• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar salya Çok aktı mi sizde de? Bebeğimin boynu yakası hatta bizim ustunuz bile hep ıslak. Bazen etrafa bakarken de akıyor.vardi ama arttı. Normal mi?

Abim 17 yaşındayken (şuan 42 yaşında) traktör altında kalmış canım üzerine devrilmiş. Öldüğünü sanmışlar. Ayak parmağını oynatınca tekrar gözetime almışlar. Dalağını ozaman almışlar işte. Valla canım ben bildim bileli ne bi aşı oldu, ne de hastalanır. Balyalar var bilirmisim bilmem 30 40 kg hayvanlara verilir onları kaldırıyodu kamyonlara yüklüyorlardı ve bunları yaparken 25 li yaşlarda ya vardı ya yoktu. Hastalanmaz grip bile kolay kolay olmaz, kiloluda değil çok zayıfta değil gayet normal kiloda hatta bi tık zayıf bile sayılır .
Hayatını kötü yönde etkilediği tek şey askerlik yapamadı okadar.. abime de çocuğu olmaz vs vs çok şeyler demişlerdi 17 ve 12 yaşında iki evladı var :)
Yani sana da büyük bi kayıp yaşatacağını hiç sanmıyorum
Elhamdülillah çok sevindim iyi olmasına. İnşllh ben de aynı etkiler olur özellikle yeğenlerine çok sevindim canım ben de kaygılanıyordum
Şifa Allahtan

Hanımlar ya benim kızım Çarşamba günü oturmayı keşfetti. Kendi kendine kalkıp oturmaya çalışıyor. Devamlı oturmak istiyor. Kucağımızda bile kendi oturma pozisyonu almaya çalışıyor.

Omurgasına filan zarar verecek diye korkuyorum. Normali nedir, şimdi oturtmaya başlayabilir miyiz? Zararı olur mu? Bileniniz var mı?

Bu arada yeni 3aylık oldu

Hanımlar ya benim kızım Çarşamba günü oturmayı keşfetti. Kendi kendine kalkıp oturmaya çalışıyor. Devamlı oturmak istiyor. Kucağımızda bile kendi oturma pozisyonu almaya çalışıyor.

Omurgasına filan zarar verecek diye korkuyorum. Normali nedir, şimdi oturtmaya başlayabilir miyiz? Zararı olur mu? Bileniniz var mı?

Merhaba canım biz de aynıyız yaklaşık iki haftadır yastık varken, pusette, ana kucağında hep kafayı kaldırıyor ben de korkuyorum omurgası zarar görür diye biz de Yen'i 3 aylık olduk

Elhamdülillah çok sevindim iyi olmasına. İnşllh ben de aynı etkiler olur özellikle yeğenlerine çok sevindim canım ben de kaygılanıyordum
Şifa Allahtan
Rabbim dermansız dert vermesn kuzum. Sen elinden geleni yaptıktan sonra inan rabbim karşılıksız bırakmıyor inşallah sende ameliyattan sonra sağlığına kavuşursun inşallah bidaha tekrarlamaz. Kuzucuğunla eşinle uzuuun sağlıklı ömrün olsun

Kuzum onu yusuf ege uzun zamandır yapıyo. Ama şuan oturmak için çok minikler. Ancak 4ay sonunda destekli oturmaya geçilebilir. Az daha sabretsin sıpalar:) ben bileklerinden tutup 1 2 3 diye sayıyorum kendi kendine kalkmasını sağlıyorum kasları güçleniyo. Ama 2 sn bile oturmuyodur.

Allah yardımcın olsun canım eşin bi saat bebeği alıp bakması bile can oluyor gerçekten, çok zorlanıyorsundur. Kaç gün gececi oluyor haftalık mı değişiyor
Bi hafta gece bi hafta gündüz kuzum.
Gecedeyken hiç yokmuş gibi zaten 12 saat çalışıyo baba bi yararı hiç olmuyo. Gündüzdeyken en azından gece evde olmasın bile yetiyor psikolojik olarak

Oyun halisi o

Canım ben bugün eczaneyi aradım ilaçlarımizi sormak için. Aklıma bu asiyi sormak da geldi. 280 tl dedi fiyatına. Çeşitleri varmış bu en son gelen dedi. Ismini de söyledi ama unuttum. Ben 5. Ayda yaptırayım diyorum cunku yakında sünnet-i olacak allah ın izniyle. Yan etkileri oldu mu asinın sizde?

