- 22 Haziran 2016
- 12.668
- 57.649
- 598
Cok gecmis olsun canim benjm,Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin cok zor gercekten.dualarim sizinle.insallaj bebisin cabucak atlatır gecer giderSelam kızlar nasılsınız? Artık giremiyorum buraya bir hayli stresliyim. Konu da açtım ama çok sıkıntıdayım bebeğim 3 ay 10 günlük oldu . 3 aylık kontrolünde götürdük 5500 olmuş sadece 700 gram almış . Bir önceki ay 1200 almıştı. Kalça cikigi vardı pavlik bandaji kullandık 3 hafta ise yaramadı ameliyatla alçıya alınacak bu hafta gidip randevu alacağız 3 ay alcida duracak. Doğumda oksijensiz kaldı diye 3 . Ayda nöroloji götürecektik götürdük. Bi takım testler istedi ve bebeğimin gözlerini çekik buldu baba ve anneye benzemiyor dedi . Genetik bi hastalıktan şüphelendi ve genetik test yaptırdık sonuçlar 3 ay sonra çıkacak. Nörolojikolay muane sonuçları hemen çıkmadı. Çocuğum 1 haftadır pavlik bandajindan çıktı iştahı arttı sanki büyüdü neşesi yerine geldi sürekli ağlaması kucak istemesi kesildi . Baktıkça eriyorum Rabbim dermansız dert vermesin diyorum . Allah bebeklermizi bize bağışlasın. Bakıyorum gülüyoruz oynuyoruz bebeğimle herşey normal bana.göre hatta gören çok tatlı bi bebek diyor . Bu günlerde geçecek hepimiz için ama tadini cikarmak önemli olan. Dualarınızı bekliyorum bebeğim için
Canım açtığın konuyu da okudum. İçini rahat tut, sadece göz yapısıyla öyle bisey söylenemez hem ailede de var diyosun. Genetik olduğu bariz. Kalçası da normale döner tedaviyle. Sen bebeğinin tadını çıkar. Stresin ona da yansırSelam kızlar nasılsınız? Artık giremiyorum buraya bir hayli stresliyim. Konu da açtım ama çok sıkıntıdayım bebeğim 3 ay 10 günlük oldu . 3 aylık kontrolünde götürdük 5500 olmuş sadece 700 gram almış . Bir önceki ay 1200 almıştı. Kalça cikigi vardı pavlik bandaji kullandık 3 hafta ise yaramadı ameliyatla alçıya alınacak bu hafta gidip randevu alacağız 3 ay alcida duracak. Doğumda oksijensiz kaldı diye 3 . Ayda nöroloji götürecektik götürdük. Bi takım testler istedi ve bebeğimin gözlerini çekik buldu baba ve anneye benzemiyor dedi . Genetik bi hastalıktan şüphelendi ve genetik test yaptırdık sonuçlar 3 ay sonra çıkacak. Nörolojikolay muane sonuçları hemen çıkmadı. Çocuğum 1 haftadır pavlik bandajindan çıktı iştahı arttı sanki büyüdü neşesi yerine geldi sürekli ağlaması kucak istemesi kesildi . Baktıkça eriyorum Rabbim dermansız dert vermesin diyorum . Allah bebeklermizi bize bağışlasın. Bakıyorum gülüyoruz oynuyoruz bebeğimle herşey normal bana.göre hatta gören çok tatlı bi bebek diyor . Bu günlerde geçecek hepimiz için ama tadini cikarmak önemli olan. Dualarınızı bekliyorum bebeğim için
