• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
allahım dünya tatlısı yaa :) yanağa bakan da 7-8 kilo sanar :D

bizim bebekler bize göre o zaman

sağol kuşum :) yanak var gerisi yok :D

geçmiş olsun ay çok ters ya bizim de rotaya kadar mukus vardı hem de çok
rotadan sonra hiç kalmadı
Evet canim aynen oyle cok sagol butun bebislerimiz cok tatli melek onlar alkahim hepimizinkini nazarlardan korusun evet yani ben de soyluyorum benden selvi boylu bir kiz cikmaz herhalde bunada sukur saglikli olsunlar yeter

herkese günaydın benim bebeğim üç ay 21 günlük oldu ama kilo problemi yaşıyoruz. Doktora gittik her hafta doktordayız.10 günde 70 gram almış. Bir sürü tahlil yapıldı hiçbir şey çıkmadı. Gelişimi de gayet normal ayına göre. Bebeğim 3 kg 250 gram doğmuştu. Neredeyse dört aylık olmak üzere kilosu 5100 gr. Doktor en sonunda anti reflü mama verdi. Ama benim kız mamayı bir türlü içmiyor. Doktor mamayı emzirdikten sonra ver dedi. ama içmiyor. Önce de verdim yine içmedi ne yapsam bilmiyorum .
Mamayı olması gerekenden yani bebeğinizin içeceği sıcaklıktan bir tık fazla sıcak yapın. Yani içebileceği son sıcaklık olsun. Mamayı katınca da suyu soğuyor mama soğuk oluyor ve bazı bebekler soğuk olduğu için içmiyor. Kendi bebeğimden biliyorum. Bana da bir yakınım tavsiye etti bu şekilde deneyince içti.

Cok sagol canim evet iste yuzu boyle tontis halbuki 5400 gr allahim saglik versin senin bebeginde cok tatli canim rabbim bagislasin
Teşekkür ederim canım ♥️ ya bizim kız da 5500gr ama sizinki gibi yanakları var. Elleri ayakları filan minicik hala ve incecik. Minyon olacaklar herhalde. Bak bu da bizim kız :)

2242369

Teşekkür ederim canım ♥️ ya bizim kız da 5500gr ama sizinki gibi yanakları var. Elleri ayakları filan minicik hala ve incecik. Minyon olacaklar herhalde. Bak bu da bizim kız :)

Eki Görüntüle 2242369
Ay masallahhh cok tatli allahim nazarlardan korusun evet minyon olucaklar ne yapalim saglikli olsunlar yeter birde kiz cocugu erkek olsa uzun olsa daha iyi olurdu allahtan kizlar

Ay masallahhh cok tatli allahim nazarlardan korusun evet minyon olucaklar ne yapalim saglikli olsunlar yeter birde kiz cocugu erkek olsa uzun olsa daha iyi olurdu allahtan kizlar
Haklısın canım ♥️ S Spizella nın doktoru onu korkutmasa o da zaten böyle diyordu da işte her doktor başka bir şey söylüyor ya..

Haklısın canım ♥️ S Spizella nın doktoru onu korkutmasa o da zaten böyle diyordu da işte her doktor başka bir şey söylüyor ya..
Evet canim doktorlar kafa karistiriyor halbuki tahlilleri temizse sorun yok bence her cocuk tombik olucak diye birsey yok sonucta yerinde saymiyor kilo alimi devam ediyor sonucta

Mamayı olması gerekenden yani bebeğinizin içeceği sıcaklıktan bir tık fazla sıcak yapın. Yani içebileceği son sıcaklık olsun. Mamayı katınca da suyu soğuyor mama soğuk oluyor ve bazı bebekler soğuk olduğu için içmiyor. Kendi bebeğimden biliyorum. Bana da bir yakınım tavsiye etti bu şekilde deneyince içti.

teşekkür ederim şimdi deneyeceğim tam vücut sıcaklığında veriyordum
daha sıcak suda hamur olur mu ki? anti reflü maması biraz daha yoğun bi mamaymış.
Teşekkür ederim canım ♥ ya bizim kız da 5500gr ama sizinki gibi yanakları var. Elleri ayakları filan minicik hala ve incecik. Minyon olacaklar herhalde. Bak bu da bizim kız :)

Eki Görüntüle 2242369

allahım ne şirinlik yerimmmm seni

4. Ay aşımızı yaptırdık. 2. Ayda ateşlenmeyen çocuğum şimdi ateşlendi. Çok gerginim. Calpol verdim ama ateşi 37,3-37,5 arasında seyrediyor 1,5 saattir :(

