- 16 Ocak 2015
- 1.845
- 2.757
- 133
- 39
Allah razı olsun canım. Amin Rabbim bütün kuzuları korusun can sağlığı versin. Ben o günden sonra kızım kusacak diye aklım çıkıyor daha dün boydan boya kusmuk içinde bıraktı beni aklım çıktı fışkırtarak kusunca sonra kahkahalarla temizlendik kızımla :))
Bir nüsubet bin nasihatten iyidir bidaha eşin tartışmadan konuşmayı öğrensin allah esirgesin çok kötü bişeymiş.. makat çatlağı acısı kötüymüş canım ihmal etme sağlığını lütfen ya. Aslında daha çok dikkat etmemiz lazkm kendimize artık bize ihtiyacı olan meleklerimiz var..
bende hala kv m dokunsun istemiyorum bebeğime..
zamanla doğumda yaşadıklarını unutmasan da zihninde bastırabilirsin inşallah canım..
ilk yardım bebekler ve yetişkinler için farklı oluyo canım evet dikkat etmek lazım ya
Anne sütüyle kg aldıysa ne mutlu sana canım ya. İnşallah alerjisi de hemen geçer eğer çıkarsa. İnşallah bağırsaktada çıkmaz..
ben uyandırmıyorum kuzum kendi uyanınca besliyorm ama bu hali bile 2 saati geçmiyo.. neden hala uyandırıyosun ki bırak uzun uyumaya alışsın ilerde çok zorluk çekersin. Ben mesela dua ediyorm uyusun diye :)
Sanada çok geçmiş olsun canım ya ihmal etme allah esirgesin
Fotoğrafla gerçekteki aynı renk canım. Bugün gittik doktora çok şükür bi sıkıntı yokmuş.Demek ki ufalabiliyormuş. Unutursun inşallah bebeğini büyütürken. Üzüldüm hissettiklerine. Halbuki şanslı bebek ailesi geniş seveni çok. Umarım yaşadığın kötü duygulardan da kurtulur rahat rahat büyütürsün yavrunu.
Canım benim de ilk oğlum tedavideyken oldu. Prolaktin hormonu çok yüksekti memeden süt geliyordu gebe kalamıyordum. Aşılama yapacaktık 1 ay geçince gittiğimde hamileydim. 12 sene sonra 2. Bebek süpriz oldu. 3. Bebek de ilk denemede. Bebek düşünmezken +2 oldu. Hep tedavi olarak hamile kalacağım sanıyordum şaştım kaldım. Nasipte ne varsa o oluyor sanırım.
Allah şifa versin. Siz sağlıklı olun bebeğinizle daha güzel ilgilenirsiniz. Anne sütü alamayan çok bebek var ki siz zaten emzirmişsiniz şimdiye kadar. Sağlıklı anneye sütten daha çok ihtiyacı var bebeğinizin. Mama için de ben 3 çeşit kullandım önceki bebeğimde ; Sma, aptamil,evolvia. Sma balık gibi kokuyor. Kullandıklarımdan en çok evolviayı beğendim. Hemen geğiriyor bebek gaz maz kalmıyor. Kilo alımı içtiği miktarla alakalı. Bu arada hepsinin tadı garip anne sütü gibi tatlı değil.
Aç kalınca alacaktır inşallah biberonu. Biberon tutması kolaylık çünkü meme almayacağı için.
Canım siz gitmiştiniz değil mi karsiyolojiye birşey yok demişti doktor. Bizde böyle olsa ben de pek önemsemeyebilirim. Sanki yapısal gibi (bana çok mor gelmedi fotodan rengi) . İnşallah da öyledir.
Çok geçmiş olsun regl kanaması mı acaba?İTP Annelik
Bugün çocuk hematoloji ye gittik. Doktor kortizonun bebeğe geçebileceğini ve ilerde şeker ve tansiyon hastası olabileceğimi, gelişim geriliği olabileceğini söyledi. Memeden kestik kızımı. Öğleden sonra 3 e kadar hiç bir şey yemedi. Biberonu istemedi. Artık son çare kaşıkla verdik. Doydukça neşelendi. 5 gibi çok fazla ağladı sürekli göz yaşı döktü beşikte salladım öyle sakinleşti. 6 ya kadar ağladı ama. Sonra manayı verdik bşraz içti. Her fırsatta içirmeye çalıştık ama ncak yaklaşık 120 cc yi bulduk buna şükür. Şimdi uyudu uykuya çok zor geçti. Kucağından inmek istemiyor. Hiç halim yok gece hiç uyumadım gündüz de sürekli o ağladı ben ağladım. Hafif kanamam var o kadar ilacı boşa almış olmaktan korkuyorum. Geçecek inşallah
Ay hadi ya ege öyle değil kuzum. Acıtacak kadar emmedi hiç
Anldm canım hergün mü o dozda alıyosun bi arkadaş vardı nickini bulamadım şimdi o da kortizon kullanıp 4saat sonra sütünü sağıp döküyodu sonra emziriyodu senin öyle bi şansın yokmu peki
İlaç kullandıkça kanamam azaldı eğer adet olsa devam ederdi diye düşünüyoruz. Bi de kanama çık az geliyordu ilaç öncesi şimdi bitti gibi canım.Çok geçmiş olsun regl kanaması mı acaba?