Çok geçmiş olsun canım Allah tez zamanda şifasını versin inşallah..Selam kızlar nasılsınız? Artık giremiyorum buraya bir hayli stresliyim. Konu da açtım ama çok sıkıntıdayım bebeğim 3 ay 10 günlük oldu . 3 aylık kontrolünde götürdük 5500 olmuş sadece 700 gram almış . Bir önceki ay 1200 almıştı. Kalça cikigi vardı pavlik bandaji kullandık 3 hafta ise yaramadı ameliyatla alçıya alınacak bu hafta gidip randevu alacağız 3 ay alcida duracak. Doğumda oksijensiz kaldı diye 3 . Ayda nöroloji götürecektik götürdük. Bi takım testler istedi ve bebeğimin gözlerini çekik buldu baba ve anneye benzemiyor dedi . Genetik bi hastalıktan şüphelendi ve genetik test yaptırdık sonuçlar 3 ay sonra çıkacak. Nörolojikolay muane sonuçları hemen çıkmadı. Çocuğum 1 haftadır pavlik bandajindan çıktı iştahı arttı sanki büyüdü neşesi yerine geldi sürekli ağlaması kucak istemesi kesildi . Baktıkça eriyorum Rabbim dermansız dert vermesin diyorum . Allah bebeklermizi bize bağışlasın. Bakıyorum gülüyoruz oynuyoruz bebeğimle herşey normal bana.göre hatta gören çok tatlı bi bebek diyor . Bu günlerde geçecek hepimiz için ama tadini cikarmak önemli olan. Dualarınızı bekliyorum bebeğim için
Bebeğim göğsümü emerken hep süt kaçıyor genzine. Emmek istemiyor beni, feryat figan basıyor yaygarayı çok çok çaresizim napacağımı bilmiyorum. Sütüm tazyikli geliyor ben bunu nasıl önleyebilirim ki? İyice bunalıma girdim. Büyüdükçe geçer dedim, tolere edebilir dedim ama yok. Daha kuvvetli ağlar oldu. Çocuğum mememden korkar oldu. Kaç kez genzine kaçan sütten dolayı nefessiz kalır gibi olup korktu. Sabahın altısında yine aynı şey oldu. Göğsümü korkarak veriyorum içimden yalvarıyorum Allah’ım nolur süt kaçmasın diye. Göğsüme masaj yapıp tazyiği azaltmayı denedim, ucunu sıkıp zavallı sütlerin boşa akmasınu bile denedim. Ama yok emip emip son anda yine genzine kaçırıyor. Mememi gevşek tutuyorum yeterki basınçla süt hızlı akmasın hızını bebeğim belirlesin diye ama yok yok yok... çok yoruldum. Oturup bir köşeye bağıra bağıra ağlayacağım artık. Süt olmaması dert fazla süt olması dert, emzirememek dert emmemesi dert... napacağım ben... Meme eğitimi ya da terbiyesi gibi bir şey var mı? Allah rızası için aynı sorunu yaşayıp ya da aynı soruna şahit olup çözümü olan yardım edebilir mi?[/QUOT
Aynı sorun bende de vardı küçükken Allahtan düzeldi göğsün aşağıda bebek yukarıda olacak şekilde emzirirsen bir nebZe rahatlarsın diye düşünüyorum ben iki gün ada çayı içmiştim azalsın diye önsütte çoktu bebeğim çok rahatsız oluyordu
Bende şüpheleniyorum dişten ya çok kaşınıyor ve salyalı kaç aylık bebeğiniz bi de ne belirtiler vardı ?Kızlar size yazmayı unuttum dün kızımın dişi çay kaşığına çıt çıt vurdudişi geldi kuzumun
Salya normalmiş aslında 2 aylıkken başlarmış salya. Ama bizimki ara ara ateşleniyor çok yüksek olmamak kaydıyla (bu sırada 2kere bronşiolit oldu o yüzden belirti ayırmak zor oldu) devamlı ağlıyor, sadece kucağımda susuyor ben ayakta olacağım ve dans eder gibi hareket edeceğim ya da koşacağım yavaş tempolu şekilde. Göğsümü ısırıyor emerken, tutsun diye verdiğim emziği çiğnedi attı hatta birkaç sefer. Bizimki de çok salya akıtıyor. Parmaklarını ağzına sokup tırnağıyla diş etine sürüyor veya o parmağı emiyordu.Bende şüpheleniyorum dişten ya çok kaşınıyor ve salyalı kaç aylık bebeğiniz bi de ne belirtiler vardı ?
