• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Goturmedin mi doktora aslinda benim de coktan goturmem gerekirdi gecer sandim ama gecmedi goturucem insallahhh
Götürdüm çocuk doktoru baktı mustelanın balsamını verdi bi ara geçmişti düzenli kullanmadığım halde artık kremden mi yediklerimden mi bilmiyorum ama şuan tekrar başladı karnı falan kötü yüzü geçti önceden yüzünde çok oluyodu.Kremle geçmezse kortizon tedavisi dedi doktor alerjiye hiç değinmedi ishalide var söyledim ama ben gıda alerjisinden şüpheleniyorum doktor bişry demedi

Hebehubele Hebehubele Allah yardımcınız olsun. İnşallah da test yanlıştır. Çoğu kesim down sendromlu alalım denilen bebek sapasağlam doğuyor. Umalım ki yanlışlık olsun. Allah size bağışlasın yavrunuzu.

Banadan normal geliyordünya ama kan testinde nöroloji problem çıktı zihinsel :( o kadar kötüyüm ki

Ali fuat serpen var durumunuz iyice bebeklerin kilo almasında şikayetçi bi arkadaş vardı gittiler çok memnun kaldılar muane ücreti ortasında derecede tavsiye ederim.

Amin :( bebeğim de zeka geriliği tespit edildi
Belkide bi yanlışlık vardır yada büyük bişey değildir yazdıklarına bakılırsa gelişimi öyle geri gibi durmuyo ve erken teşhis herşeyde olduğu gibi bunda da önemlidir eğer gerçekten bişey varsa tabi. güzel haberlerini de okuruz burdan inş dualarım seninle

Bebeğinde süt alerjisi mi var diyete başladın canım? Benimki hep kusuyo hep ishal doktorada söyledim takip edelim deyip duruyo ama bebeğimin kilo alımı iyice düştü.Vücudunda çok döküntüler var atopik dedi ama yediklerimden dolayıda kötü olduğunu düşünüyorum doktor bişey demesede.Sürekli huzursuz kusuyo yediklerimdense diye vicdan yapıyorum
Kendin bi dene istersen kes süt ürünlerini canım..

Eki Görüntüle 2242704

Kızlar bebeğimi gece bu şekilde yatırdım ve

Eki Görüntüle 2242703

Bu şekilde buldum. Ev merkezi sistem gece 12 de kapanıyor sıcaklık. Biz de yağlı radyatör yakıyorduk ama o gece yakmamıştım, terliyor diye. Böyle üstü açıkta ayakları çıplak kalmış. Muhtemelen 20 dakika falan. Kızım her zaman ağlayarak uyanmıyor, sessiz sessiz takılıyor kimi zaman. Sorun şu ki annem korkuttu ya kafasını yorganına soksaydı diye. Siz geceleri ne örtüyorsunuz?
Oy maşallah 🤭 kendi kendine kaldıramayacağı, itemeyeceği ağırlıkta ya da büyüklükte örtü kullanma bence canım. Kafasını soksa da ağlayarak iterek kurtulabilsin, artık güçlendiler zaten çok şükür

Benim kızım da yeni huy edindi, üstünü örttüğüm gibi tekmeleye tekmeleye atıyor üstünden örtüsünü. Gece boyu ben örtüyorum o açıyor. Normalde bir tane penye battaniye, bir tane de daha kalınca antialerjik yünden örtü örtüyordum ama artık muslin bile kalsa üstünde şükrediyorum. Yeni taşındık bu evde ilk kışımız, çok şükür sıcak oluyormuş.. Yoksa napardık bilmem

Deterjan ne kullanıyosun? Yediklerini kısıtlayarak hiç deneme yaptınmı? Kaç aylık seninki cnm?
Bütün granül sabunları kulllandım 60 derecede çift durulamalayla yıkadım havlusuna varana kadar ütülüyorum banamısın demiyor ... en son emzirirken kızardı yanakları bende emin olmuş oldum gün boyunca ne zman emzirsem kızardı

