Ben chicconun fırça ve tırnak makasını kullanıyorum.tüylerde dökülme hiç olmadı.makaslada kesememek gibi bir durum yaşamadım tavsiye ederim canım.deneyimli anneler tekrardan selamlar. bana tarak ve tırnak makası tavsiye markası verebilir misiniz? hangisi güzel kullanışlı hangisi değil. mesela herkes chicco al dedi ama onda da kılı dökülüyor tırnak makasıyla kesemiyorum gibi yorumlar okudum. çok karıştı kafam. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler herkese
Hem yiyorum hem içiyorum iki buçuk aydır. Hiçbir şey de olmadı. Bazen bir saate yakın emiyor kızım, insanın içi çekiliyor. Hiç duymadığım bir hurafe mi varmış niye kızıyor kiKızlar emzirirken birşeyler yiyip içiyormusnuz ben çok susuyorum su çok içiyorum kayınvalidem kızıyor emzirirken birşey yiyip içilmez diyor
Bende 2 aydır içiyorum kaynanam içtigim şey direk bebegin agzına gider diyo emzirdigim için saçma işte :)Hem yiyorum hem içiyorum iki buçuk aydır. Hiçbir şey de olmadı. Bazen bir saate yakın emiyor kızım, insanın içi çekiliyor. Hiç duymadığım bir hurafe mi varmış niye kızıyor ki
Hahah Bende 2 aydır içiyorum kaynanam içtigim şey direk bebegin agzına gider diyo emzirdigim için saçma işte :)
Iste meme ucunun icerde olma sebebi sut kanallarinin kisa olmasi.tabi emdikce gelisiyo ama bebegin gelisiminden geride kaliyo neyse sen arastirirsinİLk kez duydum bunu
Ne değişik bişeymiş
Göğüs uçlarımdan sağ biraz içerideydi ilk 15-20 gün silikon göğüs ucuyla emzirdim ama şu an hiç öyle bi sorun yok gibi.
Her daim dışarıda ve büyükler ama bilemedim
Bi araştırayım ya olabilir belki de. Teşekkür ederimIste meme ucunun icerde olma sebebi sut kanallarinin kisa olmasi.tabi emdikce gelisiyo ama bebegin gelisiminden geride kaliyo neyse sen arastirirsin
Ben bu konuda şöyle düşünüyorum kesinlikle 6 ay tabiki varsa anne sütü ama 4 buçuk 5 aylık gibi tattırmak gerek diye düşünüyorum kesinlikle beslemek değil kastım 1 çay kaşığı yoğurt mesela ya da 1 çay kaşığı elma rendesi ben kızımda böyle yaptım çünkü 6 ay hiç tatmadığında da inanın kabul etmiyor ek gıdayı yoksa beslemek tabi değil bunu bizim doktorumuz da bu şekilde söylüyor o da 2 çocuk büyütmüş ve öbür türlü de çocuk reddediyor yemeyi bu da kötü bişey. tabi işe başlanacaksa özel durumlar varsa doktorla karar vermek en iyisiBen de ilk bebekte çalıştığım için ek gıdaya erken geçme gafletinde bulundum.düşüncem şuydu ben evde yokken hiç değilse acıkınca yoğurt filan verirler çocuğa(biberon almıyordu çünkü) 4buçuk aylık başladık tadımlara ama öyle bir ishal oldu öyle bir pişik oldu ki aylarca geçmedi. Daha bağırsakları ek gıdaya hazır değil lütfen acele etmesin kimse. Hatta o ishal yüzünden rota aşısının ikinci dozunu yaptıramadık ishalken yapılamıyor demişti doktor. Geçmesini bekledik ama geçmedi...
Ben bu konuda şöyle düşünüyorum kesinlikle 6 ay tabiki varsa anne sütü ama 4 buçuk 5 aylık gibi tattırmak gerek diye düşünüyorum kesinlikle beslemek değil kastım 1 çay kaşığı yoğurt mesela ya da 1 çay kaşığı elma rendesi ben kızımda böyle yaptım çünkü 6 ay hiç tatmadığında da inanın kabul etmiyor ek gıdayı yoksa beslemek tabi değil bunu bizim doktorumuz da bu şekilde söylüyor o da 2 çocuk büyütmüş ve öbür türlü de çocuk reddediyor yemeyi bu da kötü bişey. tabi işe başlanacaksa özel durumlar varsa doktorla karar vermek en iyisi
Bebeklerinizin gelisimsel özellikleri neler ?