O ates sayilmaz korkma. Memenjit asisinda 38.6 yi gordu bu gozler ve ates dusurucu vermedim.
aynı gün doğdular evet :)
sol şakak kısmında 1 tl kadar geçmeyen egzama gibi bir kuruluk ve pullanma var ama doktorlar gördü, sordum da. önemsenmedi. onun dışında bir cilt problemi yok ama bilemedim. senin bebeğinin yüzünde mi?

kafası ilk 3 ay ayda 2 cm sonra 1 er cm büyümesi beklenirmiş. bunu metabolizma uzmanı demişti
baş çevresi 34 cm doğdu - 36 - 38 oldu üç ay içinde
biraz küçük kafa doğdu galiba. benim de kafam küçüktür. halen şu an bir yetişkinin kafası (şapka ölçüsünden biliyorum) 56 cm civarı iken benim 54 :D çocuk şapkası alırım bu yüzden

bence kızım da benim gibi hayatı boyunca sınıfın en kısa ve zayıfı olabilir. anaokulundan üniversite dahil tüm okul hayatımda ben böyleydim. :D

şu pörsentil tablosunun en alt dilimindeyizdir ama dediğin gibi istikarlı bir büyüme hızı var :)

meme emmesi şöyle: atak döneminde çok kısa emdi geçtiğimiz 10 gün hemen 3 er dkda bıraktı. ama normali bir memeyi tamamen içer, 5-8 dk sürüyor. sonra diğerini 3 dk falan emer bırakır. o bıraktıktan sonra elimle göğüs ucumu hafif sıkıyorum süt geliyor kolayca. hatta bazen incecik fışkırıyor. ama yağlı kısmı mı bilmiyorum
Benim oglanin kafasi 34 du dogdugunda. Kiz 33 cm dogdu. Bende minyonum esimde iri sayilmaz ama minyonda degil ortalama oglum hic bana gore bi bebek degildi. 3 aylikken 8.5 kiloydu bide kucakciydi. Onu buyutecem die iki buklum oldum. Kizim bence ortalama. Bence tek memede emzirme suresini uzatmalisin 5 8 dakka az gibi. Duruyorsa tek memede 15 20 dakka tutmaya calis bence senin kiz daha cok ön süt aldigi icin az kilo aliyor.

Herkese slm kızlar:KK16:doğumdan sonra fırsat bulup bi türlü giremedim.ilk bebek olunca insan adapte olmakta zorlaniyor.bi de tek basimayim zorlandim açıkçası.Herkesin bebisleri iyidir inşallah:KK66:benim kizçemin egzama,konak sıkıntısı var. bide kilo az almış bu son ayda 500gr.suan 5700 kilo.arada kakada mukus oluyor doktora her gidisimde süt alerjisi mi acaba diyorum ama kakada kan olmayınca test yapmıyolar:110:kizim 5 dk falan emiyor.uzun uzun emmiyor acaba doymuyor mu diyorum ama meme de hâlâ süt kalmış oluyor bide aglamiyo ama anlamadım:KK43:sizce kilomuz nasıl?

Bide ben görmeyeli bu sayfa baya değişmiş ya pek sevemedim bu halini ben.bi uygulaması falan olsa bu sitenin ya böyle buraya girmek zor geliyor açıkçası:bicak:

teşekkür ederim şimdi deneyeceğim tam vücut sıcaklığında veriyordum
daha sıcak suda hamur olur mu ki? anti reflü maması biraz daha yoğun bi mamaymış.
Açıkçası AR mamayı bilmiyorum. Ben toz mamada içebilecekleri en son sıcaklıkta hazırlıyorum suyu çünkü mamayı katınca suyu soğutuyor zaten. Benim dediğim şekilde hazırlayınca hazırlanan mama ılık oluyor.

Herkese slm kızlar:KK16:doğumdan sonra fırsat bulup bi türlü giremedim.ilk bebek olunca insan adapte olmakta zorlaniyor.bi de tek basimayim zorlandim açıkçası.Herkesin bebisleri iyidir inşallah:KK66:benim kizçemin egzama,konak sıkıntısı var. bide kilo az almış bu son ayda 500gr.suan 5700 kilo.arada kakada mukus oluyor doktora her gidisimde süt alerjisi mi acaba diyorum ama kakada kan olmayınca test yapmıyolar:110:kizim 5 dk falan emiyor.uzun uzun emmiyor acaba doymuyor mu diyorum ama meme de hâlâ süt kalmış oluyor bide aglamiyo ama anlamadım:KK43:sizce kilomuz nasıl?
Canım aynı belirtiler bizde vardı daha sonra vücutta kızarıklıklar başladı hala kakada kan yok ama doktorum bana süt ve yumurta diyeti verdi sen test yapılmasa da doktorun söylemese de kendin dene alerji olayını doktorlardan çok biz bilebiliriz .. benim de doktorum kakada kan olmayınca egzama zaman zmaan azalınca diyete gerek yok demişti ama pazar sabahı birden heryeri kıpkırmızı oldu 1 saat içinde den kayboldu ölüyorum sandım ... önlemini sen al canım yoksa herşeyi kendinden biliyorsun :(