Bunu neden sordum açıklayayım. İçimizdeki herhangi bir kanama vaginal olarak dışarı atılır mı acaba?İlaç kullandıkça kanamam azaldı eğer adet olsa devam ederdi diye düşünüyoruz. Bi de kanama çık az geliyordu ilaç öncesi şimdi bitti gibi canım.
Eğer ameliyat işe yarayacaksa ve iyileşeksen ameliyat olman çok daha iyi canım. Benm abimin de dalağını aldılar ama hiç bi sağlık sıkıntısı yok bin şükür.İlacı her gün alıyorum. 4 saat s7bra sağsa bile gün içinde yine s9te karışır dedi doktor. Riske girme dedi. Biz belki son sütü veririz diyorduk 24 saat geçtiği için doktor ona bile net bi şekilde olabilir demedi. Kısmet böyleymiş. Kortizon işe yaramazsa dalağı alacaklar. Artık iyileşmek istiyorum ömür boyu kortizon kullanmaktansa ameliyata razı oldum gibi. Bakalım haftaya çarşamba netleşecek
Ben varım canım. Doğumdan yaklaşık 1 ay geçmeden 11 kg verdim. Ozamanlar bunalımdan strestten yemek yiyemiyodum sütüm yok derdine çok fazla düşmüştüm boğazım kitleniyodu. Sonra kendime gelmeye başladıkça baktım yedikçe sütüm oluyo boşverdim kiloyu. Şuan bende panda gibiyim hatta ayı gibiyim diyorum kendime. Göğüslerim ufak üst kısmım alt kısmıma göre ince. Ama basenlerim çok fazla.İçinizde kilo alan var mı? Benim moralim bozuk doğum sonrası hemen 8 kilo vermiştim. 4 ay içinde 7sini geri aldım. Çok tatlı yiyorum, ekmek yiyorum çünkü 9 ay boyunca kustum ve yemeklere hasret kalmıştım. Sahanda yumurtayı bile büyük mutlulukla yiyorum. Ve o arada 5 tane tam buğday ekmek dilimini mideye indirmiş oluyorum. Gün içinde bi kaç parça bisküvi, ev yapımı kekti sütlü tatlısıydı, kuru pastaydı vs yiyorum... karaciğer enzimlerim ilaçlardan dolayı yüksekti onlar biraz düşünce kilo veririm sanmıştım ama yok. Bugün aynaya baktım. Pandaya benziyorum. Göğüslerim büyük ve ağır olduğu için kambur oturuyorum. Toparlak oldum resmen. Boyum 170 kilom 70 bu arada.
Hamile kaldığımda 73 tüm. Doğumdan sonra 71 e düştüm. Sonrasında afferin bana 4 kilo aldım. Mideyi yırttıkİçinizde kilo alan var mı? Benim moralim bozuk doğum sonrası hemen 8 kilo vermiştim. 4 ay içinde 7sini geri aldım. Çok tatlı yiyorum, ekmek yiyorum çünkü 9 ay boyunca kustum ve yemeklere hasret kalmıştım. Sahanda yumurtayı bile büyük mutlulukla yiyorum. Ve o arada 5 tane tam buğday ekmek dilimini mideye indirmiş oluyorum. Gün içinde bi kaç parça bisküvi, ev yapımı kekti sütlü tatlısıydı, kuru pastaydı vs yiyorum... karaciğer enzimlerim ilaçlardan dolayı yüksekti onlar biraz düşünce kilo veririm sanmıştım ama yok. Bugün aynaya baktım. Pandaya benziyorum. Göğüslerim büyük ve ağır olduğu için kambur oturuyorum. Toparlak oldum resmen. Boyum 170 kilom 70 bu arada.
