• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
İnşallah hep takipteyim sizinkiler bu kadar sulu değil heralde? Nette bazı yerlerde normal yazıyo anne sütü alan bebeklerde falan diyo ama bu kadar su kıvamı bana normal gelmiyo ilk bebeğim belkide ondan bilemiyorum
Canım biz mamayı kestik bayadır, süt alerjisi var bebeğimde..

Kanlı ishali oldu alerjiden ötürü, şu an prebiyotik takviyesi kullanıyoruz.

Canım biz mamayı kestik bayadır, süt alerjisi var bebeğimde..

Kanlı ishali oldu alerjiden ötürü, şu an prebiyotik takviyesi kullanıyoruz.
Nette bebekler sulu yapar diyo yani onu anlamıyorum sizinkilerde su gibi mi yoksa yarı katı durumda mı? Geçen ay yarı katı yarı sulu yapıyodu böyle su gibi değildi.Büyüdükçe böyle ni oluyo normal bebek kakası onu anlamadım mukus olsa direk ishal diycem

Yumurtadan önce peyniri ve tereyağını kes bence canım.. Ayran yoğurt filan tüketiyor musun? Peynir altı suyu varsa bile yemiyorum o yiyeceği

Ateş yok, mukus yok, kan yok. Bence korkma canım, takipte kal yine de. Zaten hep takip etmek lazım bebeklerin kakasını.. İnşallah bir sıkıntı yoktur

Peynir, tereyağı, süt, yoğurt, kefir, ayran bunları her gün tüketiyorum yaa offf :KK43: bunlar olmayınca ne yiycez :KK70:

Fıstık yiyormusun canım o da alerjik bazen ufak şeyleri atlayabiliyoru
Ben dun yedim de ordan aklıma geldi.

Fıstık ezmesi fındık ezmesi, ceviz, antep fıstığı, fındık, yer fıstığı, kaju
Bunları da her gün yiyorum nerdeyse
Yemediğim şey yokmuş benim de :rolleyes:

Bu çocuk alerji olmasın da kim olsun

mavila mavila ben malt içiyorum neredeyse doğumdan beri
İçmediğim 15 günde göğüslerimde yine süt vardı ama sertleşmiyorlardı
İçince sütlerim akıyor gece
Ama gaz ve kilo yapıyor bende

Anne sütü çok besleyici olduğu için gözdeki bakterileri de besler ve gözün daha da kötüye gitmesine yol açabilir diye biliyorum ben de
A Angel-2018 benim kızımın da kakasi bayağı cıvık oluyo ama iyice de su gibi değil. Günde 4-5 kez yapıyor Sadece anne sutu alan bebekler de oyle olur yazıyo her yerde ama seninki su gibiyse doktora danışmanda fayda var.
Benim kızımın kakasi yine normale döndü. Yediklerimde bir değişiklik yok belki de tolere etmeye çalışıyor bağırsakları ,bazen başarıyor bazen başaramıyor tolere etmeyi.
Benim doktorumun bana alerji yapabilir diye verdiği liste. 1.ay kontrolünde 4 aylık olana kadar bunları yeme demişti ama 1 hafta yemedim sadece. Ya alerjisi yoksa bosu bosuna yemiyosam deyip hepsini yemeye başladım :olamaz: süt içmiyorum, kivi yemiyorum,çilek zaten mevsimi değil. Ama diğerlerini yiyorum. Yüzündeki kızarıklık ve konak çok şiddetli değil. Kilo alımı da iyi. Kakada bazen olması gerektiği gibi,bazen yeşilimsi ve mukuslu.
LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet benim kızım da sarışın ,beyaz tenli ve mavi gözlü yüzdeki kızarıklık ve konak o yüzden olabilir belki,alerjiye daha yatkın oluyolarmıs ya
20190213_130331.jpg

Peynir, tereyağı, süt, yoğurt, kefir, ayran bunları her gün tüketiyorum yaa offf :KK43: bunlar olmayınca ne yiycez :KK70:
Bulunuyor bir şeyler canım ya korkma :KK48: sen bi dene bakalım, bebeğe test yapılana kadar en azından belki çocuğa iğne filan yapmaları gerekmez öyle yırtarsınız :KK48: onun çekeceği acıyı düşününce zaten insanın yiyesi gelmiyor. Biz ishal olsak nasıl ağrır karnımız, kuzum anlamıyorlar da işte ağlıyorlar, kusuyorlar...

