim saglik versin simdi tek umudum ek gidaya gecerken duzelir diye ama benin kizim yuzu cok tombik demek boyuda cok uzun olmayinca goren herkes kilosu cok iyi diyor ama vucut zayif aslinda
Merhaba 120 cc yı gün içindemi içmesi gerek yoksa tek bi öğünde mi?

Alerjiden de kilo alımı düşmüş olabilir, kusma ishal varsa kilo alımını azaltıyormuş..

Yumurta iznim var benim canım, kahvaltıda yumurta zeytin ekmek domates filan yiyorum, makarna haşlarsam yağsız yapıyorum domates soslu (sosa azıcık zeytinyağı koyuyorum) çorbaları kemik veya tavuk suyuyla yapıyoruz. Genelde protein ağırlıklı besleniyorum zaten onlar serbest. Ya ben de ilk çok afalladım ama oluyor yani, sıkma canını.

Sütlü tatlı yenmiyor da sütsüz çaylı yspışan kakaolu kek tarifi var mesela, onu yiyebilirsin, çok lezzetli oluyor. Sonra revani yapabilirsin, yoğurtsuz yağsız. Seçenekler var yani..
Arkadaşlar işiniz cidden çok zor Allah yardımcınız olsun. sütsüz tatli dediniz de aklıma ne geldi =) sulu kek yaptınız mı? süt yerine su =) ben yapıyorum ve inanın daha güzel oluyor pufidik =)

Tek ogunde icmesi lazim en az 90 cc icmesi lazim ama benim 60cc bitirmiyor anca 50 cc iciyor
Tek öğün demek of acaba benim gogsumden çıkar mı ki tek öğün o kadar. Acaba mamanin tadını mi beğenmedi ki. Of anne olmak zor aç kalırmı ki diye vijddan yapıyor insan :( sağlıklı olsunlar tek istediğim o :(

Tek öğün demek of acaba benim gogsumden çıkar mı ki tek öğün o kadar. Acaba mamanin tadını mi beğenmedi ki. Of anne olmak zor aç kalırmı ki diye vijddan yapıyor insan :( sağlıklı olsunlar tek istediğim o :(
Canim tabiki anne sutunu ne kadar iciyor bilemessin eger kilo alimi iyiyse sutun yetiyordur takma kafana benim az kilo aliyor ondan dolayi zaten mamaya baskadik birde gece sabaha kadar uyanmazdi ben uyandiramazdim birturlu o yuzden de sutum bayagi azaldi rabbim saglik versin butun bebislerimize

Canim tabiki anne sutunu ne kadar iciyor bilemessin eger kilo alimi iyiyse sutun yetiyordur takma kafana benim az kilo aliyor ondan dolayi zaten mamaya baskadik birde gece sabaha kadar uyanmazdi ben uyandiramazdim birturlu o yuzden de sutum bayagi azaldi rabbim saglik versin butun bebislerimize
3 kilo 620 doğdu tabi 300 gram gitti birinci ay 4 330 ikinci ay 5 kilo 040 üçüncü ayda 5 kilo 900 du doktor güzel buldu kilosunu inanın kilosunu takmıyorum ama bazı arkadaşlar çişi taşmış bezden falan diyolar ya bende öyle bi durum, olmuyor hiç kıyaslama da yapmam asla ama acaba aç mı kalıyor şüphesi hep içimde ilk bebegimi 4 ay aç ağlatmışım cahillik :( buda böyle olucak diye diken üstündeyim allah tek sağlık versin tüm bebeklere inşallah bizim babamız kilo düşmanı hiç sevmiyor kiloyu o gayet iyi diyor ama ben her ay acaba mama versem mi psikolojisinden kurtulamadım bi türlü :(

3 kilo 620 doğdu tabi 300 gram gitti birinci ay 4 330 ikinci ay 5 kilo 040 üçüncü ayda 5 kilo 900 du doktor güzel buldu kilosunu inanın kilosunu takmıyorum ama bazı arkadaşlar çişi taşmış bezden falan diyolar ya bende öyle bi durum, olmuyor hiç kıyaslama da yapmam asla ama acaba aç mı kalıyor şüphesi hep içimde ilk bebegimi 4 ay aç ağlatmışım cahillik :( buda böyle olucak diye diken üstündeyim allah tek sağlık versin tüm bebeklere inşallah bizim babamız kilo düşmanı hiç sevmiyor kiloyu o gayet iyi diyor ama ben her ay acaba mama versem mi psikolojisinden kurtulamadım bi türlü :(

aynı yahuu
yüzüne bakan oy maşallah diyor
ama sadece yüzü tombik

niye böyle oldu ki o kadar da yedirip içiriyoruz

Eklentiler

• 47A68F52-AE57-4A8E-98EC-1D3B3888F8E8.jpeg
    47A68F52-AE57-4A8E-98EC-1D3B3888F8E8.jpeg
    96,3 KB · Görüntüleme: 70
Sakin mama verme bence hem kilosu iyi hem de ac olsa cok aglardi anlardin ac oldugunu ben mecburen veriyorum maddi manevi zorlaniyoruz

Bizdede rotadan sonra iki aydır kaka da hafif mukus var bu hafta ikinci doz yapılacak insallah artmaz hamilelik boyunca hep sıkı diyet sonrası safra kesesi ameliyati sıkı diyet henüz yemeye başladım ben ya Allah yardımcımız olsun

Masallahhh canim cok tatli allahim nazarlardan korusu dur bak buda benim kizim Eki Görüntüle 2242349

allahım dünya tatlısı yaa :) yanağa bakan da 7-8 kilo sanar :D

bizim bebekler bize göre o zaman

Oyy maşallah kızlar ne kadar güzel bebekleriniz ya :KK36::KK36::KK36:

Eller, yanaklar gayet tontiş duruyor halbuki ya

sağol kuşum :) yanak var gerisi yok :D

Bizdede rotadan sonra iki aydır kaka da hafif mukus var bu hafta ikinci doz yapılacak insallah artmaz hamilelik boyunca hep sıkı diyet sonrası safra kesesi ameliyati sıkı diyet henüz yemeye başladım ben ya Allah yardımcımız olsun

geçmiş olsun ay çok ters ya bizim de rotaya kadar mukus vardı hem de çok
rotadan sonra hiç kalmadı

Back