Deterjan ne kullanıyosun? Yediklerini kısıtlayarak hiç deneme yaptınmı? Kaç aylık seninki cnm?
Bir şeyden etkilendiğinde kusuyor o gün bir kaç kez bi de ishal oluyor daha önce de oldu iki kez anlayamadım ... üşüttü fln sanmıştım peynir kesiği gibi balgamlı kusuyordu insan anlamıyor işte yaşamadan... 3 ay 9 günlük

Bir şeyden etkilendiğinde kusuyor o gün bir kaç kez bi de ishal oluyor daha önce de oldu iki kez anlayamadım ... üşüttü fln sanmıştım peynir kesiği gibi balgamlı kusuyordu insan anlamıyor işte yaşamadan... 3 ay 9 günlük
Uyku sersemi sorularına ayrı ayrı cevap veriyorum 🤣 Pazar başlattı doktorum diyete o sabah çok kötü oldı heryeri kızardı ilk kez bu kadar şiddetli oldu arada hafif hafif kızarıp geçiyor yine biraz devam edip deneyeceğiz bakalım resim attım yüz , bacaklar , karnı , poposu böyle oldu ... 1 saat içinde de kendi kendine kayboldu ama o kızaran yerler kuru pütür pütür oldu

Eklentiler

• IMG_5898.JPG
    IMG_5898.JPG
    137,8 KB · Görüntüleme: 46
Bütün granül sabunları kulllandım 60 derecede çift durulamalayla yıkadım havlusuna varana kadar ütülüyorum banamısın demiyor ... en son emzirirken kızardı yanakları bende emin olmuş oldum gün boyunca ne zman emzirsem kızardı
Bende 60da yıkıyorum 4 durulama yaptırıyorum ama bi sıvı bi granül kullandım ve tesadüf mü bilmiyorum ama granülden sonra arttı.şimdi tamamen sıvıyla yıkamayı denicem belki sendede öyle bişey olabilir canım.Emzirirken yanakları mahvoluyodu benimkininde şimdi karnı mahvoluyor sıcaktan. temas ediyo ya benim bedenime doğru

6 gün var aralarında benimkide direk süt gibi kusuyo bazen peynir kesiği gibi kusuyo.Peynir kesiği gibi olan sindirilmiş sütün fazlası diyolar.Ama direk süt sıkıntı.Bende yediğim bişeylere hassasiyet gösterdiğini düşünüyorım bazen çok oluyo bazen daha az

Evet azalsa bile
Uyku sersemi sorularına ayrı ayrı cevap veriyorum 🤣 Pazar başlattı doktorum diyete o sabah çok kötü oldı heryeri kızardı ilk kez bu kadar şiddetli oldu arada hafif hafif kızarıp geçiyor yine biraz devam edip deneyeceğiz bakalım resim attım yüz , bacaklar , karnı , poposu böyle oldu ... 1 saat içinde de kendi kendine kayboldu ama o kızaran yerler kuru pütür pütür oldu
evet azalsa bile kuru pütür pütür oluyo cildi bi de kolları sırtı falan bu attığın fotodaki gibiydi.Şimdi karnı daha isilik tarzında kızarık ama onada egzama dedi doktor zaten.

Eki Görüntüle 2242704

Eki Görüntüle 2242703

Bu şekilde buldum. Ev merkezi sistem gece 12 de kapanıyor sıcaklık. Biz de yağlı radyatör yakıyorduk ama o gece yakmamıştım, terliyor diye. Böyle üstü açıkta ayakları çıplak kalmış. Muhtemelen 20 dakika falan. Kızım her zaman ağlayarak uyanmıyor, sessiz sessiz takılıyor kimi zaman. Sorun şu ki annem korkuttu ya kafasını yorganına soksaydı diye. Siz geceleri ne örtüyorsunuz?

yaramaza bak yaaa
ben hala woombie kundak kullanıyorum o yüzden pek uzaklaşamıyor. üstüne de triko battaniye

bazen de kalın elyaflı uyku tulumu giyiyor o zaman hiçbir şey örtmiyorum

canım baş çevresini sormuşsun 34 cm ölçtüler doğumda
ilk 3 ay ayda 2 cm büyümesi bekleniyormuş
3 aydan sonra 1 cm
ortalama tabi bunlar

O ates sayilmaz korkma. Memenjit asisinda 38.6 yi gordu bu gozler ve ates dusurucu vermedim.