Anne sütü çok besleyici olduğu için gözdeki bakterileri de besler ve gözün daha da kötüye gitmesine yol açabilir diye biliyorum ben de
A Angel-2018 benim kızımın da kakasi bayağı cıvık oluyo ama iyice de su gibi değil. Günde 4-5 kez yapıyor Sadece anne sutu alan bebekler de oyle olur yazıyo her yerde ama seninki su gibiyse doktora danışmanda fayda var.
Benim kızımın kakasi yine normale döndü. Yediklerimde bir değişiklik yok belki de tolere etmeye çalışıyor bağırsakları ,bazen başarıyor bazen başaramıyor tolere etmeyi.
Benim doktorumun bana alerji yapabilir diye verdiği liste. 1.ay kontrolünde 4 aylık olana kadar bunları yeme demişti ama 1 hafta yemedim sadece. Ya alerjisi yoksa bosu bosuna yemiyosam deyip hepsini yemeye başladım :olamaz: süt içmiyorum, kivi yemiyorum,çilek zaten mevsimi değil. Ama diğerlerini yiyorum. Yüzündeki kızarıklık ve konak çok şiddetli değil. Kilo alımı da iyi. Kakada bazen olması gerektiği gibi,bazen yeşilimsi ve mukuslu.
LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet benim kızım da sarışın ,beyaz tenli ve mavi gözlü yüzdeki kızarıklık ve konak o yüzden olabilir belki,alerjiye daha yatkın oluyolarmıs ya
Eki Görüntüle 2235323
Bu listeyi paylaşman çok güzel canım, teşekkür ederim. İçlerinde kakao ve tahin kullanıyorum ama haftada bir filan. Onu da keseyim mümkün mertebe..

Kızın tam profile uyuyor canım, benim kızım seninkinden farklı olarak sarı saçlı değil daha çok kızıl gibi ama doktor beyaz tenli olması bile yeter dedi yani.

Ben süt ürünlerini bıraktığımdan beri yüzünde kızarıklık da olmuyor. Bir de hiçbir şekilde yünle temas ettirmemeye çalışıyorum. Yün de hemen alerji yapıyor.

Mukus da alerji göstergesi sanırım. Gaitada gizli kana baktılar mı hiç?

Benim kızımın da kilo alımı iyi aslında ama bak 1.aydan 2.aya kadar 32günde 1050gr almıştı, gayet iyi dedi doktorumuz. 2.aydan bu güne kadar 20günde 1350gr almış maşallah. Ay sonunda belki geçen ayın iki katını almış olacak... Yani belki ben hep dikkat etseydim bu çocuk daha çok büyüyecekti. Kusmuyor çünkü eskisi gibi. Hele son zamanlarda 60cc mama içiyordu, iki katını kusuyordu neredeyse bırakır bırakmaz. Boşa gitti, emdiğini bile kustu diyorduk :bicak:

Eki Görüntüle 2235323
Doktora sorduk normal gibi konuştu ama sonuçta kıvamı görmüyo biz söylüyoruz ama.. takip edin dedi enfeksiyonda olabilir dedi.Bende senin gibi 1hafta falan yemedim sonra bıraktım.Fındıkmı yaptı acaba

Fıstık ezmesi fındık ezmesi, ceviz, antep fıstığı, fındık, yer fıstığı, kaju
Bunları da her gün yiyorum nerdeyse
Yemediğim şey yokmuş benim de :rolleyes:

Bu çocuk alerji olmasın da kim olsun
Bence once bu fıstık turevlerini yemeyi kes canım ceviz ve fındık yiyebilirsin. Hatta ceviz süt kalitesini artırıyormuş. Bize egitimde 1 yıl fıstık yemeyin sütü de direk icmeyin yoğurt peynir kefir falan tuketebilirsiniz demişlerdi. Ben de dün fıstık yedim ama korka korka.

