Memeyi önce sağıp sonra emziriyorlarmış tazyikli olunca. Benim bebiste de sıklıkla oluyor o genze kaçma olayı memeyi oksurerek nefessiz kalarak bırakıyor. Nete bakmıştım bunun için dik tutarak emzirin yatarak emzirmeyin ve yatırırken başını yukselterek yatırın gibi şeyler yazıyordu internette. Sadece tazyikten değil yutma refleksi tam gelismediginden de oluyormuş. Bizimki 4 aylık oldu biraz azaldı.Bebeğim göğsümü emerken hep süt kaçıyor genzine. Emmek istemiyor beni, feryat figan basıyor yaygarayı çok çok çaresizim napacağımı bilmiyorum. Sütüm tazyikli geliyor ben bunu nasıl önleyebilirim ki? İyice bunalıma girdim. Büyüdükçe geçer dedim, tolere edebilir dedim ama yok. Daha kuvvetli ağlar oldu. Çocuğum mememden korkar oldu. Kaç kez genzine kaçan sütten dolayı nefessiz kalır gibi olup korktu. Sabahın altısında yine aynı şey oldu. Göğsümü korkarak veriyorum içimden yalvarıyorum Allah’ım nolur süt kaçmasın diye. Göğsüme masaj yapıp tazyiği azaltmayı denedim, ucunu sıkıp zavallı sütlerin boşa akmasınu bile denedim. Ama yok emip emip son anda yine genzine kaçırıyor. Mememi gevşek tutuyorum yeterki basınçla süt hızlı akmasın hızını bebeğim belirlesin diye ama yok yok yok... çok yoruldum. Oturup bir köşeye bağıra bağıra ağlayacağım artık. Süt olmaması dert fazla süt olması dert, emzirememek dert emmemesi dert... napacağım ben... Meme eğitimi ya da terbiyesi gibi bir şey var mı? Allah rızası için aynı sorunu yaşayıp ya da aynı soruna şahit olup çözümü olan yardım edebilir mi?
Kizlar ben bebegimi biberonla besliyorum.her biberon verisimde muhakkak genizine bir iki kez süt kaçıyor.devamli oluyor.hemen kaldirir sirtina vururdum onceden.ama artık vurmuyorum.kendiliginden hemen duzeliyor artik.korkuyorum bi taraftan da.cigerlerine flaan kacar mi diye.sizlerinde oliyor mu? Biberon yavas akis sorun yok.hango biberon olursa olsun ayni.bi zarari olur mu bunun bebegime.
Birde biberonla besleyen anneler bebeginizi yatirarak mi veriyorsunuz yoksa kucaginiza alip mi?
Bebeğim yüzüstü durmaktan nefret ediyor maalesef. Önsüt sağmayı da denemiştim biraz daha sağmam gerek dicem de bir memeyi emip söndürdüğünde bile genzine kaçırabiliyor. Yorumunuz için çok teşekkürler.Gorunce yazayim dedim, gruplarda benzer dertler okumustum. Ya once biraz önsütü sağıp memeyi veriyorlar, ya da anne arkaya yaslanarak emziriyorlar bu durumda. Gorsel cizimi vardi bayagi arkaya yatiyor anne bebek de ustunde yatarak emiyor genzine kacmasin diye. Insallah işe yarar da rahatla emer kuzu.
Evet en baştan makas gibi tutuyorum ama sıkmıyordum biraz sıkarak emzireceğim. Çok teşekkürler.Parmaklarınızı makas şeklinde tuttugunuzda yavaş gelir diye duymuştum bi deneyin isterseniz inşallah işe yarar
Benim bebek de 3,5 aylık. Çok teşekkürler. Yüksek tutacağım biraz daha.Memeyi önce sağıp sonra emziriyorlarmış tazyikli olunca. Benim bebiste de sıklıkla oluyor o genze kaçma olayı memeyi oksurerek nefessiz kalarak bırakıyor. Nete bakmıştım bunun için dik tutarak emzirin yatarak emzirmeyin ve yatırırken başını yukselterek yatırın gibi şeyler yazıyordu internette. Sadece tazyikten değil yutma refleksi tam gelismediginden de oluyormuş. Bizimki 4 aylık oldu biraz azaldı.
https://www.anneysen.com/ilk-yil/soru-cevap/emzirme-emerken-tikanma-problemi-yasiyoruz_33096
https://www.anneysen.com/ilk-yil/soru-cevap/emzirme-emerken-tikanma-problemi-yasiyoruz_33096
Cevrendekilere vi kufur etcektimde neyse simdi ban yemiym :)Canım benim ben senin yorumlarını dikkate alan biriyimcanım benim
Canım benim çok sağol ben senin yorumlarını dikkate alan biriyim . hatta sen yazmadıkça ban dan dolayı üzülüyordum. Dün aklam doktoruda aynını söyledi ama işte çevremdekiler parmağa alışırsa ilkokulda bile emer ddeyince korktum
Cnm ise yaradimi sutum be yapsam cogalmiyor ise de basladim sağıyorum cok az cokBen n11 den 100 ml aldım 47 tl yada 49 du canım. Eczaneden 35 tlye 50 ml almıştım. İnternetten daha ucuza geliyor
Ben de yaptırmayacağım canim. Bu zorunlu asilarda bile mahvoluyor beb3gim bu deneme Keyfi asiyi mi yaptırıcam.
