• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Rica ederim canim,bu ay e bebekten bende baya bi alışveriş yaptim.bebek arabasi, pişirici,korbel cop poseti,bez,humana stil tea,mama termosu,cam rende.ihtiyacim olan hersey.şükür ki indirimden aldik :)) bir tek mama sandalyesi kaldi onu da alsam mi almasam mi diye düşünüyorum kara kara.

Bebek arabasi ne aldin? Ben joie litetrax 4 aldim sürümü inanilmaz rahat :KK66:

Bu arada pisiriciyi iyi ki aldin,super birsey.verdiğin parayı kuruşu kuruşuna hakediyor inanilmaz rahatlik.kullaninca bana hak vereceksin.keske daha ucuz olsa da her anne alabilse.bebekli olan her eve şart boyle bi alet.ister pure kivaminda ister pütürlü yapabiliyorsun.sebzelerin gercek tadini alabiliyorsun.tencerede yapilanla arasinda daglar kadar fark var.Almayi düşünen varsa hic düşünmeden alsin derim
Humanayı indirimden ne kadara aldın cnm?

İnsan ne yiyeceğini bilemiyor, nereye baksam en azından bi peynir altı suyu var. Çok haklısın. Ben de özellikle geceleri çok acıkıyorum :) kahvaltımı çok sağlam yapıyorum ama gün içinde de tutuyor öyle olunca

Minnoşun yüzündekiler geçmiş çok sevindim. Kremi kullanmaya devam edecek misin peki düzenli, yoksa çıktıkça mı kullanılacakmış. Alerjen gıdayı tespit etmek uğraştırıcı olsa da en azından bileceksin neler dokunuyor.. Hadi kolay gelsin canım :)

Bizde diyet çok iyi gidiyor elhamdulillah, kan bir daha görmedik. Alerjen gıda tüketirsen bilmeden kan görebilirsin tekrar, korkma demişti doktorum, çok şükür olmadı hiç. Kusma da çok çok azaldı elhamdulillah, normal bebek gibi :)

Genelde alerji olunca kilo alımı azalıyormuş. Çok merak ediyorum bizim kızın kilo alışı nasıl etkilendi kusmalar da azalınca. Bu Cumartesi 3aylık kontrolüne gideceğiz inşallah. Ama kilo illa ki alınır ama sıkma canını. Doktorunun tavsiyeleri ve diyetle inşallah toparlayacaktır :)
Oh canım kusmanın azalmasına çok sevindim artık rahat günler geçirirsiniz inşallah, dişi de patlattı nasıl olsa. Bizim sol yanak geçmiyor çünkü sürekli o tarafa dönüyor.diyete de şuanda yumurtasız devam ediyorum.bugün maflor damlaya da başlayacağım.

Mirza hasta oldu. Sesi boğuk boğuk . Oksururken zorlanıyor. Arkadaşlar bir şeyler yazın lütfen :KK43:
Benim oğlumda aynen böyle başladı hastalık. Kesinlikle doktora git. Genelde buhar tedavisi uygulanıyor bu gibi durumlarda.onun dışında burnunu açmak ve emzirmek dışında birşey yapamıyoruz. Ha bir de odayı nemli tutmak.
Kabizlik oluyor mu peki? Birde ne zaman oturabilir kizim mesela? 1 hafta sonra tam 5 aylik olacagiz.suan kucagimda kisa sürelerle oturtuyorum deztekli.mesela desteksiz ne zaman oturabilir mama sandalyesine falan
Canım 6 aylıktan önce bebek desteksiz bile oturtulmuyor ondan sonra destekli oturabilir. 7-8 ayda ancak desteksiz oturmaya başlar bence. Benim mama sandalyem joie mimzy ilk oğlumdan var. Belki büyük olduğundan hantal görünüyor ama benim hayat kurtarıcım oldu. Mesela 6 ayda sırtı yapabildiği için tam dik oturtmadım ben oğlumu sandalyeye. Zamanla dikleşirdim sırtını zarar vermesin beline diye.3 yaşına kadar da durdu mutfakta hep onda oturttum taş gibi hiçbirşey olmadı.

