2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Emzik emiyorsa yanına mutlaka al ağlarsa verirsin canım. Bir de izin veriliyorsa sakinleşmesi için süpürge sesi açabilirsin. Işıktan rahatsız olmaması için elinle gözüne gölge yapabilirsin. Zaten 5-10 dk süren bir operasyon kolayca atlatırsınız inşallah. Sonrasında anestezinin etkisi geçince çiş yaparken çığlığı basacak hiç korkma sadece ağlamasını durduramazsan bir çay kaşığı calpol verebilirsin ağrısını dindirmesi için.
Bir de ben ilk oğlumda bezine kağıt bardağı kesip koymuştum beze değince canı acıyordu çünkü. Küçükte ihtiyaç olmadı antibiyotikli kremi bezine bol bol sürdüm.
En zorlandığım gazını çıkarmaktı onu da omzuma yatırırken belden aşağısını koltuk altımdan doğru sarkıtmakla çözdüm

Benim kuzenimin cocuk doktoru da 1 yasindan once onermedigini soyledi tam organlar gelismedigi icin kucuk olduğundan birakalim biraz gelissin buyusun ondam snra yapalim daha gelisim gostermeden yapilmasi dogru deil dedi cnm sen bilirsin tabi

Kızlar ya ben kızımın kolik olabileceğini düşünmeye başladım.. Aranızda kolik bebeği olan var mı? İnternette yazan özelliklerin hepsi var bizim kızda çünkü.. Hasta dedim, atak dedim ama geçmiyor geçmiyor. Diş diye düşündüm geçen ama diş etlerinde bir emare de göremiyorum..

Canim alerjiden olabilir.benim kiziminda memeyi almama sebebi buymus sonradan ogrendim.emdigi anda siddetli gaz sancisi cekermis alerjik bebekler.diyetinin ise yaramasi icin 3 hafta diyet yapman gerekli.kacak olmadan ama.vucut anca ariniyo o proteinden.bunun icin relaktaz diye bi gaz damlasi vermisti bize doktor.ve rahatlatmisti bebegimi.laktaz enzimi.bebeginin cok gaz sancisi var belliki.

Sünnet olduk geldik kızlar, şuan uyuşukluğu geçmedi sanırım gayet iyi duruyo inşallah ağlamaz sızlamaz kalbim boğazımda sinirim tepemde gergin geziyorum.
Emira SY bize 2 krem verdi canım, emlayı eğer ağlar durmazsa ozaman alırsınız dedi bu kremler işe yararsa gerek kalmaz dedi. Ben direkt alalım dedm de az meblağlı değil gerek olmazsa almanız boşuna olur dedi.
Eşime diyorum acaba fazlamı kesti bişey kalmadı diye

Canım bizde emmede sıkıntı yok, aksine sadece memede durmak istiyor.. 24saat meme ve kucakta dolaşacak, hatta slinge koyuyorum ve evde yavaş tempolu koşuyorum başka türlü susmadan ağlıyor

Ayy canım hayırlı olsun

İnşallah en güzel, kolay şekilde atlatırsınız

Canım bizde emmede sıkıntı yok, aksine sadece memede durmak istiyor.. 24saat meme ve kucakta dolaşacak, hatta slinge koyuyorum ve evde yavaş tempolu koşuyorum başka türlü susmadan ağlıyor
Gaz sancisi cekiyor olabilir gaz damlasi verdin mi? Ay bizde oyleydik ya aklima geldikce aglayasim gelir melisa daha da beterdi

Ahahha onu ben de demiştim hani azıcık ucundandı tamamını kestiler diye çok geçmiş olsun kuzum öpüyorum yakışıklımı :) hadi hayırlı uğurlu olsun, rasulullahın sünnetinde daim olsun kuzucuk

Ayy canım hayırlı olsun

İnşallah en güzel, kolay şekilde atlatırsınız
Amin canımm inşallah
Cidden çok kesti ama yaaa
Allaha şükür oldu ya şimdi şu ilk 2 günüde atlatsak bin şükür

İnşallah canım, o ağlıyor diye kıyamıyorum, yoksa can feda yani... Geçecek inşallah
Bilmez miyim,melisanin da aglamaktan sesi kısılırdı yavrumun,araliksiz 3 saat nefes bile almadan ağladığını bilirim.aglamasin helak olmasin diye neler neler yapardim bir bilsen.sırtımdan ter akardi ipislak olurdum.acaba benim kizimda mi kolikti anlamadim ki.surekli doktora gotururdum bebegim cok agliyor diye.yapacak birsey yok bebek bu agliycak derdi :/

Amin canımm inşallah

Cidden çok kesti ama yaaa
Allaha şükür oldu ya şimdi şu ilk 2 günüde atlatsak bin şükür

