• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
A evet bir ara benim de çok tazyikli geliyordu valla iki gün ada çayı içmiştim...
bugün biraz daha iyi gibi gerçekten ortaları Yok benimki de sürekli memedeydi saat başı emmek istiyordu şimdi açken bile yine umrunda değil inşallah bir an önce düzelir ya doktor birden kötü bişe mi yaşadın sütün mü azaldı diye sorunca kaldım öyle ağlıcaktım adam yarım saat boyunca beni teselli etmeye çalıştı gerçekten azalmasın diye :))) hiç sağlamadım ben henüz valla ne kadar geliyor onu bile bilmiyorum ama olduğunu düşünüyorum ne zaman sıksam geliyor açıktan ağlamıyor da ... hayır yani ne reddiymiş bu ne şimarıklık :))) çok şükür size de düzelmiş darısı bize inşallah
Amin canım inşallah sizin de hemen yola girer her şey.

Bizim sağlık ocağındada 100 gr eksik tartıyo hep, boyunu da 3 4 cm kısa ölçüyo bende ayşe hocanın ölçümlerini baz alıyorum. Bizimkide ses duyarsa hemen bırakıyor memeyi etrafa bakmaya başlıyo. Canı istemediğinde de aynını yapıyo sıpa :)
Emzik olarak dediğimde mesela sürekli yutkunmuyo kuzum, çenesini kıpırdatıyo ama yutmuyo. İçine çekerek emdiğinde yutkunuyo.
Memeyide bırakmıyo ama öylece çenesini titretiyo yada öyle hiç bişey yapmadan beklediğide oluyo
Anladım canım, sanki Betül hep yutkunuyor ama dikkat ederim şimdi ben de, bakayım tam nasıl yapıyor. Doktor da dedi, seni emzik mi yaptı diye, ben bilmiyorum dedim :) Çok sağol

Anladım canım, sanki Betül hep yutkunuyor ama dikkat ederim şimdi ben de, bakayım tam nasıl yapıyor. Doktor da dedi, seni emzik mi yaptı diye, ben bilmiyorum dedim :) Çok sağol
Yusuf Ege belli bi zaman sonra mayışıp uyuyo memede . Hani ilk 10 dk bile aktif emmiyo duraksıyo öylesine geveliyo flan. Ben mesela sıvı şeyler içerken acaip ses gelir gırtlağımdan. Aynısı Yusuf Ege de de oluyo :) ordan kolayca anlayabiliyorum ben.
Sende takip et bakalım Betüş sürekli yutkunuyo mu anlarsın :))

Cok gecmis olsun bende kizimi kortizona baslamak zorunda oldugum icin 2.ayda memeden kesmistim nasil bir his biliyorum ve muthis uzuntu veriyor 2 yil gecti ustunden hala icimde yara :KK43:
Bebegin sütten once saglikli anneye ihtiyaci var karni bir sekilde doyuyor ama annenin alternatifi yok sen iyi ol yeter,nasıl olsa karbi doyacak.4.ayda veta 6.ayda kesmenin bir farki yok her durumda ilk 1 yil anne sutu yoksa formul mama agarlikli beslenecek.süt zaten yok bari mamayla beslenmesin yemek yesin kafasi artik kalmadi cok sukur daha bilincli bir cagda bilincli anneler olarak yasiyoruz.
Çok geçmis olsun sen iyi ol yeter kuzuna enn cok sen lazimsin.4.ayda gece beslenmesi zaten bitiyor onunki artik sadece agiz aliskanligi uyku egitimi kitaplariyla emmeden kendi kendine uykuyq dalmayida ogretebilirsin.uzulme diyemiyorum ama kendini bunaltma.en cok bebegine sen lazimsin
Çok çok teşekkür ederim içim ferahladı çok ağladım çok üzüldüm ama yapılacak bir şey yok. İyi olmam ayakta durmam lazım. Rabbim kimselere vermesin çok zor geçiyor bu günler ama bitecek inşallah
4 ayda olsa emzirebilmişsin, doğar doğmaz mamayla beslenen, hiç anne sütü alamayan bebekler var. Kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz, bazı şeyler elimizde değil, en büyük şükür sebeplerinden biri de aynı hastalığın bebeğine geçmemiş olması. Allah şifalar versin sana da. Kızucugunla güzel mutlu günleriniz olsun inşallah
Çok çok teşekkür ederim benim de tesellim bu onda olmaması. İnşalla h ilerki yaşlarda çıkmaz. Rabbim tüm çocukları korusun ann E olmak çok zormuş