Bizim dr 3 doz olanı yapıyor. 155 e almıştık
3 dozu hangi aralıkta yaptıracaksınız acaba ? Bize de eczacımız ondan verdi 2 doz yapılıyor diyo. Prospektüsünde doktorun gerekli gördüğü durumlarda 3 doz yapılmalı yazıyormuş. Sağlık ocağı da sorun çıkardı ama süre yok 3,5 ve 6. Ayda yaptırabiliriz ancak.sizinki nasıl olacak paylaşır mısınız

Kızlar yediklerimiz 24 saat sonra mi geçiyor süte? 3 gun once dayanamayip 1 parca brokoli yedim hem ben hem bebegim gazdan yikiliyoruz. Cok pişman oldum o agladikca çok. Sürekli kucağımda ve memede yemek yapmaya ev işi görmeye vaktim kalmıyor tek bakıyorum eşim çok geç geliyor. Geldiğinde de çok yorgun oluyor. Ara öğün yapamıyorum vaktim olmuyor durmuyor bebeğim hep kucakta ve memede. abur cuburla gecstiryorum. Sağlıklı pratik olarak gaz yapmayan sut artiran neler yiyebilirim?
En güzel kurtarıcı hurma, kuru kayısı, pekmez ve kuruyemişler canım. Ben onlarla geçiştiriyordum öğlenleri. Tezgah üstünde duruyor hemen atıveriyorsun ağzına hem enerji veriyor hem de sağlıklı.bu aralar yiyemiyorum alerjiden dolayı ve çok mutsuzum :KK61:

Kızlar yediklerimiz 24 saat sonra mi geçiyor süte? 3 gun once dayanamayip 1 parca brokoli yedim hem ben hem bebegim gazdan yikiliyoruz. Cok pişman oldum o agladikca çok. Sürekli kucağımda ve memede yemek yapmaya ev işi görmeye vaktim kalmıyor tek bakıyorum eşim çok geç geliyor. Geldiğinde de çok yorgun oluyor. Ara öğün yapamıyorum vaktim olmuyor durmuyor bebeğim hep kucakta ve memede. abur cuburla gecstiryorum. Sağlıklı pratik olarak gaz yapmayan sut artiran neler yiyebilirim?
3 gün önce yediğin çoktan sütünden gitmiştir bildiğim 6 saat içinde geçiyor sütünden bile gidiyor Yani

Merhabalar kızlar herkese .. biz yine alerji ile uğraşıyoruz kafayı yemek üzereyim bebeğimin altını değiştirirken üst baldırlarında böyle böcek ısırığı gibi kabarmış kırmızı leke vardı kocaman iki bacakta da yan tarafta böcek fln diye kıllandım insanın aklına herşey geliyor o anda dedim yıkayayım... yıkadım havluya sardık bu kez kırmızılık her yere yayıldı karın sırt ama böyle hızlı şekilde artıyor ay bayılacaktım hemen doktorumuzu aradım randevu aldım şampuandan şüphelendim acaba mı şimdiye kadar bişe olmadı ama bu alerji
Olayı çok değişik bişe tekrar sadece suyla durulayayım hiç kalıntı kalmasın dedim güzelce Sudan geçirdik tekrar derken 5 dakika sonra hiçbir yerinde hiçbişe kalmadı şaka gibi hepsi kayboldu .. yanaklarında kırmızı pütürtü vardı zaten ama bunlar farklıydı neyse doktora gittik yüzündekiylr aynı sebep olabilir de olmayabilir de dedi şimdilik şampuanı değiştirdik alerjik bir şampuan önerdi çamaşırları iki kez durulat deterjan kalmasın dedi kanlı kaka Yok Mukuslu kaka var sadece önce dış sebeplere bakacağız eğer geçmezse süt diyeti yaptıracak ... hiçbişeyi değiştirmedim anlamadım neler oluyor ya :((( çok üzülüyorum sadece

3 dozu hangi aralıkta yaptıracaksınız acaba ? Bize de eczacımız ondan verdi 2 doz yapılıyor diyo. Prospektüsünde doktorun gerekli gördüğü durumlarda 3 doz yapılmalı yazıyormuş. Sağlık ocağı da sorun çıkardı ama süre yok 3,5 ve 6. Ayda yaptırabiliriz ancak.sizinki nasıl olacak paylaşır mısınız
Doktorumuz 32.haftaya kadar yapılabiliyor dedi. 3.ayda yapıldı 5 ve 7 de yaparız muhtemelen, yine konuşuruz dedi. Neden sorun çıkardılar acaba?

