2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Evet çilek aklıma gelmişti benim de acaba mı diye düşündüm ... en masum calpol dedikleri için çok ağlıyordu düşünmedim bile evet ilk çocuğum valla herşeyine o kadar üzülüyorum ki eşim diyor ki biz böyle gidersek büyüdüğünü göremeden kahırdan ölürüz üşüttü Yok ben seni nasıl üşüttüm yüzünde döküntüler çıktı Yok ben bunu nasıl düşünemedim ... zormuş çoook

Analik hep vicdan azabi. Elden bisey gelmez uzuluyoruz. Ama oyle boyle buyuyorlar. Bu gunlerde bir daha gelmior. Ilk cocugumda telastan korkudan hic anlayamamisim bu zamanlarini. Ama simdi ikincide daha bilincliyim. O zamanlar bi an once buyuse de rahatlasam derdim halbuki her ani cok kiymetli ve geriye donusu yok. Tecrube etmeden ogrenemiyoruz. Gozun gibi bakiyorsun ona annesi emin ol.

Canım sut diyetinde ekmek yenmiyor mayadan dolayı ve makarna da. Ben bugün tandır lavaş ekmeği aldim sadece un su tuz yaziyordu kahvaltı da yicem inşallah belki dikkatinden kaçmıştır diye yazayım dedim

Canım sut diyetinde ekmek yenmiyor mayadan dolayı ve makarna da. Ben bugün tandır lavaş ekmeği aldim sadece un su tuz yaziyordu kahvaltı da yicem inşallah belki dikkatinden kaçmıştır diye yazayım dedim
Canım benim doktorum demedi maya da yasak diye.. Zaten çok az yiyorum tambuğday ekmeği o da ama onu da kesmeye çalışayım.

Makarna neden yasak peki? Onu da haftada bir yiyordum ben bilmiyordum

Canım inşallah hepimizin bebişi iştahla kabul etsin ek gıdayı iştahsız bebek de zor haklısın ama pişik ve ishal çok daha zor

Kızlar yukarıda alıntı yaptım ama cevabı yazmadan yollamışım bir yandan bebişe bakınca aslında bende sizin gibi düşünüyorum benim kastım beslemek değil zaten yani doktor 1 fincan falan demiş ya ben kızımda şöyle yaptım 5.aya yaklaşmıştık 1 hafta 1 çay kaşığı yoğurt verdim sonraki hafta 1 çay kaşığı haşlanmış sebze sonraki haftada 1 çay kaşığı elma rendesi gibi ilk olarak meyve vermemiştim tatlıya alışıp diğerlerini reddetmesin diye ilk kızımda ek gıda ile ilgili okumadığım yazı şu bu kalmadı 6.aydan sonrada öğünlere ekledim ve 8.ay gibi de ona özel yemek yapmadım bizim yediklerimizi yedi çok şükür pek hasta olmaz ve 3 yaşında nerdeyse hiç denecek kadar az ilaç kullandı calpol dahil tabi 1 yaşa kadar ana besini hep anne sütü oldu çalıştığım için 2 yaşa kadar emziremefim 18 aylık kestim tabi bu benim yöntemimdi herkesin düşüncesi farklı evlat herkesin kendi evladı evladının gelişimini en iyi anneleri bilir çocuğun gelişimine göre süte göre bünyeye göre vs hareket etmek en doğrusu

Zaten ilk yil tadim olarak gidiyo.bebegin bagarsklari 6.ayda hazir oldugu icjn daha dogrusu kendi basina oturmaya basladigi zaman hazir oldugu icin bu surenin dolmasi bekleniyor.hazir oldugu zamanda 1 cay kasigi vererek tadim yapiliyor.daha erken baslayipta hazir olmayan bagarsaklari yorma istegi neden hic anlamiyorum ustelik hayati boyunca yiyebilecegi gidalar icin

