Evet çilek aklıma gelmişti benim de acaba mı diye düşündüm ... en masum calpol dedikleri için çok ağlıyordu düşünmedim bile evet ilk çocuğum valla herşeyine o kadar üzülüyorum ki eşim diyor ki biz böyle gidersek büyüdüğünü göremeden kahırdan ölürüz üşüttü Yok ben seni nasıl üşüttüm yüzünde döküntüler çıktı Yok ben bunu nasıl düşünemedim ... zormuş çoookCalpolun icinde cilek aromasi var ki cilek yuksek olcude alerjen. Mecbur kalmadikca agri kesici ates dusurucu vermemek gerek 38.6 ates gorup ates dusurucu vermedim ben. Karin agrisi icin kiraz cekirdegi yastigini kullanabilirsin. Aslinda bizim bi kabahatimiz yok saglikcilar sikintili. Agrisi olursa ver agri kesici diyorlar. Ozellikle ilk cocukta insan daha tecrubesiz oluo kime guveneceksin doktora hemsireye guveniyoruz. Ama cok yanlis yonlendiriyorlar.
Evet çilek aklıma gelmişti benim de acaba mı diye düşündüm ... en masum calpol dedikleri için çok ağlıyordu düşünmedim bile evet ilk çocuğum valla herşeyine o kadar üzülüyorum ki eşim diyor ki biz böyle gidersek büyüdüğünü göremeden kahırdan ölürüz üşüttü Yok ben seni nasıl üşüttüm yüzünde döküntüler çıktı Yok ben bunu nasıl düşünemedim ... zormuş çoook
Cok tesekkurler, icim rahatladi.Merhabalar bizde aşıların olduğu akşam yeşil kaka yapmıştı bir kez sabah normale döndü aşılar yapar dedi doktor endişelenme
Ön not olsun: Mesaj içeriği boyunca yemeklerden bahsedilmiştir. Canı çekme ihtimali olan arkadaşlarımın okumaması rica olunur
@sfyg
Genel olarak aklıma gelenleri yazıyorum canım. Benim sebzeyle aram hiç olmadı. Fakat ömrüm boyu çeşitli diyetler yaptım kendi sağlığım için, o yüzden kaçamaksız diyet mantığı benim için yeni değil. Mesela geçen çok kalabalık misafirimiz geldi, sofrayı görmeliydin, neler neler vardı. Bense sadece iki çeşit salata (yeşil salata ve yağsız makarna-tavuk) ve biraz sarma yedim. Önden şartlayınca kendimi o sofrada kaçamak bile yapmadım..
Süt, yoğurt, tereyağ, ayran, peynir, peynir altı suyu, işte süt ürünü aklınıza ne geliyorsa uzak duruyorum. Normalde en çok yediğim şey peynir ve süttür benim
Kahvaltıda mesela en kolayı yumurta haşlıyorum, yanında zeytin ekmek bal filan bir bardak çay. Ya da mesela haşlama yerine kıymalı ya da sucuklu yumurta yapıyorum. Bazen menemen, kıymalı menemen ya da kıymalı domates yapıyorum. Etin, sucuğun yağı olduğu için bunlara zaten yağ gerekmiyor, az bi zeytinyağı döküyorum. Domatesi de aynı şekilde az zeytinyağıyla kokmadan pişiriyorum. Genelde kahvaltı tipi besleniyorum
Benim en büyük avantajım annemin yakınına taşındık, hamilelik dönemim riskliydi diye. O şimdi bana kemik suyu, tavuk suyu filan yapıyor. Pilav yapacaksak onları kullanıyoruz, tereyağı koymuyoruz hiç. Makarna yapacaksak da haşladıktan sonra yağlamadan kendime ayırıyorum, domatesi az zeytinyağıyla pişiriyorum yine, öyle sosluyorum kendiminkini, ev ahalisine de makarna tereyağlı olduğu için sos lezzetli geliyor. Mücver filan severim, onları da yasaklı malzeme kullanmadan yapıyoruz zaten.