Merhabalar kızlar herkese .. biz yine alerji ile uğraşıyoruz kafayı yemek üzereyim bebeğimin altını değiştirirken üst baldırlarında böyle böcek ısırığı gibi kabarmış kırmızı leke vardı kocaman iki bacakta da yan tarafta böcek fln diye kıllandım insanın aklına herşey geliyor o anda dedim yıkayayım... yıkadım havluya sardık bu kez kırmızılık her yere yayıldı karın sırt ama böyle hızlı şekilde artıyor ay bayılacaktım hemen doktorumuzu aradım randevu aldım şampuandan şüphelendim acaba mı şimdiye kadar bişe olmadı ama bu alerji
Olayı çok değişik bişe tekrar sadece suyla durulayayım hiç kalıntı kalmasın dedim güzelce Sudan geçirdik tekrar derken 5 dakika sonra hiçbir yerinde hiçbişe kalmadı şaka gibi hepsi kayboldu .. yanaklarında kırmızı pütürtü vardı zaten ama bunlar farklıydı neyse doktora gittik yüzündekiylr aynı sebep olabilir de olmayabilir de dedi şimdilik şampuanı değiştirdik alerjik bir şampuan önerdi çamaşırları iki kez durulat deterjan kalmasın dedi kanlı kaka Yok Mukuslu kaka var sadece önce dış sebeplere bakacağız eğer geçmezse süt diyeti yaptıracak ... hiçbişeyi değiştirmedim anlamadım neler oluyor ya :((( çok üzülüyorum sadece
Ah bebeim alerji işi çok yıpratıcı cidden ve ben de hala neye alerjisi var onu da bulamadım kıyafetlerini sabun tozuyla 3 durulama ile yıkıyordum yine de icim rahat etmedi sabun cevizi aldım internetten şimdi onunla yıkıyorum, tüm kıyafetlerini utuleyerek giydiriyorum, evin nemi azdı kuru hava da yapabiliyormuş kızarıklığı o yüzden her yere suluklardan astım odanın nemini dengeleyen kılıç çiçeği varmış ondan aldım, şampuanı mustelanin şampuanı iken egzamalı bebekler için ayriyeten ürettiği baska şampuanını aldım, banyo yaptırmadan önce küvete doldurduğum suyun içine mısır nişastası serpiyorum(kasıntısını alırmış bebeğin), kıyafetlerinden %100pamuk olmayanlar vardı onları ayırdım kenara %100 pamuk giydiriyorum, kimseye öptürmüyorum bebegimi. Yani dış etkenlerden sebep olacak her şeyi yok ettim. Yediklerimden kaynakliysa diye 2 buçuk aydır yumurta, süt ve süt ürünleri, kuruyemis, domates, patates,çikolata, balık, dana eti yemiyorum kahvaltıda ciddi ciddi sadece zeytinle doyuruyorum karnımı, akşam da ankara marka(glutensiz olan tek makarnaymis doktor tavsiye etti) makarna yiyiyorum sadece. Peki ne mi oldu? Koca bir hiç. Kızarıklıklar geçmiyor-du
Şimdi bitkisel ürünlerden egzama için krem yapan birisine ulaştım kremi sadece bir gece sürdüm ve kızarıklığı azalttığını anlayacağım kadar etkisini gösterdi bile bakalım devam edeceğim inşallah iyi gelir