Kızlar emzirirken birşeyler yiyip içiyormusnuz ben çok susuyorum su çok içiyorum kayınvalidem kızıyor emzirirken birşey yiyip içilmez diyor
Evet annem de kv de emzirirken su içmemem gerektiğini, eğer su içersem bebeğin de su emeceğini söylüyorlar. Bir de bunlar zamanında bebeklere su veriyorlarmış ya ben de dalga geçiyorum “niye kaşıkla su veriyordunuz ki bebeği emzirirken su içseydiniz bebeğe de su giderdi” ya da “şimdi de portakal suyu içeyim de bebeğim de portakal suyu içsin memeden” diyorum :)

Dediğim gibi canım herkesin kendi çocuğu ben bu yolu izliyorum doğru ya da yanlış kimseye sizde böyle yapın demiyorum bu benim düşüncem ben 6 ay sonrası başlanınca çocuğun reddettiğini öyle olunca annenin stresle daha tatlı gıdalara yöneldiğini çok kez gördüğüm için kendi çocuğumda bunu doğru buluyorum ve çok değer verdiğim birçok doktor da bunu yapmak da sakınca görmüyor hatta benim takip ettiğim doktorların çoğunun fikri 4-5aylıkken tattırmaya başlamak yönünde

Öyledir di mi ya evet bu Zaman'larının değerini bilmek gerek etrafımdaki herkes çocuklarının bebekliklerini çok özlediğini söylüyor biz bir telaşla korkuyla anlamıyoruz

Bebeklerinizin gelisimsel özellikleri neler ?
Çevreyi insanları gozlemlemeye başladı sizi artık tanıyor mu ?
Başını dik tutabiliyor mu ?
Etrafı inceliyor
Ellerini rahatlıkla ağzına götürüyor
Ana kucağında asılı olan oyuncakları kolayca yakalıyor, eline aldığı şeyleri ağzına götürüyor. En fazla 3 dakika yüz üstü durabiliyor.
Sırt üstü yatarken ayaklarını havaya kaldırıp sağa ya da sola atıyor ve bu hareketi ard arda yaparak ekseni etrafında dönüyor.

Hayırlı cumalar herkeze benim bebegim 25 günde 350 gram almış sizce az mı? Daha öncede söylemiştim emmiyor diye ne yaptıysam başaramadım 5 dakikadan fazla durmuyor mama mi vermem gerek acaba çok üzüldüm sağlıklı düşünemiyorum

Mamadan önce sık emzirmeyi dene istersen. Emzirdigin memeyi bidaha emzir ki tamamen boşalsın. 45 dk da 1 falan aynı memeyi emzirip 1 saat sonra diğerini emzirebilirsin

Mamadan önce sık emzirmeyi dene istersen. Emzirdigin memeyi bidaha emzir ki tamamen boşalsın. 45 dk da 1 falan aynı memeyi emzirip 1 saat sonra diğerini emzirebilirsin
İşte memede bi uzun kalmayı basarabilsem 2 memeyi asla bi öğünde emmiyor bi tanesinde bile çekiyor ısırıyor bırakıyor derdi ne anlayamadim

İşte memede bi uzun kalmayı basarabilsem 2 memeyi asla bi öğünde emmiyor bi tanesinde bile çekiyor ısırıyor bırakıyor derdi ne anlayamadim
Anlatamadım sanırım 5 dak emiyo ya 45 dk sonra ayni memeyi bidaha ver bi 5 dk daha emmis olur. 45 dk sonra diğerini emzir daha sık emince 5d emiyor olması tolore olmuş olur diye düşünüyorum

Canım benim doktorum demedi maya da yasak diye.. Zaten çok az yiyorum tambuğday ekmeği o da ama onu da kesmeye çalışayım.

Makarna neden yasak peki? Onu da haftada bir yiyordum ben bilmiyordum

Bu tarz şeylerde peynir altı suyu da çok kullanılıyor baya dikkat etmek gerekiyor. Süt diyeti zor baya :/

Benim oğlan bu günlerde çok kaka yapar oldu 2 güne bir yapan çocuk şimdi günde 3 defa kaka yapıyor sizinkilerde de değişme oldu mu aynı mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…