Meyveler zaten serbest bana ama yine de tüketmiyorum pek. Canım istemiyor. Genelde tatlı çekiyor canım, onun çözümünü de annem çaylı kakaolu kek yaparak buldu. İsterseniz tarifini atarım, çok leziz oluyor. Belki normal kekten bile daha güzel
Balık (ızgarada pişmiş) ve tavuk(ya haşlama ya da az zeytinyağında cızbız) zaten serbest. Onları da haftada birer gün yiyorumdur. Yine haftanın bir günü kuru baklagil yapıyoruz.. Onlar da serbest annemin yaptığı kemik suyuyla. Kemik ve tavuk suyu için de düdüklüde kaynatıyor, buz poşetlerine koyuyor. Ev tipi bulyon oluyor, kaç sefer kullanılıyor
Çok uzun olmuş, aklıma gelenleri yazdım canım. Başlamadan önce gözüm korkuyordu yalan yok :) ama başladım mı şimdi diyorum gerekirse 1yaşına kadar devam edebilirim. Tabi inşallah kızım daha erkenden kurtulur bu alerjiden
Canım benim doktorum demedi maya da yasak diye.. Zaten çok az yiyorum tambuğday ekmeği o da ama onu da kesmeye çalışayım.Canım sut diyetinde ekmek yenmiyor mayadan dolayı ve makarna da. Ben bugün tandır lavaş ekmeği aldim sadece un su tuz yaziyordu kahvaltı da yicem inşallah belki dikkatinden kaçmıştır diye yazayım dedim
Ben anne sütüne takıntılı bi anneyim, kilo alımı 500gın altına düşmedikçe ki hastalık reflü gibi durumlarda 500gın altına da düşebilir, mama verilmesine yada erken ek gıdaya geçilmesine karşıyım ama bir arkadaşımın doktoru ankaradaki çok ünlü bir prof. Randevu alması bile çok zor olan biri. O da çiğneme refleksinin 4.ayda başladığını o yüzden dediğiniz gibi tadımla ek gıdaların tanıştırılması gerektiğini ,gec kalınırsa kritik dönemin geçtiği için bebeğin zorlanacağını savunuyor. Ilk kızımda 5.5 aylıkken tadımlara başlamıştım,bu kızımda da öyle yapmayı düşünüyorum. Daha erken başlamak içime sinmiyor.
Bahsettiğim doktorun yazısını da ekledim.Eki Görüntüle 2235942
Canım inşallah hepimizin bebişi iştahla kabul etsin ek gıdayı iştahsız bebek de zor haklısın ama pişik ve ishal çok daha zor
Beni taniyor. Basini dik tutuyor. Aguluyor guluyor yumusak sesler cikariyor. Sirt ustunden yana yuz ustunden sirt ustune donuyor. Sirt ustundeyken geri geri gidior ve kendi ekseninde yattigi sekli degistirior koydugim yerde olmuo cogu zaman.
Sambucol efervesan sicak suyla hazirlanacak gunde 3 kereye kadar icebilirsin fitospan yada prospan surup balgamli oksuruk varsa
Cocugun istahsiz olmasindan daha tehlikeli bisey varsa oda bagirsaklari bozmak cunku bagisiklik bagirsaklarda basliyor ve 6. Aydan once tadimlikda olsa biseyler yedirmek riskli. yogurt bizler icin ne kadar faydali olsada onlar icin sikintili. Bagirsak gecirgenligi 6. Ayda bitiyor. Bu konuyu arastirmani tavsiye ederim. Oglumda ilk 6 ay sadece anne sutu verdim gayet istahli bir bebekti hala da istahli bi cocuk. Yemek ile ilgili hic sikinti yasamadim. Dunya saglik orgutu bas bas bagirio ilk 6 ay anne sutu yoksa formul mama die. Bir bildikleri var. Bebek senin karar senin.