Benim oglanin kafasi 34 du dogdugunda. Kiz 33 cm dogdu. Bende minyonum esimde iri sayilmaz ama minyonda degil ortalama oglum hic bana gore bi bebek degildi. 3 aylikken 8.5 kiloydu bide kucakciydi. Onu buyutecem die iki buklum oldum. Kizim bence ortalama. Bence tek memede emzirme suresini uzatmalisin 5 8 dakka az gibi. Duruyorsa tek memede 15 20 dakka tutmaya calis bence senin kiz daha cok ön süt aldigi icin az kilo aliyor.

doğduğundan beri hep kısa emer böyle
meme sevmiyo :(doktor 3 dk bile emse olur hızlı alıyor artık sütü dedi ama ben yine de uzun tutmaya çalışayım.

Açıkçası AR mamayı bilmiyorum. Ben toz mamada içebilecekleri en son sıcaklıkta hazırlıyorum suyu çünkü mamayı katınca suyu soğutuyor zaten. Benim dediğim şekilde hazırlayınca hazırlanan mama ılık oluyor.

dün denedim ama dediğin sıcaklığı tutturamadım sanırım
bugün bi daha deniycem

Tüm bebeklerde aynı sıkıntılar ve hepsi alerjik deniyor nasıl oluyor da hepsi alerjik oluyor anlamıyorum artık toplum olarak ne yiyorsak çocuklarımız hep hasta sağlıklı diye aldığımız sebze meyve bile ilaçlı hormonlu vs çok üzülüyorum bu duruma sağlıklı yiyecek bulamıyoruz doğalı yok ki okullarda her sınıfta mutlaka var şeker hastası bir çocuk üstelik ilkokulda nasıl sağlıklı yetiştireceğiz biz bu çocukları sağlıklı bişey yok ki sağlıklı yetiştirelim

Evet azalsa bile
evet azalsa bile kuru pütür pütür oluyo cildi bi de kolları sırtı falan bu attığın fotodaki gibiydi.Şimdi karnı daha isilik tarzında kızarık ama onada egzama dedi doktor zaten.
Canım bende ilk önce dıştan sandım çok hassas cildi dokunduğumuz yer kızarıyor fln ama bu fotodaki gün bez bölgesinde de çıktı o zman dedim ben kıyafetten ne sabundan ne dokunmaktan ...

Allah yardımcınız olsun canım. İnşallah en en en minimum seviyede bir geriliktir. Ya da yanlış teşhistir. Allahtan ümit kesilmez.
Cok gecmis olsun insallahhh cok onemli bir gerilik yoktur rabbim safi adiyla sifa versin
Hebehubele Hebehubele Allah yardımcınız olsun. İnşallah da test yanlıştır. Çoğu kesim down sendromlu alalım denilen bebek sapasağlam doğuyor. Umalım ki yanlışlık olsun. Allah size bağışlasın yavrunuzu.
Belkide bi yanlışlık vardır yada büyük bişey değildir yazdıklarına bakılırsa gelişimi öyle geri gibi durmuyo ve erken teşhis herşeyde olduğu gibi bunda da önemlidir eğer gerçekten bişey varsa tabi. güzel haberlerini de okuruz burdan inş dualarım seninle
Amin inşallah çok dua ediyorum Rabbim mwleklerimizi korusun bize bağışlasın. Mahvoldum kaç gündür

Eki Görüntüle 2242704

Eki Görüntüle 2242703

Müslin ya da penye battaniye ile belden kundak yapıyorum. Ayağına ayaklı don giydiriyorum. Üstüne uzun kollu zıbın ile onun üstüne uzun kollu pijama giydiriyorum. Sonra bebeğimin üstüne bi tane örgü battaniye örtüyorum. Zaten kendisi kollarını açıyor. Hatta artık ayaklarını da itekleye itekleye kundak bile açıyor. O yüzden biraz daha büyüyünce ayaksız donla uyutacağım.

Back