Ben de aldım. Benim yemek yemeğe fırsatım olmadığı zamanlar çok oldu, ben bu durumu hareketsizliğe de bağlıyorum. Bebeğimle doktor kontrolüne gidiyoruz onun dışında 4 ay da 4 kez dışarı çıkmışızdır. Ben zaten kendi başıma hiç dışarı çıkamadım.İçinizde kilo alan var mı? Benim moralim bozuk doğum sonrası hemen 8 kilo vermiştim. 4 ay içinde 7sini geri aldım. Çok tatlı yiyorum, ekmek yiyorum çünkü 9 ay boyunca kustum ve yemeklere hasret kalmıştım. Sahanda yumurtayı bile büyük mutlulukla yiyorum. Ve o arada 5 tane tam buğday ekmek dilimini mideye indirmiş oluyorum. Gün içinde bi kaç parça bisküvi, ev yapımı kekti sütlü tatlısıydı, kuru pastaydı vs yiyorum... karaciğer enzimlerim ilaçlardan dolayı yüksekti onlar biraz düşünce kilo veririm sanmıştım ama yok. Bugün aynaya baktım. Pandaya benziyorum. Göğüslerim büyük ve ağır olduğu için kambur oturuyorum. Toparlak oldum resmen. Boyum 170 kilom 70 bu arada.
Romatizma hastasisiniz sanirim.Bende romatoid artritliyim 6 yildir.Su an sagip veriyorum.4mg prednol aliyorum ama aldiktan sonra 4 5 saat sagmiyorum sagsamda dokuyorum.Gebelikte de 9 ay hep kullandim Allahtan cocugumda yarin damak v.s gibi sorunlar olusmadiA Aypastam canım öncelikle çok geçmiş olsun. Seni çok iyi anlıyorum. Ben de kortizon tedavisine başlamamıştım 23 günlükken memeyi kesmiştim. Benim kullandığım doz 8mgdı 3 çocuk doktoruda emzirme süte geçer dedi ve ben 2 hafta emzirmedim. Daha sonra romatologum emzirebilceğimi söyledi ilacı attıktan 4 saat sonra sağıp döküyordum sütü. Sonra mg kademeli olarak düşürdük kesince emzirmeye devam ettim. Hippi baştan beri kullanıyorduk zaten o konuda bir sıkıntı yaşamadım ama hem sağlık açısından hem emzirememekten psikolojim bozulmuştu.
Çok yüksek doz olduğu için kestirmişlerdir muhtemelen. Peki nasıl kullanıyorsun cnm haftalık mı alıyorsun o dozu. Birde ameliyat olanakadar kullanacak mısın. Bıraktıktan sonra emzirme şansın hiç yok mu cnm.
Ben kilo alan değil de veremeyen diyelim :s 64 le hamile kaldım 81 le Doğuma girdim 77 ile eve geldim kızım 3800 dü :))) sadece o gitmiş :))) sonra öle böle derken 70 e düştüm 10 gündür fln akşamları dikkat ediyorum nerdeyse en geç 7 den sonra bişe yemiyorum ekmeği azalttım 69 a düşebildim benim de öyle boyum kilom bir :)) 169-69 :) yaza kadar veririz inşallah ya denize nasıl gireceeezz göbek çok kaldı bende yaİçinizde kilo alan var mı? Benim moralim bozuk doğum sonrası hemen 8 kilo vermiştim. 4 ay içinde 7sini geri aldım. Çok tatlı yiyorum, ekmek yiyorum çünkü 9 ay boyunca kustum ve yemeklere hasret kalmıştım. Sahanda yumurtayı bile büyük mutlulukla yiyorum. Ve o arada 5 tane tam buğday ekmek dilimini mideye indirmiş oluyorum. Gün içinde bi kaç parça bisküvi, ev yapımı kekti sütlü tatlısıydı, kuru pastaydı vs yiyorum... karaciğer enzimlerim ilaçlardan dolayı yüksekti onlar biraz düşünce kilo veririm sanmıştım ama yok. Bugün aynaya baktım. Pandaya benziyorum. Göğüslerim büyük ve ağır olduğu için kambur oturuyorum. Toparlak oldum resmen. Boyum 170 kilom 70 bu arada.
