Ön not olsun
: Mesaj içeriği boyunca yemeklerden bahsedilmiştir. Canı çekme ihtimali olan arkadaşlarımın okumaması rica olunur
@sfyg
Genel olarak aklıma gelenleri yazıyorum canım. Benim sebzeyle aram hiç olmadı. Fakat ömrüm boyu çeşitli diyetler yaptım kendi sağlığım için, o yüzden kaçamaksız diyet mantığı benim için yeni değil. Mesela geçen çok kalabalık misafirimiz geldi, sofrayı görmeliydin, neler neler vardı. Bense sadece iki çeşit salata (yeşil salata ve yağsız makarna-tavuk) ve biraz sarma yedim. Önden şartlayınca kendimi o sofrada kaçamak bile yapmadım..
Süt, yoğurt, tereyağ, ayran, peynir, peynir altı suyu, işte süt ürünü aklınıza ne geliyorsa uzak duruyorum. Normalde en çok yediğim şey peynir ve süttür benim
Kahvaltıda mesela en kolayı yumurta haşlıyorum, yanında zeytin ekmek bal filan bir bardak çay. Ya da mesela haşlama yerine kıymalı ya da sucuklu yumurta yapıyorum. Bazen menemen, kıymalı menemen ya da kıymalı domates yapıyorum. Etin, sucuğun yağı olduğu için bunlara zaten yağ gerekmiyor, az bi zeytinyağı döküyorum. Domatesi de aynı şekilde az zeytinyağıyla kokmadan pişiriyorum. Genelde kahvaltı tipi besleniyorum
Benim en büyük avantajım annemin yakınına taşındık, hamilelik dönemim riskliydi diye. O şimdi bana kemik suyu, tavuk suyu filan yapıyor. Pilav yapacaksak onları kullanıyoruz, tereyağı koymuyoruz hiç. Makarna yapacaksak da haşladıktan sonra yağlamadan kendime ayırıyorum, domatesi az zeytinyağıyla pişiriyorum yine, öyle sosluyorum kendiminkini, ev ahalisine de makarna tereyağlı olduğu için sos lezzetli geliyor. Mücver filan severim, onları da yasaklı malzeme kullanmadan yapıyoruz zaten.
Meyveler zaten serbest bana ama yine de tüketmiyorum pek. Canım istemiyor. Genelde tatlı çekiyor canım, onun çözümünü de annem çaylı kakaolu kek yaparak buldu. İsterseniz tarifini atarım, çok leziz oluyor. Belki normal kekten bile daha güzel
Balık (ızgarada pişmiş) ve tavuk(ya haşlama ya da az zeytinyağında cızbız) zaten serbest. Onları da haftada birer gün yiyorumdur. Yine haftanın bir günü kuru baklagil yapıyoruz.. Onlar da serbest annemin yaptığı kemik suyuyla. Kemik ve tavuk suyu için de düdüklüde kaynatıyor, buz poşetlerine koyuyor. Ev tipi bulyon oluyor, kaç sefer kullanılıyor
Çok uzun olmuş, aklıma gelenleri yazdım canım. Başlamadan önce gözüm korkuyordu yalan yok :) ama başladım mı şimdi diyorum gerekirse 1yaşına kadar devam edebilirim. Tabi inşallah kızım daha erkenden kurtulur bu alerjiden