Canım aynı belirtiler bizde vardı daha sonra vücutta kızarıklıklar başladı hala kakada kan yok ama doktorum bana süt ve yumurta diyeti verdi sen test yapılmasa da doktorun söylemese de kendin dene alerji olayını doktorlardan çok biz bilebiliriz .. benim de doktorum kakada kan olmayınca egzama zaman zmaan azalınca diyete gerek yok demişti ama pazar sabahı birden heryeri kıpkırmızı oldu 1 saat içinde den kayboldu ölüyorum sandım ... önlemini sen al canım yoksa herşeyi kendinden biliyorsun :(
Benim kiziminda atopik dermatiti var ben de bir haftadir sut diyeti yapiyorum ama zaten cogunlukla mama veriyorum keci situnden olan golden goat mamayi veriyorum ama egzemamuz dahada cogaldi kakada hic kan gormedim ben diyet yaptigim halde gittikce yuzu daha kotu oldu esime dedim alerji bolumune randevu al dedim bakalim nasil olucak yuzunu oyle gorunce cok uzuluyorum

Kızlar bebişlerinize maşallah. Ne güzel bebekler . Sağlıklı olsunlar inşallah. İştahlı bebek olsunlar da anneleri üzülmesin. İlk oğlum çok zayıf bebekti mama da almadı hiç. Yaşıtlarına göre hep gerideydi. Çok üzülürdüm kemikleri sayılırdı. Ek gıdaya geçtiğimizde de almadı. Aldığını da bi hastalıkta verirdi hemen. Şimdi 13 e girdi benden uzun ve yapılı. İkinci oğlum iri doğdu. Birkaç ay sonra doğru düzgün kilo almadı tüy siklet. Son bebişim de kilosu şimdilik güzel ama hareket yok. Allah canlarını sağ etsin. Rızıkları bol olsun.

Benim kiziminda atopik dermatiti var ben de bir haftadir sut diyeti yapiyorum ama zaten cogunlukla mama veriyorum keci situnden olan golden goat mamayi veriyorum ama egzemamuz dahada cogaldi kakada hic kan gormedim ben diyet yaptigim halde gittikce yuzu daha kotu oldu esime dedim alerji bolumune randevu al dedim bakalim nasil olucak yuzunu oyle gorunce cok uzuluyorum
Egee alerjisi var ise keci sutunu de tolere edemiyor olabilir. Aminoasit bazli alerjili bebekler icin kullanilan mamalar var. aleejiden suphelenirlerse rapor cikartirlar o mama icin

Maşallah bebişler çok çok tatlı bol emsin annelerini üzmesinler inşallah 4.ay aşımızı sorunsuz atlattık ateş vs olmadı ama 2 gündür acayip ağlıyor bir sıkıntı da yok aşının etkisi desem 2 gündür geçmez mi ki

Maşallah bebişler çok çok tatlı bol emsin annelerini üzmesinler inşallah 4.ay aşımızı sorunsuz atlattık ateş vs olmadı ama 2 gündür acayip ağlıyor bir sıkıntı da yok aşının etkisi desem 2 gündür geçmez mi ki
Aşı ağrı yapıyor olabilir canım 2. Ay aşısında bizim de ateş olmadı ama canı yanıyordu ağrı yapmıştı bi çay kaşığı şuruptan sonra bi şeyi kalmamıştı.

Bizde de herşey yüzle başladı yanakları eşim öptüğü için oldu sandım ilk kendiliğinden geçti İkinci oldu bu kez geçmek bilmedi yayıldı kaşıdıkça kanadı bakıp bakıp ağlıyordum locoderm krem verdi kortizon var içinde ama mecbur kullandım 2 günde kuruttu tamamen ... bize de atopik dermatit dedi bioderma jel ve nemlendiricini önerdi atopik ciltler için olan ama onunla yıkasam bile kızarıyor onu bırak sadece suyla yıkadığımda bile kızarıyor vücudu bende pazar başladım diyete bakalım neler göreceğiz bugün yine hafif hafif kızartmalar oldu ama

Back