:dua:
Bulunuyor bir şeyler canım ya korkma :KK48: sen bi dene bakalım, bebeğe test yapılana kadar en azından belki çocuğa iğne filan yapmaları gerekmez öyle yırtarsınız :KK48: onun çekeceği acıyı düşününce zaten insanın yiyesi gelmiyor. Biz ishal olsak nasıl ağrır karnımız, kuzum anlamıyorlar da işte ağlıyorlar, kusuyorlar...

Bu listeyi paylaşman çok güzel canım, teşekkür ederim. İçlerinde kakao ve tahin kullanıyorum ama haftada bir filan. Onu da keseyim mümkün mertebe..

Kızın tam profile uyuyor canım, benim kızım seninkinden farklı olarak sarı saçlı değil daha çok kızıl gibi ama doktor beyaz tenli olması bile yeter dedi yani.

Ben süt ürünlerini bıraktığımdan beri yüzünde kızarıklık da olmuyor. Bir de hiçbir şekilde yünle temas ettirmemeye çalışıyorum. Yün de hemen alerji yapıyor.

Mukus da alerji göstergesi sanırım. Gaitada gizli kana baktılar mı hiç?

Benim kızımın da kilo alımı iyi aslında ama bak 1.aydan 2.aya kadar 32günde 1050gr almıştı, gayet iyi dedi doktorumuz. 2.aydan bu güne kadar 20günde 1350gr almış maşallah. Ay sonunda belki geçen ayın iki katını almış olacak... Yani belki ben hep dikkat etseydim bu çocuk daha çok büyüyecekti. Kusmuyor çünkü eskisi gibi. Hele son zamanlarda 60cc mama içiyordu, iki katını kusuyordu neredeyse bırakır bırakmaz. Boşa gitti, emdiğini bile kustu diyorduk :bicak:
Kilo alımı çok artmış canım yaptığın dıyet ise yaramış. Bizim kız ilk ay 1500g,2.ay 1200g aldı ,bu ay 1kg civarı olacak gibi ama belki dikkat etsem daha çok kilo alabilirdi dediğin gibi. Bu sefer de sutun kalitesi düşer diye yedim aslında listedeki yiyecekleri. Hepsi sağlıklı olsun kuzuların ,keyifleri yerinde olsun hep:dua:

Kilo alımı çok artmış canım yaptığın dıyet ise yaramış. Bizim kız ilk ay 1500g,2.ay 1200g aldı ,bu ay 1kg civarı olacak gibi ama belki dikkat etsem daha çok kilo alabilirdi dediğin gibi. Bu sefer de sutun kalitesi düşer diye yedim aslında listedeki yiyecekleri. Hepsi sağlıklı olsun kuzuların ,keyifleri yerinde olsun hep:dua:
Maşallh pearl :)

Benim bebek 1. Ay 550
2. Ay 500
3. Ay 530 gram almış
Çok istikrarlı gidiyor :/
Besleyemiyorum heralde ben bu kızı

Deneyeyim LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet
Kan ve deri testi ile anlaşılıyormuş galiba allerjiler.
Ben ve eşim esmeriz ama benim bebek anlamadığımız şekilde beyaz oldu :) alerjik bünye.. annem gibi aynı
Deri alerji testi için çok az acıtıyor, acıtmıyor filan diyorlar ama yine de yapılmama ihtimali varsa, biz diyet yapalım da çocuklara yapılmasın testler filan..

Çok şükür canım. Maşallah kilo alımı iyiymiş canım sizin de aslında.

Sütün kalitesi düşecek diye düşünme ama gerekirse senin vitamin depolarını kullanır vücudun, yine de sütünü en güzel şekilde tamamlar :KK200:

DeneySER=210798]@LezzetliCipetpet[/USER]
Kan ve deri testi ile anlaşılıyormuş galiba allerjiler.
Ben ve eşim esmeriz ama benim bebek anlamadığımız şekilde beyaz oldu :) alerjik bünye.. annem gibi aynı

Alerji testleri malesef kesin sonuclar vermiyor. Testte alerji cikmasada bebek alerjik olabiliyor. Non-ige deniyor buna. O yuzden tepki esasdir diyor doktorlar. Bence once yapilmasi gereken tum protein ve alerjenleri en az 1 ay yememek sonra tek tek acmak. Ve cigden ziyade pismis tuketmek mesela yogurt corbasi icmek peyniri atiyorum tost yapmak gibi. Ben mesela mandalina portakal falan yemiorum. Sadece elma yiyorum. Sut hic icmiorum. Ama hergun yumurta yiyorum. Yumurtadan da supheleniorum. Kusma yok kilo alimi iyi 3100 dogdu 3. ayda 6000 di kaka civik ve mukuslu gunde 4 5 kere yapiyor. Bazen memeyi emerken kavga ediyor. Karni gurul gurul olabilio kesin dokunan bisey varda zamanla tolere edebilirmi yoksa baska tepkilerdemi gelistirir onu bilemiorum.