Amip ve kistler ile ilgili yorum yapamayacagim belki yanlis yaptilar testi amip varsa tedavisiz gecmez die dusunuyorum. Sadece anne sutu alan bebege obez yapistirmasi yapmak da neyin kafasi anlamis degilim. Benim oglumda 3 aylikken 8.5 kiloydu sadece anne sutu aliyordu kac doktor gordu hepsinin soyledigi sey mama iciyor olsa sikinti ama anne sutu ile cocuk obez olmaz oglum 5.5 yasinda 25 kilo 118 cm iri yapili bi cocuk. Obez falan olmadi yani. Doktorumuz bize sunu soylemisti evet anne sutu obez yapmaz ama ek gidada dikkatli olmalisin yiyor die cok verip midesini buyutursen obez yapabilirsin. Bizde dikkat ettik rafine sekerden unlu mamullerden uzak tuttuk bayaca. Baska bi doktora gostermelisin bence
Ben anne sütüne takıntılı bi anneyim, kilo alımı 500gın altına düşmedikçe ki hastalık reflü gibi durumlarda 500gın altına da düşebilir, mama verilmesine yada erken ek gıdaya geçilmesine karşıyım ama bir arkadaşımın doktoru ankaradaki çok ünlü bir prof. Randevu alması bile çok zor olan biri. O da çiğneme refleksinin 4.ayda başladığını o yüzden dediğiniz gibi tadımla ek gıdaların tanıştırılması gerektiğini ,gec kalınırsa kritik dönemin geçtiği için bebeğin zorlanacağını savunuyor. Ilk kızımda 5.5 aylıkken tadımlara başlamıştım,bu kızımda da öyle yapmayı düşünüyorum. Daha erken başlamak içime sinmiyor.
Bahsettiğim doktorun yazısını da ekledim.Eki Görüntüle 2235942
Zaten ilk yil tadim olarak gidiyo.bebegin bagarsklari 6.ayda hazir oldugu icjn daha dogrusu kendi basina oturmaya basladigi zaman hazir oldugu icin bu surenin dolmasi bekleniyor.hazir oldugu zamanda 1 cay kasigi vererek tadim yapiliyor.daha erken baslayipta hazir olmayan bagarsaklari yorma istegi neden hic anlamiyorum ustelik hayati boyunca yiyebilecegi gidalar icinBen bu konuda şöyle düşünüyorum kesinlikle 6 ay tabiki varsa anne sütü ama 4 buçuk 5 aylık gibi tattırmak gerek diye düşünüyorum kesinlikle beslemek değil kastım 1 çay kaşığı yoğurt mesela ya da 1 çay kaşığı elma rendesi ben kızımda böyle yaptım çünkü 6 ay hiç tatmadığında da inanın kabul etmiyor ek gıdayı yoksa beslemek tabi değil bunu bizim doktorumuz da bu şekilde söylüyor o da 2 çocuk büyütmüş ve öbür türlü de çocuk reddediyor yemeyi bu da kötü bişey. tabi işe başlanacaksa özel durumlar varsa doktorla karar vermek en iyisi
Evet annem de kv de emzirirken su içmemem gerektiğini, eğer su içersem bebeğin de su emeceğini söylüyorlar. Bir de bunlar zamanında bebeklere su veriyorlarmış ya ben de dalga geçiyorum “niye kaşıkla su veriyordunuz ki bebeği emzirirken su içseydiniz bebeğe de su giderdi” ya da “şimdi de portakal suyu içeyim de bebeğim de portakal suyu içsin memeden” diyorum :)Kızlar emzirirken birşeyler yiyip içiyormusnuz ben çok susuyorum su çok içiyorum kayınvalidem kızıyor emzirirken birşey yiyip içilmez diyor