Hamileyken bayıla bayıla aldığım bi bikini tankini arası birşey vardı; göbeği örten. O zaman giyememiştim. Şimdi artık göbeği örter sığarsamBen kilo alan değil de veremeyen diyelim :s 64 le hamile kaldım 81 le Doğuma girdim 77 ile eve geldim kızım 3800 dü :))) sadece o gitmiş :))) sonra öle böle derken 70 e düştüm 10 gündür fln akşamları dikkat ediyorum nerdeyse en geç 7 den sonra bişe yemiyorum ekmeği azalttım 69 a düşebildim benim de öyle boyum kilom bir :)) 169-69 :) yaza kadar veririz inşallah ya denize nasıl gireceeezz göbek çok kaldı bende ya
Sen de verirsin canım inşallah... ben sanki vermişim gibi konuştum :)) vereceğiz Allah'ın izniyleBoyu kilosu bir olanlardan şişmanım şöyleyim böyleyim vs diye okuyunca insanın bi morali bozuluyor. Tabi her isteyen istediği kiloda olsun inşallah da ben gibi hiç kilo veremeyenler de var arkadaşlar aranızda
10 kilo hamilelikten, 10 kilo da tedaviden var. Öncesinde de zaten zayıf değildim. Şu sıralar kilo meselesine canım sıkkın anlayacağın canım, konuşulunca yazdım öyle..Sen de verirsin canım inşallah... ben sanki vermişim gibi konuştum :)) vereceğiz Allah'ın izniyle
Önce sağ salim bi 6 7 aylık olana kadar meleklerimizi emzirelim de kilo geçici kuzum nasıl aldıysak veririz. Takacağın en son şey o olsun. Sen beni nasıl gördüysen hala öyleyim sayılır sadece göbeğim yok o zaman ki gibi :)10 kilo hamilelikten, 10 kilo da tedaviden var. Öncesinde de zaten zayıf değildim. Şu sıralar kilo meselesine canım sıkkın anlayacağın canım, konuşulunca yazdım öyle..
İnşallah hep birlikte veririz
Çok güzel yazmışsın canım, iyi geldi.. Eş desteği önemli çok haklısın, benim eşim de ben kendime laf edersem bile kızıyor, saçmalama sen bu mucizeyi getirdin dünyaya vs vs moral veriyor.. Hem 3 aylık bebeklerimizle diyet, sezeryanlı halimizle de spor yapamayacağımıza göre bir süre böyle gidecek sanırım..Önce sağ salim bi 6 7 aylık olana kadar meleklerimizi emzirelim de kilo geçici kuzum nasıl aldıysak veririz. Takacağın en son şey o olsun. Sen beni nasıl gördüysen hala öyleyim sayılır sadece göbeğim yok o zaman ki gibi :)
Ben kiloyla ve kilomla alakalı hiç sıkıntı etmiyorum kendime şuan ilk derdimiz başka. Eşimde dert etmiyo sağolsun şuan halden anlıyo :)
YaZın tatile gitmek gibi bi planımızda yok maddiyattan dolayı o yüzden pek dert etmiyorum:))
E yani kuzum, havalar düzelse çıkar yürüyüş vs yaparız ama şuan ev içinde o ihtimal yok, bin şükür azcıkta huysuz bebişlermiz oldu yeri geldi düzensiz beslendik yer geldi beslenemedik. Eşin dert etmiyosa boşver kuzum. Sağ sol elalemde konuşur. Bana da dedi bikaç kişi kilo almışsın verememişsin vs diye. Bana dert olmayan millete oluyo ne alakaysa ben yakınmıyorum kilolarımdanÇok güzel yazmışsın canım, iyi geldi.. Eş desteği önemli çok haklısın, benim eşim de ben kendime laf edersem bile kızıyor, saçmalama sen bu mucizeyi getirdin dünyaya vs vs moral veriyor.. Hem 3 aylık bebeklerimizle diyet, sezeryanlı halimizle de spor yapamayacağımıza göre bir süre böyle gidecek sanırım..
En doğrusunu yapıyorsun, kime neymiş senin kilon?E yani kuzum, havalar düzelse çıkar yürüyüş vs yaparız ama şuan ev içinde o ihtimal yok, bin şükür azcıkta huysuz bebişlermiz oldu yeri geldi düzensiz beslendik yer geldi beslenemedik. Eşin dert etmiyosa boşver kuzum. Sağ sol elalemde konuşur. Bana da dedi bikaç kişi kilo almışsın verememişsin vs diye. Bana dert olmayan millete oluyo ne alakaysa ben yakınmıyorum kilolarımdan
Ben 2 ay daha emzirsem şükür diyorum. Emzirirken de az beslenip bebeğimin rızkından kesemem, yemeyince sütüm olmuyo yani yapacak bişeyim yok :/ 2 3 ay kendimi sıkıp verebileceğim bişey için bebeğimi en önemli besininden mahrum bırakamam, bu yönden düşün sende kilolarını görmezsin bile. Bi ara bende çok takmıştım baktım süt olmuyo bebeğin mi kilonmu deyince bebeğim istisnasız ağır bastı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?