Biz de bugün 4. Ay aşısını yaptırdık ateşi falan çıkarmı ki. 2 tane aşı yaptılar 2.yi yaparken ağladı hemsire de bu yakar biraz ağlayabilir demişti. Birde bana bebiş kilo almıyor gibi geliyordu evdeki baskulle tartiyorum eksik çıkartıyormuş. Bu ay 850 gr almış ama 4 ayı bitti daha anca 6 kilo olabildi oğlum.
Hebehubele canım çok geçmiş olsun.. İnşallah en kolay, güzel, sağlıklı şekilde atlatırsınız..
Cok gecmis olsun canim benjm,Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin cok zor gercekten.dualarim sizinle.insallaj bebisin cabucak atlatır gecer gider
Amin Allah razı olsun hepinizden stres yapmamak elde değil. Onunla gülüp oynuyorum sürekli ama içten içe kanayan yara var gibi beterinden korusun Allah bugünleri aratmasın yinede.Canım açtığın konuyu da okudum. İçini rahat tut, sadece göz yapısıyla öyle bisey söylenemez hem ailede de var diyosun. Genetik olduğu bariz. Kalçası da normale döner tedaviyle. Sen bebeğinin tadını çıkar. Stresin ona da yansır
Benim de sanki bir kaç gün önce başladı belirtiler ama bugün çok kaşındığı için huysuzdu damakları çok kaşınıyor ben elimle kaşıyayım istiyor sadece huysuzluk var ateş fln yok bizde kızıyor bana sadece yapmadığın zaman :) aramızda 5 gün var bizde tam 2,5 aylığız bugün çok teşekkür ederim bilgilendirme için :)Salya normalmiş aslında 2 aylıkken başlarmış salya. Ama bizimki ara ara ateşleniyor çok yüksek olmamak kaydıyla (bu sırada 2kere bronşiolit oldu o yüzden belirti ayırmak zor oldu) devamlı ağlıyor, sadece kucağımda susuyor ben ayakta olacağım ve dans eder gibi hareket edeceğim ya da koşacağım yavaş tempolu şekilde. Göğsümü ısırıyor emerken, tutsun diye verdiğim emziği çiğnedi attı hatta birkaç sefer. Bizimki de çok salya akıtıyor. Parmaklarını ağzına sokup tırnağıyla diş etine sürüyor veya o parmağı emiyordu.
Diş çıkarıyor diyeceğim ama çok küçük, değildir herhalde diyordum. En son o kadar çok ağlıyordu ki belki de kolik dedim (ağlamaları saatli değildi ama devamlı ağlıyordu bizimki) Fakat ertesi gün diş etinde 4 tane diş patladığını gördüm, tam ne zaman patladığını bilmiyorum. (internette diş çıkaran bebek diye aradım, her diş için diş etinde bi kesiklik çıkıyormuş, bizimkinde 4tane kesik vardı) 2 gün geçtikten sonra da çay kaşığına değecek kadar çıkmıştı bir tanesi.