Ah bebeim alerji işi çok yıpratıcı cidden ve ben de hala neye alerjisi var onu da bulamadım kıyafetlerini sabun tozuyla 3 durulama ile yıkıyordum yine de icim rahat etmedi sabun cevizi aldım internetten şimdi onunla yıkıyorum, tüm kıyafetlerini utuleyerek giydiriyorum, evin nemi azdı kuru hava da yapabiliyormuş kızarıklığı o yüzden her yere suluklardan astım odanın nemini dengeleyen kılıç çiçeği varmış ondan aldım, şampuanı mustelanin şampuanı iken egzamalı bebekler için ayriyeten ürettiği baska şampuanını aldım, banyo yaptırmadan önce küvete doldurduğum suyun içine mısır nişastası serpiyorum(kasıntısını alırmış bebeğin), kıyafetlerinden %100pamuk olmayanlar vardı onları ayırdım kenara %100 pamuk giydiriyorum, kimseye öptürmüyorum bebegimi. Yani dış etkenlerden sebep olacak her şeyi yok ettim. Yediklerimden kaynakliysa diye 2 buçuk aydır yumurta, süt ve süt ürünleri, kuruyemis, domates, patates,çikolata, balık, dana eti yemiyorum kahvaltıda ciddi ciddi sadece zeytinle doyuruyorum karnımı, akşam da ankara marka(glutensiz olan tek makarnaymis doktor tavsiye etti) makarna yiyiyorum sadece. Peki ne mi oldu? Koca bir hiç. Kızarıklıklar geçmiyor-du
Şimdi bitkisel ürünlerden egzama için krem yapan birisine ulaştım kremi sadece bir gece sürdüm ve kızarıklığı azalttığını anlayacağım kadar etkisini gösterdi bile bakalım devam edeceğim inşallah iyi gelir
Bize de bugün doktorumuz abcderm foaming jel bioderma ürünüymüş onu önerdi artık onunla yıkayacağım sabahtan beri o kadar gerginim ki bebeğimde çok mutsuz normalde hep gülen bebek benim gerginliğim mi yansıdı bilemiyorum ama komple kötü bir gündü dün alerji yapmayan şey bugün alerji yapıyor nem olayını bende yapayım ... eğer Krem iyi gelirse benim de ulaşabilmem mümkün mi acaba ya kortizonlu ilaç kullanmak istemiyorum ne varmış ki içinde iyi gelen ... valla her bez değişiminde heryerine bakıyorum inşallah çabucak geçer sıkıntılarımız ya çok zormuş anne olmak bugün onu o halde görünce bayılcaktım ...

Bize de bugün doktorumuz abcderm foaming jel bioderma ürünüymüş onu önerdi artık onunla yıkayacağım sabahtan beri o kadar gerginim ki bebeğimde çok mutsuz normalde hep gülen bebek benim gerginliğim mi yansıdı bilemiyorum ama komple kötü bir gündü dün alerji yapmayan şey bugün alerji yapıyor nem olayını bende yapayım ... eğer Krem iyi gelirse benim de ulaşabilmem mümkün mi acaba ya kortizonlu ilaç kullanmak istemiyorum ne varmış ki içinde iyi gelen ... valla her bez değişiminde heryerine bakıyorum inşallah çabucak geçer sıkıntılarımız ya çok zormuş anne olmak bugün onu o halde görünce bayılcaktım ...
Çok iyi anlıyorum sizi ben de her gün kontrol ediyorum vücudunu insan iyice paranoyak oluyor tüm moral altüst oluyor cidden. Sizin bebişin başında konak var mi peki bizimkinin başında 1. Ay biter bitmez çıktı hala geçmedi doktor egzama belirtisi olabileceğini söyledi böyle sarı katman şeklindeydi şimdi parca parca oldu ama hala varlar kremi konaklara da sürdüm yarı yarıya döktü çoğunu. Kremin içeriğini sordum daha önce kullanıp bebekleri iyileşen kişilerle konuştum fotoğraflar istedim ikna olup istedim kremi. Iceriginde kına, damla sakızı, pamuk yağı ve başka bitkisel yağların karışımı varmış kokusundan belli oluyor zaten kına kokusunu alıyorum sürerken. Kremi yapan kişinin ailesinde de hemen hemen herkes egzama imiş doktorlar da çare bulamayınca adamın doğaya bitkilere merakı olunca da kremi deneye yanıla yapmış 15 yıldır da devam ediyormuş yapmaya. Kortizonlu krem kullanmak istemedim ben de ne varsa doğalında bitkisel olanında var Rabbim şifa versin ben kullanayim memnun kalırsam size de haber veririm kremi yapan kişiyle konuşur tatmin olursanız alırsınız