Dediğim gibi canım herkesin kendi çocuğu ben bu yolu izliyorum doğru ya da yanlış kimseye sizde böyle yapın demiyorum bu benim düşüncem ben 6 ay sonrası başlanınca çocuğun reddettiğini öyle olunca annenin stresle daha tatlı gıdalara yöneldiğini çok kez gördüğüm için kendi çocuğumda bunu doğru buluyorum ve çok değer verdiğim birçok doktor da bunu yapmak da sakınca görmüyor hatta benim takip ettiğim doktorların çoğunun fikri 4-5aylıkken tattırmaya başlamak yönündeZaten ilk yil tadim olarak gidiyo.bebegin bagarsklari 6.ayda hazir oldugu icjn daha dogrusu kendi basina oturmaya basladigi zaman hazir oldugu icin bu surenin dolmasi bekleniyor.hazir oldugu zamanda 1 cay kasigi vererek tadim yapiliyor.daha erken baslayipta hazir olmayan bagarsaklari yorma istegi neden hic anlamiyorum ustelik hayati boyunca yiyebilecegi gidalar icin
Öyledir di mi ya evet bu Zaman'larının değerini bilmek gerek etrafımdaki herkes çocuklarının bebekliklerini çok özlediğini söylüyor biz bir telaşla korkuyla anlamıyoruzAnalik hep vicdan azabi. Elden bisey gelmez uzuluyoruz. Ama oyle boyle buyuyorlar. Bu gunlerde bir daha gelmior. Ilk cocugumda telastan korkudan hic anlayamamisim bu zamanlarini. Ama simdi ikincide daha bilincliyim. O zamanlar bi an once buyuse de rahatlasam derdim halbuki her ani cok kiymetli ve geriye donusu yok. Tecrube etmeden ogrenemiyoruz. Gozun gibi bakiyorsun ona annesi emin ol.
Etrafı inceliyorBebeklerinizin gelisimsel özellikleri neler ?
Çevreyi insanları gozlemlemeye başladı sizi artık tanıyor mu ?
Başını dik tutabiliyor mu ?
Mamadan önce sık emzirmeyi dene istersen. Emzirdigin memeyi bidaha emzir ki tamamen boşalsın. 45 dk da 1 falan aynı memeyi emzirip 1 saat sonra diğerini emzirebilirsinHayırlı cumalar herkeze benim bebegim 25 günde 350 gram almış sizce az mı? Daha öncede söylemiştim emmiyor diye ne yaptıysam başaramadım 5 dakikadan fazla durmuyormama mi vermem gerek acaba çok üzüldüm sağlıklı düşünemiyorum
İşte memede bi uzun kalmayı basarabilsemMamadan önce sık emzirmeyi dene istersen. Emzirdigin memeyi bidaha emzir ki tamamen boşalsın. 45 dk da 1 falan aynı memeyi emzirip 1 saat sonra diğerini emzirebilirsin
Anlatamadım sanırım 5 dak emiyo ya 45 dk sonra ayni memeyi bidaha ver bi 5 dk daha emmis olur. 45 dk sonra diğerini emzir daha sık emince 5d emiyor olması tolore olmuş olur diye düşünüyorumİşte memede bi uzun kalmayı basarabilsem2 memeyi asla bi öğünde emmiyor bi tanesinde bile çekiyor ısırıyor bırakıyor derdi ne anlayamadim
Anladım tamam canim cok teşekkür ederim.Anlatamadım sanırım 5 dak emiyo ya 45 dk sonra ayni memeyi bidaha ver bi 5 dk daha emmis olur. 45 dk sonra diğerini emzir daha sık emince 5d emiyor olması tolore olmuş olur diye düşünüyorum
Canım benim doktorum demedi maya da yasak diye.. Zaten çok az yiyorum tambuğday ekmeği o da ama onu da kesmeye çalışayım.
Makarna neden yasak peki? Onu da haftada bir yiyordum ben bilmiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?