Biz hastanede yaptirdik belki hastanede daha pahalidir. 3 turu var die biliyorum ben. Karisik bu menenjit olayi. 4. Ay kontrolunde iyice soracagim doktora. Diger turunu de yaptiracakmiyiz die cunku eski asi b turune karsi koruymuyordu bu asi koruyormus ama sadece b turune karsi koruyorsa a ve c turu icin diger asiyida yaptirmak gerekiyordur.
Valla 225 tl civarıydı ama bize başka dozdan bahsetmedi , 5. Ay çağırdı kontrole
5. Ayda 2. Dozu yapacaktir muhtemelen.

Biz hastanede yaptirdik belki hastanede daha pahalidir. 3 turu var die biliyorum ben. Karisik bu menenjit olayi. 4. Ay kontrolunde iyice soracagim doktora. Diger turunu de yaptiracakmiyiz die cunku eski asi b turune karsi koruymuyordu bu asi koruyormus ama sadece b turune karsi koruyorsa a ve c turu icin diger asiyida yaptirmak gerekiyordur.

5. Ayda 2. Dozu yapacaktir muhtemelen.
Ben doktorla konustum canım bu konuyu. Bi klasik yıllardır yapılan menenjit aşısı varmış. Menenjitin 4 çeşidine karşı koruyormuş. Bir de geçen sene yeni çıkan b tipine karşı koruyan varmış, o ayrı bir aşıymış. İkiisini de yaptırıyoruz biz. Klasik olanı 3.ayda yaptırdık., yeni olanı daha sonra yapacagım dedi doktor. Çünkü aynı gün rota aşısı da oldu, 3ü aynı gün olmasın dedi.

Masallah cnm oğluna sevindim senin adına mamadan kurtuldun. Emzirme düzenin nasıl ne sıklıkta emziriyorsun.
Canim merhaba.bebegin neocate mamayi hala iciyor mu? Kabizlik yapti mi sizde?

Kızlar bebegimi kontrole götürdüm 5 aylik kuzum 6.160 gr geldi.cok moralim bozuldu.boyu 62 cm dedi.cok geride bu bebek neocate mama verin dedi rapor cikartti.diyet yaptigimdan beri 550 gr almis kizim 1 ayda.ama ben protein almadigim icin sütümün besleyici olmayacagini soyledi doktor.cocugun protein almasi gerektiğini be neocateye baslamami soyledi ama bu mama kabiz yapiyor bebegjmi:( napcam bilmiyorum

Merhaba kizlar bizim kizce 4 ay 5 günlük ben uzun uyudugu zamanlar oluyor 6 saat o zaman uyandirmiyorum yanlis mi yapiyorum

Ben doktorla konustum canım bu konuyu. Bi klasik yıllardır yapılan menenjit aşısı varmış. Menenjitin 4 çeşidine karşı koruyormuş. Bir de geçen sene yeni çıkan b tipine karşı koruyan varmış, o ayrı bir aşıymış. İkiisini de yaptırıyoruz biz. Klasik olanı 3.ayda yaptırdık., yeni olanı daha sonra yapacagım dedi doktor. Çünkü aynı gün rota aşısı da oldu, 3ü aynı gün olmasın dedi.

Benim bildigim klasik olan en erken 9. Ayda yapiliyordu 11. Ayda da 2. Dozu yapiliyordu. Klasik olandami degismis. Oglumun zamaninda yeni cikmisti o asi.
Canim merhaba.bebegin neocate mamayi hala iciyor mu? Kabizlik yapti mi sizde?

Kızlar bebegimi kontrole götürdüm 5 aylik kuzum 6.160 gr geldi.cok moralim bozuldu.boyu 62 cm dedi.cok geride bu bebek neocate mama verin dedi rapor cikartti.diyet yaptigimdan beri 550 gr almis kizim 1 ayda.ama ben protein almadigim icin sütümün besleyici olmayacagini soyledi doktor.cocugun protein almasi gerektiğini be neocateye baslamami soyledi ama bu mama kabiz yapiyor bebegjmi:KK43: napcam bilmiyorum

Benim bir arkadasim 17 ay emzirdi alerji mamasi kullanmadi. Coklu besin alerjisi vardi. Hic bir sekilde protein tuketemiyordu. Ama.muhim olan senin sagligin. Diyet yapmak seni cok etkilemiyorsa. Ben olsam bir ay daha denerim senin kizin bizimkilerden daha buyuk ayda 550 gr gayet iyi bir kilo

Merhaba kizlar bizim kizce 4 ay 5 günlük ben uzun uyudugu zamanlar oluyor 6 saat o zaman uyandirmiyorum yanlis mi yapiyorum
Uykuya da ihtiyacı var canım. 6saatten bir şey olmaz.