İTP Annelik
Bugün çocuk hematoloji ye gittik. Doktor kortizonun bebeğe geçebileceğini ve ilerde şeker ve tansiyon hastası olabileceğimi, gelişim geriliği olabileceğini söyledi. Memeden kestik kızımı. Öğleden sonra 3 e kadar hiç bir şey yemedi. Biberonu istemedi. Artık son çare kaşıkla verdik. Doydukça neşelendi. 5 gibi çok fazla ağladı sürekli göz yaşı döktü beşikte salladım öyle sakinleşti. 6 ya kadar ağladı ama. Sonra manayı verdik bşraz içti. Her fırsatta içirmeye çalıştık ama ncak yaklaşık 120 cc yi bulduk buna şükür. Şimdi uyudu uykuya çok zor geçti. Kucağından inmek istemiyor. Hiç halim yok gece hiç uyumadım gündüz de sürekli o ağladı ben ağladım. Hafif kanamam var o kadar ilacı boşa almış olmaktan korkuyorum. Geçecek inşallah

İTP Annelik
Bugün çocuk hematoloji ye gittik. Doktor kortizonun bebeğe geçebileceğini ve ilerde şeker ve tansiyon hastası olabileceğimi, gelişim geriliği olabileceğini söyledi. Memeden kestik kızımı. Öğleden sonra 3 e kadar hiç bir şey yemedi. Biberonu istemedi. Artık son çare kaşıkla verdik. Doydukça neşelendi. 5 gibi çok fazla ağladı sürekli göz yaşı döktü beşikte salladım öyle sakinleşti. 6 ya kadar ağladı ama. Sonra manayı verdik bşraz içti. Her fırsatta içirmeye çalıştık ama ncak yaklaşık 120 cc yi bulduk buna şükür. Şimdi uyudu uykuya çok zor geçti. Kucağından inmek istemiyor. Hiç halim yok gece hiç uyumadım gündüz de sürekli o ağladı ben ağladım. Hafif kanamam var o kadar ilacı boşa almış olmaktan korkuyorum. Geçecek inşallah
Rabbim yardımcın olsun şifa versin bian önce inşallah. Kortizon ilacını günde kaç defa alıyosun, eğer bebeğin biberon kabul etmiyosa eds ile verebilirsiniz kuzum ufak serçe parmağına eds sondasını yapıştırıp. İnşallah bian önce sen şifa bulusursun kuzunda biberona alışır.
Geçecek Allahın izniyle

İTP Annelik
Rabbim şifalar versin canım.. Yardımcınız olsun inşallah

Yusuf Ege belli bi zaman sonra mayışıp uyuyo memede . Hani ilk 10 dk bile aktif emmiyo duraksıyo öylesine geveliyo flan. Ben mesela sıvı şeyler içerken acaip ses gelir gırtlağımdan. Aynısı Yusuf Ege de de oluyo :) ordan kolayca anlayabiliyorum ben.
Sende takip et bakalım Betüş sürekli yutkunuyo mu anlarsın :))
Şimdi anladım demek istediğini canım. Betül emerken hep ses geliyor sanırım. Ses gelmezse hatta sütüm bitti diyorum ben, Betül de o zaman tam emmiyor sinirleniyor ağlıyor. Mecbur bir saat filan memeden çekip göğsümü dinlendirmeye çalışıyoruz böyle olunca. Süt gelmezse ben bıraktırıyorum memeyi, çok sert çektiği için canım çok yanıyor çünkü. Geçen haftasonu öyle sütsüzken durmadı hızlı hızlı emmeye devam etti baya bi süre, canımın acısından ağladım artık, bıraktırdığımda göğüs ucu su toplamış gibiydi :(

Rabbim yardımcın olsun şifa versin bian önce inşallah. Kortizon ilacını günde kaç defa alıyosun, eğer bebeğin biberon kabul etmiyosa eds ile verebilirsiniz kuzum ufak serçe parmağına eds sondasını yapıştırıp. İnşallah bian önce sen şifa bulusursun kuzunda biberona alışır.
Geçecek Allahın izniyle