Çevreyi insanları gozlemlemeye başladı sizi artık tanıyor mu ?
Başını dik tutabiliyor mu ?
Sambucol efervesan sicak suyla hazirlanacak gunde 3 kereye kadar icebilirsin fitospan yada prospan surup balgamli oksuruk varsaKızlar boğaz ağrısı ve grip için parol dışında ne kullandınız ne kullanabiliyoruz kemiklerim ağrıyo boğazım da çok fena
Ben bu konuda şöyle düşünüyorum kesinlikle 6 ay tabiki varsa anne sütü ama 4 buçuk 5 aylık gibi tattırmak gerek diye düşünüyorum kesinlikle beslemek değil kastım 1 çay kaşığı yoğurt mesela ya da 1 çay kaşığı elma rendesi ben kızımda böyle yaptım çünkü 6 ay hiç tatmadığında da inanın kabul etmiyor ek gıdayı yoksa beslemek tabi değil bunu bizim doktorumuz da bu şekilde söylüyor o da 2 çocuk büyütmüş ve öbür türlü de çocuk reddediyor yemeyi bu da kötü bişey. tabi işe başlanacaksa özel durumlar varsa doktorla karar vermek en iyisi
Herkese tekrar merhaba arkadaşlar,yazilanlari pek okuyamıyorum arada giriyorum umarım hepiniz ve melekleriniz sağlıklı ve mutlusunuzdur ....2 haftadır yaşadığımız şeyleri özet geçeyim,Oğuzhan yaklaşık 2 haftadır mukuslu ve yeşil kaka yapıyordu,bunun haricinde hiç bir sıkıntımız olmadığı için çok üzerinde durmadım,elleri sürekli ağzında ağız çevresinde minik minik kizarikliklar oldu ve poposunda da pişik...hala huzurlu ve normal görünüyordu ama ben artık dayanamadım ve salı günü Dr. Götürdüm gaitada amip kistler var diye sonuç çıkınca başımdan aşağı kaynar sular döküldü,ilk şoktan sonra banyo suyu yutuyor olabilir dedik,neyse ben tekrar çocuk doktoruna götürdüm bugün gaita normal çıktı ki bu iki günde biz ilaç falan kullanmadık nasıl oldu anlamadım...ben bunları düşünürken Dr. Oğuzhan in kilosuna takıldı (ayın 19 unda 4 ay bitecek)9 kilo olmuşuz,hemen diyetisyene gitmen lazım kilosu çok fazla obez olur dedi,diyetisyen de 4 saat arayla emzirmen lazım dedi...sadece anne sütü alan bir bebek obez nasıl olabilir anlamış değilim...moralim çok bozuldu aklıma değişik değişik şeyler geliyor hormonal Bı sıkıntısı mi var acaba diye....ne zor annelik, kilo alsa dert almasa dert...hepinize bol sütlü ve sağlıklı günler geceler
Ben anne sütüne takıntılı bi anneyim, kilo alımı 500gın altına düşmedikçe ki hastalık reflü gibi durumlarda 500gın altına da düşebilir, mama verilmesine yada erken ek gıdaya geçilmesine karşıyım ama bir arkadaşımın doktoru ankaradaki çok ünlü bir prof. Randevu alması bile çok zor olan biri. O da çiğneme refleksinin 4.ayda başladığını o yüzden dediğiniz gibi tadımla ek gıdaların tanıştırılması gerektiğini ,gec kalınırsa kritik dönemin geçtiği için bebeğin zorlanacağını savunuyor. Ilk kızımda 5.5 aylıkken tadımlara başlamıştım,bu kızımda da öyle yapmayı düşünüyorum. Daha erken başlamak içime sinmiyor.Ben bu konuda şöyle düşünüyorum kesinlikle 6 ay tabiki varsa anne sütü ama 4 buçuk 5 aylık gibi tattırmak gerek diye düşünüyorum kesinlikle beslemek değil kastım 1 çay kaşığı yoğurt mesela ya da 1 çay kaşığı elma rendesi ben kızımda böyle yaptım çünkü 6 ay hiç tatmadığında da inanın kabul etmiyor ek gıdayı yoksa beslemek tabi değil bunu bizim doktorumuz da bu şekilde söylüyor o da 2 çocuk büyütmüş ve öbür türlü de çocuk reddediyor yemeyi bu da kötü bişey. tabi işe başlanacaksa özel durumlar varsa doktorla karar vermek en iyisi