Ama senin bebegin zaten erken dogdugi icin biraz ufak dogmamismiydi. Muhim olan istikrarli.bi sekildr buyumesi 6. Ayda minimum dogum kilosunun 2 katina cikmasi beklenior.Biz de bugün 4. Ay aşısını yaptırdık ateşi falan çıkarmı ki. 2 tane aşı yaptılar 2.yi yaparken ağladı hemsire de bu yakar biraz ağlayabilir demişti. Birde bana bebiş kilo almıyor gibi geliyordu evdeki baskulle tartiyorum eksik çıkartıyormuş. Bu ay 850 gr almış ama 4 ayı bitti daha anca 6 kilo olabildi oğlum.
Oglumda cok kacirirdi kizimda o.kadar.olmuo makas yapip siktirirdim emmeye basladiginda gogsumj bide cok hirsliyken agliyorken falan vermiordum sakinlesince veriyordimBebeğim göğsümü emerken hep süt kaçıyor genzine. Emmek istemiyor beni, feryat figan basıyor yaygarayı çok çok çaresizim napacağımı bilmiyorum. Sütüm tazyikli geliyor ben bunu nasıl önleyebilirim ki? İyice bunalıma girdim. Büyüdükçe geçer dedim, tolere edebilir dedim ama yok. Daha kuvvetli ağlar oldu. Çocuğum mememden korkar oldu. Kaç kez genzine kaçan sütten dolayı nefessiz kalır gibi olup korktu. Sabahın altısında yine aynı şey oldu. Göğsümü korkarak veriyorum içimden yalvarıyorum Allah’ım nolur süt kaçmasın diye. Göğsüme masaj yapıp tazyiği azaltmayı denedim, ucunu sıkıp zavallı sütlerin boşa akmasınu bile denedim. Ama yok emip emip son anda yine genzine kaçırıyor. Mememi gevşek tutuyorum yeterki basınçla süt hızlı akmasın hızını bebeğim belirlesin diye ama yok yok yok... çok yoruldum. Oturup bir köşeye bağıra bağıra ağlayacağım artık. Süt olmaması dert fazla süt olması dert, emzirememek dert emmemesi dert... napacağım ben... Meme eğitimi ya da terbiyesi gibi bir şey var mı? Allah rızası için aynı sorunu yaşayıp ya da aynı soruna şahit olup çözümü olan yardım edebilir mi?
Valla denemekte fayda var. Ben sürekli aksatmadan kullanıyorm. Şimdi ne desem yalan ama kullanan herkes artıyo diyo. Ben sürekli kullandğım için farkı göremiyorum ama sen dene . Bide şokta Maltana var o da iyiCnm ise yaradimi sutum be yapsam cogalmiyor ise de basladim sağıyorum cok az cok
Aaaaaa inanmıyorum maşallah betüş kıza yaa:))Kızlar size yazmayı unuttum dün kızımın dişi çay kaşığına çıt çıt vurdudişi geldi kuzumun
Evet canım 2.670 gr doğmuştu. Şükür istikrarlı gidiyor kilo alımı. Ablam çocuklarını 5.200 falan doğurmuştu onu dusununce benim oğlanın kilosu tuhaf geliyor. Yoksa Allah'a şükür gelişimi normal.Menenjitin en tehlikeli turu olan meningokok icin yapiliyor bu asi. Keyfi bi asi kesinlikle degil pahali oldugu icin devlet karsilamiyor. Bu hastaliga yakalanan bebeklerin cogu ya ölüyor yada sakat kaliyor. Ozellikle son yillarda artan goclerle birlikte risk iyice arttigi icin bebekler erken donemde asilansin die 3 dozluk asilara gecildigini soyledi doktorumuz. Biz yaptirdik. Esim afrikadan gelecegi icin. Ama.boyle bir durum olmasaydi 5. Ay da yaptiracaktik. 1 aksam sikinti cektik sadece 38.6 ya kadar cikti atesi. Bol bol emzirdim ilik.dus aldirdim ates dusurucu vs vermeden atlattik.
Ama senin bebegin zaten erken dogdugi icin biraz ufak dogmamismiydi. Muhim olan istikrarli.bi sekildr buyumesi 6. Ayda minimum dogum kilosunun 2 katina cikmasi beklenior.
Oglumda cok kacirirdi kizimda o.kadar.olmuo makas yapip siktirirdim emmeye basladiginda gogsumj bide cok hirsliyken agliyorken falan vermiordum sakinlesince veriyordim
Ilk gorenden hediyesini isteyin. Maşallah kuzucugaKızlar size yazmayı unuttum dün kızımın dişi çay kaşığına çıt çıt vurdudişi geldi kuzumun
Canim cocugun atesi ciktimi naptiniz geçmiştir insllahSağol canım inşallah çıkmaz evde calpol varda pedifen yok şimdilik daha ateşi çıkmadı ama biraz huzursuz kucagimda duruyo sürekli yere koyunca ağlıyor.
Yok canım çıkmadı Allah'a şükür sorunsuz atlattık.Canim cocugun atesi ciktimi naptiniz geçmiştir insllah
Teşekkür ederiz canımValla denemekte fayda var. Ben sürekli aksatmadan kullanıyorm. Şimdi ne desem yalan ama kullanan herkes artıyo diyo. Ben sürekli kullandğım için farkı göremiyorum ama sen dene . Bide şokta Maltana var o da iyi
Aaaaaa inanmıyorum maşallah betüş kıza yaa:))
Teşekkürler teyzesiIlk gorenden hediyesini isteyin. Maşallah kuzucuga
Sevindim canim gecmis olsunYok canım çıkmadı Allah'a şükür sorunsuz atlattık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?