İlacı bir seferde 64 mg alıyorum biraz sarsıyor ateşim çıkıyor ama 1 saat kadar sonra daha iyi hissediyorum.
Sondayı deneyim canım belki onu kabul eder. Çok teşekkür ederim İnşallah geçecek

Arkadaşlar hangi manayı kullanıyorsunuz? Sma ya başladık ama çok tuhaf bi kokusu var karnıbahar haşlama suyu gibi. Bama mı öyle geliyor? Memeden kesen başka anne var mı? Sütün kesilmesi için ne yapabilirim? Rabbim evlatlarimizin yüzünü hep güldürsün

Arkadaşlar hangi manayı kullanıyorsunuz? Sma ya başladık ama çok tuhaf bi kokusu var karnıbahar haşlama suyu gibi. Bama mı öyle geliyor? Memeden kesen başka anne var mı? Sütün kesilmesi için ne yapabilirim? Rabbim evlatlarimizin yüzünü hep güldürsün

Canım Allah kolaylık versin bebeğine de sana da. En kolay şekilde atlatırsınız inşallah bu süreci. Ben ilk oğlumu sütten kestiğimde yaptıklarımı yazayım inşallah faydası olur. Maydonoz, adaçayı sütü azaltıyor tüketebilirsin. Göğüs ucuna taze nane yaprağı koyabilirsin. (ısındıkça dolaptan soğuk yaprak alıp değişirsin) elinle göğsüne uç kısmından yukarı doğru masaj yapabilirsin sütü geriye iter gibi. Bir de göğsün şişerse mutlaka sağ yoksa mastit olabilir. Yavaş yavaş sağmayı azaltarak sütü bitirebilirsin. Mama konusunda hiç bilgim yok malesef.

Canım biz humana kullandık. Kızım seviyordu tadını. Ben bile çok beğendim, toz halini yemiştim :KK33:

İnşallah en kolay şekilde atlatırsınız canım bu süreci...

Amin canım teşekkür ederim. Olacağı varsa sen önlemini alsanda oluyor işte bazen elinde olmuyor. Benim kucağımda dik pozisyonda olmasına rağmen nefessiz kaldı dakikalarca. Her an herşey olabilir o yüzden benim yüzümden diye kendimizi yıpratmamak lazım.

Ben 18 yaşımda tanıştım kendisiyle canım o gün bu gündür birlikte takılmaya alıştık bırakıp gidemiyor beni:) 14mm idi benimki. Sen iyi tedavisiz hamile kalabilmişsin. Ben çok uğraştım hormon dengemi çok bozuyor çünkü. 5 seneye 3 gebelik sığdırdık ama 1i gelebildi dünyaya. Hamd olsun bu günümüze. Ameliyat olacaktım ben ama kesin çözüm olmadığından olmadım. En son hamileliğimin ilk haftalarında girmiştim mra bilmiyordum tabi 5.5mm düşmüştü. Şiddetli baş ağrılarım oluyordu benim ama hamileyken bütün şikayetlerim kaybolmuştu ortadan. Doğum sonrası doktoruma gittim sanırım beni artık bıraktı mr çekilelim dedim ama doktorum gerek görmedi şuan ne kadar varmı yokmu bilmiyorum inşallah gitmiştir:) keşke senin gibi unutabilme imkanım olsaydı çok yıprattı beni bu süreç. İnşaAllah seninkide benimkide bırakıp gitmiştir birdaha gelmemek üzere
Demek ki ufalabiliyormuş. Unutursun inşallah bebeğini büyütürken. Üzüldüm hissettiklerine. Halbuki şanslı bebek ailesi geniş seveni çok. Umarım yaşadığın kötü duygulardan da kurtulur rahat rahat büyütürsün yavrunu.

Canım benim de ilk oğlum tedavideyken oldu. Prolaktin hormonu çok yüksekti memeden süt geliyordu gebe kalamıyordum. Aşılama yapacaktık 1 ay geçince gittiğimde hamileydim. 12 sene sonra 2. Bebek süpriz oldu. 3. Bebek de ilk denemede. Bebek düşünmezken +2 oldu. Hep tedavi olarak hamile kalacağım sanıyordum şaştım kaldım. Nasipte ne varsa o oluyor sanırım.