Acısı ağrısı olduğunu bilmek kötü, içi çıkarcasına, mosmor olana kadar ağlıyor ama en azından bitince rahatlayacak, diş çıkarma zaten zordur, bitecek diye kendime teselli veriyorum şimdi. Ağlamasın diye elimden geleni de yapıyorum bir yandan
Bu arada o kadar yazmışım canım ama kaç aylık olduğunu yazmayı unutmuşum. 10gün sonra 3 aylık olacak kızım :)
Oyy kuzum benim ya çok kaşınıyor demek.. Derdini anlamışsın çok şükür canım, o şekilde devam et sen inşallah ağrısını azaltıyorsundur.. Diş için bir standart yok işte canım, her çocuk başka.. Yaşayarak öğreneceğiz artıkBenim de sanki bir kaç gün önce başladı belirtiler ama bugün çok kaşındığı için huysuzdu damakları çok kaşınıyor ben elimle kaşıyayım istiyor sadece huysuzluk var ateş fln yok bizde kızıyor bana sadece yapmadığın zaman :) aramızda 5 gün var bizde tam 2,5 aylığız bugün çok teşekkür ederim bilgilendirme için :)
Sen atlatmışsın en zor kısmını çok şükür darısı bize artık inşallah :) evet ya diş herkeste farklı Allah onlara yardım etsin çok zor gerçekten onlar içinOyy kuzum benim ya çok kaşınıyor demek.. Derdini anlamışsın çok şükür canım, o şekilde devam et sen inşallah ağrısını azaltıyorsundur.. Diş için bir standart yok işte canım, her çocuk başka.. Yaşayarak öğreneceğiz artık
Ayy maşallah inci gibi dişleri olsun.Kızlar size yazmayı unuttum dün kızımın dişi çay kaşığına çıt çıt vurdudişi geldi kuzumun
Canım kolaylıkla atlatın inşallah bu dönemi. Rabbim sağlık sıhhat versin. Tabi tatlıdır annesi tatlı olmaz mı.Selam kızlar nasılsınız? Artık giremiyorum buraya bir hayli stresliyim. Konu da açtım ama çok sıkıntıdayım bebeğim 3 ay 10 günlük oldu . 3 aylık kontrolünde götürdük 5500 olmuş sadece 700 gram almış . Bir önceki ay 1200 almıştı. Kalça cikigi vardı pavlik bandaji kullandık 3 hafta ise yaramadı ameliyatla alçıya alınacak bu hafta gidip randevu alacağız 3 ay alcida duracak. Doğumda oksijensiz kaldı diye 3 . Ayda nöroloji götürecektik götürdük. Bi takım testler istedi ve bebeğimin gözlerini çekik buldu baba ve anneye benzemiyor dedi . Genetik bi hastalıktan şüphelendi ve genetik test yaptırdık sonuçlar 3 ay sonra çıkacak. Nörolojikolay muane sonuçları hemen çıkmadı. Çocuğum 1 haftadır pavlik bandajindan çıktı iştahı arttı sanki büyüdü neşesi yerine geldi sürekli ağlaması kucak istemesi kesildi . Baktıkça eriyorum Rabbim dermansız dert vermesin diyorum . Allah bebeklermizi bize bağışlasın. Bakıyorum gülüyoruz oynuyoruz bebeğimle herşey normal bana.göre hatta gören çok tatlı bi bebek diyor . Bu günlerde geçecek hepimiz için ama tadini cikarmak önemli olan. Dualarınızı bekliyorum bebeğim için
2. Ay da yaptırdığımızda hemen belli olmadı şimdi 3 aylık hafif kızarık şekilde belli.Kızlar bizde bugün 3 ay kontrolüne gittik 6800 olmus boyu 64cm olmus herşey normal dedi bidaki ay demir ilacı başlamıyormuş başlamadan önce kan tahlilleri yapılacakmış ona gore vitamin falan başlayacakmışız kızlar bu arada 2. Ay aşısı yapıldıktan sonra kolunda iz oldumu
Ben de yaptırmayacağım canim. Bu zorunlu asilarda bile mahvoluyor beb3gim bu deneme Keyfi asiyi mi yaptırıcam.
Canım hala aynı ağlıyor, üstten de diş gelecektir belki, bu da onun ağlamasıdır..Sen atlatmışsın en zor kısmını çok şükür darısı bize artık inşallah :) evet ya diş herkeste farklı Allah onlara yardım etsin çok zor gerçekten onlar için
.Ayy maşallah inci gibi dişleri olsun.
Canım kolaylıkla atlatın inşallah bu dönemi. Rabbim sağlık sıhhat versin. Tabi tatlıdır annesi tatlı olmaz mı.
2. Ay da yaptırdığımızda hemen belli olmadı şimdi 3 aylık hafif kızarık şekilde belli.
Kaç kere yapıyor canım dolu dolu bir günde?Kızlar bebeklerin ishal olduğunu nasıl anlıyoruz? Her yaptığında tam su kıvamında yapıyo önceden böyle değildi.Ama sümüksü bi kıvam yok ishal için sümüksü kıvam yazıyo nette.Sadece su gibi olmasıda ishal belirtisimi?
3-4 falan.hiç yarı katı falan yapmıyoKaç kere yapıyor canım dolu dolu bir günde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?