Bu arada demeyi unuttum canım bezini ve altını dar giydirme mümkünse büyük boy bez tak bol kıyafet giydir. Şimdi anestezinin etkisi geçene kadar rahat olur anlamaz ama etkisi geçince çığlığı basacak korkma sakın :)

Ya bende diyorm krem işe yaradı sanırım hala öyle ağlamıyo diye. Bez aklıma geldi de bol olup sürttükçe daha çok canını acıtır öyle olmasa emiracım söylerdi dedim kendi kendime :) büyük bezde alayım bari

Şuanki bezi dene anormallik hissedersen büyük boy al istersen canım. Bizim operasyon sabah 10da olmuştu saat 4 gibi dediğim ağlamayı yaptı demek ki etkisi geçti. İlk bebekte bilmiyordum öyle ağlayınca koşa koşa hastaneye döndük bir anormallik mi var diye ağrı kesici fitil vermişlerdi ama sen calpol de verebilirsin evde varsa

Bizde 10 buçukta olduk canım az kaldı demekki zamanımız
Büyük bezde aldım canım. Calpolde var fitil de. Ayşe hocayla konuştuk fitil daha etkili calpol yerine onu ver dedi. İnşallah çok ağlayıp sızlamadan geçer içim gidiyo ya

İnşallah Ege kuşum daha kolay atlatır canımm esas zor kısmı atlattınız zaten bundan sonrası kolay

Kızlar merhaba bugün biz de rotamızı olduk. Geçen aya göre biraz daha az kilo almış ama yine de güzel gelişimi boyu kilosu, baş çevresi. Mamayı 4 ölçek içerdi şimdi arada 2 içip bırakıyor memeyi tercih ediyor. Öyle çok sütüm yok ama hastalık döneminde tüm doktorlar abilerine ilaç verirken bebeğe vermedi anne sütü alıyorsa gerek yok diye. Çok şükür bebeğe geçmedi. Az gelse de bu yönden seviniyorum.

Peki buharda haslayinca blenderdan mi geciriyordun kuzum? Meyve purelerini nasil yapiodun?

Ben de kullandım canım buharlı pişiriciyi bir süre. 15 dak haşlayıp sebzeleri, zaman zaman cezvede suda pişirdiğim irmik, bulgur ya da yeşil mercimeği ekleyip öyle blenderdan geçiriyordum. Kivi gibi meyvaları da. Sonra kaldırdık bir süre normal yemeklere geçince. Fakat 20 aylıkken kulak iltihabı oldu öncesinde de başka hastalık geçirdi. Çiğneyemedi verdiğim yemekleri. Pişirdiğim bizim yemekleri hep püre yapıp yedirdim iyileşinceye kadar. Kelle paça çorbası çok içirdim o şekilde.
Arkadaşlar bir sürü öneri sunmuş yemek için. Çok zor işiniz. Allah tez zamanda geçirsin inşallah.

Bizde akşam üstü 37,8 olmuştu o zaman 1 çay kaşığı calpol vermiştim. Abimizde olmamıştı belki sizde de olmaz. Siz yine ara ara kontrol edin.

Kızlar adet döneminde de süt azalıyor haberiniz olsun.
Bu arada diş çıkaran var mı? Yusuf 15inde 3 aylık olacak ama alt diş eti kabarmış beyaz beyaz belli oluyor çıkacak gibi sanki bilemedim
Bebek üç aylık 2. Adetimi oldum bile. Hamiliğin en güzel yanlarından biriydi adet olmamak. Bizde diş yok canım. Abisi 5 aylıkken çıkarmıştı. Belirtileri 3 aylıkken başlamıştı. İnci gibi dişleri olur inşallah.

Kızlar yaa emzirirken çay kahve tüketimine dikkat ediyor musunuz. Ben Doğumdan beri daha 2 ya da 3 kere Türk kahvesi içtim.hele filtre kahve burnumda tütüyor artık
Günde 1 türk kahvesi içiyorum. Çay da arada bi o pek aklıma gelmiyor.

2.ay aşısından sonra bebeği ishal olan varmı? Normalmi?
Birkaç kez yapmıştı. Zaten normalde de katı değildi biraz daha cıvık olmuştu. 1 gün sonra normalleşti.

Geçmiş olsun çabuk iyileşin inşallah. Bebek zayıf olunca pipi uzun duruyor. Senin bebek tombişse küçük gibidir bir de biraz alınca fazla gitmiş gibi gözükebilir. :) Ben cesaret edemedim. Abimize 2 yaşına kadar sünnet olsun demişti doktor; ucu darmış ve eğri diye. Götürdük geçen çişini rahat yaptığı için gerek yok denildi. Bebek de abisi de biraz büyünce inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…