İTP Anneliği kanın pıhtılaşmaması
Gece 4 buçuk ve ağlamaktan yoruldum artık. Benim gibi anneler ararsa bulsun diye yazıyorum. Doğum sonrası kan değerlerim bi türlü düzelmesi. Trpncpsit değerim 24 bine düştü. Başka yol kalmadığı için kortizon başladılar 64 mg. Bu seviye de kortizon bebeğe zarar verir mi diye yarın çocuk hematoloji ye gidiyoruz. Ama eşimle birlike sütten kesmek taraftarıyız. Zaten anne karnında 9. Haftadan doğuma kadar kullandık o zaman hayati tehlike vardı ama şimdi başka yollar var die düşündük. Plan güzel ama uygulamak çok zor gece uyandı ve emmek istiyor alışık çünkü hiç nama kullanmıyorduk. 4 ay bitti 2 ay daha bitseydi keşke diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Çok üzülüyorum sanki ben memeden kesiliyorum. Çok zor. Normalde ameliyet olmak istemiyordum ama şimdi hemen dalağımı aldırmayı planlıyorum. Nasıl atlatacağız bunu ne olacak çok kqygılıyım. İTP lı anneler çocuğumda itp yok çok şükür an takip ediliyor
Allah şifa versin. Siz sağlıklı olun bebeğinizle daha güzel ilgilenirsiniz. Anne sütü alamayan çok bebek var ki siz zaten emzirmişsiniz şimdiye kadar. Sağlıklı anneye sütten daha çok ihtiyacı var bebeğinizin. Mama için de ben 3 çeşit kullandım önceki bebeğimde ; Sma, aptamil,evolvia. Sma balık gibi kokuyor. Kullandıklarımdan en çok evolviayı beğendim. Hemen geğiriyor bebek gaz maz kalmıyor. Kilo alımı içtiği miktarla alakalı. Bu arada hepsinin tadı garip anne sütü gibi tatlı değil.
Aç kalınca alacaktır inşallah biberonu. Biberon tutması kolaylık çünkü meme almayacağı için.

Eki Görüntüle 2239844 Eki Görüntüle 2239845

Arkadaşlar bebeğimin ayak bas parmaklarının tırnak kısmı bu şekilde. Diğer tırnak yatakları normal. Yarın çocuk hastanesine götüreceğiz. İnternette pek bilgi bulamadım. Bebeğim enerjik, sadece anne sütü içiyor( güzel içiyor günde ortalama 2 kez kaka yapıyor kaka renkleri çoğunlukla normal bazen yeşil oluyor sonra geçiyor) 1 aylıkken kan sayımı normaldi. Şu an 3 aylık 29 günlük. Bu aralıkta bir daha kan sayımı yaptırmadık. Özel doktora götürmüyoruz düzenli olarak, malum ücretlerden ötürü. Gelişiminde gerilik olduğunu düşünmüyorum. Bu morluğu yaklaşık 2 ay önce görmüştük. Geçer dedik. Belki küçük olduğu için dedik. Yeri geldi hafiflemiş gibi geldi gözümüze. Tırnak uzadıkça belki yok olur dedik. İçim çok sıkkın. Kötüyü düşünmek istemiyorum. Benzer durumu yaşayan ya da tanık olan var mı?
Canım siz gitmiştiniz değil mi karsiyolojiye birşey yok demişti doktor. Bizde böyle olsa ben de pek önemsemeyebilirim. Sanki yapısal gibi (bana çok mor gelmedi fotodan rengi) . İnşallah da öyledir.

İTP Annelik

Şimdi anladım demek istediğini canım. Betül emerken hep ses geliyor sanırım. Ses gelmezse hatta sütüm bitti diyorum ben, Betül de o zaman tam emmiyor sinirleniyor ağlıyor. Mecbur bir saat filan memeden çekip göğsümü dinlendirmeye çalışıyoruz böyle olunca. Süt gelmezse ben bıraktırıyorum memeyi, çok sert çektiği için canım çok yanıyor çünkü. Geçen haftasonu öyle sütsüzken durmadı hızlı hızlı emmeye devam etti baya bi süre, canımın acısından ağladım artık, bıraktırdığımda göğüs ucu su toplamış gibiydi :KK43:
Ay hadi ya ege öyle değil kuzum. Acıtacak kadar emmedi hiç
İlacı bir seferde 64 mg alıyorum biraz sarsıyor ateşim çıkıyor ama 1 saat kadar sonra daha iyi hissediyorum.
Sondayı deneyim canım belki onu kabul eder. Çok teşekkür ederim İnşallah geçecek
Anldm canım hergün mü o dozda alıyosun bi arkadaş vardı nickini bulamadım şimdi o da kortizon kullanıp 4saat sonra sütünü sağıp döküyodu sonra emziriyodu senin öyle bi şansın yokmu peki