Çok iyi anlıyorum sizi ben de her gün kontrol ediyorum vücudunu insan iyice paranoyak oluyor tüm moral altüst oluyor cidden. Sizin bebişin başında konak var mi peki bizimkinin başında 1. Ay biter bitmez çıktı hala geçmedi doktor egzama belirtisi olabileceğini söyledi böyle sarı katman şeklindeydi şimdi parca parca oldu ama hala varlar kremi konaklara da sürdüm yarı yarıya döktü çoğunu. Kremin içeriğini sordum daha önce kullanıp bebekleri iyileşen kişilerle konuştum fotoğraflar istedim ikna olup istedim kremi. Iceriginde kına, damla sakızı, pamuk yağı ve başka bitkisel yağların karışımı varmış kokusundan belli oluyor zaten kına kokusunu alıyorum sürerken. Kremi yapan kişinin ailesinde de hemen hemen herkes egzama imiş doktorlar da çare bulamayınca adamın doğaya bitkilere merakı olunca da kremi deneye yanıla yapmış 15 yıldır da devam ediyormuş yapmaya. Kortizonlu krem kullanmak istemedim ben de ne varsa doğalında bitkisel olanında var Rabbim şifa versin ben kullanayim memnun kalırsam size de haber veririm kremi yapan kişiyle konuşur tatmin olursanız alırsınız
Evet evet Konak var bizde de naptıysam geçmedi o da aynı şekilde ... valla çok mutlu olurum siz kullanın Haberleşelim yine bu arada siz de öğretmensiniz sanırım Meslektaşız :)

Bizim kız da gece kaka yapmiyo normalde,gece açmıyorum ben de altını uykusu açılmasın diye,dediğin gibi kokmuyo da kakasi,geçen gece kaka yapmış,ama ben farketmedim, sabah bi açtım kurumuş poposuna yapışmış, pişik olmuş,çok üzüldüm, pişik kremi kullanmıyodum,o günden beri sürüyorum,mustela pişik kremimiz,anca yeni yeni düzelmeye başladı. Her seyde kendini suçlama, böyle böyle büyüyecekler
Vitamin olarak da Regenesis maxı tavsiye ederim omega3 de var içinde. Ben hamileliğimden beri düzenli kullanıyorum. Bu ara 2 günde bir içmeye başladım gerçi.

hayır canım öyle düşünme sen iyi bir annesin. bu alerji olayı seni çok yoruyor üzüyorda. evet enerjin de kalmıyor o yüzden vitamin desteği al canım daha önce de söylemiştim sana. sen iyi olmazsan bebeğin de bunu hisseder annesi. düşünme birdaha öyle. güzel havalarda dışarıya çık temiz hava hem sana hem bebeğine çok iyi gelecektir. güzel şeyler düşün canım bak emekliyecek o bez totosunla adım atacak çok tatlı oluyorlar biliyor musun ısırmamak mümkün değil =) sana anne diyecek dünyalar senin olacak :KK200::emir_bebek:

Canim okadar stres yapma bisey olmaz. Altını gec değiştirdin diye kötü anne olmazsın insanlık hali 1-2sefer gec degistirmeyle de bişey olmaz bundan sonra dikkat edersin. Bende buara yataktan kalkamıyorum surekli uykum var sürekli yorgunum saçlarım dökülüyor vitamin degerlerim düştü sanırım hala daha ferro sanol kullaniyorum senun gibi diyet te yapmıyorum hersey yiyorum ama yine de halim bu. Okadar sınırlı beslenmeye yine iyisin
kızlar cok mu tatlisiniz siz yaa :KK72::KK72:yerim sizi bak:KK74:sabahtan beri moralim sifirdi.mesajlarinizi okuyunca mutlu oldum kendime geldim.Allah razi olsun desteginiz icin.cansiniz:KK200::KK36:

Oh canım kusmanın azalmasına çok sevindim artık rahat günler geçirirsiniz inşallah, dişi de patlattı nasıl olsa. Bizim sol yanak geçmiyor çünkü sürekli o tarafa dönüyor.diyete de şuanda yumurtasız devam ediyorum.bugün maflor damlaya da başlayacağım.