Biz geçen hafta 3ay kontrolüne gittiğimizde doktora sordum, gün içerisinde pek uyumuyor ama gece 12den de 6ya kadar uyuyor genelde, uyandırmıyorum dedim. Bir şey olmaz, elleme artık geceleri 6saat uyuyabilir dedi.

Maşallah ya yerim onu açıkçası geçen dr. Her çocuğun gelişimi kendine özgü biseyi yapmaya çalıştığı an onun için doğru zamandır dedi oturmak yürümek konuşmak eliyle bisey tutmak gibi

Eğer ameliyat işe yarayacaksa ve iyileşeksen ameliyat olman çok daha iyi canım. Benm abimin de dalağını aldılar ama hiç bi sağlık sıkıntısı yok bin şükür.
Bu zamana kadar emzirebilmiş olman bile çok güzel canım buna şükür. Biberonu kolay alsaydı biraz daha gönlündeki yük hafiflerdi, kuzucuk bian önce alışır biberona. Allahım ikinizedd sağlık versin bian önce iyileş inşallah

Ben varım canım. Doğumdan yaklaşık 1 ay geçmeden 11 kg verdim. Ozamanlar bunalımdan strestten yemek yiyemiyodum sütüm yok derdine çok fazla düşmüştüm boğazım kitleniyodu. Sonra kendime gelmeye başladıkça baktım yedikçe sütüm oluyo boşverdim kiloyu. Şuan bende panda gibiyim hatta ayı gibiyim diyorum kendime. Göğüslerim ufak üst kısmım alt kısmıma göre ince. Ama basenlerim çok fazla.
Açıkcası şuan kg hiç derdim değil en büyük
Ama bunu eşim dahi dert etmiyo. derdim oğlumu en az 6aylık olana kadar emzirebilmek. Şuan ondan başka önceliğimde yok, 3 ay daha böyle gider bu düzen sanırım. Yemeyince sütü akanlardan olmadım ben olamadım da :) gönül ister hem zayıflayıp hem süt dolmayı ama elde olan bişey değil..
Kilo insan isteyince giden bişey bunun çok iyi bilincindeyim o yüzden bikaç zaman daha yemeye devam :))
Eşim ekmek çok yiyosun demeye başladı benim... bu arada sitenin yeni tasarımını beğenemedim :(

Ben kilo alan değil de veremeyen diyelim :s 64 le hamile kaldım 81 le Doğuma girdim 77 ile eve geldim kızım 3800 dü :))) sadece o gitmiş :))) sonra öle böle derken 70 e düştüm 10 gündür fln akşamları dikkat ediyorum nerdeyse en geç 7 den sonra bişe yemiyorum ekmeği azalttım 69 a düşebildim benim de öyle boyum kilom bir :)) 169-69 :) yaza kadar veririz inşallah ya denize nasıl gireceeezz göbek çok kaldı bende ya :KK43:
Maşallah sana :) benim de göbek yoktu bi anda hamile gibi çıktı arada hamileymişim gibi okşuyorum göbeğimi nostaljik oluyor :D

Maşallah ya yerim onu açıkçası geçen dr. Her çocuğun gelişimi kendine özgü biseyi yapmaya çalıştığı an onun için doğru zamandır dedi oturmak yürümek konuşmak eliyle bisey tutmak gibi
İçin rahatladı canım, çok teşekkür ederim 😍 Ya beline zarar gelir diyorlar diye korkuyordum. Gerçi internette de sıkıntı olmayacağı yazıyor..

Öyle olabilir ama inşallah benimki öyle değildir. Çünkü mide bağırsak kanaması riski çoktu özellikle iç kanamdan korkuyoruz. Bi kaza anında çok tehlikeli bir duruma düşüyorum. Bi de devam eden kanama olmaması bizi rahatlatıyor inşallah kortizon işe yarar
Amin canım. Çünkü benden de ara ara geliyor geçiyor ve ben de günde 2 defa kan sulandırıcı iğne vuruluyorum....

Back