Biz bir ara Hipp kullandık, memnundum. Bebeğim de çok sevmişti.Gaz sıkıntısı yaşamadık. Bu arada çok geçmiş olsun.Rabbim şifa versin,sen iyi ol bebeğin kat kat daha iyi olur Allahın izniyle.

Biz bir ara Hipp kullandık, memnundum. Bebeğim de çok sevmişti.Gaz sıkıntısı yaşamadık. Bu arada çok geçmiş olsun.Rabbim şifa versin,sen iyi ol bebeğin kat kat daha iyi olur Allahın izniyle.
Amin çok teşekkür ederim inşallah kurtulurum bu hastalıktan.
Olmazsa hipp deneyelim canım belki onu sever

Ay hadi ya ege öyle değil kuzum. Acıtacak kadar emmedi hiç

Anldm canım hergün mü o dozda alıyosun bi arkadaş vardı nickini bulamadım şimdi o da kortizon kullanıp 4saat sonra sütünü sağıp döküyodu sonra emziriyodu senin öyle bi şansın yokmu peki

İlacı her gün alıyorum. 4 saat s7bra sağsa bile gün içinde yine s9te karışır dedi doktor. Riske girme dedi. Biz belki son sütü veririz diyorduk 24 saat geçtiği için doktor ona bile net bi şekilde olabilir demedi. Kısmet böyleymiş. Kortizon işe yaramazsa dalağı alacaklar. Artık iyileşmek istiyorum ömür boyu kortizon kullanmaktansa ameliyata razı oldum gibi. Bakalım haftaya çarşamba netleşecek

Demek ki ufalabiliyormuş. Unutursun inşallah bebeğini büyütürken. Üzüldüm hissettiklerine. Halbuki şanslı bebek ailesi geniş seveni çok. Umarım yaşadığın kötü duygulardan da kurtulur rahat rahat büyütürsün yavrunu.

Canım benim de ilk oğlum tedavideyken oldu. Prolaktin hormonu çok yüksekti memeden süt geliyordu gebe kalamıyordum. Aşılama yapacaktık 1 ay geçince gittiğimde hamileydim. 12 sene sonra 2. Bebek süpriz oldu. 3. Bebek de ilk denemede. Bebek düşünmezken +2 oldu. Hep tedavi olarak hamile kalacağım sanıyordum şaştım kaldım. Nasipte ne varsa o oluyor sanırım.

Allah şifa versin. Siz sağlıklı olun bebeğinizle daha güzel ilgilenirsiniz. Anne sütü alamayan çok bebek var ki siz zaten emzirmişsiniz şimdiye kadar. Sağlıklı anneye sütten daha çok ihtiyacı var bebeğinizin. Mama için de ben 3 çeşit kullandım önceki bebeğimde ; Sma, aptamil,evolvia. Sma balık gibi kokuyor. Kullandıklarımdan en çok evolviayı beğendim. Hemen geğiriyor bebek gaz maz kalmıyor. Kilo alımı içtiği miktarla alakalı. Bu arada hepsinin tadı garip anne sütü gibi tatlı değil.
Aç kalınca alacaktır inşallah biberonu. Biberon tutması kolaylık çünkü meme almayacağı için.

Canım siz gitmiştiniz değil mi karsiyolojiye birşey yok demişti doktor. Bizde böyle olsa ben de pek önemsemeyebilirim. Sanki yapısal gibi (bana çok mor gelmedi fotodan rengi) . İnşallah da öyledir.

İnşallah ben iyileşeyim bu günleri unutacağız ama sabır lazım çok teşekkür ederim. Açılışta yi başta aldık onu hiç istemedi sma ya devam o zaman kokusuna da katlanacağız. O bilmiyor zaten daha tat tuz. Buna şükür

Back