Alerji testleri malesef kesin sonuclar vermiyor. Testte alerji cikmasada bebek alerjik olabiliyor. Non-ige deniyor buna. O yuzden tepki esasdir diyor doktorlar. Bence once yapilmasi gereken tum protein ve alerjenleri en az 1 ay yememek sonra tek tek acmak. Ve cigden ziyade pismis tuketmek mesela yogurt corbasi icmek peyniri atiyorum tost yapmak gibi. Ben mesela mandalina portakal falan yemiorum. Sadece elma yiyorum. Sut hic icmiorum. Ama hergun yumurta yiyorum. Yumurtadan da supheleniorum. Kusma yok kilo alimi iyi 3100 dogdu 3. ayda 6000 di kaka civik ve mukuslu gunde 4 5 kere yapiyor. Bazen memeyi emerken kavga ediyor. Karni gurul gurul olabilio kesin dokunan bisey varda zamanla tolere edebilirmi yoksa baska tepkilerdemi gelistirir onu bilemiorum.

Ya aslında ben bebeğimin alerjisi olduğunu düşünmüyorum. Tek sorun kilosu az (bence o da sorun değil) ufak tefek olduğunu düşüyorum. Kusmayı da reflüye bağlıyorum. Gece hiç kusmuyor. gündüz hareketliyken kusuyor.

7 yaşındayken 106 cm ve 16 kiloymuşum. Bu da o yaş için alt sınır
Hayatım boyunca hep o alt sınırdaydım :)
Bence benim de kızımın da yapısı bu.

Evet kuzum süt arttırıyo anca görebildim. Bence işe yarıyo canım ya.
Benim sütüm az deyince dr ilk önce bestlak kullandırdı bana ama galactago daha iyiymiş diye bunu aldık. Günde 3 kere 15 damla kullanıyorm. Öyle şakır şakır sütüm olmadı benim hiç bi zaman ama ilk zamanlardaki gibi de değil şükür yarıyo diye düşünüyorm
Tamam canım sağol bende deneyeyim

Canım aynen anlattıkların bizdede 1 aydır var günde 2 kaka karnı gürül gürül memeye Kızıyo bazen ve mamada vermiyoruz hafif mukus var kakakada kilo alımı her ay bir kilo hiç diyet yapmadım ama çokta tüketmiyorum bunları ne olduğunu çözebilmiş deilim henuz

Selam kizlar cok bakamasam da arada girip okuyabiliyorum biz artık 3 aylik olduk bugun kontrolumuz vardı normal de 1 kg uzerinde kilo alan oglum bu ay sadece 600 gram almis sutum mu azaliyor hareketlendi ondan mi alamiyor anlam veremedim hemsirende kontrol altinda tutalim 4. Ayda ek gidaya baslarsin dedi cok erken geldi bana da mama verme taraftarı degil hemsiremiz bu arada rota asisini da cok kararsiz kalaraktan yaptirdim Rabbim utandirmasin diyeyim gaz sancilarimiz azalmakla birlikte ara ara devam ediyor sanirim benim üşütmemle alakali bir durum bizden bu aylik bu kadar saglikla buyusun minikleriniz ♥️

Bize gebe egitimindeyken goze kesinlikle anne sutu damlatmayin dediler. Hatta heryerine surun ama asla bebegin gozune surmeyin dediler.

Canım bende aslında böyle şeylere karşıyımdır ama baktım geçmiyor, kayınvalidem demişti deneyeyim dedim gerçekten de faydası oldu. Zararı konusunda bir şey duymamıştım. Herhangi bir sıkıntı olmadı.

Back