Benim oğlumda aynen böyle başladı hastalık. Kesinlikle doktora git. Genelde buhar tedavisi uygulanıyor bu gibi durumlarda.onun dışında burnunu açmak ve emzirmek dışında birşey yapamıyoruz. Ha bir de odayı nemli tutmak.

Canım 6 aylıktan önce bebek desteksiz bile oturtulmuyor ondan sonra destekli oturabilir. 7-8 ayda ancak desteksiz oturmaya başlar bence. Benim mama sandalyem joie mimzy ilk oğlumdan var. Belki büyük olduğundan hantal görünüyor ama benim hayat kurtarıcım oldu. Mesela 6 ayda sırtı yapabildiği için tam dik oturtmadım ben oğlumu sandalyeye. Zamanla dikleşirdim sırtını zarar vermesin beline diye.3 yaşına kadar da durdu mutfakta hep onda oturttum taş gibi hiçbirşey olmadı.
Memnunsun yani mama sandalyesinden? Cok mu ağır canim.

Kizlar kizim kakasini 2 gunde veya 3 gunde yapmaya baslamisti.uzun zamandır böyleydi.bende tabi cok uykusuzdum.sabah 8 de kakasini yapmis.aglamaya basladi.bende zannediyorum ki acliktan agliyor.uyku sersemi altını acmak gelmiyor hic aklima aptal kafam.kakasi da hic kokmuyor.nasil bi kaka anlamadim.suan gördüm altini degistireyim derken.kaka altinda kurumus resmen :KK43: cok kotuyum ya.bu üçüncü oldu.bebegim kiz birde.enfeksiyonlara acik vajen bolgesi.birsey olur mu korkuyorum :KK43:basina gelen varmi
Bende de oldu aynı durum, Bir şey olmaz merak etmeyin. Ben öyle bir durum olunca o gün altını alırken biraz açık bırakıyorum hava alsın diye, ıslak mendille sildikten sonrada pamukla yumuşak yumuşak dokunup kuruluyorum , hiç canınızı sıkmayın..

Herkese yeniden merhaba, ben kötü haberlerle geldim bu sefer. Bebeğimi sabah 3. Farklı doktora öksürük, balgam, burun tıkanıklığı şikayeti ile gittik bronşiolit dediler ve yatış verdiler. 5 gün hastanedeyiz ve 1. Gün emme durumu olmayacak çünkü akciğere kaçıp daha büyük şeyler olabilir dediler. Yarın da az bir emme durumu olacakmış. Şimdi kızımın burnunda hava, kolunda katater, ayağında nabız ölçümler bağlı ve emziği almayan kızım meme sanıp canla başla emzik emiyor.

Hava ve antibiyotik tedavisi uygulanacakmış, emzirme bu dönemde çok tehlikeliymiş. En az 3 gün buradaymışız ve bronşiolit tanısı ile son zamanda bir çok yenidoğan ya da daha büyük bebeklerin tedavisi olmuş. Bizimle beraber 112 den bi bebek daha geldi o da 32 günlük o da aynı teşhisle :KK43:
Cnm msjları okurken fark ettim yazını aynı bizimki gibi şeyler geçirmişsin sana sorularım olacak lütfen cvp ver biz de bir ay olacak hastaneden çıkalı biz de 8 gün yattık 5 gün ağzından beslenme olmadı iki ayağında damar yolu acil müdahale de biri tıkanırsa biri açık kaldın diye elinde nabzı solunum ölçer baya kötü günler atlattık şükür bu günlerimize :dua: bizim hala burun akıntmız ve öksürük devam ediyor biliyorum bünyeden bünyeye fark vardır ama illaki geçiş süreleri hemen hemen ayını olabiliyor bir daha tekrar etti mi sizin ve nasıl korudun bu süreden sonra ?

Back