Anne sütüyle obez olunmaz diye biliyoruz, doktorunun yonlendirmesi çok garip geldi bana da. Eltimin kızı persentillere bile sığmıyordu yüzde 97nin çok çok üstünde kilo alıyordu ama sadece anne sütü aldığı için doktoru normal olduğunu söylüyordu. Şu an 2 yaşında hala kilolu ama obez tipinde de değil.Herkese tekrar merhaba arkadaşlar,yazilanlari pek okuyamıyorum arada giriyorum umarım hepiniz ve melekleriniz sağlıklı ve mutlusunuzdur ....2 haftadır yaşadığımız şeyleri özet geçeyim,Oğuzhan yaklaşık 2 haftadır mukuslu ve yeşil kaka yapıyordu,bunun haricinde hiç bir sıkıntımız olmadığı için çok üzerinde durmadım,elleri sürekli ağzında ağız çevresinde minik minik kizarikliklar oldu ve poposunda da pişik...hala huzurlu ve normal görünüyordu ama ben artık dayanamadım ve salı günü Dr. Götürdüm gaitada amip kistler var diye sonuç çıkınca başımdan aşağı kaynar sular döküldü,ilk şoktan sonra banyo suyu yutuyor olabilir dedik,neyse ben tekrar çocuk doktoruna götürdüm bugün gaita normal çıktı ki bu iki günde biz ilaç falan kullanmadık nasıl oldu anlamadım...ben bunları düşünürken Dr. Oğuzhan in kilosuna takıldı (ayın 19 unda 4 ay bitecek)9 kilo olmuşuz,hemen diyetisyene gitmen lazım kilosu çok fazla obez olur dedi,diyetisyen de 4 saat arayla emzirmen lazım dedi...sadece anne sütü alan bir bebek obez nasıl olabilir anlamış değilim...moralim çok bozuldu aklıma değişik değişik şeyler geliyor hormonal Bı sıkıntısı mi var acaba diye....ne zor annelik, kilo alsa dert almasa dert...hepinize bol sütlü ve sağlıklı günler geceler
Canım calpol masum gibi görünse de içinde farklı maddeler var. Parasetamole yada içindeki diğer maddelere karşı alerji oluşmuş olabilir. Doktoruna danış benceİyi geceler kızlar... calpol alerjisi bebeği olan var mı? Bebeğimin yüzünde 3 kez çok şiddetli döküntüler oldu eşimin sakalından sanmıştık lucoderm krem kullandık 3 gün geçti ... nurse harvey ve anne sütüyle devam ediyorduk d vitaminini bile kesmişti bir hafta böyle devam edecektik .. bebeğimin üşüttüğünü farkettim ishal olmuştu karnı ağrıyor diye düşünerek calpol verdim dün akşam bi de bu sabah bir çay kaşığı ... bu akşam yine döküntü olmaya başladı Salı'dan beri tek farkı verdiğim şey calpoldü bir de şimdiye kadar 3 kez calpol kullandım 3 kez döküntü yaşadık((
Çok üzüldüm ya yarın konuşacağım az önce farkettimCanım calpol masum gibi görünse de içinde farklı maddeler var. Parasetamole yada içindeki diğer maddelere karşı alerji oluşmuş olabilir. Doktoruna danış bence
İyi geceler kızlar... calpol alerjisi bebeği olan var mı? Bebeğimin yüzünde 3 kez çok şiddetli döküntüler oldu eşimin sakalından sanmıştık lucoderm krem kullandık 3 gün geçti ... nurse harvey ve anne sütüyle devam ediyorduk d vitaminini bile kesmişti bir hafta böyle devam edecektik .. bebeğimin üşüttüğünü farkettim ishal olmuştu karnı ağrıyor diye düşünerek calpol verdim dün akşam bi de bu sabah bir çay kaşığı ... bu akşam yine döküntü olmaya başladı Salı'dan beri tek farkı verdiğim şey calpoldü bir de şimdiye kadar 3 kez calpol kullandım 3 kez döküntü yaşadık((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?